09-04-18

Rotterdam marathon, wat was je mooi maar ook weer zwaar!

Eindelijk was het dan zover! Maanden, weken, dagen naar toe geleefd! Na de Kustmarathon in Zeeland schreef ik mij direct toen het mogelijk was weer in voor de Rotterdam marathon! De Kustmarathon en de Rotterdam marathon zijn wel mijn meest favoriete marathons tot nu toe! Zoals je weet ben ik opgegroeid in Zeeland, mijn ouders wonen daar nog en ik ken daar ook nog vele mensen van vroeger. Ook in Rotterdam heb ik een aantal jaren gewoond. En toen ik daar nog in 2005 woonde, wilde ik daar nog voordat ik daar weg zou gaan, de Rotterdam marathon gaan lopen. Het was toen nog een thuiswedstrijd voor mij! Alleen kende ik er lang niet zoveel mensen als nu! Maar toch vond ik de eerste keer in Rotterdam ook geweldig! Maar ik zou pas 10 jaar later, in 2015 voor de 2e keer Rotterdam gaan lopen. 

30441131_1925714997438886_2213765809325418657_n.jpg

Inmiddels is dit nu alweer de 5e keer dat ik deze marathon zou gaan lopen. Ik heb hem dan in 2005 gelopen, 2015, 2016, 2017 en nu in 2018! In 2016 had ik via Facebook via "Ik loop hard" mensen leren kennen die ook deze marathon zouden gaan lopen. Er werd ook een speciale 'Ik loop hard" kleedruimte geregeld. Ook leerde ik de groep van Rotterdammarathon Deelnemers op Facebook kennen en die hadden ook een ruimte geregeld. En speciale shirts. Deze mensen zag ik ook toen er een groeps foto werd gemaakt van de Ik loop hard groep en de RMD groep.

Groeps foto RMD 2018.jpg

Het jaar erop wist ik ook aan zo'n fraai groen RMD shirt te komen en maakte ik ook gebruik van de Greenroom ruimte die zij hadden geregeld. Alleen was ik daar per ongeluk in gekomen. Want ik zou eerst weer bij de Ïk loop hard" groep mij omkleden. Maar ik kon die ruimte helaas niet vinden en mocht ik van de organisatie van de Greenroom mij bij hun omkleden. Inmiddels kende ik al aarig wat mensen uit die groep.

En zo besloot ik mij dit jaar wel officieel op te geven voor de Greenroom. Dit jaar was het in Brasserie Engels bij centraal station. Ook heb ik weer een groen shirt besteld en dit jaar met mijn naam erop! Dus ik hoorde er helemaal bij! Hoe dichter de datum naderde hoe meer zin ik er in kreeg om naar Rotterdam te komen en een groot aantal van die mensen te zien, die ik via Facebook min of meer had leren kennen. Een aantal waren er vorig jaar ook bij, dus ik kende er al aardig wat!

Zaterdag ben ik samen met mijn dochter, Kirsten al richting Rotterdam gereisd. Kirsten ging 's middags meedoen aan de 1 km kidsrun en ik liep mee als haar coach! Ouders mochten meelopen met hun kind maar je moest dan wel een Coach nummer kopen voor 2 Euro. Prima, Kirsten vond het anders niets om in een voor haar vreemde stad alleen te gaan rennen! We moesten eerst de startnummers nog ophalen. De auto hadden we deze keer bij Hofplein geparkeerd zodat we dichtbij de start van de kidsrun waren! De hardloopkleding deden we in de parkeergarage aan en we hadden nog net een uur om de startnummers op te gaan halen.

30443018_1925715524105500_4758207041132001289_n.jpg

Om 14:15 ging haar startgroep van start. Ze stond tussen de 9-10 jarige. Maar er stonden ook kinderen in dat vak die echt een stuk jonger waren dan 9! Wij stonden helemaal achterin het startvak. Toen er gestart werd, moesten we uitkijken dat we niet over andere kinderen vielen! Sommige gingen na een paar meter al wandelen of zelfs opeens stil staan! Maar Kirsten bleef rennen, zigzaggend tussen de langzamere kinderen door! Ze had zelfs nog energie over om het laatste stuk te sprinten! Ze heeft de gehele kilometer gerend! In het begin konden we niet echt goed wegkomen vanwege de drukte, maar halverwege haalde ze nog vele kinderen in! Zij kreeg een mooie medaille na afloop! En kon ze nog een t-shirt ophalen! Nadat de kidsrun klaar was, gingen we weer terug naar de Expo om mijn marathon start nummer op te halen. Er was weer genoeg te zien en te doen op de Expo. Kirsten deed voor mij nog een aanmoedigings boodschap inspreken voor de marathon. Als ik geluk had, kreeg ik die op de dag van de marathon op het 32 km punt te zien!

30582114_1925715367438849_3586725750246240424_n.jpg

30571265_1925715310772188_2526578488938696521_n.jpg

Toen we alles hadden gezien gingen we nog even in de stad kijken. Inmiddels was de cityrun van 4,2 km ook bezig. En vele waren al binnen gekomen. Ik kwam nog wat bekenden tegen die deel hadden genomen aan deze run. En die morgen niet zouden lopen, maar wel de Marathon lopers gingen aanmoedigen. Nog even op de foto in ons Groene RMD shirt.

30531343_1925715260772193_876502790091636011_n.jpg

En later op de middag gingen Kirsten en ik richting Vlaardingen waar we bij vrienden zouden gaan logeren. Kirsten ging zondag met hun kinderen zwemmen en spelen terwijl ik de marathon ging lopen.

Raceday

Eindelijk was het dan zondag 8 april! Ik was er klaar voor! Het zou alsnog een warme dag gaan worden! Eerst werd er gezegd dat de temperatuur niet boven de 20 C zou komen. Maar later zou het toch die dag 22 C worden! Ik had mij daar tijdens mijn trainingen op voor bereid. Ik zou nu pas in een korte tight en t-shirt gaan lopen ZONDER thermohemd eronder! Want die had ik ook tot nu toe aangehad! Zelfs gisteren tijdens de Kidsrun! Hopelijk had dat ook allemaal nut gehad en kon ik de warmte aardig aan!

Ik ging vanuit Vlaardingen met de auto naar het tramstation in Schiedam. Vervolgens pakte ik de metro naar Beurs. En daarvandaan liep ik richting centraal station waar ik de rest van de Groene RMDers tegen zou komen bij Brasserie Engels! Bij de ingang zag ik al een aantal bekende gezichten. Na even elkaar gesproken te hebben ging ik naar boven om mij daar te melden. Ik hoefde mijn naam niet eens te noemen want ik werd door een van de dames herkend die de inschrijflijst bijhield! Ik kreeg een groen bandje om als bewijs dat ik mij had aangemeld voor de Greenroom! Eerst moest ik mij nog omkleden. Ook dat was prima geregeld. Er was een ruimte voor de dames en een ruimte voor de heren.

Ik zag al weer bekende gezichten, iedereen had er zin in. En vroegen aan elkaar wat de doelen waren. Mijn doel was om in ieder geval te finishen! Maar wel onder de 4 uur! Ik had al een bandje gemaakt die ik rond mijn pols kon dragen met de tijden die ik als richtlijn wilde gebruiken. Ik had 3:45 als doel, maar ik wist dat het waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn. Maar omdat in ieder geval als richtlijn aan te houden zou ik onder de 4 uur kunnen lopen!

Om 9:00 uur werd er nog voor de Brasserie een groepsfoto gemaakt van diegene die de marathon zouden gaan lopen. De meeste hadden het groene shirt aan. Vorig jaar had ik de groepsfoto net gemist omdat ik te laat was! Maar nu stond ik er wel mooi bij op! Nadat ik alles bij me had, gelletjes, mobiele telefoon, zonnebril en startnummer, liep ik rond 9:30 richting de start van de marathon!  Met een aantal mensen meer liep ik daarheen! De start was niet zoals voorgaande jaren op de Coolsingel maar net voor de Erasmusbrug aan de Schiedamsedijk! Om in het startvak te komen is ook nog een hele klus! Het is hartstikke druk met lopers maar ook met mensen die niet de marathon lopen maar met hun kennis, vriend of familielid die wel meedoet mee te lopen naar hun startvak! Dat zorgt ook weer voor extra drukte!

Maar uiteindelijk stond ik dan in mijn startvak! Ik zou in startwave 2 van start gaan omdat ik als streeftijd 3:45 had opgegeven! Verleden jaar was dat een beetje fout gegaan! Ik had dezelfde tijd opgegeven maar op de een of andere manier hadden ze mij in startwave 5 ingedeeld! Daar gingen juist de lopers van start die er 4:30 of langer over zouden doen! Ik kon toen aantonen dat ik in staat ben om de marathon binnen de 4 uur te lopen, lieten ze me toe in startwave 3. Maar dit jaar was het wel goed gegaan!

Natuurlijk moest ik nog even naar het toilet! Er stonden 3 dixies in het vak maar een enorme rij met mensen die ook allemaal moesten! Ik had nog 20 minuten voordat ons startvak zou starten. En het duurde zeker een kwartier voordat ik uiteindelijk nog even naar het toilet kon gaan! Ondertussen stond Lee Towers "You never walk alone" te zingen Ik vroeg mij af hoe lang deze man dit nog vol bleef houden. Lee wordt ook alweer een jaartje ouder! Maar hij stond er toch weer! Toen hij klaar was kon ik ook zo'n beetje naar het toilet! Ik had nadat ik geweest was nog 3 minuten voordat onze wave mocht gaan lopen! Langzaam maar zeker kwam de groep in beweging en mochten we gaan!

5 Kilometer

Ik begon rustig, ik probeerde weer zo rond de 5:30 te gaan lopen. De eerste kilometers gaan altijd het makkelijkst. Maar nu hadden we na een paar 100 meter al de Erasmusbrug! Gelukkig heb ik dankzij de nieuwe viaducten rond Haaksbergen dit kunnen trainen! Dus de brug oplopen ging geheel zonder problemen! En er stond ontzettend veel publiek op de brug die ons aan moedigde om die brug op te komen! De eerste kilometers vlogen voor mijn gevoel voorbij! De eerste 5 kilometer ging in 26:53. Net iets boven het schema van 3:45.Ik had eigenlijk volgens het schema 26:39 moeten lopen. Maar het uiteindelijke doel was om binnen de 4 uur binnen te komen. Ik hield dit schema puur als richtlijn.

10 kilometer

Voor mijn gevoel liep ik redelijk constant. De benen voelde goed, het was op dit moment ook nog heerlijk om te lopen! Overal veel publiek langs de weg muziekbands, en trommelaars langs de route die ons opzweepte om door te blijven lopen. Al snel bereikte ik het 10 km punt in 53:38 Ik zat nog aardig op het schema, die gaf aan dat ik 53:19 zou moeten lopen. Daar zat ik op dat moment nog 19 seconden boven! Mocht ik dit vol kunnen houden, wat ik eigenlijk al van te voren zee onwaarschijnlijk achtte, dan zou ik zeker net boven de 3:45 uit kunnen komen. Maar eigenlijk hield ik mij daar onderweg niet zo mee bezig. Ik keek per 5 kilometer wat ik liep.

15 kilometer

Nog steeds liep ik lekker en kon het tempo nog steeds vasthouden. We liepen nu bij Slinge! Een oud Marine collega van mij zou daar ook ergens staan om haar man en mij aan te moedigen. Dus ik keek lings en recht om mij heen om te kijken of ik haar al ergens zag staan! En ja hoor! Ik hoorde mij naam roepen! En daar stond ze! Heel enthousiast zoals alle andere mensen die daar stonden te kijken! E was ontzettend veel publiek langs de route! Het was ook mooi weer om buiten te zijn! Het zou alleen alsmaar warmer gaan worden! Het 15 kilometer punt paseerde ik in 1:21:59 dat was inmiddels 2 minuten boven het schema van 3:45, het verval was nu inmiddels 2 minuten! Hier wist ik wel dat het er niet in ging zitten om deze tijd te kunnen halen! Zeker nu de temperaturen opliepen! En ik ging ook bij iedere drankpost rustiger lopen om optimaal te kunnen drinken! Om mij heen zag ik ook al dat mensen het moeilijk kregen en langere stukken gingen wandelen!

Halve marathon!

En toen passeerde ik het punt van de halve marathon! 2 jaar geleden moest ik daar nog stoppen om naar de wc te gaan! Daar had ik nu geen last van! Ik voelde mij nog steeds fit genoeg om lekker door te blijven lopen. Dit punt passeerde ik in 1:55:05! En omdat het nu wel weer warmer werd, ging ik net als vorig jaar langzamer lopen om energie te sparen! Inmiddels had ik nu ruim 2 minuten ingeleverd op het schema. Maar ik liep nog steeds op het schema om onder de 4 uur binnen te kunnen komen! Tenzij ik op het beruchte 35 km weer een inzinking zou krijgen en stukken moet gaan wandelen! Maar ondertussen liep ik nog vrolijk door en werd ik links en recht aangemoedigd door bekende en onbekende mensen! De sfeer was gewoon weer geweldig! Door het groene shirt werd ik vaak aangesproken door mensen die in hetzelfde shirt liepen. En omdat bij de meeste de naam op de achterzijde stond, kon ik ze nog persoonlijk bij naam aanspreken en moed inspreken! Want het werd wel steeds zwaarder. Steeds meer mensen zag ik al af en toe wandelen.

25 Kilometer

Ook het 25 kilometerpunt kwam alweer in zicht! We liepen weer richting de Erasmusbrug, die zouden we voor de 2e keer over gaan! Eerst nog de Laan op Zuid op, een rechte lijn richting de Erasmusbrug die op 27 kilometer lag. Nu merkte ik ook hoe warm het eigenlijk al was! Ik zat op dit punt op 2:17:18, al dik 2 uur onderweg! Het was inmiddels al bijna half 1 in de middag! De temperaturen waar al aardig opgelopen! Dat kon ik goed merken! Ik heb dan ook geen enkele drankpost ingehaald! En om ongeveer 5 kilometer nam ik een gelletje voor extra energie. Even bij de Erasmusbrug moest ik stoppen om net als voorgaande jaren een foto te maken en dan weer gaan!

30443629_1925715190772200_7774386479344847204_n.jpg

30 Kilometer

Hier begint voor de meeste dan ook echt de marathon! Net voordat ik de tunnel in ga bij Blaak zie ik een man die helemaal uitgeput is in een rolstoel door hulpverleners wordt weggereden! Hij was ingepakt met aludekens en zat nog helemaal te rillen. Naarmate ik verder loop zie ik dat meerdere mensen het ontzettend zwaar hebben. En ik blijf zelf maar doorlopen. Ook voel ik ook lichte pijntjes opkomen. Een brandende teen waarvan ik zeker weet dat daar een blaar op zit! Maar ik probeer alle pijntjes te negeren! Er is muziek die iedereen oppept! Zelf loop ik nooit meer met muziek op. Zeker niet met zo'n evenement want er staat zoveel langs de weg! Ik passeer de 30 kilometer nog dit onder de 3 uur! In 2:46:45 passeer ik de 30 kilometer. Nu wist ik het al zeker dat ik die 3:45 niet zou gaan halen! Inmiddels had ik al ruim 7 minuten in moeten leveren. Maar ik ging er nog wel voor om binnen de 4 uur te komen! Dus niet gaan wandelen maar door blijven lopen! En ik kon nog steeds rennen! Want ik liep nog steeds boven de 10 kilometer per uur! Aan de andere kant zie ik de snellere lopers al richting de finish rennen! Zij hebben het na 2 kilometer het erop zitten! En ik moet er nog 12! Over iets langer dan een uur zou ik het er ook op hebben zitten dacht ik!

30441359_10155210209391237_2978366139083190582_n.jpg

35 kilometer

En toen kwam ik op het 32 kilometer punt! Hier zouden de video boodschappen voorbij komen! Ik zag al de schermen waar ze op werden vertoont! Goed kijken of ik de boodschap van mijn dochter voorbij zag komen! Op het eerste scherm niet! Het 2e scherm passeerde ik, nee nog geen Kirsten! Het 3e scherm dan? Nog niet. Nou, zou ik haar net als verleden jaar weer mislopen! En ja hoor op het 4e scherm kwam ze groot in beeld! Helaas kon ik haar niet zo goed horen maar ze was wel even heel groot in beeld! dat gaf mij wer even een boost net als het gelletje wat ik in nam! Ik rende nog steeds! Vorig jaar kon ik ook blijven lopen, maar toen lag het tempo wel een stuk lager! Ik kwam door op 35 kilometer in 3:16:13 Dit moest ik vast blijven houden! Onderweg kwam ik ook nog een teamgenoot van mijn ROPRUN team tegen. Hij was mij eerder gepasseerd onderweg maar ik zeker niet verwacht om hem hier wandelend aan te treffen! Normaal rent hij  veel sneller dan ik. Maar hij zat er helemaal doorheen! Het was ook zijn eerste marathon en dat is toch anders dan een halve marathon. Ik probeerde hem nog op te peppen om met mij verder te lopen. Maar hij kon niet bij mij aanhaken en ik was hem al snel weer kwijt. Maar ik zag steeds meer wandelaars en mensen die niet meer op hun benen konden staan! Ik hoorde sirenes en zag een ambulance rijden! Hier was weer een slagveld! En ik kon zelf blijven rennen, ik was nog niet kapot! Dit kon ik aan! Ik had er hard voor getraind en zou het halen!

30581933_1925714964105556_8476424848174218816_n.jpg

40 kilometer

Op ongeveer 39 kilometer lopen we weer het Kralingse bos uit en dan zie je ook de mensen die daar nog heen moeten lopen! Er lopen nog hoopjes mensen achter mij die dik 12 kilometer moeten lopen! Ik zie er ook veel wandelen en die moeten nog zo'n end! Maar ik was blij en kreeg voor mijn gevoel weer vleugels! Nu nog maar 2 kilometer! Ik zat op de 40 kilometer op 3:45:46 net boven de tijd die ik had willen lopen! Nu zou ik blij zijn om binnen de 4 uur binnen te komen! Ik had nu nog bijna 15 minuten over! Het moest nog zeker te doen zijn!

42,195, Finish!

Het laatste eindje! De finish kwam steeds dichterbij. Mensen die nog voldoende energie hadden gingen versnellen! Net 1 kilometer voor de finish zag ik net dat ze een vrouw de weg afdroegen die helemaal out was! Als een slappe pop hing ze tussen te hulpverleners in! Ik dacht dat is nou balen, ben je er bijna en dan overkomt je dit! Hoe is dit mogelijk? Compleet uitgeput en waarschijnlijk uitgedroogd door de warmte! Mar ik liep nog steeds en kon zelfs nog versnellen op de laatste meters! En haalde mensen in! Een aantal wandelde het laatste stukje maar ik ging door. Jes! Ik keek op mijn klok en zag dat ik binnen de 4 uur was gefinisht! 3 uur 58 en een beetje! Dit was mij gelukt! Als het minder warm was geweest had ik misschien wel sneller gekund. Maar ik was gezond en wel over! Ze hoefden mij niet op te vangen of weg te dragen. Ik kon nog op eigen benen blijven staan! Om me heen zag ik mensen tegen de hekken aanleunen of door een EHBOer opgevangen worden. Er kwam er een in een rolstoel de finish over. Wat waren ze diep gegaan! Ik was het laatste stuk ook even diep gegaan maar ik kwam voor mijn gevoel fit over de streep!

30442963_1925715150772204_6233674436713907274_n.jpg

Ik werd links en recht gefeliciteerd door anderen lopers die het ook hadden gehaald. En kreeg weer een mooie medaille omgehangen! Het was weer gebeurd, het was voorbij! Nog even op de foto bij het "juich moment" en dan door om mijn tijd in mijn medaille te laten graveren! Een tijd waar ik trots op mag zijn in deze omstandigheden!

bba520246e8091e3f58a78606f27dfca.jpg

Na het graveren van mijn medaille liep ik weer richting Brasserie Engels. Daar stond weer een welkoms comité klaar om iedereen die het had gehaald toe te juichen! Daar kon ik me weer even opfrissen en omkleden. Er druppelde steeds meer lopers binnen. De een had een dikke PR gelopen een ander had het ontzettend zwaar gehad en was niet tevreden met zijn of haar eindtijd. Maar allen waren blij dat ze in ieder geval de finish hadden gehaald! En daar ging het deze dag ook om!

30516265_1925715094105543_4173423432302379605_n.jpg

 

10-03-18

Week 10, Sallandtrail

Deze week heb ik mijn training voor de marathon weer opgepakt. Zaterdag 10 maar staat er ook weer een wedstrijd op het programma. Tenminste een wedstrijd? De Sallandtrail is een georganiseerde trailrun. En ik zal hem zeker niet als wedstrijd gaan lopen maar als lange duurtraining! Door de hoogte verschillen in Nijverdal en het lopen in het bos is het wel extra zwaar! er zijn wel mensen die er wel een wedstrijd van maken en in een snel tempo door het bos rennen! Maar dat is voor mij niet de bedoeling dat ik in een zo snel mogelijke tijd deze zal gaan lopen! 

Maandag 5 maart, Na de training van gisteren voelde de benen best goed. Zondag had ik het gevoel dat ik nog wat stijf was van het de gehele dag in de auto zitten. Maar nu had ik weer lekker gelopen in een ontspannen tempo. En het was warm! Zeker in vergelijking met verleden week! 

28958784_1891798197497233_7651857116159783382_n.jpg

Dinsdag 6 maart, om toch wat hoogte verschil te pakken ging ik weer richting het nieuwe viaduct boven de N18. Het is best nog wel een lange klim naar boven en er was ook wel wat wind. Ook weer vrij rustig gelopen met af en toe een versnelling tussendoor! vooral het viaduct aflopen ging gemakkelijk!

29026432_1891798107497242_8171165706792052645_n.jpg

Woensdag 7 maart, vandaag heb ik weer met de woensdagloopgroep gelopen. Onze trainer liep zelf niet mee maar ging mee op de fiets. We deden een lange duurloop met tussendoor korte versnellingen. Ook deze dag was het weer vrij warm. Ik moet er echt wel weer erg aan wennen! Binnenkort maar eens de korte hardloopbroek aantrekken.

28951586_1891798047497248_6245915704651728449_n.jpg

Op donderdag en vrijdag heb ik niet gelopen. Even een paar rustdagen inlassen omdat ik zaterdag de Sallandtrail zou gaan lopen. Ook was het niet echt super mooie weer om te gaan rennen. 

Zaterdag 10 maart, sallandtrail Nijverdal

Voor vandaag staat de sallandtrail op het programma. Ik wist dat deze zeer pittig was. 2 jaar geleden deed ik voor het eerst aan deze trailrun mee. Ik was toen van plan om de 50 kilometer te gaan lopen. Maar een griep gooide toen roet in het eten en was ik niet fit genoeg om die afstand te gaan lopen. Toen had ik ook 25 kilometer gelopen en toen al vond ik het erg pittig!

Om 9:30 was de start van de eerste startgroep op de 25 kilometer. Deelnemers die de 50 km en 75 km liepen waren al van start gegaan. Het was erg druk met parkeren daar bij het zwembad Het Ravijn. Gelukkig kon ik nog net een plekje vinden. En had genoeg tijd om mijn startnummer en het bestelde shirt op te halen en mij om te kleden. natuurlijk kwam ik weer bekenden tegen! Even een praatje gemaakt en vervolgens naar boven om mij om te kleden! ze hadden 2 grote ruimtes vrij gemaakt waar je ook je spullen kwijt kon. En waar je na afloop kon douchen. Ook kon je je na afloop laten masseren. Maar dan moet je vaak wachten tot je aan de beurt bent.

5NVM0xY7WpskXraQtt-xXT43_FZrYkwE8fXwvmLTiO0-1535x2047.jpg

 

Ik ging op tijd naar de start. Want je moet direct na de start een smal pad omhoog. En als je achterin staat, dan duurt het even voordat je op gang komt! Ik stond redelijk vooraan toen om exact 9:30 het startschot klonk. En ik kon goed wegkomen zodat ik de eerst klim moeiteloos naar boven liep. Maar boven aangekomen merkte ik wel dat ik veels te hard van start was gegaan! Maar ik liep door. 

De eerste kilometers waren al vrij pittig. Ik moest ook echt in mijn ritme komen. Mijn hartslag was te hoog. Dus dan maar het tempo flink laten zakken! Voor mij was dit ook geen wedstrijd! Vele haalden mij in. Wat mij ook op viel was dat er heel veel geen drinken of Camelbag bij zich hadden. En er was maar 1 drankpost halverwege! Ook was het vrij warm. had ik weer teveel kleding aan. Onder mijn hardloopshirt had ik nog een thermoshirt. Bij de start was het nog aardig fris. Maar als ik bij de drankpost aan zou komen, zou ik ook mijn thermoshirt uittrekken!

Het parcours ging op en af. Op een gegeven moment was er een klim naar boven waar geen einde aan leek te komen! Daar moest ik toch een eindje wandelen. Ook mijn rug speelde op. zeker bij het klimmen! Ik loop al een poosje met een pijnlijke rug bij de fysio. Die zegt ook dat het in de spieren zit waar de pijn vandaan komt. Dus eigenlijk moet ik meer mijn rugspieren gaan trainen! Maar daar neem ik niet altijd de tijd voor.

Conditioneel zit het prima want de afstand is geen probleem. Alleen het klimmen is erg zwaar! Om 12,5 kilometer was dan de drankpost. Er stonden net als 2 jaar gelden naast de thee, sportdrank, fruit en Winegums ook weer vlaaien! Ik nam een beker thee en een stukje vlaai. Deed mijn shirt uit en ging weer snel verder. Als ik te lang stil ga staan kwam ik straks helemaal niet meer in mijn ritme. Daar had ik vandaag toch wel moeite mee! 

Toch ging de tijd best vlot voorbij. Maar ik bleef mijn rug voelen met lopen. Ik moest regelmatig kleine stukjes wandelen. En op de laatste 5 kilometer kregen we nog de diepe kuil! Deze zit ook altijd bij de Strongmenrun in het parcours! Met het in de kuil lopen moest je erg uitkijken voor boomwortels om er niet over te struikelen. Daar moest je voorzichtig lopen. En bijna niemand die op dat moment voor mij liep, ging rennend die kuil uit! Zo steil was hij!

Daarna moesten we nog zo'n 3 kilometer lopen. Het einde was alweer in zicht! Net voor de finish, gingen we nu naar beneden waar we bij het starten van de trailrun naar boven moesten klimmen! Wat was ik blij toen ik bij de finish was aangekomen. We kregen allemaal een mooie medaille omgehangen. Even wat drinken gepakt. En ik zag een stoeltje staan en ben daar even op gaan zitten. daar dronk ik rustig mijn beker leeg. Ik had weinig last van mijn benen, maar mijn rug bleef pijnlijk en stijf! Hopelijk is dat tijdens de marathon in Rotterdam weer een eind over!

8BtQNzOWxeI2lbo8B72AJdUCBRaqjac07O63hLqSaco-2048x2048.jpg

Ik zag mijn eindtijd, 2:38:48. Daarmee was ik toch best tevreden. Het was tenslotte voor mij ook een lange duurtraining! Morgen ga ik niet lopen en neem weer een hersteldag! Dan sluit ik deze week af met totaal 62,9 kilometer.

3qiILEsc0joJTCBdCa8_neaLSvt4w8CHrOja68zYnzE-2048x2048.jpg

c6Ln8PJRBqNhduvZEorjAbM49LdNgCBbQ-aA-ayvH20-2047x1535.jpg

Hier samen met Mirjam Roelofs. Een kennis die ik daar tegen was gekomen!

 

16:29 Gepost door C.Slingerland in hardlopen, wedstrijden 2018 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-18

Week 5, Kroondomein Het Loo marathon

Deze week loop ik mijn 20e marathon! Alleen wordt dit weer een bijzondere marathon! Geen wedstrijd, dus ook geen officieele tijd registratie! Maar wel 42 km en 195 m. Misschien wel iets meer want het is een trailrun. Daar weet je vaak niet of je dan exact de afstand loopt die wordt aangegeven! In een bos weet je nooit of je helemaal goed loopt. Bij een stadsmarathon is de route ook helemaal aangegeven in kilometer bordjes en loop je met duizenden lopers tegelijk. Bij deze marathon kunnen er maar maximaal 150 lopers aan deelnemen. Het is een trail en dan zal het vooral gaan over onverharde padden. dat verwacht ik natuurlijk wel! Dit gaat mijn 2e lange trail worden. In februari 2014 liep ik de Trail By the sea in Renesse. Deze bleek ook een marathon afstand te zijn. Dan moet deze trail voor mij ook te doen zijn! Ik zal onderweg weer foto's maken en genieten van de schitterende natuur!

kroondomein.png

Kroondomein-Het-Loo.jpg

Maandag 29 januari

Het feestje van mij man was in ieder geval geslaagd! Omdat ik zondag een redelijk pittige training heb gedaan en omdat ik zaterdag de Kroondomein Het Loo Marathon ga lopen, ga ik het deze week verder wat rustiger aan doen. In ieder geval op maandag en dinsdag geen hardlooptraining. Woensdag ga ik met de woensdagochtend loopgroep een rustige training doen. Maar vandaag heb ik ook nog mijn dochter ziek thuis zitten. Ik hoop maar dat ik buiten schot blijft. Want dat kan ik zelf niet gebruiken!

Dinsdag 30 januari

Ook vandaag zou ik niet gaan lopen! Hoewel het weer vandaag wel erg mooi is! Zonnig en weinig wind. Maar toch ga ik niet rennen! Mijn dochter is ook nog niet naar school omdat ze nog ziek is. En omdat ik 2 dagen rust in had gepland, ga ik mij daar aan houden! En ik voel ook wel dat ik dat even nodig heb. Omdat mijn dochter ook thuis bleef, kon ik zelf ook eens uitslapen! Ik hoefde pas om 17:30 te gaan werken! Ik had gelukkig een dienst kunnen ruilen omdat Kirsten thuis blijft!

Ook kreeg ik bericht dat er een pakje binnen was gekomen wat ik op kon halen! Ik had weer wat leuke sport kleding besteld! Een Blauwe Tight en running shirt van Asics! Omdat ik de meeste tights in het zwart heb, wilde ik er nog een in een andere kleur bij. En het shirt heeft reflecterende accenten. Deze kon ik dan ophalen. En ik ben gelijk naar de reform winkel geweest om Echinaforce druppels en Vlierbessen siroop. Om te voorkomen om nog erger verkouden te worden! Meestal helpt het wel.

Toen ik thuis kwam maakte ik het pakketje open. En deze zaten erin;

asics-146628-1182_7624093.jpg

Asics-Color-Block-Tight-Dames-Blauw-146422-8091.jpg

Ik ben er weer super blij mee! Blauw is ook echt mijn kleur! Morgen doe ik het aan naar de training!

Woensdag 31 januari

De weersvoorspellingen zagen er niet echt denderend uit! Regen, regen en nog eens regen! Toch stond er een training voor mij op het programma! Toen ik om 10:00 uur de deur uit liep, viel het nog mee met de regen. Maar ik had al op buienradar gekeken, de ergste regen zou om 10:30 komen! En dan beginnen we ook met de training!

27540062_1849090731767980_7846212239030658348_n.jpg

27544683_1849090688434651_1289099327534537267_n.jpg

27540890_1849090771767976_7500456648375384663_n.jpg

En inderdaad, toen ik mij bij de woensdag ochtend groep aansloot, begon het dan ook keihard te regenen! Mijn nieuwe outfit kreeg zo wel zijn doop! Een aantal lopers gaven aan dat ze niet zo lang wilde trainen. Na een half uur besloot de trainer dan ook de training te staken. Diegene die wel verder wilde trainen konden een extra rondje lopen of naar huis gaan! Normaal drink ik met de groep na afloop koffie, maar ik was zo doorweekt dat ik samen met nog een loopster, terug naar huis rende! En het werd ook even droog. Daarom plakte ik er nog een rondje aan vast. En thuis aangekomen, ging ik direct onder de warme douche! En hiermee sloot ik ook de maand januari af!

27067425_1849183881758665_5093521122922986421_n.jpg

Totaal heb ik 292 kilometer afgelegd. In 18 trainingen.

Donderdag 1 Februari

Weer het begin van een nieuwe maand! Vanavond was ik van plan om naar de baantraining te gaan. Toch maar overgeslagen omdat het weer erg hard regende! Gisteren had ik ook al in de stromende regen gelopen. En ik wilde fit blijven voor aankomende zaterdag als ik de marathon ga lopen in Apeldoorn. Daarom ga ik vrijdag ook niet lopen.

Zaterdag 3 februari, Kroondomein Het Loop marathon

Vandaag zou ik van start gaan aan mijn 20e marathon! En dit zou een hele speciale gaan worden! Een trail run over 42,5 kilometer door de bossen en over paden. Aan deze run kunnen ook maar 150 lopers aan deelnemen!

Voorgaande jaren heb ik op de zondag meegedaan aan de Asselronde, die was 27,5 kilometer maar sinds enkele jaren hadden ze die ingekort naar 25 kilometer. Op de zondag worden er verschillende afstanden gelopen en dan is het ook erg druk! Daarom koos ik er dit jaar voor om lekker in het bos te gaan rennen met weinig deelnemers!

Om 9:00 uur vertolk ik uit huis richting Apeldoorn. Zo was ik ruim op tijd voor de start van de marathon. De start en finish was bij het Wildpark Aardhuis. Daar verzamelde zich alle deelnemers. Er stonden al heel wat auto's toen ik daar aan kwam rijden, helemaal achterin op de parkeerplaats kon ik de auto kwijt.

27545581_895087333983804_7924825083667773706_n.jpg

Eerst moest ik nodig naar het toilet. Daar stonden al heel wat mensen te wachten. De heren gingen naar de dames wc, omdat er veel meer mannen aan deze run meedoen dan dames. En er waren maar 2 wc's! Al gauw werd ik aangesproken door Paul. Ik kende Paul alleen nog van Facebook en nu spraken we elkaar in het echt.

Hij zou net als ik met de Pacegroep van 5:00 uur starten. Mijn plan was om in ieder geval het eerste stuk met deze groep mee te gaan en mocht ik toch sneller lopen, dan zou ik zelf verder gaan lopen. Of mocht ik deze groep toch niet bij kunnen houden, dan zal ik mij terug laten zakken naar de pace van 5:30. Dat is ook de tijd die je over deze marathon mocht doen. En ik had ook de route in mijn Tomtom sportwatch, zodat ik mocht ik alleen lopen, toch de route bij mij zou hebben.

Om 10:30 klonk het startschot, en zo gingen alle deelnemers van start. Het eerste stuk was over een zeer smal pad. En moest je uitkijken waar je liep. Een eindje achter mij viel er al een deelnemer op de grond. Maar die krabbelde vlug overeind en vervolgde zijn weg. 

Overal kon je hier ook nog zien dat de storm van een aantal weken terug, veel schade had aangericht. De organisatie had zo goed mogelijk hun best gedaan om de paden vrij te maken. Het smalle pas werd breder zodat we naast elkaar konden lopen. Er werd gezellig met elkaar gepraat, ervaringen uitgewisseld. Een man vertelde dat dit zijn eerst marathon was. Dan liep hij ook gelijk een zware!

27655249_1852520998091620_1952455527939798985_n.jpg

27332133_895087467317124_8360281086006727519_n.jpg

Ik merkte na ongeveer 12 kilometer dat ik toch een tandje sneller kon, ik liep samen met een man en een andere dame al een poosje voor de pacers uit. De vrouw en man raakte ik op een gegeven moment ook kwijt en ben toen mijn eigen tempo gaan lopen. Ik haalde een groepje mannen in die al eerder de groep verlaten hadden. 

27337015_895087353983802_8706802155198631166_n.jpg

Het parcours ging op en af, af en toe was flinke klimmetjes, maar ik kon constant blijven lopen. Ik haalde steeds meer mensen in die voor mij waren gestart! Na ongeveer 2 uur en 15 minuten kwam ik aan bij de verversingspost. Daar kon je wat eten en drinken en naar de wc gaan. Dat heb ik maar gedaan. Ik moest wel even wachten voordat ik aan de beurt was. Daar sprak ik een vrouw aan met wie ik in de groep had samen gelopen en die ook vooruit was gelopen. De groep met pacers liepen een heel eind achter ons. Want toen ik op mijn horloge keek, liepen ze minsten een kwartier achter ons! Dat betekende, als ik zo door blijf lopen dat ik dik binnen de 5 uur zou finishen! 

27657123_1852521071424946_3574924932829509941_n.jpg

Ik vervolgde mijn weg na de rustpost. Een stukje liep ik met die dame mee die ook uit de groep was weggelopen. Maar zij moest onderweg een plasstop houden omdat zij bij de rustpost niet naar de wc was geweest. En ik liep rustig door. Maar ik kwam haar de rest van de weg niet meer tegen.

27540318_895087437317127_7620690904171121105_n.jpg

Ik merkte wel dat het steeds zwaarder werd. Veel klimmetjes en natte modderige paden. Ik had wel mijn Camelbag mee, maar ik was de binnenzak vergeten. En ik had daarvoor in de plaats een bidon in mijn tas gestopt. Zo kon ik niet uit het slangetje drinken en moest dan telkens de fles uit mijn tas halen. Bij 30 kilometer nam ik een gelletje. Op een gegeven moment merkte ik dat ik even alleen liep. Gelukkig werkte mijn GPS goed zodat ik niet verdwaalde. Onderweg kwam ik telkens een fietser van de organisatie tegen die de deelnemers met een koeienbel aanmoedigde. Ik groette hem telkens hartelijk en dankte hem voor zijn enthousiasme!

27655463_1852521118091608_424020307843657433_n.jpg

Want op ongeveer 34 kilometer kreeg ik het toch best zwaar! Ik ging stukjes wandelen. Al gauw passeerde een groepje lopers mij. Een dame nodigde mij uit om met hun verder te lopen. Eerst zei ik ga maar, ik loop verder wel alleen. Maar ik kon toch bij hun aanhaken en kreeg weer energie! Ze liepen een mooi tempo wat ik een heel eind vol kon houden. Maar 3 kilometer voor de finish viel deze groep ook uit elkaar. En liep ik met een man uit deze groep door naar de finish! Het was een prachtige, maar zware run! Maar trots dat ik deze heb volbracht. Zonder de stop erbij gerekend te hebben kwam ik ongeveer uit op 4:30 en met pauze op 4:34 Onderweg heb ik niet naar de tijd gekeken alleen naar de route. Dus ik was zeer tevreden met wat ik gelopen had!

27500806_1853227064687680_7826519045724060075_o.jpg

Na afloop kregen we een medaille en konden we in het Aardhuis een kom erwtensoep of tomatensoep krijgen. Nadat ik eerst bij de auto droge warme kleren aan had getrokken liep ik naar de warme soep in het Aardhuis!Daar was ik wel aan toe. Want nu had ik het pas koud! Tijdens het lopen had ik het ondanks de regenbuien het niet koud gehad. Ik zag dat er na mij nog steeds lopers binnen moesten komen. Je mocht er ook 5:30 over doen. Anders werd van de route gehaald als je op een bepaalde tijd het 34 kilometer punt nog niet gepasseerd zou zijn. Gelukkig was ik daar ruimschoots overheen en was ik blij dat ik allang binnen was. Toen ik even later in de auto naar huis reed, zag ik op dat moment nog 1 loper binnenkomen. Waarschijnlijk een van de laatste want de 5:30 was bijna verstreken!

27749950_1852521214758265_6804860529328514849_n.jpg

Zelf kan ik terug kijken op een zeer geslaagde run! Het was goed georganiseerd. Was je niet in het bezit van een GPS dan kon je wel bij een pacer aansluiten of gewoon met een groepje meelopen. Ik denk dat ik deze nog wel mooier vind dan de Asselronde. Die is ook veel drukker en je loopt vrijwel de gehele route op de verharde weg.

Zondag 4 februari

Vandaag kon ik wel merken dat ik de marathon heb gelopen! Ik was best moe toen ik gistermiddag thuis was gekomen. Maar na een warme douche voelde ik mij alweer een stuk fitter. We zijn na het avondeten nog even naar Buurse geweest om naar de verlichte Carnavals optocht te kijken. Toen voelde mijn benen wel zwaar!

27657696_1852786474731739_5551099713741390208_n.jpg

En toen ik vanmorgen uit bed kwam, had ik aardig was spierpijn! Ik had tot 9:30 uitgeslapen. En mijn dochter vroeg of we gingen zwemmen. Daar had ik even geen zin in! Dus het werd de bioscoop. Samen met een vriendinnetje van haar zijn we naar de film gegaan en hebben we daarna bij de MC Donald's was gegeten.

27657789_1853569204653466_3315075185591060057_n.jpg

27654346_1853570161320037_7270914745792460625_n.jpg

Ondertussen las ik allerlei berichtjes van bekenden van mij, die vandaag gingen lopen in Apeldoorn. Ik was zelf best blij dat ik gisteren heb gelopen. Maar leuk om te lezen hoe anderen de Midwintermarathon beleven.

Deze week sloot ik af met totaal56,9 kilometer in 2 trainingen. Nu lekker even herstellen!

 

17:07 Gepost door C.Slingerland in Road to Rotterdam 2018, wedstrijden 2018 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-08

Mijn wedstrijden van 2008

Dit zijn alle uitslagen van wedstrijden die ik in 2008 heb gedaan. Ik kan terug kijken op een mooi wedstrijdseizoen!

1.

 

zo 07-09-2008

Kwart triathlon Enschede, Team

OV

1 Team Tri girls TV Triade 2:23:53

 2.

 

za 28-06-2008

OD triathlon Holten

OV

11 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 3:03:52

3. 

wo 18-06-2008Heuveltjesbosbadtriathlon, Dalfsen

GE

2 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 1:28:12

4. 

zo 08-06-2008OD triathlon Hengelo

GE

6 Carina Slingerland 71 TV Triade 2:33:14

5. 

zo 25-05-2008OD triathlon Curacao

NA

5 Carina Slingerland 71 TV triade 3:08:05

6. 

zo 27-04-2008ING Bank Enschede Marathon, Enschede

OV

7 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 4:17:08 4:16:43 ...

7. 
ma 24-03-2008Domijn WBO Hoge Lage Toren Loop, EnschedeOV
8 Carina Slingerland 71 Haaksbergen 1:12:39 ...

8. 
za 15-03-2008Fortis City-Pier-City loop, 's-GravenhageZH
19 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 1:53:38 1:48:45 ...

9. 
za 09-02-2008Hulsbeekcross, OldenzaalOV
9 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 30:37 ...

10. 
zo 03-02-2008Centraal Beheer Achmea Midwintermarathon, ApeldoornGE
41 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 2:20:56 2:20:30 ...

11. 
za 19-01-2008DRW Run-Bike-Run, NijverdalOV
4 Carina Slingerland 71 Haaksbergen 2:12:12 ...

12. 
za 05-01-2008Nieuwjaarscross, EibergenGE
2 Carina Slingerland 71 AV Haaksbergen 31:44 ...

10:30 Gepost door C.Slingerland in wedstrijden 2018 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-04-08

Wat een verschil!

Als ik de tussentijden van vorig jaar vergelijk met dit jaar op de Enschede marathon, is het een behoorlijk verschil!

2007

Startnummer M3700
NaamCarina Slingerland
WoonplaatsAV Haaksbergen
AfstandMarathon
CategorieV35
Totaal plaats232 / 624
Categorie plaats3 / 10
Snelheid11,555 km/uur
10 kilometer47:32
Halve marathon1:42:21
34 kilometer2:52:33
Bruto tijd3:39:17
Netto tijd

3:39:06

2008

Startnummer 322
NaamCarina Slingerland
WoonplaatsAV Haaksbergen
AfstandMarathon
CategorieV35
Totaal plaats382 / 483
Categorie plaats7 / 9
Snelheid9,8 km/uur
10 kilometer51:44
Halve marathon1:55:28
34 kilometer3:18:39
Bruto tijd4:17:08
Netto tijd4:16:43

Vorig jaar waren er wel veel meer deelnemers dan dit jaar. Of er zijn er een heleboel uitgestapt. Maar dit zegt wel iets over de omstandigheden. Want aan de training heeft het bij mij niet gelegen. Het kan dus per dag behoorlijk verschillen.

10:07 Gepost door C.Slingerland in wedstrijden 2018 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |