08-05-17

De week van dodenherdenking, bevrijdingsdag en de laatste week van de mei vakantie!

 

Ook deze week is weer ontzettend snel voorbij gevlogen! Het was voor de schoolkinderen nog vakantie, dus ook mijn dochter had nog een week vrij! Maar ik moest gewoon weer aan het werk! Gelukkig kon ze bij vriendinnetjes terecht. Maar die vriendinnetjes kwamen ook nog weer bij ons terug! Dus ook deze week zal qua lopen zeer rustig aan zijn! Toch zal ik als er ergens een beetje tijd overblijft een aantal keren gaan lopen, inplannen dus! 

Trainingsweek 18

Maandag 1 mei

Vandaag moest ik 's middags gaan werken, en Kirsten zal dan die middag naar haar vriendinnetjes gaan. Vandaag zal het voor mij een rustdag zijn wat hardlopen betreft. Soms moet je ook wel een dagje rust nemen! Ik had tenslotte zondag wel kunnen lopen samen met mijn dochter!

Dinsdag 2 mei

Om 8:30 stonden er 2 vriendinnen van Kirsten al voor de deur. Vandaag kwamen ze bij ons omdat hun ouders moesten werken. Ook bleven ze een nachtje bij ons slapen. Altijd gezellig om meerdere kinderen in huis te hebben. Zelf hebben we er maar een! We zouden vandaag met z'n allen gaan zwemmen. Dus op naar het zwembad! Omdat Kirstens vriendinnen er die dag waren, ging ik ook niet de deur uit om te gaan lopen.

Woensdag 3 mei

Kirstens vriendinnen gingen die ochtend naar huis! En wij hadden vandaag zin om een middagje te gaan winkelen. Kirsten had nog het een en het ander aan kleding nodig voor de zomer! Ze groeit ook overal uit! En 's middags zou ze naar de sportschool gaan voor Kids boxing! Dus ik mijn hardloopkleding aan, zij op de fiets naar de sportschool! Dat is een kleine 1,5 kilometer van ons huis. En ik had zo van als zij aan het boksen is, ga ik daar wel een rondje hardlopen! Maar daar aangekomen, ging haar lesje niet door vanwege de schoolvakantie! En daarom gingen wij weer terug naar huis! Kirsten had geen zin om een extra rondje te fietsen. Toen zijn we maar even op een schoolplein gaan klimmen en klauteren, tenminste Kirsten klom overal op! Bij thuiskomst bleek ik nog geen 3 kilometer te hebben gelopen! Dat was voor mij uitzonderlijk kort!  

Donderdag 4 mei

4-MEI.jpg

Vandaag was het dodenherdenking. En stonden we stil bij alle mensen die zijn omgekomen bij oorlogen. Niet alleen in de eerste en tweede wereldoorlog, maar tot vandaag de dag zijn er nog steeds vele slachtoffers van oorlogen in de Wereld! Zelf heb ik 8 jaar gediend bij de Koninklijke Marine, maar gelukkig ben ik nooit uitgezonden geweest naar crisis gebied. Daarom mag ik mij ook geen veteraan noemen! Dat zijn militairen die gevochten hebben in oorlogsgebieden en  daar het een en het ander hebben meegemaakt! Sommige komen zwaar gewond terug of getraumatiseerd omdat ze mensen hebben om zien komen! Tijdens mijn diensttijd heb ik ook meegemaakt dat mensen getraumatiseerd terug komen. Dan mag ik zelf van geluk spreken dat ik het zelf niet mee hoeven maken. Maar je weet als je in militaire dienst gaat dat je wel uitgezonden zou kunnen worden! Daar teken je ook voor! Als ik had gemoeten dan was ik zeker gegaan! En deze dag stonden we daar ook even bij stil.

Overdag moest ik werken en ging mijn dochter de gehele dag naar de BSO, waar ook haar vriendinnen aanwezig waren! Dus zij had ook een leuke dag! Zelf moest ik dan overdag werken, maar na het werk pakte ik een momentje om in de omgeving van Losser te gaan lopen. Het is daar altijd schitterend om te lopen. En zeer afwisselend. Zo liep ik via het bos, langs de snelweg en vervolgens kwam ik in een park uit met allerlei verschillende soorten bomen en er staan leuke beelden.

Het park heet, Het Arboretum Poortbulten, daar loop je ook door tijdens de Landgoedmarathon Twente. Het is dichtbij mij werk en ik vind het leuk om daar zo nu en dan doorheen te lopen.

 

18341863_1556603827683340_5941311953743912446_n.jpg

Dit grappige beeldje zag ik in Het Arboretum 

Wat voor andere mensen inspannend is, als ze gaan hardlopen, geeft mij dat juist weer ontspanning! Ik loop graag telkens op andere plaatsen om weer nieuwe wegen te ontdekken. Zo ontdek ik dat de omgeving Losser/ Oldenzaal vele mooi loop routes heeft. Soms kom je bijna niemand tegen en ook kan het juist weer druk zijn met wandelaars of fietsers. Je kan het bos in of gewoon op de weg lopen. Telkens ontdek ik daar weer een nieuw paadje! Zo had ik donderdag de tijd om weer eens een mooie ronde te lopen. En dan zie ik hoe mooi het landschap daar is! Als je in de auto zit rij je daar dan snel doorheen. Maar als ik de kans heb, dan neem ik mijn hardloopkleren mee en ga dan na het werk nog een eindje lopen!

's avonds hebben we dan naar dodenherdenking gekeken. Toch vind ik dat altijd indrukwekkend. Al die mensen en militairen op de Dam in Amsterdam. Zelf heb ik daar ook nog nooit hoeven staan. Ik was varen of vrij van de baas. Vaak worden militairen die nog niet operationeel zijn, of in opleiding zitten daarvoor aangewezen. Behalve dan de Veteranen, die zijn er altijd wel bij aanwezig. Ik vind het wel mooi om te zien en hoe er nog steeds wordt stil gestaan bij alle oorlogsslachtoffers! Want als burgen besef je vaak niet dat er andere mensen zijn die ons land beveiligen of naar gebieden gaan waar oorlog is. Die hun leven soms in gevaar brengen voor onze vrede en veiligheid!

dodenherdenking-695x463.jpg

Vrijdag 5 mei

Vandaag vieren we onze vrijheid! Alleen wordt het niet meer als een feestdag gezien door sommige bedrijven! Ja, de zorg en de verpleging gaan onder andere wel gewoon door! Dus vandaag gewoon weer aan het werk! Ook mijn man moest gewoon aan het werk! Terwijl er ook genoeg bedrijven wel gewoon dicht zijn! Een aantal jaren geleden werd het nog wel als een nationale feestdag gezien. Toch waren er weer diverse festivals ter ere van Bevrijdingsdag. We moeten ons ook beseffen dat we hier in een vrij land wonen! Ook de vluchtelingen die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht moeten dat beseffen dat ze hier veilig zijn! Er zijn vele mensen hier die hier gekomen zijn omdat hun leven in gevaar is gekomen omdat zij niet in een vrij land wonen! Die mogen we ook niet veroordelen! Alleen de mensen die hier met hele andere bedoelingen komen, en geen vrijheid kennen! Die hebben hier geen recht om ons onze vrijheid af te nemen! Zij moeten zich aanpassen aan ons land en anders gewoon weer terug gaan waar zij vandaan zijn gekomen!

Op 5 mei heb ik niet gelopen.

Zaterdag 6 mei

Ook vandaag weer besloot ik om na mijn werk weer in Losser te gaan lopen. Het was prachtig weer en ik had er weer zin in. Toen ik onderweg was kwam ik allerlei pijlen tegen van Loopgroep de Lutte. Eerst dacht ik dat er misschien dit weekend weer een loop wedstrijd zou zijn. Ik ben een groot gedeelte van die pijlen gaan volgen. En kwam uit op een prachtige route. Ook weer op een gedeelte wat mij bekend voorkwam van onder andere de Huttenkloasloop die overigens zijn naam heeft veranderd in Halve marathon Oldenzaal, en de Twente landgoed marathon.  Twee schitterende evenementen die daar in de omgeving gehouden worden!

18402748_1556603771016679_4183561576184678122_n.jpg

En zo had ik weer een mooie afstand gelopen. Toch nog wat kilometers weten te maken. Lang niet zoveel als wat ik normaal loop. Maar zo'n weekje wat rustiger aan is ook niet verkeerd! Op 20 mei staat er dan weer een mooie loop op de agenda, ook in Losser! Maar volgend weekend ga ik samen met mijn team wat de Roparun gaat lopen, samen trainen!

Zondag 7 mei

In de middag moest ik weer werken, daarom ging ik 's morgens samen met mijn dochter weer een eindje lopen. Omdat mijn man aan het fietsen was, neem ik Kirsten mee als ik toch een eindje wil lopen. Vaak wilt zij dan ook met mij mee op de fiets. We gingen richting het fietscross veld, daar wil Kirsten altijd graag overheen rennen! Bultje op en bultje af! Soms is het er lekker modderig, maar deze keer erg stoffig! Ze wil alvast een beetje trainen voor de Ultimate Buffalo  run op 18 juni op vliegbasis Twente. Rennen over allerlei obstakels! Vorig jaar heb ik samen met haar de Breakoutrun gedaan, dat vond zij helemaal geweldig! Maar de Ultimate Buffalo run is dichtbij huis. En onze buurmeisjes gaan ook samen met hun moeder meedoen! Voor kids zijn die runs nog wel betaalbaar. Maar voor volwassenen zijn ze toch wel vrij prijzig. Maar toch is het ontzettend leuk om zo nu en dan zo'n run te doen! Ik houd er ook wel van om te klimmen en te klauteren. En ik vind het ook totaal niet erg om smerig te worden! Maar om dit samen met mijn dochter te kunnen doen is toch hartstikke leuk!

18274955_1556603697683353_5036309921955252238_n.jpg

18341821_1556603747683348_333373841628582079_n.jpg

Kirsten rennend over de fietscross baan!

En zo was deze week ook weer voorbij! Ik sloot de week af met 40 kilometer! Vandaag is mijn dochter weer naar school en heb ik tussendoor weer meer tijd om te gaan lopen! Iedereen ook weer een fijne loopweek gewenst!

 

09:45 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-17

Weekje Zeeland

 

Vorige week maandag zijn we een aantal dagen naar Zeeland geweest. Mijn dochter heeft 2 weken vrij van school dus gingen we op bezoek bij opa en oma in Zeeland! En uiteraard gingen de hardloopspullen ook mee. Want als ik daar ben ga ik altijd wel een paar keer hardlopen. Ook zag ik dat er op Koningsdag een prestatieloop was in Middelharnis, de omloop van Menheerse, zo'n 40 minuten rijden vanuit Arnemuiden. Dus als het weer een beetje mee zat dan was ik wel van plan om die te gaan lopen.

18198460_1547941918549531_8431244754064810514_n.jpg

Kirsten heeft lekker vakantie

 

Trainingsweek 17

Omdat mijn dochter vakantie had, kon ik niet echt veel gaan lopen. Als zij op school zit, ren ik zo de deur uit. Maar nu gaat ze mee op de fiets of ze blijft bij mijn ouders als ik ga lopen. En ze wil ook niet altijd met mij mee. Dus ik heb deze week niet zo heel veel kilometers gemaakt.

Maandag 24 april

Eerst moest ik die dag nog naar de fysio voor de behandeling van mijn schouder. Gelukkig gaat het steeds beter en heb ik er weinig hinder van. Maar de ontsteking is nog niet in zijn geheel verdwenen. Dus even nog op de pijnbank! De fysio maakt gebruik van naaldjes die hij op de pijnlijke plek drukt. Het is even vervelend maar ik merk daarna wel snel resultaat!

En daarna gingen we op weg naar Zeeland! Het was aardig druk op de weg. Het was natuurlijk ook nog vakantie! Bij Utrechts stonden we even vast en bij Gorinchem. Maar daar is het altijd druk! Maar we hadden de tijd en kwamen rond 18:30 aan in Arnemuiden!

Dinsdag 25 april

Vandaag ging ik een rondje hardlopen. Het weer zag er op dat moment wel redelijk uit. Wel harde wind maar dat heb je vrijwel altijd wel in Zeeland. Eerst ging ik richting het Veerse meer, dat is altijd wel mooi om daar te lopen. Het was er vrij rustig. Soms als je geluk heb zie je daar herten lopen.

18194976_1547941555216234_8614303437134970841_n.jpg

                                                 Richting het Veerse meer, harde wind tegen!

18194634_1547941605216229_3826921514470827859_n.jpg

Aan het Veerse meer!

Ook op het water was het nog rustig. Zomers is er altijd veel te doen aan het Veerse meer en zie je genoeg boten en water sporters! Even gepauzeerd en wat foto's gemaakt en vervolgens ging ik richting Veere. Daar is het altijd wel gezellig druk! Het is er ook zeer toeristisch. Je moet de sluizen oversteken en dan kom je aan in Veere. Toen ik daar langs het water liep, lag een cruiseboot aan de kant. En liepen er weer heel wat toeristen in het stadje rond! Het is er altijd wel gezellig en zomers kun je daar mooi op het terras zitten. Maar daar was op dit moment geen weer voor!

Ik liep ook nog langs het restaurant waar ik zelf een aantal jaren geleden heb gewerkt, In den Struyskelder! Het was er nog steeds en heette ook nog steeds zo! Ooit heb ik daar een vakantie baantje als kok gehad. Vervolgens liep ik verder het stadje door. Overal hingen er al slingers voor Koningsdag op! En zo maakte ik mijn rondje af en liep weer richting Arnemuiden! Ik was nog geen 5 minuten thuis of er kwam een stortbui van regen en hagel!

Toch nog ruim 15 kilometer gelopen!

18222123_1547941531882903_381429450515143262_n.jpg

 Woensdag 26 april

Vandaag was het redelijk weer. Maar ging ik niet lopen, maar zwemmen! Mijn dochter wilde graag zwemmen dus gingen we naar Goes! Ook de 2 buurkinderen van mijn ouders wilde wel mee. Zo ging ik samen met mijn moeder en 3 kids naar het zwembad! Van echt zwemmen kwam het niet. Ze wilde spelen, van de glijbaan af en zo was deze middag ook zo weer voorbij!

Donderdag 27 april

Koningsdag! Het begon erg regenachtig! Toch had ik besloten om mee te doen met de Omloop van Menheerse in Middelharnis. In Arnemuiden was s'morgens het ontzettend slecht weer. Maar toen ik op buienradar keek, zag ik dat het in Middelharnis droog was. De regenwolken gingen er gewoon langs! Mijn moeder verklaarde mij voor gek dat ik bijna een uur ging rijden om mee te doen met een loopje! Het was ook maar 6,8 km! Maar ik had wel zin om te gaan, dus ik ging om 8:30 richting Middelharnis, de start was om 10:30 Toen ik onderweg was en richting Zierikzee reed, klaarde de lucht op! Het zonnetje scheen toen ik Middelharnis bereikte! Daar was het schitterend weer!

Het was gezellig druk in het centrum met mensen in sport kleding. En een hele groep in judopak! Die bleken later ook mee te doen aan die hardloop wedstrijd! Ik was er ruim op tijd. De routeplanner op internet gaf aan dat het 62 minuten rijden was, maar ik had er hooguit 45 minuten over gedaan! Bij de inschrijving kregen we onze herinnerring al. Een heuptasje waar je tijdens het lopen je geld en telefoon in kon doen. Altijd handig, zelf had ik er al 2!

18194085_1547941651882891_6829172683193444032_n.jpg

Om 10:30 was dan de start. Ik zag daar weinig bekenden. Soms kom ik nog wel mensen tegen die ik ken. Alleen een dame die ik via Facebook ken en zich net als ik, dit jaar had aangemeld om Asics Frontrunner te worden! Haar was het wel gelukt om uitgekozen te worden tussen ruim 2500 mensen die zich wilde inzetten om Asics sportief te promoten! Volgend jaar waag ik het gewoon opnieuw! Nu maar lekker mijn ding doen en dat is lekker hardlopen!

18194096_1547941835216206_599186775513202455_n.jpg

Samen met Nahalie Sinke, Asics Frontrunner!

Het was een goede opkomst! Ruim 300 mensen deden mee met de Omloop van Menheerse! Ik stond ergens tussen in. Dus bij de start was het weer even een weg zoeken om het juiste tempo te pakken. Want alles stond gewoon door elkaar. Snelle en langzamere lopers! In het begin moest ik even zigzaggend tussen de lopers door. Maar al gauw kon ik doorlopen! en omdat het Koningsdag was , liepen we vlak langs de rommelmarkt! Het eerste stuk ging door het centrum van Middelharnis.

Omloop Menheerse-2017 Middelharnis.jpg

Net na de start!

Omloop van meneerse 2017.jpg

Er liep een hele groep mee in judopak!

Vervolgens liepen we Middelharnis uit en voelde je ook meteen de wind. Eerst een stuk op zij dat ging wel. Ik haalde nog steeds mensen in. Maar er liepen er ook heel wat voor mij! Waaronder ook Natalie Sinke, zij is ook een specialist op de kortere afstanden. Ik ben meer van het langere werk! Vervolgens draaide we een weg op waar we de wind iets in de rug hadden, ik liep zeker ruim boven de 12 km per uur! Alleen op het laatste stuk hadden we pal de wind tegen. Onderweg ben ik door weinig andere vrouwen ingehaald, op de laatste 1,5 kilometer kwam er een vrouw mij voorbij! Later bleek ze in mijn leeftijdscategorie te zitten en werd 3e 40 plus! Als ik dat geweten had! Nou, ja ik kon ook gewoon niet meer harder! Net voor de finish probeerde nog een dame mij in te halen. Haar had ik halverwege al in weten te halen, maar de eindsprint kon zij net niet van mij winnen!

Ik finishte volgens mijn eigen tijd waarneming in 31:55 en had dus 12,5 km per uur gelopen! De tijdwaarneming verliep daar nog handmatig en zij noteerde mijn tijd in 31:59 en werd daarmee in het totaal klassement bij de vrouwen 8e van de 158 en 4e bij de 40+ van de 70! Dus van het dames veld had ik er de meeste wel achter mij gelaten! Totaal waren er 392 gefinisht en kwam ik als 105e binnen! Zeer tevreden over zo'n afstand! Alleen jammer dat ik net werd ingehaald door die andere dame! Je kunt helaas niet alles hebben!

18275247_1547941678549555_6302387839196744289_n.jpg

Omloop van Menheerse, AV-Flakkee

Tevreden ging ik naar Arnemuiden. Gelukkig was het daar inmiddels ook weer beter. Het had er wel de gehele ochtend geregend. Daarom was ik maar blij dat ik deze wedstrijd tussendoor heb gelopen!

's middags zijn we dan nog naar het dorp gelopen want er waren allerlei activiteiten voor kinderen te doen. En zo was mijn dochter ook nog even actief bezig geweest!

18193953_1547941715216218_2280949198863641685_n.jpg

18198547_1547941778549545_3141244092113583792_n.jpg

 En na het avond eten gingen we weer richting huis! Want ik moest de volgende dag weer naar het werk!

Vrijdag 28 april

Vandaag mocht ik weer naar mijn werk, en dochterlief mocht naar haar andere opa en oma. Van hardlopen kwam er dus niet van. We moesten nog opruimen en boodschappen doen. De ochtend was zo ook weer om!

Zaterdag 29 april

Eindelijk was het weer wat beter weer! Overdag moest ik werken en s'middags ben ik nog een eindje gaan hardlopen. Kirsten wilde graag mee op haar fiets. We liepen naar het fietscross veldje waar Kirsten samen met mij overheen wilde rennen. Het zijn allemaal bultjes en heuveltjes waar ze zich even kon uitleven! Het werd ook maar een kort rondje! En ook niet al te snel.

18192296_1547989835211406_3856076812067878671_o.jpg

Zondag 30 april

Alweer de laatste dag van de maand! En het zag er vandaag ook zonnig uit! Manlief ging de gehele ochtend fietsen. Dus nam ik mijn dochter mee richting het Buurserzand! Altijd mooi om daar te lopen en te fietsen! Zij ging weer mee op haar fiets! Het was gewoon weer eens een zonnige dag! Ook was het er druk met wandelaars, andere hardlopers en fietsers! Kirsten wilde graag een stukje over de ATB route. maar daar reden ook zveel snelle fietsers overheen, dat ze er maar weer gauw vanaf ging! Onderweg hielden we nog even pauze. En zo hadden we bij thuiskomst ruim 13 km gelopen en Kirsten gefietst!

 

18194062_1547941998549523_1763205049013528511_n.jpg

En zo sluit ik de maand april af met in het totaal 251 kilometer en heb ik tot nu toe in 2017 1021,1 Kilometer gelopen!

En liep ik deze maand 3 wedstrijden;

9 april de Rotterdam marathon, 42,2 km

23 april de halve marathon in Enschede, 21,1 km

27 april Omloop van Menheerse, Middelharnis 6,8 km

De maand mei zal ook weer volop worden gelopen. Van zaterdag 13 op zondag 14 mei hebben we de nachttraining met ons ROPARUN team.

En op zaterdag 20 mei loop ik in Losser de Twentse Smokkeltrail. Deze wordt voor de eerste keer georganiseerd in plaats van de 3 Landenloop. Kortom weer genoeg te doen. En zo komen we ook weer dichterbij de ROPARUN! Dat is ook altijd een van de hoogte punten waarna ik uitkijk!

 

 

10:19 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-04-17

Enschede marathon.

 

Ook deze week was er weer een marathon! Die van Enschede! Lekker dichtbij huis voor mij. Alleen ging ik niet de hele marathon lopen. Deze heb ik 3 keer gelopen en ook ooit een dikke PR daar gelopen. In 2007 liep ik de marathon in Enschede in 3:39:05. Maar ik heb die tijd daarna nooit meer kunnen verbeteren. In 2008 wilde ik een poging wagen om rond de 3:30 te gaan lopen. Ik had een mooi schema, trainde veel maar raakte vermoeid. Ik dacht dat het kwam doordat ik overtraind was! Later bleek dat ik al 5 weken zwanger was toen ik die marathon liep!

In 2013 hadden ze het parcours van de marathon aangepast. In plaats van 1 ronde moest je er nu 2 lopen! Voorheen liep je vanuit Enschede eerst over de busbaan naar Glanerbrug en vervolgens richting het Duitse plaatsje Gronau. Maar dat is er nu helemaal uitgehaald! Je beging nu net onder de Alpha toren, loopt richting het centrum en daarna via Lonneker naar de busbaan richting Glanerbrug. Daar heb je een keerpunt en loop je dezelfde route nog een keer! Ik ben in 2013 wel gestart op de marathon, maar het was toen zo'n heette dag, dat ik er na 1 ronde mee op hield! En meerdere mensen stapte voortijding uit! En de route werd toen zelfs met 8 kilometer ingekort, voor de recreanten!

En nu loop ik bijna jaarlijks daar de halve marathon! Alleen vorig jaar liep ik daar de 10 kilometer via mijn werkgever! En dit jaar konden we nu ook opgeven voor de halve via het werk. Dus heb ik gisteren de halve in Enschede gelopen.

Trainingsweek 16

Maandag was het 2e Paasdag, ik heb die dag overdag moeten werken. En omdat ik op 1e Paasdag al had gelopen, had ik voor mezelf een rustdag ingelast. Op het werk loop ik ook al de gehele dag!

Dinsdag 18 april

Vandaag had ik met een vriendin afgesproken om samen te gaan lopen. Zij zit met een knie blessure dus het zou een rustige training gaan worden. Ik ben lopend vanuit huis naar Boekelo gelopen. Dat is al zo'n 5 kilometer. We lopen elkaar dan tegemoet. En zo hebben we samen nog zo'n 10 kilometer gelopen. Daarna nog even samen koffie gedronken en toen ben ik weer rustig aan naar huis gelopen. Zo had ik toen ik thuis kwam er een halve marathon opzitten! Dus voor aankomende zondag hoefde ik niet bang te zijn dat ik die afstand niet zou halen!

18077254_1539415229402200_6943455981105349658_o.jpg

18121769_1539415566068833_5306033775024998480_o.jpg

Woendag 19 april

Zoals ik meestal doe, is op woensdag met een loopgroep meelopen. Alleen in de vakanties lukt het niet omdat ik dan s'morgens mijn dochter in huis hebt. Maar afgelopen woensdag kon ik weer lekker meelopen. Ik ben vanuit huis richting de atletiekbaan gelopen. Waar we dan om 10:30 met de gehele groep gaan lopen. We lopen dan vaak in het bos. En de trainer heeft dan altijd wel een programma voor ons in petto! Inmiddels zijn er ook een aantal nieuwe leden bij aangesloten. Bij onze vereniging organiseren ze jaarlijks een clinic voor beginnende hardlopers die dan toewerken naar de Engelse mijlenloop in Maart. En daarna hopen ze altijd dat er mensen zich ook bij de vereniging aanmelden. En er waren er dus een aantal bij onze groep aangesloten.

Bij de woensdagmorgen groep lopen er lopers van verschillende snelheden mee. Maar de trainer zorgt er wel voor dat de groep wel bij elkaar blijft. de snellere lopers moeten dan weer omkeren en zo de langzamere lopers op te halen. En we lopen ook puur voor de gezelligheid! Want als je echt een pittige training wilt, moet je bij de avondgroepen aansluiten. Die zijn meer op prestatie gericht. Deze groep is ontstaan voor mensen die gepensioneerd zijn of onregelmatig werken zoals ik! En ik vind het ook gezellig om met andere te lopen in plaats van altijd alleen. Ik loop 4 keer in de week hard maar de woensdag loop ik dan vast met deze groep mee. En de andere trainingen is afhankelijk of ik 's avonds moet werken.

Nieuwe Runnersworld

En toen ik na de training thuis kwam lag de nieuwe Runnersworld ook weer in de bus! In dit nummer stonden leuke artikelen in. Ook over de nieuwste loopmode. Veel felle kleuren waar ik van houd! En zo viel mijn ook op een mooi hardloopsetje van Asics!

18056133_1533447736665616_8039891692428186304_o.jpg

dames-tops-shirts-asics-fuzex-ss-top.jpg

dames-broeken-asics-runningtights-fuzex-7-8-tight.jpg

Omdat ik eigenlijk alleen maar in zwarte Trigts loop, wilde ik mij er een keer aan wagen om er eentje met kleur aan te schaffen. En je ziet er ook steeds meer mensen in lopen. Eerst dacht is zal dat wel wat voor mij zijn? Na er over na gedacht te hebben, ben ik op internet gaan kijken waar ik dit setje ergens kon bestellen. En heb het de dag erop besteld. Als het mij niet zo staan, kan ik het altijd retour zenden.

Donderdag 20 april

Overdag moest ik werken, dus kon ik een keer 's avonds naar de atletiek gaan om mee te trainen! Met de lange afstandslopers! De meeste uit deze groep gingen aankomende zondag ook de halve in Enschede lopen. Dus werd het een relatief rustige training met wat tempo versnellingen. Normaal duurt de training van 19:00 tot 20:30 maar nu was het een uur. Ik was toch weer lopend naar de training gegaan dus ik had mijn kilometers er wel weer opzitten! Totaal had ik er na afloop toch weer 15 kilometer opzitten! Dus de komende 2 dagen ging ik dan ook niet lopen. Ik wilde weer een goede tijd neerzetten in Enschede!

Enschede marathon zondag 23 april

En toen was het al weer zondag! de dag van de marathon in Enschede! Ik ging al op tijd naar Enschede want we zouden bij iemand thuis daar verzamelen. Om 10:00 uur was de start van de marathon dus dan zouden ook alle straten afgesloten zijn. Maar toen we bijna bij ons adres waren waar we ons zouden verzamelen, was de straat al afgesloten en konden we niet voor de deur parkeren! Dan maar ergens aan de kant van de weg!

We hadden met ons Roparun team bij iemand thuis afgesproken om daar om 11 uur te verzamelen. Maar ik moest ook nog eerst mijn startnummer ophalen en wilde nog kijken naar de start van mijn collega's op de 10 kilometer! Dus ik was daar al eerder. Mijn dochter was ook mee want die ging later die middag de kidsrun lopen!

Het was al mooi druk op het van Heekplein en kwam al vele bekenden tegen! Toen ik mijn startnummer ging ophalen bij de tent van de Twentse Zorgcentra, waren de collega's van de 10 km al van start gegaan.

17952811_1538132316197158_1236107093871617688_n.jpg

17990974_1538132292863827_5282275300927598587_n.jpg

 

 

 

Nadat ik mijn startnummer had opgehaald ben ik nog even bij de finish van de 10 km gaan kijken. Toen begon het op dat moment ook flink te regenen! Toen ben ik maar naar het huis van die kennis gelopen waar de rest van onze Roparunners ook al aanwezig waren! 4 teamleden gingen de halve marathon lopen. Iedereen had er weer zin in! Om 12:15 liepen we dan richting de start. Daar kon ik mijn tas in de tent van De Twentse zorgcentra neerzetten zodat ik mij na afloop kon omkleden. Want fris was het wel als je niet in beweging was!

18119300_1675888265771366_5953374422729519953_n.jpg

4 leden van ons Roparun "Run for cancer" team liepen de halve marathon, 1 van de heren was van een ander Roparun team en had het nummer van iemand anders overgenomen!

Start van de halve marathon

De start van de halve marathon was om 12:45 het was al aardig druk in het startvak! Ik liep vanauit het achterste vak door naar het vak waar de pacers van 1:45 en 1:50 stonden. Mijn doel was om tussen die tijden te gaan finishen. Ik ben net iets voor de pacer van 1:45 gestart omdat het altijd erg druk is in het begin. De mensen willen altijd strak achter zo'n pacer aanlopen om hun einddoel te kunnen behalen. Ik loop liever gewoon in mijn eigen tempo en weet zelf wel ongeveer hoe lang ik er over gaat doen. Het doel van vandaag was onder de 1;50 te gaan lopen!

Na het startschot was het weer dringen geblazen, maar algauw kon ik mijn eigen weg vervolgen. Ik probeerde in ieder geval rustig te starten en een constant tempo te lopen. Ik wist dat we op het einde een stukje tegen de wind in moesten lopen! Ik kon aardig in mijn eigen tempo blijven lopen, net iets boven de 5 min/km! En dat wilde ik tot het eind vol blijven houden! De eerste 5 kilometers vlogen voorbij! En omdat het een "bijna" thuiswedstrijd voor mij was, kwam ik onderweg vele bekenden tegen! Zowel in het publiek als tussen de hardlopers! Iedereen wenste elkaar succes! En ik kreeg complimentjes over mijn nieuwe broek! Ja, ik had mijn nieuwe hardloopbroek aangedaan! Die viel mooi op.

18057051_1248111585306298_4029373324533241700_n.jpg

Op het 5 kilometer punt zat ik net iets onder de 25 minuten. Dus ik liep goed op schema! Op ongeveer 8 kilometer werd ik dan door de pacers gepasseerd die voor 1:45 gingen. Dan heb ik toch nog een aardig eindje voor hun uitgelopen! Maar ik liep zelf redelijk constant. Het was een grote groep die mij passeerde. Ik deed ook geen poging om bij hen te blijven, want zelf heb ik niet echt goede ervaringen om met pacers mee te lopen! Er waren weer lopers die mij opzij probeerde te drukken, maar ik bleef mooi lopen waar ik liep, en liet me echt niet opzij drukken door lopers die perse daarbij moesten lopen! Al gauw passeerde ik het 10 kilometer punt ook nog net onder de 50 minuten! Ik liep nog steeds net iets boven de 12 km/u En het ging nog steeds lekker!

Ondertussen liepen er ook lopers tussen die met de marathon bezig waren. Zij waren om 10 uur gestart en nu met de 2e ronde bezig! Wat was ik blij dat ik er maar 1 hoefde want ik was nu al weer over de helft! Ik passeerde het 15 kilometer punt in 1:15:06 Nu was ik iets langzamer gaan lopen! Maar toch nog goed op schema om 1:47 te kunnen halen! Ondertussen passeerde ik weer vele bekenden die langs de kant van de weg stonden! Ik werd nog hard aangemoedigd door de vrouw van een atletiek lid die verleden jaar was overleden aan kanker! Vorig jaar stond daar zelf nog aan te moedigen en nu had zijn vrouw de taak overgenomen om ons aan te moedigen! Dat gaf weer een enorme boost en ik heb het onderweg geen moment zwaar gehad!

Toen nog een stukje Galnerbrug, het keerpunt in het centrum en toen nog een kleine 4 kilometer richting het centrum van Enschede! Het laatste stuk loop je over de busbaan en naast de busbaan lopen de lopers die nog naar Glanerbrug moesten lopen. Dan kun je zien wat er nog allemaal achteraan loopt! Wat waren het er weer veel! Het laatste stukje hadden we pal de wind tegen en begon het iets te regenen. Toch kon ik mijn tempo handhaven. En finishte ik in een tijd van 1:46:50! Zeer tevreden, en het was ook mijn weer om in te lopen! Jammer dat we dat niet in Rotterdam hadden dan had ik dik onder de 4 uur kunnen lopen.

Na de finish kon ik gelijk wat warms aantrekken in de tent en kreeg ik een lekker warm bakje koffie! Ook mijn collega's hadden goed gelopen en waren zeer tevreden! Toen ik in de tent was begon het ook even hard te regenen, gelukkig was ik net op tijd binnen!

Een half uur later ben ik weer naar het huis van mijn kennis gelopen. Daar waren inmiddels ook de andere binnen die de halve hadden gelopen! En nu waren dan de kinderen aan de beurt! Het was gelukkig net droog toen zij moesten gaan lopen! Er deden veel kinderen mee. Kirsten had er ook zin in! Het was nu haar 3e deelname in Enschede.

18119310_1539352879408435_1140749575980358633_n.jpg

Ze moesten 1 kilometer hardlopen. En ik moest uiteraard weer meelopen met Kirsten! Ze liep de hele kilometer zonder te wandelen! En op het einde kon ze zelfs nog een eindsprint inzetten en kon ik haar niet eens bijhouden! Wat hadden de kids het weer goed gedaan! Toen al de wedstrijden voorbij waren stond er een lekkere pasta en nasi maaltijd voor ons klaar bij die kennis en hiermee sloten we de deze dag weer af en gaan we ons richten op de ROPArun!

 

 

 

 

 

 

11:00 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-17

Week na de Rotterdam marathon!

De dag na de marathon was ik nog helemaal in gedachte van de marathon. Op Facebook kwam ik allerlei verslagen en foto's tegen van mensen over hoe zij de marathon hadden ervaren. Dat ze het zwaar hadden gehad of zelfs op nog geen kilometer voor de finish nog op moesten geven! Door kramp, vermoeidheid of zelfs een dame die 900 meter voor de finish haar heup had gebroken! Dan denk ik bij mezelf dat ik het ondanks de zware omstandigheden het toch nog goed had gedaan! Ik kon maandag gewoon zonder problemen mijn bed uit komen en de trap aflopen!

Het was dan wel mijn 18e marathon, vermoeid was ik wel. Ik ben lichamelijk wel weer snel hersteld. Maar ik kon wel uren slapen! En ondanks dat ik onderweg wel veel had gedronken en genuttigd, Had ik dorst en enorme honger! Maandag bestond alleen maar uit eten en drinken en geen hardloop training!

12818039-394F95F6B9B09A8DDA7B.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dag na de marathon nog steeds aan het nagenieten! Deze foto vond ik dan op internet.

 

 

Dinsdag

Vandaag had ik toch wel een klein beetje spierpijn in mijn bovenbenen. Maar ik wilde wel een kort rondje gaan lopen! Om toch weer een beetje souplesse te krijgen in mijn spieren. Vaak doe ik de dag na de marathon een kort rondje, maar maandag had ik daar geen zin in! Dus het werd een rondje van iets meer dan 5 kilometer. De eerste kilometer voelde zwaar, maar daarna ging het wel lekker!

PZ87Wl8guWpAbDdtQsgOL-7AXXs1R76g7iR5y3rFAGk-2048x2048.jpg

 Woensdag

Vandaag ging ik weer met de woensdagloopgroep lopen. En natuurlijk wilde ik mijn medaille laten zien! Ik ging lopend naar de atletiekbaan en dat voelde al weer een stuk beter dan gisteren! Ik werd door iedereen gefeliciteerd. Ze hadden bewondering dat ik in dat warme weer de marathon had uitgelopen in een toch nog redelijke tijd!

A7lqi38856dudgQoVSn5zCVDegifpVbHIaFq1ODjXQE-2048x2048.jpg

Donderdag

Vandaag heb ik niet gelopen.

Vrijdag

Met het werk ga ik volgende week zondag mee doen met de halve marathon in Enschede. En er doen 45 werknemers en een aantal cliënten mee op de 5 km, 10 km of op de halve marathon. Verleden jaar konden we via het werk alleen op de 5 km en de 10 km meedoen. En die was toen een week na de Rotterdam marathon. Toen heb ik de 10 km gelopen. Maar dit jaar kunnen we ook de halve marathon gaan lopen met het werk. En er zit nu toch 2 weken tussen, dus dat moet wel gaan lukken.

Vandaag ben ik in Enschede gaan lopen met 2 collega's die ook volgende week zondag mee gaan doen in Enschede. Ze hadden 2 trainingen gepland voor de werknemers die mee doen. Maar helaas kwamen er niet veel mensen opdagen en gingen we maar met z'n 3e lopen! Zo hebben we een mooie route gelopen in de omgeving Lonneker/ Enschede op de route waar de halve marathon langs komt. Het was een rustig duurloopje van 10 km.

Ik kreeg na afloop van de training ook mijn shirt mee waarmee we zondag gaan lopen in Enschede.

Jm7LLOyhWyW4Fp6wkSmmlR16Y6kM7-4IHEm5uyLb_9Q-2048x2048.jpg

Zondag 1e Paasdag

Vandaag moest ik werken, maar ik ging ook nog een rondje lopen. Totaal geen last meer van spierpijn. Dus ging ik weer lekker de deur uit om te gaan lopen. Omdat het Pasen was ging ik heel toepasselijk over de "Hazenweg"! Eigenlijk was ik van plan om een klein rondje te gaan lopen, maar het voelde zo goed dat het weer 10 kilometer werden! Die halve marathon in Enschede gaat wel lukken! En hopelijk wordt het niet al te warm die dag!

IvQ5WAl1WzVAbFMmAyTUgeWYScc490wXMz_pQ0oidqE-2048x2048.jpg

 

 

16:15 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-17

De Rotterdam marathon 2017

Eindelijk was de dag aangebroken, zondag 9 april ging ik mijn 18e hele marathon lopen! Aan de voorbereiding zal het niet liggen als ik deze afstand niet zou halen! De voorbereiding ten opzichte van verleden jaar was beter! Ik had mee langere duurlopen gedaan. Vorig jaar was de langste zo'n 27 kilometer, nu bijna 33! Alleen het warme weer kon nog roet in het eten gooien! De voorspellingen waren dat de temperaturen zouden oplopen tot boven de 20 graden! In zulke temperaturen had ik dit jaar nog niet echt gelopen. Daar zag ik dan wel een klein beetje tegenop. Maar ik ging er wel vanuit dat ik ook deze keer de finish zou gaan halen!

Met de metro

Omdat er geen station meer in gebruik was in Vlaardingen, moest ik nu met de metro in Schiedam. Dat was net iets verder dan de trein. Eerst een stukje met de auto. Maar omdat ik de weg niet kende, toch maar even op de navigatie. Toen ik bij het metro station aankwam stond het daar al behoorlijk vol met auto's. Even verderop kon ik mijn auto kwijt ergen in een zijstraat. Toen ik op het perron aankwam werd er net omgeroepen dat er ergens een stroomstoring was en dat de metro daardoor vertraging opliep! O, nee he! Krijg je dat ook weer! Gelukkig viel het mee en zat ik vrij snel in de metro op weg naar Rotterdam!

The Green room

Toen ik gisteren mijn Rotterdam marathon shirt ophaalde werd er gezegd dat er om 9 uur nog een groepsfoto gemaakt zou worden. Maar helaas dat ging ik net niet halen! Ik kwam om 9:09 op de locatie aan en de foto was toen al gemaakt! Met dit als resultaat, alleen ik sta er niet bij op!

17760770_10203434602823975_6492798868133674320_o.jpg

Dan maar klaar maken voor de marathon. Ik kwam al gauw vele bekende tegen die ik op Facebook al eerder voorbij had zien komen. Iedereen was even gespannen want de een liep zijn of haar eerste marathon. Of ze zagen wel op tegen het warme weer! Dat was voor mij wel een punt. Ik kan ook niet tegen extreem warm weer. Ook kwam ten sprake dat ik in Wave 5 zat en mensen die veel langzamer liepen dan ik zaten in dezelfde wave. Wave 5 was de laatste groep die er langer over zouden doen dan 4:30 en ik had 3:45 als eindtijd neergezet en zou eigenlijk in Wave 2 moeten zitten, net als vorig jaar! Nou, ik ging wel proberen om toch in dat startvak terecht te komen. Mijn doel was om wel binnen de 4 uur te gaan finishen!

Naar de start

Samen met nog een aantal andere van de groep liepen we richting start. Het was daar al behoorlijk druk. Dringen om naar het juiste startvak te gaan! Als ik toch in Wave 5 was gestart kon ik er wel direct in. Maar voor wave 2 moest ik toch nog een stukje door de menigte doorlopen. Bij Wave 2 aangekomen te zijn, wilde ze mij eerst niet toelaten. Toen ik hun vertelde dat ik in het verkeerde vak was ingedeeld, en kon bewijzen dat ik marathons onder de 4 uur kan lopen, lieten ze mij zonder problemen door!

In het startvak was het een potje met pieren! Ik had het idee dat het veel drukker was dan verleden jaar. We moesten nog zo'n 10 minuten wachten voordat wij konden gaan rennen! Om 10 uur ging de marathon van start met de elite en daarachteraan wave 1, 10 minuten later om 10 over 10 ging wave 2 van start. Ik wilde in ieder geval rustiger beginnen dan verleden jaar. De eerste 5 kilometer wilde ik boven de 25 minuten lopen.

17799267_1520307497979640_8010866332335473686_n.jpg

 

Lekker druk in het startvak!

17522900_1520307427979647_219687280498619068_n.jpg

En de temperaturen liepen al vlug op!

5 kilometer

Ten opzichte van vorig jaar wilde ik een stuk rustiger beginnen. Toen liep ik de eerste kilometers al ver boven de 12 kilometer per uur! En kwam ik bij het 5 kilometer punt al uit op 25:35. En ik wist als ik dat weer doe dat ik het op het einde echt moeilijk ga krijgen. Dus ik wilde in ieder geval niet boven de 11 kilometer per uur gaan lopen. Rustig aan beginnen, want om 10 uur begon het al warm te worden! Natuurlijk ging ik in het begin weer net iets te hard en kwam ik door op 26:42 op de eerste 5 kilometer. Toch het tempo nog iets meer laten zakken naar 10,5 km per uur!

17834956_1231266843657439_1562109235241914726_o.jpg

Net de eerste meters onderweg op de marathon.

De eerste kilometers zijn al prachtig. En wat een publiek! Je loopt dan over de Ersmusbrug, wat een mensen! Je wordt de eerste kilometers echt meegesleurd met de rennende menigte. Je bruist nog van energie, wil eigenlijk sneller maar een stemmetje in mij zegt telkens "Doe dat nou niet, want je krijgt het zwaar!" Wel telkens kijken op mijn GPS of ik echt niet te snel loop. Mijn eerste doorkomsttijd op de 5 kilometer is dan 26:42! Ik wilde eigenlijk rond de 30 minuten gaan zitten zodat ik straks over heb om toch wat te gaan versnellen.

10 kilometer

Als ik rond 8 kilometer zit, kom ik langs de wijk waar ik zelf een aantal jaren geleden heb gewoond. Er is daar weinig veranderd, maar wel weer ontzettend veel enthousiast publiek! Langs de gehele weg veel mensen. Voor hun was het dan ook schitterend weer. Voor ons werd het steeds warmer! Onderweg kwam ik ook steeds meer lopers tegen in het groene RMD17 shirt. En we begroeten elkaar we vragen hoe het gaat! Terwijl je die mensen niet eens kent. Maar doordat je bij dezelfde groep behoor heb je toch enigszins een verbondenheid! Ook deze 10 kilometer gingen voor mijn gevoel vlot voorbij! Bij de 10 kilometer aangekomen zag ik dat ik nog steeds te snel liep! Ik zat onder de 55 minuten! Mijn doorkomsttijd was 53:21, verleden jaar 51:33. Maar zolang ik nog door kon lopen op dit tempo en nog geen vermoeidheid voelde bleef ik zo doorgaan. Net toen we de 10 kilometer gepasseerd was, kwamen we in een straat met drempels. Ik hoorde een gil en daar lag een loopster op de grond. Gelukkig werd ze door iemand anders al geholpen. Ik weet niet of ze haar marathon nog kon voortzetten.

15 kilometer

Nu zag ik toch dat ik nu eindelijk een beetje in het tempo kwam wat ik wilde lopen. Ik ging geleidelijk aan toch wat rustiger lopen. Ook merkte ik dat het steeds warmer werd. Bij iedere drankpost ging ik even rustig lopen om optimaal vocht tot me te kunnen nemen. Als ik dat rennend doe heb ik het gevoel dat ik me erin verslik. Doorkomst tijd op de 15 kilometer was 1:20:56 en verleden jaar 1:18:27 toch een stuk langzamer, maar dat was ook mijn bedoeling. Ook liet ik het maar los dat ik deze keer niet onder de 4 uur zou gaan finishen. Om me heen zag ik al genoeg mensen die het zwaar hadden. En we waren nog niet eens haverwege!

21,1 kilometer

Op de halve marathon kwam ik uit op 1:55:22. theoretisch zou het nog haalbaar zijn om binnen die 4 uur te finishen. Maar ik wist gewoon dat ik de tweede helft ging inleveren! En mij niet meer te focussen op de tijd. Dus ik ging het nog rustiger aan doen! Onderweg maakte ik foto's en keek om me heen hoeveel mensen het al zwaar hadden en het nog zwaarder zullen krijgen. Want we waren alweer op weg naar de 25 kilometer. En we liepen weer richting de Erasmusbrug. Er stonden vele trommelaars aan de weg die de lopers opzweepte, mensen van verschillende culturen stonden de lopers aan te moedigen, het was een fantastische sfeer!

17862386_1520531361290587_2136442076401767271_n.jpg

 25 kilometer

De Erasmusbrug kwam weer in zicht. Toen ik op Laan van Zuid liep moest ik toch even stoppen om een foto te maken! Want daar finish ik op 5 juni samen met mijn ROPARUN team "Run for cancer", met de ROPARUN! Dus ik kom daar binnenkort weer! Ondertussen liep ik nog steeds in het zelfde tempo door. Ik dronk bij iedere drinkpost was, kneep sponzen boven mijn hoofd leeg om het hoofd koel te houden. En zo passeerde ik het 25 kilometer punt in 2:18:07 bijna 5 minuten trager dan vorig jaar. Toen liep ik 2:13:40! Dus ik zou wel rond de 4 uur binnen kunnen komen.

17884067_1520531331290590_8128300288179732337_n.jpg

Op dit punt moest ik even stoppen om een foto te maken.

5 juni ga ik hier finishen met de ROPARUN!

 

30 kilometer

Op dit punt gaat voor velen de marathon pas echt beginnen! Dan gaat het zwaar worden! Inmiddels was de temperatuur nog verder opgelopen. Ik zag nu wel meer mensen gaan wandelen, aan de kant stoppen om te rekken. Of mensen die helemaal op waren en langs de kant lagen en geholpen werden met rekken en strekken. Het begon toen we een beetje op een slagveld te lijken! Bij het passeren van het 30 kilometer punt, zie je ook al lopers die de marathon er bijna op hebben zitten! Je komt langs het punt dat de 30 en de 40 kilometer elkaar passeren. Alleen ik moest er nog 12 lopen! Maar ik dacht ook straks loop ik aan de andere kant, dan zie ik weer mensen die dat hele stuk nog moeten lopen! Ik bleef rustig doorrennen. Ik haalde nog hee wat mensen in, maar ik werd zelf ook weer ingehaald. We gingen nu richting Kralingse plas. En dan nog een ronde van 8 kilometer om de plas heen en dan richting finish. Deze marathon heb ik nu 4 keer gelopen en weet nu wel wat er komen gaat! Op de 30 kilometer kwam ik door op 2:48:30 ik zat dan op ongeveer 10 kilometer per uur gemiddeld. Dit tempo moest ik zien vol te houden. Het voelde nog goed. Verleden jaar begon ik ongeveer op dat punt kramp te krijgen en moest ik stukken gaan wandelen! Dat deed ik nu alleen nog maar bij de drankposten! Onderweg zag ik veel supporters van allerlei loopgroepen. Ook zag ik een groepje staan van de "Ikloophard" groep waarvan ik ook lid ben.

35 kilometer

En op het 35 kilometer punt stonden een groep enthousiaste supporters met groen RMD17 shirt, iedereen die langs kwam in hetzelfde shirt aan te moedigen. Het publiek deed er echt alles aan om iedere marathon loper naar de finish te helpen. Zo stond er een vrouw met verse aardbijen er werden wijngums uitgedeeld, ze stonden met gelletjes. Er werd goed voor ons gezorgd. Dat maakt deze marathon ook zo leuk. Iedereen is met elkaar!  Er kwamen grote schermen voorbij waarop familieleden, vrienden en kennissen een boodschap hadden opgenomen om hun loper aan te moedigen. Helaas kwam die van mijn dochter net niet voorbij toen ik er langs liep. Ook zag ik een vrouw midden op de weg in elkaar zakken, ze kon niet meer op de benen staan en werd door vrijwilligers aan de kant gelopen! Terwijl zij mij eerder was gepasseerd kon zij niet meer verder! Op dit punt zag je bij vele de vermoeidheid toeslaan. Vorig jaar moest ik zelf daar bijna 3 kilometer wandelen vanwege kramp. En toen was het nog niet eens zo warm als dit jaar! Ik kwam door in 3:18:18 en ik moest er nu nog maar 7 kilometer. Ik ga het halen! Die 7 kilometer loop ik uit op karakter, ik geeft niet op! Ook merkte ik dat ik mensen aan het inhalen was. Dat gaf ook een goed gevoel. Op een gegeven moment passeerde we een DJ die lekker swingende muziek op had staan. Dat gaf weer even een boost! En zo naderde ik het 40 kilometer punt!

40 kilometer

Op dit punt wil je gewoon niet meer opgeven! Toch zag ik dat er een ambulance voorbij reed met een gestrande loper er in. Zwalkende mensen die toch probeerde de finish te bereiken. Maar ook aan de andere kant van de weg zag ik mensen die het moeilijk hadden. En zij moesten nog 12 kilometer! Voor hun was het helemaal nog afzien in die warmte! Onze kant had het ergste gehad en waren alweer op de terugweg! Dit punt passeerde ik in 3:48:54 Dan moest ik de laatste 2 kilometer wel heel hard gaan lopen om binnen de 4 uur te komen. Nee, dat zat er absoluut niet in! Vorig jaar lukte dat wel, toen zat ik daar op 3:41:35. Warmte doet veel met de mens. En ik weet dat ik er in ieder geval niet echt tegen kan. Het had voor mij minstens 10 graden koeler mogen zijn. Dan was het denk ik wel gelukt. Aan de training en voorbereiding heeft het niet gelegen.

Finish

De finish kwam alweer in zicht! Ondanks de warmte en dat het daardoor zwaar was. Heb ik toch weer van deze dag erg genoten. Ik sta denk ik wel op iedere foto die gemaakt is met een big smile. Ik finishte dan ook in 4:02:41 Niet het doel wat ik voor ogen had. Maar ik was gezond en wel gefinisht. En kon nog op de benen blijven staan. Terwijl ik genoeg mensen bij de finish zag strompelen of op de grond gingen liggen. Dan mag ik blij zijn dat ik zo gefinisht ben. Bij de finish kreeg je weer een prachtige medaille uitgereikt.

zGCUY9jw5uOxOk36f2wOxLE9QvkuZ25qjdJCC-asLEc-2048x2048.jpg

  Blij dat ik het weer heb gehaald, marathon nummer 18 ook in de pocket!

Gehaald!

Na de finish ging ik op zoek naar andere loopmaatjes die ook gefinisht waren en het ook hadden gehaald. De groene shirts kwam je overal tegen, dus je liep al gauw een bekende tegen het lijf. We besloten om onze medailles te laten graveren. Samen met Jelle, die ik heb leren kennen van de Ik loop hard groep, en inmiddels al diverse malen tegen het lijf gelopen ben. Hij had een gewoon binnen de 3 en een half uur gelopen en dat in die warmte! Dus zeker de moeite waard om dat te laten graveren! Ik had dan helaas niet zo'n snelle tijd maar was er toch wel trots op! En bij het graveren van je medaille kon je ook nog op de foto met je eindtijd.

deb8904614110960a7ce795efff6ba6b.jpg

Leuke dag!

Ondanks dat ik moest afzien, heb ik toch weer enorm genoten van de marathon. Ik heb weer veel leuke mensen leren kennen door de groep Marathon Rotterdam 2017 deelnemers"" en niet te vergeten de "Ik loop hard" groep. Ze hebben voor een goede kleedlocatie gezorgd waar je met een kleine bedrage een fantastisch verzorgde ruime heb waar je rustig kun omkleden. Met na afloop een hapje en een drankje, en als je je van te voren had opgegeven voor een massage na afloop, was dat er ook! En je mensen ontmoet waarmee je eigenlijk alleen maar van Facebook kent. Kortom als ik volgend jaar weer mee zal doen, ga ik zeker weer met deze groep! Het was weer fantastisch!

12:42 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De week voor de Rotterdam marathon.

De afgelopen week heb ik natuurlijk niet stil gezeten. In ieder geval wilde ik nog om de dag een korte rustige training inlassen! Korte ronden werden het niet helemaal, maar het tempo was voor mijn doen wel rustig. De weers voorspellingen voor aankomende zondag, waren voor de marathon lopers niet echt gunstig! Maar voor de zonaanbidders zeker wel! De gehele week zouden de temperaturen niet eens boven de 16 graden uitkomen. Maar uitgerekend op zondag, 9 april de grote marathon dag zou de temperatuur oplopen boven de 20 graden! En nu ben ik al helemaal niet echt een mooi weer loper! Dan zit ik met zulk weer liever op de racefiets. Lopen doe ik het liefst met zo'n hooguit 15 graden en dan mag het zelfs nog ligt regenen. Dan loop ik de beste tijden. Maar als het boven de 20 graden wordt, dan zakt mijn tempo behoorlijk naar beneden. Dus een pr zat er zeker niet in!

xMqmi1Y4rFYa-tWZlWOJndUstv6FpwCCbKHG6b6CvNc-2048x2048.jpg

Maandag, nog 6 dagen voor de marathon.

Vanmorgen de deur uit te gegaan om een uurtje rustig te gaan rennen. Het was heerlijk weer om te lopen! En ik voelde me fit en in goede vorm. Ook het was heerlijk weer om te gaan lopen. Als gauw zat ik al weer boven de 10 kilometer!

Dinsdag, nog 5 dagen voor de marathon.

Vandaag kon ik mijn nieuwe hardloopschoenen ophalen. De Asics 2000GT 5. Ik loop al jaren op dat type schoen en wilde een nieuw paar hebben voor de marathon en straks voor de ROPARUN begin juni. Ik heb altijd meerdere paren in gebruik. Omdat ik veel kilometers maak wissel ik regelmatig van schoenen. En er waren er weer een aantal aan vervanging toe. Ook moest ik s middags nog naar Sanquin om bloedplasma te doneren. Dan zul je je wel afvragen, en dat zo kort op de marathon? Ja, dat kan. Want het is eigenlijk alleen vocht wat je doneer en dat drink je er zo weer bij. Met het doneren van bloed wordt het een ander verhaal. Dan moet je weer langer herstellen om de rode bloedcellen weer aan te vullen. Voorheen heb ik dat gedaan, en ook een keer 2 weken voordat ik een marathon ging lopen. Toen merkte er ik nog steeds wel wat van. En nu heb ik nergens last van!

Mijn nieuwe Asics!ASICSGT20005DamesBlauw-2900010061061.jpg

 

Woensdag, nog 4 dagen voor de marathon.

Heb ik weer gelopen met mijn vaste hardloopgroep. Ik ben lopend naar de atletiek gelopen! Op mijn nieuwe Asics! Die moesten uiteraard even worden getest en ingelopen voor zondag! Ze lopen weer super! Het zijn 2 trainingen geworden, want tussendoor hebben we met de groep nog koffie gedronken en toen op naar huis! Ik had er 16 kilometer opzitten toen ik thuis aankwam! Maar ik had nergens last van, de vorm zit goed!

Db_eBbwWzr3GhyqiMgT0UWmcbrzKyaDja02v8VwENXE-2048x2048.jpg

ouxMgaISuWoyUbN-JXj3Cw_htwufbnlMCXPuRJJKUeQ-2048x2048.jpg

Sinds vorig jaar ben ik lid van de Facebook groep, Rotterdam marathon 2017 deelnemers. En je kon vorig jaar een speciaal shirt bestellen. Dat heb ik toen niet gedaan omdat ik in een ander shirt wilde lopen. En dit jaar was ik te laat met reageren om aan zo'n shirt te komen. Je kon hem bestellen met je naam op de achterzijde. Ik had zelf al een oproep geplaatst om alsnog aan zo'n shirt te kunnen komen. En toen kwam het bericht op woensdagavond dat er nog een aantal van die shirts verkrijgbaar waren. Er waren echt nog heel veel mensen die er nog een wilde hebben. Maar wie het eerste reageerde maakt kans om nog aan zo'n shirt te komen! En het was mij ook nog op het laatste moment gelukt! De shirts die je van de marathon zelf krijgt zijn niet echt bijzonder. Wit met een oranje achterzijde. Hier staat de Erasmusbrug op de achterzijde en hij valt mooi op! Zaterdag kon ik het shirt ophalen bij de lokatie waar de Rotterdam marathon 2017 zondag bij elkaar zouden komen.

Donderdag, nog 3 dagen voor de marathon

Rustdag, ik heb niet gelopen maar moest de gehele dag werken.

Vrijdag, nog 2 dagen voor de marathon

Vandaag zou ik gaan lopen met mijn hardloop maatje. We gingen heel rustig lopen. Zij had nog last van een knie blessure en ik wilde de spieren nog even lekker loslopen. Het weer was ook heerlijk om te lopen. Ik zie nog tegen haar ik hoop maar dat we dit zondag ook hebben. Dat de voorspellingen gewoon niet kloppen! Het was maar 15 graden. Lekker fris weertje om te lopen. Na het lopen hebben we nog even koffie gedronken en zij wenste mij veel succes met de marathon. Ze moest er niet meer aan denken om zulke afstanden te lopen! Terwijl ze voordat ze kinderen kreeg marathons onder de 3:30 liep! Van die tijd droom ik nog steeds!

HStbd5IpDvdBrIIZZEnNR2LVb_yv8YRlKeAe9tRWOoQ-2048x2048.jpg

Mijn laatste training voor de marathon!

Zaterdag, de dag voor de marathon.

Vandaag ging ik samen met mijn dochter naar Rotterdam. Zij zou tijdens de marathon bij vrienden van mij in Vlaardingen blijven. Kon ze mooi met hun kinderen spelen! Maar eerst ging ze mee om mijn shirt en startnummer op te halen. Zij was nog nooit in Rotterdam geweest.

Eerst reden we naar Alexandrium om de auto daar te parkeren. Vervolgens met de trein naar Rotterdam centraal. We gingen eerst mijn groene Rotterdam marathon shirt ophalen. Eerst maar eens die straat zien te vinden. Aan verschillende mensen gevraagd en uiteindelijk kwamen we daar aan. Ze waren druk met de opbouw van die "Green room" waar de groep zich morgen zal verzamelen. Toen ik het shirt had zijn we eerst naar de Decathlon gegaan, want daar wilde we nog wat sportkleding scoren. Met name voor mijn dochter! Met een tas vol kleding gingen we dan wat eten en vervolgens naar de EXPO. Daar was van alles te doen en te zien! Eerst mijn startnummer opgehaald. Toen kwam ik tot mijn stomme verbazing dat ik pas in startwave 5 mocht starten! Terwijl ik verleden jaar in startwave 2 zat! En ik had een tijd van 3:45 opgegeven en in startwave 5 zaten mensen die 4:30 of nog langzamer zouden lopen! Dan had ik de grootste groep voor mij lopen! Nou, dat schiet niet op! Zondag maar zien of ik toch niet in 2 mocht starten!

17854988_1521544727855917_2211412080295565122_o.jpg

17834990_1519624108047979_1060968155078753714_o.jpg

Op de Expo stonden vele stands waar je wat kon doen. Zo hebben we een massage gehad in een massage stoel. Je kan een reis winnen als je de juiste eindtijd van de winnaar raadde, Kirsten kon nog een aanmoediging op laten nemen die ze dan tijdens de marathon lieten zien, als ik langs zou lopen (helaas niet gezien) We konden op de foto. We hebben 2 keer over de EXPO gewandeld en toen gingen we richting centraal station! Ondertussen was de kidsrun en de Cityrun ook van start gegaan. Daar hebben we ook nog heel even naar gekeken. En vervolgens zijn we dan naar het station gelopen. Ook daar was van alles te doen en te beleven! NS Reis je fit stond daar met allerlei activiteiten voor Kinderen!

17834239_1521549794522077_8613743644129611646_o.jpg

 

17855016_1521549897855400_4874707166572734137_o.jpg

17834336_1521549991188724_48162462221729639_o.jpg

17855266_1519750238035366_1496215627559816053_o.jpg

Rotterdam is te gek!

En toen was het de hoogste tijd om de auto weer op te halen en vervolgens door te rijden naar Vlaardingen! Er werd voor een heerlijke koolhydraat rijke maaltijd gezorgd! En kon ik samen met Kirsten blijven slapen bij mijn vriendin en haar gezin. Ieder jaar kan ik nog bij hen terecht zodat ik niet naar een hotel hoeft te gaan! Na een goede nachtrust, nou ja goed ik werd om de haverklap wakker, toch wel zenuwachtig voor de dag erna! Stond ik om 7:30 op, en na het ontbijt met de auto naar de metro die mij vervolgens naar de Coolsingel zou brengen!

Lees hier mijn verslag: Rotterdam marathon 2017

11:15 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-17

Nog 7 dagen!

17757571_1511774338832956_4868687993448082168_n.jpg

Trainingsweek 13

Ook deze week zit er weer op! Met nog precies 7 dagen te gaan voor de Rotterdam marathon! Ik ben er wel klaar voor om mijn 18e hele marathon te gaan lopen! Op Facebook lees ik vele berichten van medehardlopers en hardloopsters die ook deze marathon te gaan lopen. De een gaat voor het eerst deelnemen de ander heeft al wel vaker een marathon gelopen. Voor mij wordt het mijn 4 deelname in Rotterdam. En ik hoop weer een mooie tijd neer te kunnen gaan zetten! Op dit moment ben ik gelukkig nog niet echt zenuwachtig.

Tenslotte heb ik in ieder geval meer ervoor getraind dan vorig jaar! Ondanks dat ik in de eerste 2 weken van maart nauwelijks had gelopen door wintersport en een geblesseerde schouder, heb ik wel meer langere duurlopen gedaan! Vorig jaar was mijn langste duurloop 27 kilometer en toch liep ik wel de marathon uit onder de 4uur. Maar wel met kramp in mijn bovenbenen op ongeveer 35 kilometer. Dat hoop ik dit jaar niet te krijgen. Nu heb ik als langste training bijna 33 kilometer getraind. En er wordt altijd gezegd dat een marathon pas begint op het 30 kilometer punt! Daar gaan ook veel mensen op stuk.

2 rustdagen

Maandag en Dinsdag heb ik niet gelopen. Gelukkig was ik wel hersteld na de mijlenloop van vorige week zondag. Maar ik had nog wel last van mijn schouder en doordat ik mijn schouder probeer te ontzien, belast ik weer mijn andere schouder. En bij het optillen van een zware door was het me ook nog eens in de rug geschoten! Gelukkig kon ik maandag middag nog bij de fysiotherapeut terecht. Die duwde weer wat wervels recht en ik kreeg naaldjes in mijn nek, schouder en rug gedrukt. Zo vloeien alle opgehoopte afvalstoffen weer af. Na de behandeling voelde het weer een stuk soepeler aan. Ook was mijn rugpijn zo goed als weg!

ASICSGT20005DamesBlauw-2900010061061.jpg

Dinsdag kwam ik niet aan lopen toe. Ik wilde om andere loopschoenen. De ASICS 2000GT blauw! Dus ik naar Hengelo naar "Non stop Running" voorheen Run2day. Maar de eigenaar is na 10 jaar onder een eigen naam verder gegaan. Ik vroeg of hij de GT 2000GT in het blauw toevallig in zijn assortiment had. Hij had ze wel. Maar op dit moment helaas niet in mijn maat! Maar hij besteld ze voor mij zodat ik ze volgende week aankan met de marathon! Ook had hij weer een actie. Als ik mijn oude schoenen inlever dan krijg ik daar nog 25 Euro voor terug. Dus moet ik nog even wachten.

Woensdag

vandaag heb ik weer met mijn vaste hardloop groep gelopen. Dit keer ben ik er op de fiets heen gegaan. Ik zorgde dat ik een half uurtje eerder bij het clubhuis was. Zodat ik nog even een rondje alleen kon lopen. In dat uurtje dat we gezamenlijk trainen lopen we vaak niet zo heel ver. Dus ik wilde nog even een paar kilometer extra pakken. Daarna sloot ik mij bij de groep aan. Natuurlijk werd er volop gepraat over de Engelse mijlenloop. Degene die mee hadden gedaan waren erg enthousiast over de nieuwe route. En tevreden met hun gelopen tijden! Dus volgend jaar weer op de nieuwe route, tenminste ik hoop dat ze het weer voor elkaar krijgen.

17629681_1511774425499614_3242708057088124834_n.jpg

We hadden weer een mooie training in het bos. Het was ook erg mooi weer en warm om te lopen. Iedereen liep wel in korte broek en t-shirt en dat op de woensdag ochtend!

Donderdag

Vandaag zou ik samen met een vriendin gaan lopen. Maar helaas moest ze afzeggen omdat ze het toch niet ging redden om te gaan lopen. Dus ging ik weer alleen op pad. Eerst een stukje over de weg. Waar ze druk aan het werk waren, er wordt nog steeds volop aan de N18 gewerkt. Daarna ging ik richting een wat rustiger gebied. Ik liep richting het huis van mijn vriendin. En ging even bij haar langs. Ze had wel haar hardloopkleren aan, maar ze moest haar zoontje ophalen bij de opvang. Dus ging zijn op de fiets richting kinderopvang en ik liep nog een klein stukje met haar mee. Volgende week maar weer samen een rondje lopen. Toen ik thuis kwam, had ik er toch weer meer dan 15 kilometer opzitten!

17759709_1511774428832947_3480423705457851267_n.jpg

Vrijdag

Eerst moest ik nog even werken. Ik werk in Losser en daar kun je prachtig lopen. Vooral richting de Lutte en Oldenzaal heb je prachtige paden om te lopen. Het landschap is bosrijk en glooiend. Dus ik kon nog wat hoogte meters pakken! Het was ook schitterend weer en vrij warm! Op een thermometer zag ik dan het 24 C was! Dat zijn we bijna niet meer gewend! Maar omdat het zo'n mooie omgeving is, loop je zo een heel eind weg! Je kunt het bos in of gewoon over de weg lopen. Het mooiste zijn de bospaden. En als je geluk heb spot je nog herten.

En zo zat ik al gauw weer op een duurloop van ruim 13 kilometer!

17626518_1511774348832955_1359981228663877027_n.jpg

 

17626101_1511774345499622_2709311885869306652_n.jpg

Zondag

Zaterdag heb ik weer even een rustdag genomen. Het weer was ook niet echt super. Maar buiten dat ik heb wel mijn hersteldagen tussendoor nodig. Daarom wilde ik zondag weer een duurloop doen van minimaal 15 kilometer!

Mijn dochter was het gehele weekend op Scouting dus kon ik 's morgens nog even een ronde gaan lopen. Mijn man ging een eind op de ATB weg. Normaal wacht ik tot hij terug is en dan ga ik lopen. Maar nu konden we beide 's morgens even gaan sporten. Mijn dochter hoefde ik pas om 11 uur weer op te halen. Ik ging weer richting het bos. Onderweg kwam ik meerdere sporters tegen. Fietsers, wandelaars en meerdere hardlopers! Het was redelijk druk in het bos! Maar wat was het heerlijk om te lopen. Ik sloot de week af met totaal 57 kilometer! En de maand maart met 189 kilometer.

17635477_1511774352166288_4569179384363261484_o.jpg

Rustig door blijven trainen!

Aankomende week zal ik wel een aantal keren gaan lopen. Bij mijn aller eerste marathon had ik de gehele week rust gehouden. Omdat ik toen niet wist wat mij te wachten stond en bang dat ik mezelf zou vermoeien om nog door te blijven trainen! Maar je moet juist rustig door blijven trainen. Natuurlijk geen hele lange duurlopen meer. Maar je moet wel de spieren actief prikkelen. Dus ik zal volgende week gewoon lekker door blijven lopen. Misschien is dat voor iedereen verschillend. Maar een week niets doen is voor mij geen optie! We gaan er weer voor!

Dinsdag hoop ik dat mijn nieuwe schoenen er zijn. Dan kan ik ze nog een paar dagen inlopen! Gelukkig ben ik altijd snel gewend aan nieuwe schoenen ook omdat ik altijd hetzelfde model neem.

 

16:44 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende