09-04-18

Rotterdam marathon, wat was je mooi maar ook weer zwaar!

Eindelijk was het dan zover! Maanden, weken, dagen naar toe geleefd! Na de Kustmarathon in Zeeland schreef ik mij direct toen het mogelijk was weer in voor de Rotterdam marathon! De Kustmarathon en de Rotterdam marathon zijn wel mijn meest favoriete marathons tot nu toe! Zoals je weet ben ik opgegroeid in Zeeland, mijn ouders wonen daar nog en ik ken daar ook nog vele mensen van vroeger. Ook in Rotterdam heb ik een aantal jaren gewoond. En toen ik daar nog in 2005 woonde, wilde ik daar nog voordat ik daar weg zou gaan, de Rotterdam marathon gaan lopen. Het was toen nog een thuiswedstrijd voor mij! Alleen kende ik er lang niet zoveel mensen als nu! Maar toch vond ik de eerste keer in Rotterdam ook geweldig! Maar ik zou pas 10 jaar later, in 2015 voor de 2e keer Rotterdam gaan lopen. 

30441131_1925714997438886_2213765809325418657_n.jpg

Inmiddels is dit nu alweer de 5e keer dat ik deze marathon zou gaan lopen. Ik heb hem dan in 2005 gelopen, 2015, 2016, 2017 en nu in 2018! In 2016 had ik via Facebook via "Ik loop hard" mensen leren kennen die ook deze marathon zouden gaan lopen. Er werd ook een speciale 'Ik loop hard" kleedruimte geregeld. Ook leerde ik de groep van Rotterdammarathon Deelnemers op Facebook kennen en die hadden ook een ruimte geregeld. En speciale shirts. Deze mensen zag ik ook toen er een groeps foto werd gemaakt van de Ik loop hard groep en de RMD groep.

Groeps foto RMD 2018.jpg

Het jaar erop wist ik ook aan zo'n fraai groen RMD shirt te komen en maakte ik ook gebruik van de Greenroom ruimte die zij hadden geregeld. Alleen was ik daar per ongeluk in gekomen. Want ik zou eerst weer bij de Ïk loop hard" groep mij omkleden. Maar ik kon die ruimte helaas niet vinden en mocht ik van de organisatie van de Greenroom mij bij hun omkleden. Inmiddels kende ik al aarig wat mensen uit die groep.

En zo besloot ik mij dit jaar wel officieel op te geven voor de Greenroom. Dit jaar was het in Brasserie Engels bij centraal station. Ook heb ik weer een groen shirt besteld en dit jaar met mijn naam erop! Dus ik hoorde er helemaal bij! Hoe dichter de datum naderde hoe meer zin ik er in kreeg om naar Rotterdam te komen en een groot aantal van die mensen te zien, die ik via Facebook min of meer had leren kennen. Een aantal waren er vorig jaar ook bij, dus ik kende er al aardig wat!

Zaterdag ben ik samen met mijn dochter, Kirsten al richting Rotterdam gereisd. Kirsten ging 's middags meedoen aan de 1 km kidsrun en ik liep mee als haar coach! Ouders mochten meelopen met hun kind maar je moest dan wel een Coach nummer kopen voor 2 Euro. Prima, Kirsten vond het anders niets om in een voor haar vreemde stad alleen te gaan rennen! We moesten eerst de startnummers nog ophalen. De auto hadden we deze keer bij Hofplein geparkeerd zodat we dichtbij de start van de kidsrun waren! De hardloopkleding deden we in de parkeergarage aan en we hadden nog net een uur om de startnummers op te gaan halen.

30443018_1925715524105500_4758207041132001289_n.jpg

Om 14:15 ging haar startgroep van start. Ze stond tussen de 9-10 jarige. Maar er stonden ook kinderen in dat vak die echt een stuk jonger waren dan 9! Wij stonden helemaal achterin het startvak. Toen er gestart werd, moesten we uitkijken dat we niet over andere kinderen vielen! Sommige gingen na een paar meter al wandelen of zelfs opeens stil staan! Maar Kirsten bleef rennen, zigzaggend tussen de langzamere kinderen door! Ze had zelfs nog energie over om het laatste stuk te sprinten! Ze heeft de gehele kilometer gerend! In het begin konden we niet echt goed wegkomen vanwege de drukte, maar halverwege haalde ze nog vele kinderen in! Zij kreeg een mooie medaille na afloop! En kon ze nog een t-shirt ophalen! Nadat de kidsrun klaar was, gingen we weer terug naar de Expo om mijn marathon start nummer op te halen. Er was weer genoeg te zien en te doen op de Expo. Kirsten deed voor mij nog een aanmoedigings boodschap inspreken voor de marathon. Als ik geluk had, kreeg ik die op de dag van de marathon op het 32 km punt te zien!

30582114_1925715367438849_3586725750246240424_n.jpg

30571265_1925715310772188_2526578488938696521_n.jpg

Toen we alles hadden gezien gingen we nog even in de stad kijken. Inmiddels was de cityrun van 4,2 km ook bezig. En vele waren al binnen gekomen. Ik kwam nog wat bekenden tegen die deel hadden genomen aan deze run. En die morgen niet zouden lopen, maar wel de Marathon lopers gingen aanmoedigen. Nog even op de foto in ons Groene RMD shirt.

30531343_1925715260772193_876502790091636011_n.jpg

En later op de middag gingen Kirsten en ik richting Vlaardingen waar we bij vrienden zouden gaan logeren. Kirsten ging zondag met hun kinderen zwemmen en spelen terwijl ik de marathon ging lopen.

Raceday

Eindelijk was het dan zondag 8 april! Ik was er klaar voor! Het zou alsnog een warme dag gaan worden! Eerst werd er gezegd dat de temperatuur niet boven de 20 C zou komen. Maar later zou het toch die dag 22 C worden! Ik had mij daar tijdens mijn trainingen op voor bereid. Ik zou nu pas in een korte tight en t-shirt gaan lopen ZONDER thermohemd eronder! Want die had ik ook tot nu toe aangehad! Zelfs gisteren tijdens de Kidsrun! Hopelijk had dat ook allemaal nut gehad en kon ik de warmte aardig aan!

Ik ging vanuit Vlaardingen met de auto naar het tramstation in Schiedam. Vervolgens pakte ik de metro naar Beurs. En daarvandaan liep ik richting centraal station waar ik de rest van de Groene RMDers tegen zou komen bij Brasserie Engels! Bij de ingang zag ik al een aantal bekende gezichten. Na even elkaar gesproken te hebben ging ik naar boven om mij daar te melden. Ik hoefde mijn naam niet eens te noemen want ik werd door een van de dames herkend die de inschrijflijst bijhield! Ik kreeg een groen bandje om als bewijs dat ik mij had aangemeld voor de Greenroom! Eerst moest ik mij nog omkleden. Ook dat was prima geregeld. Er was een ruimte voor de dames en een ruimte voor de heren.

Ik zag al weer bekende gezichten, iedereen had er zin in. En vroegen aan elkaar wat de doelen waren. Mijn doel was om in ieder geval te finishen! Maar wel onder de 4 uur! Ik had al een bandje gemaakt die ik rond mijn pols kon dragen met de tijden die ik als richtlijn wilde gebruiken. Ik had 3:45 als doel, maar ik wist dat het waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn. Maar omdat in ieder geval als richtlijn aan te houden zou ik onder de 4 uur kunnen lopen!

Om 9:00 uur werd er nog voor de Brasserie een groepsfoto gemaakt van diegene die de marathon zouden gaan lopen. De meeste hadden het groene shirt aan. Vorig jaar had ik de groepsfoto net gemist omdat ik te laat was! Maar nu stond ik er wel mooi bij op! Nadat ik alles bij me had, gelletjes, mobiele telefoon, zonnebril en startnummer, liep ik rond 9:30 richting de start van de marathon!  Met een aantal mensen meer liep ik daarheen! De start was niet zoals voorgaande jaren op de Coolsingel maar net voor de Erasmusbrug aan de Schiedamsedijk! Om in het startvak te komen is ook nog een hele klus! Het is hartstikke druk met lopers maar ook met mensen die niet de marathon lopen maar met hun kennis, vriend of familielid die wel meedoet mee te lopen naar hun startvak! Dat zorgt ook weer voor extra drukte!

Maar uiteindelijk stond ik dan in mijn startvak! Ik zou in startwave 2 van start gaan omdat ik als streeftijd 3:45 had opgegeven! Verleden jaar was dat een beetje fout gegaan! Ik had dezelfde tijd opgegeven maar op de een of andere manier hadden ze mij in startwave 5 ingedeeld! Daar gingen juist de lopers van start die er 4:30 of langer over zouden doen! Ik kon toen aantonen dat ik in staat ben om de marathon binnen de 4 uur te lopen, lieten ze me toe in startwave 3. Maar dit jaar was het wel goed gegaan!

Natuurlijk moest ik nog even naar het toilet! Er stonden 3 dixies in het vak maar een enorme rij met mensen die ook allemaal moesten! Ik had nog 20 minuten voordat ons startvak zou starten. En het duurde zeker een kwartier voordat ik uiteindelijk nog even naar het toilet kon gaan! Ondertussen stond Lee Towers "You never walk alone" te zingen Ik vroeg mij af hoe lang deze man dit nog vol bleef houden. Lee wordt ook alweer een jaartje ouder! Maar hij stond er toch weer! Toen hij klaar was kon ik ook zo'n beetje naar het toilet! Ik had nadat ik geweest was nog 3 minuten voordat onze wave mocht gaan lopen! Langzaam maar zeker kwam de groep in beweging en mochten we gaan!

5 Kilometer

Ik begon rustig, ik probeerde weer zo rond de 5:30 te gaan lopen. De eerste kilometers gaan altijd het makkelijkst. Maar nu hadden we na een paar 100 meter al de Erasmusbrug! Gelukkig heb ik dankzij de nieuwe viaducten rond Haaksbergen dit kunnen trainen! Dus de brug oplopen ging geheel zonder problemen! En er stond ontzettend veel publiek op de brug die ons aan moedigde om die brug op te komen! De eerste kilometers vlogen voor mijn gevoel voorbij! De eerste 5 kilometer ging in 26:53. Net iets boven het schema van 3:45.Ik had eigenlijk volgens het schema 26:39 moeten lopen. Maar het uiteindelijke doel was om binnen de 4 uur binnen te komen. Ik hield dit schema puur als richtlijn.

10 kilometer

Voor mijn gevoel liep ik redelijk constant. De benen voelde goed, het was op dit moment ook nog heerlijk om te lopen! Overal veel publiek langs de weg muziekbands, en trommelaars langs de route die ons opzweepte om door te blijven lopen. Al snel bereikte ik het 10 km punt in 53:38 Ik zat nog aardig op het schema, die gaf aan dat ik 53:19 zou moeten lopen. Daar zat ik op dat moment nog 19 seconden boven! Mocht ik dit vol kunnen houden, wat ik eigenlijk al van te voren zee onwaarschijnlijk achtte, dan zou ik zeker net boven de 3:45 uit kunnen komen. Maar eigenlijk hield ik mij daar onderweg niet zo mee bezig. Ik keek per 5 kilometer wat ik liep.

15 kilometer

Nog steeds liep ik lekker en kon het tempo nog steeds vasthouden. We liepen nu bij Slinge! Een oud Marine collega van mij zou daar ook ergens staan om haar man en mij aan te moedigen. Dus ik keek lings en recht om mij heen om te kijken of ik haar al ergens zag staan! En ja hoor! Ik hoorde mij naam roepen! En daar stond ze! Heel enthousiast zoals alle andere mensen die daar stonden te kijken! E was ontzettend veel publiek langs de route! Het was ook mooi weer om buiten te zijn! Het zou alleen alsmaar warmer gaan worden! Het 15 kilometer punt paseerde ik in 1:21:59 dat was inmiddels 2 minuten boven het schema van 3:45, het verval was nu inmiddels 2 minuten! Hier wist ik wel dat het er niet in ging zitten om deze tijd te kunnen halen! Zeker nu de temperaturen opliepen! En ik ging ook bij iedere drankpost rustiger lopen om optimaal te kunnen drinken! Om mij heen zag ik ook al dat mensen het moeilijk kregen en langere stukken gingen wandelen!

Halve marathon!

En toen passeerde ik het punt van de halve marathon! 2 jaar geleden moest ik daar nog stoppen om naar de wc te gaan! Daar had ik nu geen last van! Ik voelde mij nog steeds fit genoeg om lekker door te blijven lopen. Dit punt passeerde ik in 1:55:05! En omdat het nu wel weer warmer werd, ging ik net als vorig jaar langzamer lopen om energie te sparen! Inmiddels had ik nu ruim 2 minuten ingeleverd op het schema. Maar ik liep nog steeds op het schema om onder de 4 uur binnen te kunnen komen! Tenzij ik op het beruchte 35 km weer een inzinking zou krijgen en stukken moet gaan wandelen! Maar ondertussen liep ik nog vrolijk door en werd ik links en recht aangemoedigd door bekende en onbekende mensen! De sfeer was gewoon weer geweldig! Door het groene shirt werd ik vaak aangesproken door mensen die in hetzelfde shirt liepen. En omdat bij de meeste de naam op de achterzijde stond, kon ik ze nog persoonlijk bij naam aanspreken en moed inspreken! Want het werd wel steeds zwaarder. Steeds meer mensen zag ik al af en toe wandelen.

25 Kilometer

Ook het 25 kilometerpunt kwam alweer in zicht! We liepen weer richting de Erasmusbrug, die zouden we voor de 2e keer over gaan! Eerst nog de Laan op Zuid op, een rechte lijn richting de Erasmusbrug die op 27 kilometer lag. Nu merkte ik ook hoe warm het eigenlijk al was! Ik zat op dit punt op 2:17:18, al dik 2 uur onderweg! Het was inmiddels al bijna half 1 in de middag! De temperaturen waar al aardig opgelopen! Dat kon ik goed merken! Ik heb dan ook geen enkele drankpost ingehaald! En om ongeveer 5 kilometer nam ik een gelletje voor extra energie. Even bij de Erasmusbrug moest ik stoppen om net als voorgaande jaren een foto te maken en dan weer gaan!

30443629_1925715190772200_7774386479344847204_n.jpg

30 Kilometer

Hier begint voor de meeste dan ook echt de marathon! Net voordat ik de tunnel in ga bij Blaak zie ik een man die helemaal uitgeput is in een rolstoel door hulpverleners wordt weggereden! Hij was ingepakt met aludekens en zat nog helemaal te rillen. Naarmate ik verder loop zie ik dat meerdere mensen het ontzettend zwaar hebben. En ik blijf zelf maar doorlopen. Ook voel ik ook lichte pijntjes opkomen. Een brandende teen waarvan ik zeker weet dat daar een blaar op zit! Maar ik probeer alle pijntjes te negeren! Er is muziek die iedereen oppept! Zelf loop ik nooit meer met muziek op. Zeker niet met zo'n evenement want er staat zoveel langs de weg! Ik passeer de 30 kilometer nog dit onder de 3 uur! In 2:46:45 passeer ik de 30 kilometer. Nu wist ik het al zeker dat ik die 3:45 niet zou gaan halen! Inmiddels had ik al ruim 7 minuten in moeten leveren. Maar ik ging er nog wel voor om binnen de 4 uur te komen! Dus niet gaan wandelen maar door blijven lopen! En ik kon nog steeds rennen! Want ik liep nog steeds boven de 10 kilometer per uur! Aan de andere kant zie ik de snellere lopers al richting de finish rennen! Zij hebben het na 2 kilometer het erop zitten! En ik moet er nog 12! Over iets langer dan een uur zou ik het er ook op hebben zitten dacht ik!

30441359_10155210209391237_2978366139083190582_n.jpg

35 kilometer

En toen kwam ik op het 32 kilometer punt! Hier zouden de video boodschappen voorbij komen! Ik zag al de schermen waar ze op werden vertoont! Goed kijken of ik de boodschap van mijn dochter voorbij zag komen! Op het eerste scherm niet! Het 2e scherm passeerde ik, nee nog geen Kirsten! Het 3e scherm dan? Nog niet. Nou, zou ik haar net als verleden jaar weer mislopen! En ja hoor op het 4e scherm kwam ze groot in beeld! Helaas kon ik haar niet zo goed horen maar ze was wel even heel groot in beeld! dat gaf mij wer even een boost net als het gelletje wat ik in nam! Ik rende nog steeds! Vorig jaar kon ik ook blijven lopen, maar toen lag het tempo wel een stuk lager! Ik kwam door op 35 kilometer in 3:16:13 Dit moest ik vast blijven houden! Onderweg kwam ik ook nog een teamgenoot van mijn ROPRUN team tegen. Hij was mij eerder gepasseerd onderweg maar ik zeker niet verwacht om hem hier wandelend aan te treffen! Normaal rent hij  veel sneller dan ik. Maar hij zat er helemaal doorheen! Het was ook zijn eerste marathon en dat is toch anders dan een halve marathon. Ik probeerde hem nog op te peppen om met mij verder te lopen. Maar hij kon niet bij mij aanhaken en ik was hem al snel weer kwijt. Maar ik zag steeds meer wandelaars en mensen die niet meer op hun benen konden staan! Ik hoorde sirenes en zag een ambulance rijden! Hier was weer een slagveld! En ik kon zelf blijven rennen, ik was nog niet kapot! Dit kon ik aan! Ik had er hard voor getraind en zou het halen!

30581933_1925714964105556_8476424848174218816_n.jpg

40 kilometer

Op ongeveer 39 kilometer lopen we weer het Kralingse bos uit en dan zie je ook de mensen die daar nog heen moeten lopen! Er lopen nog hoopjes mensen achter mij die dik 12 kilometer moeten lopen! Ik zie er ook veel wandelen en die moeten nog zo'n end! Maar ik was blij en kreeg voor mijn gevoel weer vleugels! Nu nog maar 2 kilometer! Ik zat op de 40 kilometer op 3:45:46 net boven de tijd die ik had willen lopen! Nu zou ik blij zijn om binnen de 4 uur binnen te komen! Ik had nu nog bijna 15 minuten over! Het moest nog zeker te doen zijn!

42,195, Finish!

Het laatste eindje! De finish kwam steeds dichterbij. Mensen die nog voldoende energie hadden gingen versnellen! Net 1 kilometer voor de finish zag ik net dat ze een vrouw de weg afdroegen die helemaal out was! Als een slappe pop hing ze tussen te hulpverleners in! Ik dacht dat is nou balen, ben je er bijna en dan overkomt je dit! Hoe is dit mogelijk? Compleet uitgeput en waarschijnlijk uitgedroogd door de warmte! Mar ik liep nog steeds en kon zelfs nog versnellen op de laatste meters! En haalde mensen in! Een aantal wandelde het laatste stukje maar ik ging door. Jes! Ik keek op mijn klok en zag dat ik binnen de 4 uur was gefinisht! 3 uur 58 en een beetje! Dit was mij gelukt! Als het minder warm was geweest had ik misschien wel sneller gekund. Maar ik was gezond en wel over! Ze hoefden mij niet op te vangen of weg te dragen. Ik kon nog op eigen benen blijven staan! Om me heen zag ik mensen tegen de hekken aanleunen of door een EHBOer opgevangen worden. Er kwam er een in een rolstoel de finish over. Wat waren ze diep gegaan! Ik was het laatste stuk ook even diep gegaan maar ik kwam voor mijn gevoel fit over de streep!

30442963_1925715150772204_6233674436713907274_n.jpg

Ik werd links en recht gefeliciteerd door anderen lopers die het ook hadden gehaald. En kreeg weer een mooie medaille omgehangen! Het was weer gebeurd, het was voorbij! Nog even op de foto bij het "juich moment" en dan door om mijn tijd in mijn medaille te laten graveren! Een tijd waar ik trots op mag zijn in deze omstandigheden!

bba520246e8091e3f58a78606f27dfca.jpg

Na het graveren van mijn medaille liep ik weer richting Brasserie Engels. Daar stond weer een welkoms comité klaar om iedereen die het had gehaald toe te juichen! Daar kon ik me weer even opfrissen en omkleden. Er druppelde steeds meer lopers binnen. De een had een dikke PR gelopen een ander had het ontzettend zwaar gehad en was niet tevreden met zijn of haar eindtijd. Maar allen waren blij dat ze in ieder geval de finish hadden gehaald! En daar ging het deze dag ook om!

30516265_1925715094105543_4173423432302379605_n.jpg

 

02-04-18

Week 13, De marathon komt steeds dichterbij!

Nu nog een kleine 2 weken te gaan voor de Rotterdam marathon! Ik geloof wel dat ik er klaar voor ben! Na het uitlopen van 20 hele marathons, moet deze ook wel gaan lukken! Echt zenuwachtig ben ik gelukkig (nog) niet! Als ik zo op Facebook en Instagram lees, zijn er vele mensen dat wel! Er zitten debutanten tussen, die voor de eerste keer het avontuur aangaan om een marathon te gaan rennen. Maar ook mensen die al eerder een hele marathon hebben uitgelopen. Ze stellen vragen over wat ze moeten eten of drinken, welke kleding ze aan moeten trekken. Maar ook mensen die geen mail van de organisatie hebben ontvangen met hun startbewijs! Zelf had ik die mail wel ontvangen. Maar mijn mail box zat zo vol dat ik hem per ongeluk verwijderd heb. En ik was ook nog eens zo slim om ook nog eens de prullenbak te legen! Gelukkig ben ik niet zo snel in paniek en mailde de organisatie hoe ik alsnog mijn startnummer zou op kunnen halen. Ik moet gewoon naar de Expo gaan en daar het kopie van mijn startnummer op te halen. Dat zullen we dan maar gaan doen. Ik moest er toch heen, altijd leuk om daar overheen te lopen en misschien nog wat leuke koopjes te scoren! Dat gaat helemaal goed komen!

Maandag 26 maart, Nog nagenietend van de Zandvoort circuitrun van gisteren, had ik vandaag maar een rustdag genomen! Ik heb dan niet echt gelopen voor mijn doen. Maar lekker ontspannen gelopen en mijn zus naar een voor haar mooie tijd op de 12 kilometer geholpen! En wat was ik trots op haar dat ze met mij hand in hand over de finish kwam! Deze foto vond ik op de site van de Zandvoort circuit run.

Sussen over de finish, zandvoortcircuitrun 2018.jpg

 

Dinsdag 27 maart, Vandaag wilde ik weer lekker gaan lopen. Ze zijn nog volop aan de nieuwe weg bezig. Doordat we nu meerdere viaducten hier rond Haaksbergen krijgen, kan ik ook wat meer heuvels pakken. Afgelopen zondag was het nieuwe viaduct richting Hengelo open gegaan. Daar ging ik dan vandaag eens overheen lopen. Het was een mooi klimmetje omhoog, even met een lichte versnelling het viaduct opgerend, om vervolgens weer af te dalen naar beneden. Dit voelde goed! Vervolgens liep ik richting Boekelo en pakte nog een stukje onverharde weg. Alleen nadat ik ongeveer 8 kilometer gelopen had kreeg ik zij steken, wat minder aangenaam was! Ik heb dat in tijden niet zo gehad. Diep in en uitademen en het tempo maar even omlaag.

Gelukkig verdwenen de steken weer en kon ik verder rustig doorlopen. Toen ik thuis kwam had ik er weer ruim 15 kilometer opzitten. En had gelukkig geen last meer van pijntjes!

21432827_1915762861767433_1420550826222659925_n.jpg

Woensdag 28 maart, Net als vele woensdagen ging ik weer met de loopgroep trainen. Ik ben weer lopend naar de atletiek vereniging gegaan. De meeste van deze groep hadden zondag meegedaan, met de door de verenging georganiseerde Engelse mijlenloop. Alleen ik dus niet want ik zat in Zandvoort.  We wisselde tijdens de training onze ervaringen uit. de een had heerlijk gelopen en een snelle tijd neergezet, de ander was weer niet echt tevreden. Altijd leuk om te horen hoe andere het hadden beleeft. 

De trainer had weer een gevarieerd programma voor ons. We moesten verschillende tempo's lopen en dan telkens een fractie sneller. Dus rustig beginnen en dan moest er weer een aantal seconden van die tijd af. Natuurlijk begonnen we veel te snel waardoor we dan telkens veel te hard moesten lopen om de tijd te kunnen halen. Later ging het beter en liepen we de gewenste tijd! Na de training ben ik weer terug naar huis gelopen.

29571128_1915762805100772_1776854719003005333_n.jpg

Donderdag 29 maart, Vandaag was ik de gehele dag vrij. 's morgens had ik nog niet echt veel zin om te lopen. Daarom lekker rustig aangedaan. En toen mijn dochter 's middags weer naar school moest, wilde zij op haar skeelers naar school. Toen ben ik met haar meegelopen naar school en heb vervolgens mijn ronde gelopen. Ik wilde nog een wat langere duurloop gaan doen. Dit zou de laatste gaan worden voor de Rotterdam marathon. Het was ook heerlijk weer om te lopen.

29872239_1915803805096672_8655108410243330507_o.jpg

Vrijdag 30 maart, Mijn laatste training voor de maand maart! Vandaag heb ik ook voor het eerst in het groene Rotterdam marathon 2018 shirt gelopen! Eerst moest ik 's morgens nog naar de fysio voor de behandeling van mijn rug want daar loop ik ook nog steeds mee. Zeker door mijn werk wordt mijn rug zwaar belast. En ik heb wat irritatie aan het botvlies van mijn linker hiel. Gelukkig heb ik daar met lopen nauwelijks meer last van. En door de behandeling van de fysiotherapeut is het gelukkig ook stukken minder geworden.

Toen ik bij de fysio was geweest voelde alles weer een stuk soepeler! Hij had het een en het ander weer even recht gedrukt, een paar naalden in mijn voet en rug gestoken en ik liep weer als een kieviet! Ik voel dat ik in goede vorm ben voor de marathon! Nu maar hopen dat het niet al te warm gaat worden op de dag van de marathon! Daarom heb ik ook nog steeds niet in korte tight gelopen. Zo is het alleen maar luchtiger om te gaan lopen als het warm is! Dan kan ik nu beter iets te warm gekleed zijn, dan op de marathon dag zelf!

26196218_1915762771767442_4986735626683418244_n.jpg

De maand maart sluit ik af met 309 kilometer en vanaf januari heb ik alweer 830 kilometer op de teller! Volgende week zal ik nog wel gaan lopen, maar geen lange duurlopen meer! Gewoon lekker ontspannen en rustig lopen en koolhydraten stapelen. Het gaat helemaal goed komen!

Zaterdag 31 maart, Gisteren heb ik mijn laatste training van maart gelopen. Nu neem ik tijdens de paasdagen "hard loopvrije" dagen. En ik moet beide Paasdagen ook nog werken! Zondag avond en maandag ochtend mag ik nog werken!

Zondag 1 april, 1e Paasdag, begin van een nieuwe maand en nog 7 dagen voor de Rotterdam marathon! Nu gaat het echt opschieten! Weken heb ik er naar uitgekeken en nu is het nog maar een weekje voor ik aan de start sta van mijn 21e Marathon. Zenuwachtig ben ik niet. Ik weet dat ik deze afstand aankan want 2 maanden geleden, liep ik deze afstand in Apeldoorn. Alleen op een nog zwaarder parcours! En ik heb de nodige trainingen wel in de benen! Deze week zal ik nog een aantal keren rustig gaan lopen. Helemaal niets doen tot de marathon is niets voor mij. Gewoon in beweging blijven! 

29597920_1916883691655350_2675092254487031914_n.jpg

21:13 Gepost door C.Slingerland in hardlopen, Road to Rotterdam 2018, Triathlon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-03-18

Week 12, Zandvoort Circuitrun

Er staat nog een wedstrijd op het programma voordat ik de Rotterdam marathon ga lopen. Ik loop zondag 25 maart samen met mijn jongere zus, Angela de 12 kilometer in Zandvoort. Voor mijn zus wordt het haar eerste deelname. En ik heb al 3 keer eerder meegedaan. Zelfs aan de allereerste editie in 2007! Toen liep ik de 12 kilometer binnen het uur! Maar deze keer zal ik niet voor een snelle tijd gaan, maar samen met mijn zus gaan lopen. Voor mij een rustige training. Want zij loopt lang niet zo snel al ik. Dus zal ik mij aan haar tempo aanpassen. Ook wil ik deze week nog een lange duurloop doen van tenminste 2 uur en 30 minuten!

29511613_1908882762455443_3234441470618391507_n.jpg

Maandag 19 maart, Vandaag wilde ik wel gaan lopen maar alleen niet zo lang. Eerst moest ik tot 14:00 uur werken en dan had ik daarna even tijd om nog een klein rondje te lopen. Altijd even lekker om vanuit het werk nog even de gedachte op wat anders te kunnen zetten. Het werd een rondje van 6 kilometer.

29595215_1910129568997429_2145644914441384139_n.jpg

Dinsdag 20 maart, Ook vandaag wilde ik weer gaan lopen. Maar wel een wat langere duurloop. Ik moest tot 12:30 werken. En Kirsten kon ik toch niet tussen de middag ophalen omdat ik pas om 13:00 uur thuis zou zijn. En dan zijn ze op school alweer begonnen met de les! Vandaag had ik de hardloopkleren meegenomen naar het werk. Zo kon ik direct een ronde gaan lopen in de omgeving van de Lutte. Weer net een andere omgeving dan Haaksbergen. Ook een stuk heuvelachtiger! Ik ging via Losser richting de Lutte en liep terug via Oldenzaal. Alleen liep ik ergens waar ik de omgeving totaal niet kende en liep een keer helemaal verkeerd! Ook moest ik een keer onderweg naar het toilet. In Oldenzaal vroeg ik in de Lidl of ik daar misschien even gebruik kon maken van het toilet. Helaas dan stonden ze niet toe! Dan maar het centrum verder ingelopen. Gelukkig mocht ik van een aardige mevrouw van een ijssalon wel even naar de wc. ze zei dat ze zelf ook hard liep en wist hoe vervelend dat was als je nodig moest en nergens naar het toilet kon!

Door al het dwalen door Oldenzaal, vond ik uiteindelijk de weg weer terug naar Losser. Daar liep ik weer terug naar mijn werk om vervolgens weer terug te keren naar huis. In ieder geval had ik weer een mooie afstand gelopen!

29512475_1910125152331204_2914185917635642723_n.jpg

Woensdag 21 maart, Kirsten had vandaag vrij van school. Daarom ben ik 's avonds gaan trainen op de atletiekbaan. In plaats van dat ik met de woensdagochtendloopgroep mee ben gegaan. Lopend ben ik naar de baan gegaan, daar deden we een rustige interval training omdat de meeste van de groep aankomende zondag een wedstrijd gingen lopen. Mijn vereniging organiseerde de Haaksbergse Engelse Mijlenloop. Normaal doe ik altijd mee. Maar omdat ik zondag al met mijn zus naar Zandvoort ga om daar te lopen, sla ik dit jaar een keer over! Na de training liep ik weer terug naar huis! vanaf volgende week zal het weer langer licht blijven omdat de klok weer vooruit wordt gezet! Heerlijk, dan hoef ik niet meer in het donker te lopen.

29512245_1910125182331201_5244308837922951191_n.jpg

 

 

Donderdag 22 maart, vandaag een rustdag.

Vrijdag 23 maart, Deze week wilde ik in ieder geval nog een training doen van minsten 2 uur 30. Ellen mijn hardloopmaatje wilde ook nog met mij lopen. Dus spraken we af om elkaar halverwege tegen te komen en dan verder samen te lopen. Maar het liep helaas anders. Doordat ze nog steeds met de weg bezig zijn, moest ik omlopen! En Ellen had mij geapt dat ze maar even kon lopen.

Toen ben ik maar via een omweg naar haar huis toe gelopen. Maar daar was geen Ellen! Wel haar man en zoontje. Ellen zou om 9:30 weer terug zijn. Maar ze ging toch iets langer lopen zei haar man. Dus ik liep weer een stuk bij haar huis weg en toen kwam ik haar zo'n kilometer voor haar huis tegen! Toen zijn we samen terug naar haar huis gelopen en hebben nog even gekletst en koffie gedronken. Ik had er net 10 kilometer opzitten!

Mijn doel was om in ieder geval rond de 25 kilometer te gaan lopen deze dag. Nadat we koffie hadden gedronken zette ik mijn toch weer voort. Het was heerlijk weer om te lopen en ik had nog tijd genoeg om er een extra lus aan vast te plakken! Toen ik thuis was aangekomen had ik er bijna 27 kilometer opzitten!

29573209_1910125252331194_866308226594902759_n.jpg

Zaterdag 24 maart, Voordat ik naar Almere zou gaan ben ik 's morgens met de zaterdag groep gaan lopen. Dit keer waren we maar met z'n drieën. De meeste van de loopgroep besloten om te gaan wandelen. Omdat ze morgen de Engelse mijlenloop in Haaksbergen gaan lopen en daarom hun krachten willen sparen. Omdat ik morgen toch niet voluit zal gaan tijdens de Zandvoort Circuit run ging ik wel hardlopen. We liepen op een ontspannen tempo. Eigenlijk op het tempo wat ik tijdens de Zandvoort Circuit run ook zal gaan lopen, rond de 10 kilometer per uur!

Na het koffie drinken ben ik weer rustig naar huis gelopen en had er ongeveer 10 kilometer opzitten. En in de middag ging ik samen met mijn dochter richting mijn zus in Almere. Zij vierde vandaag de verjaardag van haar dochter. En morgen gingen we dan samen haar eerste 12 kilometer wedstrijd lopen!

29683738_1910125305664522_1622216830983333828_n.jpg

Zondag 25 maart, Zandvoort Circuit run

Voor mijn zus was dit een spannende dag! Een maand geleden kwam ze met het idee om mee te doen aan de Zandvoort Circuit run in Zandvoort. In september hadden we samen de Urban Culture Trail in Utrecht gelopen. Een hardloop evenement zonder tijdwaarneming. Een echte funrun! Maar na die run had mijn zus toch wel zin om wat vaker met een run mee te gaan doen. Want dan had ze tenminste een doel om ergens voor te trainen!

Toen kwam ze met het idee om ons in te schrijven voor Zandvoort! Ik had deze wedstrijd al 3 keer eerder gelopen. En was in 2007 binnen het uur al binnen! Ik zou dat nu ook wel in staat zijn. Maar Angela, mijn zus had nooit verder gelopen dan 10 kilometer! Ook niet in haar training. En ook haar tempo ligt niet zo hoog als dat van mij. Toch had ik ons ingeschreven op een tijd van 65 minuten! Dan zouden we in ieder geval niet in het laatste startvak starten. En mijn zus had zo nog extra motivatie om aan haar snelheid te werken! Hahaha! Ze zei al tegen mij dat ik de lat wel erg hoog had gelegd.

Toch ging ze lekker fanatiek trainen! 2 keer in de week looptraining en 1 keer in de week kracht en cardiotraining! Aan haar voorbereiding zou het niet liggen. En omdat we ook in Zandvoort over het strand moeten lopen, ging ze nog extra op Almere strand rennen!

En toen was de dag aangebroken, we gingen samen 12 kilometer hardlopen! Met de trein gingen we dan naar Zandvoort. In Almere stapten meerdere hardlopers in die mee gingen doen aan deze run. En omdat we nog op Amsterdam Centraal moesten wachten, haalden we daar nog wat broodjes en drinken en toen gingen we dan naar Zandvoort. De trein zat inmiddels helemaal vol met mensen in hardloopkleding. Ik zei al tegen Angela dat ik deze dag vast wel weer wat bekenden tegen zou komen. Ik zit in meerdere hardloopgroepen op Facebook en Instagram en daar heb ik heel wat mensen leren kennen. En ik weet dat er ook heel veel richting Zandvoort zouden gaan.

Aangekomen in Zandvoort, moesten we nog een kleine 2 kilometer wandelen richting het circuit. We hadden nog even tijd om om te kleden, naar het toilet te gaan en de tassen in te leveren. Ik zat nog tetwijfelen om een korte broek aan te trekken en een t-shirt. Maar omdat ik toch niet zo snel zou gaan lopen, besloot ik toch om de lange tight aan te doen. Maar wel een shirt met korte mouwen. Mijn zus had ook een lange tight aan, een shirt met lange mouwen en nog een jasje. Want ze vond het toch best frisjes en zeker op het strand!

29543277_1908882712455448_439641893795219071_n.jpg

Ok 13:00 stonden we dan in het startvak. Het was inderdaad nog behoorlijk frisjes. Maar ik weet als ik eenmaal aan het lopen ben, dat ik het dan snel warm zou krijgen. Nog even een "Startvak Selfie"maken en om 13:20 mochten we dan gaan! Ik zou de gehele weg samen met mijn zus blijven lopen. Dus voor mij was het wel redelijk ontspannen lopen. Maar voor mijn zus zou het een hele prestatie zijn om dit uit te gaan lopen! Maar ze ging rustig van start!

29513266_1908882815788771_2382563299652118055_n.jpg

We werden links en rechts ingehaald door snellere lopers. En ik werd nog op mijn schouder getikt door een oud Marine collega die nu stewardess is. Ze zei me gedag en ging er al snel vandoor! Zij loopt mijn tempo wat ik normaal ook in een wedstrijd zou lopen, 12 kilometer per uur! Want later bleek dat ze er net een uur over had gedaan! Maar ik bleef zoals beloofd het tempo van mijn zus aanhouden.

29541664_1908882979122088_6595198277913413285_n.jpg

Na ongeveer kilometer op het circuit gelopen te hebben, gingen we richting het strand. Daar kreeg mijn zus het toch ook best warm en trok haar jasje uit. Ik liep even wat van haar weg om een mooie actie foto van haar te maken! Het ging hartstikke goed! We haalden op het strand zelfs nog mensen in! En we zagen er ook diverse wandelen! Het was gelukkig laag water zodat de ondergrond hard was! Alleen ongeveer 500 meter voordat we het strand afliepen moest Angela toch heel even wandelen. Ik dribbelde rustig door en zou als ik te ver weg zou lopen, omkeren om haar weer op te halen. Maar dat was gelukkig niet nodig want ze rende al weer!

29571235_1908882869122099_593549816472413097_n.jpg

Als we het strand afliepen kregen we nog een klimmetje naar boven naar de boulevard van Zandvoort. Vervolgens gingen we richting het centrum. We hadden er al weer dik 8 kilometer opzitten! En we liepen nog soepeltjes! Angela kon zelfs nog een gesprek voeren tijdens het lopen! Bij de drankpost was ik mijn zus even kwijt en dacht ik dat ze nog achter mij liep. Bleek ze al weer voor mij te lopen!

We haalden diverse lopers in! Ook hoorden we mensen zeggen dat ze het zo zwaar hadden! Op een gegeven moment liepen we op een weg die iets vals plat omhoog ging. Een dame achter ons hoorden we zeggen, Nee he! Nog zo'n zware klim! Nou, het viel reuze mee we hadden niet eens echt in de gaten dat de weg iets ophoog liep!

Nog maar 2 kilometer te gaan! De 10 zaten er alweer op. Nu ging mijn zus haar afstand record lopen! Ze liep nog prima door en kon zelfs in de laatste 2 kilometer versnellen! En met een eindsprint gingen we hand in hand over de eindstreep. Ik vroeg aan haar hoe lang zij dacht dat wij er over hadden gedaan? Omdat zij haar GPS niet had ingedrukt wist ze niet hoe lang wij over die 12 kilometer hadden gelopen. Zij dacht dat we er 1 uur en 20 minuten over hadden gedaan. Dat had ze in ieder geval in gedachte dat we dat zouden lopen! Het bleek een stuk sneller te zijn 1 uur 13 minuten en 58 seconden volgens mijn horloge. Ik had ook nog tegen haar gezegd dat je tijdens een wedstrijd vaak sneller loopt dan tijdens een training!

Dat was voor Angela echt een dikke PR! Want ze had ook nog sneller gelopen dan toen in Utrecht! En 2 kilometer verder. Ik zei direct al dat er bij haar meer in zit dan wat ze zelf denkt! Vroeger toen we kinderen waren liep zij mij er dik uit! Ik kon haar toen echt niet bijhouden. Zij houd mij nu niet bij maar zou ze meer gerichter trainen dan kan ze een heel eind komen. Maar die ambitie heeft zij niet. Ze vind hardlopen leuk ook om zo nu en dan met een loopje mee te doen. Maar zo fanatiek als wat ik ben, nee dat net niet. Zij kan weer veel beter windsurfen! Dat kan ik weer niet.

29572614_1908883029122083_5851291474649755449_n.jpg

Toen we gefinisht waren zag ik direct een bekend gezicht! Nicole Vorderman zag ik staan! Zij komt ook uit Twente en ik heb haar ook weer via social media leren kennen! Even een kort praatje met haar gemaakt. Zij had ook heerlijk gelopen en een mooie tijd neergezet.

Onderweg richting de uitgang werd ik weer door iemand aangesproken die mij van de Just Keep run groep herkende. Ik herkende haar niet direct maar zij mij wel. En even later liep ik Wesley Plompen tegen het lijf! Die net als ik ook in training is voor de Rotterdam marathon en die ik weer ken van Instagram. Wesley was het wel gelukt om Asics Frontrunner te worden! Wat ik heel erg tof van hem vind. Hij is ook een gedreven hardloper en is ook een groot fan van het merk Asics!

Wesley en zijn vader hadden de halve marathon daar gelopen. Deze bleek ontzettend pittig te zijn geweest met bijna 10 kilometer strand en mul zand in de duinen! Maar ze waren wel dik tevreden met hun prestatie. Ik zei hun gedag en misschien zien we elkaar weer in Rotterdam! Wat is het leuk om mensen tegen te komen die je alleen van Social media kent! Zelfs mijn zus vond het leuk dat ik zo met deze mensen over onze favoriete sport kunnen praten.

Toen we het circuit afliepen richting het station, wilde we nog even bij "Reis je fit" een leuke foto van ons laten maken. 

29541457_1910129508997435_6605845812655346953_n.jpg

Moe en tevreden gingen we weer richting Amsterdam! Ook daar moesten we weer even op de volgende trein naar Almere wachten. En gingen richting de Starbucks om koffie te drinken. Ook daar werd ik weer herkend door een dame die ik van Facebook ken, Debora Campello! Ook nooit eerder in het echt gezien en nu liepen we elkaar tegen het lijf! En zij zou ook de Rotterdam marathon gaan lopen. Maar een blessure gooide roet in het eten en nu gaat zij de kwart marathon lopen. En ze gaat de marathon lopers aanmoedigen op het 37 kilometer punt! Ik zei dat ik op haar zou letten als ik lang haar zou komen. We namen weer afscheid want onze trein kwam er aan.

Het was een mooie dag geweest, geen persoonlijk record gelopen of een super snelle tijd. Maar ik vond het erg leuk om mijn zus gezelschap te hazen! En ik hoop dat ze vaker met een run mee wilt doen. Maar zij gaat straks een drukke tijd tegemoet. Dus het zal wel even duren voordat we de volgende run samen gaan lopen! Mijn eerstvolgende wedstrijd is de Rotterdam marathon. Deze week sloot ik af met ruim 92 kilometer in 6 trainingen.

De komende 2 weken voor de marathon zal ik het iets rustiger aan gaan doen!

 

 

 

 

22:12 Gepost door C.Slingerland in hardlopen, Road to Rotterdam 2018 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-18

Week 11, De Marathon komt nu steeds dichterbij!

 

Met nog 3 weken te gaan voordat ik weer aan de start zal staan bij de Rotterdam marathon! Het wordt voor mij de 5e keer dat ik deze ga lopen en het wordt mijn 21e hele marathon! Van te voren weet je niet wat je te wachten staat, de nodige kilometers heb ik wel in de benen! Met zelfs al een marathon afstand als training! Ook het bestelde Rotterdam marathon Deelnemers shirt is binnen! Een groen shirt, met eigen naam op de achterzijde. Deze kon je exclusief bestellen als je lid bent van de Facebook groep "Rotterdam marathon deelnemers 2018" Maar ook alleen als je de hele marathon gaat lopen! Ongeveer 400 mensen zullen daarin gaan lopen. Maar de groep bestaat uit meerdere leden, maar niet iedereen wil in zo'n shirt lopen. Ik ben op dit moment al wel klaar voor die marathon, laat hem nu maar komen!

Maandag 12 maart, Weer goed hersteld na de trailrun van afgelopen zaterdag. Zondag heb ik een uur gezwommen om de spieren weer los te krijgen. Maar de spieren in mijn rug voel ik nu gelukkig een stuk minder. Het zwemmen heeft wel geholpen. Mijn hardloopmaatje, Ellen apte of ik zin had om samen met haar een ronde te gaan lopen.  Het was mooi weer om te lopen, niet koud maar een lekkere temperatuur om in te gaan lopen. Dus ik ging richting Boekelo waar zij woont. Halverwege kwam ik haar tegen en hebben zo een mooie afstand gelopen. We liepen daarna even naar haar huis om wat te drinken, en daarna liep ik weer terug naar huis.

29388560_1900914989918887_5283629098656224987_n.jpg

 

Dinsdag  13 maart, 's morgens moest ik werken maar daarna had ik nog tijd genoeg om een klein rondje te lopen. Het regende, maar het was niet koud. Aan het einde van de week gaven ze weer temperaturen af van onder het vriespunt. Voor de marathon moet ik wel onder alle weersomstandigheden trainen. Van te voren weet je ook niet wat voor weer het wordt op de des betreffende dag! Ik blijf zo lang mogelijk in mijn lange tight lopen. En op de dag van de marathon loop ik in een korte tight, mocht het weer erg warm gaan worden.

29340314_1900917089918677_6194979347741773149_n.jpg

29339597_1900914949918891_1334095253904741408_n.jpg

Woensdag 14 maart, Vandaag ging ik weer met de woensdag lopers mee trainen. Ik ging ruim van te voren richting de atletiekbaan. Ik wilde graag nog wat extra kilometers maken. De training is van 10:30 tot 11:30 Dus ging ik om 10:00 uur de deur uit. En met een kleine omweg liep ik naar de atletiekbaan. Het was weer heerlijk om te lopen. De zon scheen en het was niet koud. Er was ook weer een behoorlijke groep toen ik bij het clubhuis aankwam. We gingen rennend naar de watermolen waar we eerst wat rek, strek en krachtoefeningen deden. Daarna gingen we korte tempo's rennen. Het was een interval training.

29340518_1900914853252234_2109562225239249120_n.jpg

Om 11:30 gingen we weer terug naar het clubhuis waar we gezamenlijk koffie gingen drinken. En toen liep ik weer richting huis. Toen ik thuis kwam zag ik dat er een pakketje in de brievenbus lag. Mijn Rotterdam marathon shirt was binnen! Gelijk aangepast. Mijn dochter maakte er een foto van. Deze trek ik aan tijdens de Rotterdam marathon! Ook mijn naam staat er dit keer op. "Running Sling", Sling werd ik altijd in mijn Marine tijd genoemd. En op Instagram en Facebook sta ik ook onder deze naam. De meeste mensen herkennen mij daaraan.

29313835_1900916839918702_2163748011519316801_n.jpg

29339589_1900916909918695_5043002467820189962_n.jpg

 

Donderdag 15 maart, Vanavond ging ik naar de baantraining. Ik was lange tijd niet op donderdag avond gewest omdat ik telkens een late dienst heb. Nu kon ik eindelijk weer eens een keer! Er was een grote groep aan het trainen. Het was wel frisjes met harde wind! We deden eerst een uitgebreide warming up. Daarna gingen we een interval training doen, eerst 300 m op 5 km tempo, 100 m rustig dribbelen, 600 meter op 10 km tempo, 200 m rustig dribbelen. En dit deden we 7 keer! Omdat het best hard waaide, had ik de ene helft de wind in de rug en daarna de wind tegen. Dat viel best tegen!

29340430_1900914886585564_7206478110159818372_n.jpg

Vrijdag 16 maart, Eerst moest ik nog naar de fysio voor mijn rug. Daarna wilde ik nog een ronde gaan lopen. Maar het regende ontzettend hard en later viel er natte sneeuw! Het was ook best frisjes! Toen ik na mijn behandeling van de fysio thuis was gekomen, wachtte ik eerst tot het weer wat opklaarde. En ben toen even een kort rondje gelopen. Het voelde goed. Om wat hoogte meters te pakken liep ik over de 2 nieuwe viaducten bij St. Isidorus hoeve. Die nu sinds een paar weken toegankelijk zijn voor verkeer. Door de wind was het een nog grotere uitdaging om de bult op te rennen! 

29315035_1900916793252040_8026092644778586702_n.jpg

                         Het nieuwe viaduct bij St. Isidorushoeve.

29340369_1900914813252238_4050569545767021760_n.jpg

Zaterdag 17 maart, Vandaag een koude gure dag! In de middag had ik met vriendinnen afgesproken in Utrecht. Hier sneeuwde het een klein beetje maar door de wind en de lage temperatuur, voelde het aan als -10! Toch ben ik alsnog de deur uitgegaan om met de zaterdag lopers mee te gaan. Daarmee had ik ook al een poosje niet gelopen. Omdat ik vorige week de Sallandtrail liep en daarvoor op vakantie was, kwam ik er niet aan toe om met hun te lopen. Ondanks de gure kou was er toch een aardige groep op komen dagen! En dit keer werd er gestart bij iemand die bij mij net om de hoek woont. Dus ik was er lopend naartoe gegaan. Maar wat was het koud!

29314120_1900914769918909_8324540227249685295_n.jpg

Ondanks de handschoenen die ik aan had gedaan had ik toch koude vingers! Maar met lopen had ik het verder niet koud omdat ik mij goed had aangekleed. We gingen weer over het nieuwe viaduct. Een aantal van deze groep waren er nog niet overheen gelopen. Weer een nieuwe uitdaging in onze hardloop routes! Het is hier zo vlak als wat, dus nu kunnen we heuveltraining doen! Na afloop gingen we koffie drinken bij diegene waar we gestart waren. Ik had geen gevoel meer in mijn vingers! Die moesten eerst op temperatuur komen. Maar de warme koffie smaakte heerlijk!

Daarna vlug naar huis, onder de warme douche en richting Utrecht! Deze week sluit ik af met 5 trainingen en 77,3 kilometer!

Zondag neem ik een rustdag wat hardlopen betreft.

 

 

11:04 Gepost door C.Slingerland in hardlopen, Road to Rotterdam 2018 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-03-18

Week 10, Sallandtrail

Deze week heb ik mijn training voor de marathon weer opgepakt. Zaterdag 10 maar staat er ook weer een wedstrijd op het programma. Tenminste een wedstrijd? De Sallandtrail is een georganiseerde trailrun. En ik zal hem zeker niet als wedstrijd gaan lopen maar als lange duurtraining! Door de hoogte verschillen in Nijverdal en het lopen in het bos is het wel extra zwaar! er zijn wel mensen die er wel een wedstrijd van maken en in een snel tempo door het bos rennen! Maar dat is voor mij niet de bedoeling dat ik in een zo snel mogelijke tijd deze zal gaan lopen! 

Maandag 5 maart, Na de training van gisteren voelde de benen best goed. Zondag had ik het gevoel dat ik nog wat stijf was van het de gehele dag in de auto zitten. Maar nu had ik weer lekker gelopen in een ontspannen tempo. En het was warm! Zeker in vergelijking met verleden week! 

28958784_1891798197497233_7651857116159783382_n.jpg

Dinsdag 6 maart, om toch wat hoogte verschil te pakken ging ik weer richting het nieuwe viaduct boven de N18. Het is best nog wel een lange klim naar boven en er was ook wel wat wind. Ook weer vrij rustig gelopen met af en toe een versnelling tussendoor! vooral het viaduct aflopen ging gemakkelijk!

29026432_1891798107497242_8171165706792052645_n.jpg

Woensdag 7 maart, vandaag heb ik weer met de woensdagloopgroep gelopen. Onze trainer liep zelf niet mee maar ging mee op de fiets. We deden een lange duurloop met tussendoor korte versnellingen. Ook deze dag was het weer vrij warm. Ik moet er echt wel weer erg aan wennen! Binnenkort maar eens de korte hardloopbroek aantrekken.

28951586_1891798047497248_6245915704651728449_n.jpg

Op donderdag en vrijdag heb ik niet gelopen. Even een paar rustdagen inlassen omdat ik zaterdag de Sallandtrail zou gaan lopen. Ook was het niet echt super mooie weer om te gaan rennen. 

Zaterdag 10 maart, sallandtrail Nijverdal

Voor vandaag staat de sallandtrail op het programma. Ik wist dat deze zeer pittig was. 2 jaar geleden deed ik voor het eerst aan deze trailrun mee. Ik was toen van plan om de 50 kilometer te gaan lopen. Maar een griep gooide toen roet in het eten en was ik niet fit genoeg om die afstand te gaan lopen. Toen had ik ook 25 kilometer gelopen en toen al vond ik het erg pittig!

Om 9:30 was de start van de eerste startgroep op de 25 kilometer. Deelnemers die de 50 km en 75 km liepen waren al van start gegaan. Het was erg druk met parkeren daar bij het zwembad Het Ravijn. Gelukkig kon ik nog net een plekje vinden. En had genoeg tijd om mijn startnummer en het bestelde shirt op te halen en mij om te kleden. natuurlijk kwam ik weer bekenden tegen! Even een praatje gemaakt en vervolgens naar boven om mij om te kleden! ze hadden 2 grote ruimtes vrij gemaakt waar je ook je spullen kwijt kon. En waar je na afloop kon douchen. Ook kon je je na afloop laten masseren. Maar dan moet je vaak wachten tot je aan de beurt bent.

5NVM0xY7WpskXraQtt-xXT43_FZrYkwE8fXwvmLTiO0-1535x2047.jpg

 

Ik ging op tijd naar de start. Want je moet direct na de start een smal pad omhoog. En als je achterin staat, dan duurt het even voordat je op gang komt! Ik stond redelijk vooraan toen om exact 9:30 het startschot klonk. En ik kon goed wegkomen zodat ik de eerst klim moeiteloos naar boven liep. Maar boven aangekomen merkte ik wel dat ik veels te hard van start was gegaan! Maar ik liep door. 

De eerste kilometers waren al vrij pittig. Ik moest ook echt in mijn ritme komen. Mijn hartslag was te hoog. Dus dan maar het tempo flink laten zakken! Voor mij was dit ook geen wedstrijd! Vele haalden mij in. Wat mij ook op viel was dat er heel veel geen drinken of Camelbag bij zich hadden. En er was maar 1 drankpost halverwege! Ook was het vrij warm. had ik weer teveel kleding aan. Onder mijn hardloopshirt had ik nog een thermoshirt. Bij de start was het nog aardig fris. Maar als ik bij de drankpost aan zou komen, zou ik ook mijn thermoshirt uittrekken!

Het parcours ging op en af. Op een gegeven moment was er een klim naar boven waar geen einde aan leek te komen! Daar moest ik toch een eindje wandelen. Ook mijn rug speelde op. zeker bij het klimmen! Ik loop al een poosje met een pijnlijke rug bij de fysio. Die zegt ook dat het in de spieren zit waar de pijn vandaan komt. Dus eigenlijk moet ik meer mijn rugspieren gaan trainen! Maar daar neem ik niet altijd de tijd voor.

Conditioneel zit het prima want de afstand is geen probleem. Alleen het klimmen is erg zwaar! Om 12,5 kilometer was dan de drankpost. Er stonden net als 2 jaar gelden naast de thee, sportdrank, fruit en Winegums ook weer vlaaien! Ik nam een beker thee en een stukje vlaai. Deed mijn shirt uit en ging weer snel verder. Als ik te lang stil ga staan kwam ik straks helemaal niet meer in mijn ritme. Daar had ik vandaag toch wel moeite mee! 

Toch ging de tijd best vlot voorbij. Maar ik bleef mijn rug voelen met lopen. Ik moest regelmatig kleine stukjes wandelen. En op de laatste 5 kilometer kregen we nog de diepe kuil! Deze zit ook altijd bij de Strongmenrun in het parcours! Met het in de kuil lopen moest je erg uitkijken voor boomwortels om er niet over te struikelen. Daar moest je voorzichtig lopen. En bijna niemand die op dat moment voor mij liep, ging rennend die kuil uit! Zo steil was hij!

Daarna moesten we nog zo'n 3 kilometer lopen. Het einde was alweer in zicht! Net voor de finish, gingen we nu naar beneden waar we bij het starten van de trailrun naar boven moesten klimmen! Wat was ik blij toen ik bij de finish was aangekomen. We kregen allemaal een mooie medaille omgehangen. Even wat drinken gepakt. En ik zag een stoeltje staan en ben daar even op gaan zitten. daar dronk ik rustig mijn beker leeg. Ik had weinig last van mijn benen, maar mijn rug bleef pijnlijk en stijf! Hopelijk is dat tijdens de marathon in Rotterdam weer een eind over!

8BtQNzOWxeI2lbo8B72AJdUCBRaqjac07O63hLqSaco-2048x2048.jpg

Ik zag mijn eindtijd, 2:38:48. Daarmee was ik toch best tevreden. Het was tenslotte voor mij ook een lange duurtraining! Morgen ga ik niet lopen en neem weer een hersteldag! Dan sluit ik deze week af met totaal 62,9 kilometer.

3qiILEsc0joJTCBdCa8_neaLSvt4w8CHrOja68zYnzE-2048x2048.jpg

c6Ln8PJRBqNhduvZEorjAbM49LdNgCBbQ-aA-ayvH20-2047x1535.jpg

Hier samen met Mirjam Roelofs. Een kennis die ik daar tegen was gekomen!

 

16:29 Gepost door C.Slingerland in hardlopen, wedstrijden 2018 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-18

Week 6, Een week van herstel

 

Deze week staat in het teken van herstel. Want het duurt ook niet lang meer voordat de volgende marathon er aan komt! 8 april dan staat nummer 22 op de agenda! Het is voor mij ook de eerste keer dat ik zo kort achter elkaar een marathon ga lopen. Normaal zit er wel minsten een maand of 6 tussen! Het zal mij benieuwen hoe dit voor mij zal gaan uitpakken! Ik ben wel een echte lange afstandsloper inmiddels geworden en mag mij ook trailrunner noemen! Want inmiddels heb ik er toch aardig wat gelopen de afgelopen jaren. Mijn eerste trailrun en gelijk een lange was die in Renesse 2014. Daarover schreef ik ook een blog, Trailrun by the sea, zwaarder dan de Kustmarthon! Dat was mijn eerste kennismaking met trailrunnen.

Na het lopen van de Kroondomei het Loo Marathon kon ik dat vooral de dag erna goed voelen in de bovenbenen. Het loopt toch anders dan een marathon op de verharde weg. Maar dit maakt het voor mij wel weer een stuk uitdagender. En een hele goede kracht en duurtraining! Want op snelheid heb ik niet gelet, doel was om in 5 uur de finish te halen! Dat is voor mij een lekker rustig tempo. Maar het tempo bleek voor mij iets aan een te lage kant te zijn en ben verder in een wat hoger tempo doorgelopen. Die van Renesse was toen der tijd een stuk zwaarder door het strand en de duinen. Hier moest je vooral opletten dat je niet over losse taken zou vallen!

 

Maandag voelde ik nog wat vage pijntjes, maar ik merkte wel dat ik snel herstelde. s'middags moest ik toch nog naar de fysio. Ik had weer een tijdje last van de rug. Die heeft hij weer behandel en ik kreeg nog dry needel in mijn linker kuit en voet omdat die ook pijnlijk aanvoelde. Na de behandeling ging het dan ook weer een stukje beter! Ook goed eten en drinken is natuurlijk wel belangrijk, na zo'n inspanning. Tijdens deze run had ik maar liefst 3225 Calorieën verbruikt! En veel vocht verloren van het transpireren. Daarom lekker voor vanavond een heerlijke stamppot andijvie klaargemaakt! En de gehele dag voldoende vocht ingenomen. Ook moest ik onverwacht werken omdat er een collega zich ziek had gemeld.

Dinsdag Geen spierpijn meer! De benen voelen goed. Ik moet de gehele dag werken, daar maak ik ook wel de nodige kilometers! In de zorg zit je bijna niet en wandel je ook van hot naar her! Vanavond wilde ik wel een kort rondje gaan lopen om te kijken hoe dat voelt! Toen mijn dochter naar de Scouting was, en mijn man een rondje ging fietsen, ben ik de wijk ingegaan om een klein rondje te gaan rennen. Bij de eerste kilometer voelde de spieren nog wat stijf. Maar naarmate ik liep, ging het beter. Ik liep maar 3 kilometer, een afstand waar ik normaal de hardloopkleren niet voor aan zal trekken! Maar het was wel eventjes lekker. Morgen ga ik toch weer met de loopgroep trainen!

27750117_1857526447591075_1567597298436097471_n.jpg

Woensdag Wat een heerlijk weer! Beter dan de week ervoor toen we in de stromende regen moesten lopen! Het zonnetje schijnt, alleen is het in het begin wel fris omdat het vriest. Maar naarmate ik verder loopt krijg ik het al snel warm! Ik ben vanuit huis naar de atletiekvereniging gelopen. Daar stond de groep gereed om te gaan lopen. Alleen onze vast trainer was er vandaag niet. Die was helaas ziek. maar gelukkig hadden we een goede vervangster die de training op haar nam. Gewoon in beweging blijven want dan blijf je warm! Daarom een piramide training. 1 min snel- dan rustig aansluiten bij de achterste-2 min snel-3 min snel- 4 min snel- 5 min snel en vervolgens weer 4-3-2-1 en telkens aansluiten bij de achterste lopers. En zo liepen we met de groep zo'n 9 kilometer en vervolgens na de training koffie drinken in het clubhuis. Waar 2 leden gingen trakteren vanwege hun verjaardag. En daarna liep ik in een rustig tempo terug naar huis. En had ik een goede 15 kilometer erop zitten!

27858302_1857526347591085_4627342330715059530_n.jpg

27752521_1857576790919374_4138333248513901266_n.jpg

Donderdag Vandaag ook weer een schitterende dag! Ook vandaag ga ik nog even een rondje lopen. Het is toch wel min of meer een verslaving. Ik voel me er goed door zeker als het zonnetje schijnt.

Mijn hardloopronden veranderen nog steeds elke dag. Ze zijn hier in de omgeving nog steeds bezig met de N18. Vandaag liep ik op een weg waar ik nu niet meer verder kon lopen en moest omdraaien! Weer wat extra meters! Van mij mogen ze wel vlug klaar zijn met de nieuwe weg. Want mijn vaste hardlooprondes zijn inmiddels al helemaal veranderd, doordat wegen zijn verdwenen en nieuwe voor zijn terug gekomen!

27657709_1860769613933425_5734043878026880816_n.jpg

 

 

Vrijdag Vandaag beginnen de Olympische Winterspelen. Overdag moest ik werken maar ik kon toch mooi naar de openings ceremonie kijken! Ik werk in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. En er zitten bewoners bij die ook van sport houden. Daarmee heb ik nog even naar de openings ceremonie van de Winterspelen gekeken. Het was weer een heel spektakel. Vandaag ging ik ook niet hardlopen. Deze week wilde ik het nog evn rustig aan doen door niet al teveel kilometers te lopen.

Zaterdag Ook vandaag moest ik overdag werken. Maar ik heb toch nog wat van het schaatsen kunnen zien! Team NL doet het weer super goed! Wat een toppers, 1-2 en 3 op de 3000 meter bij de vrouwen! Met een toch wel onverwachte Olympisch Kampioen! Geen Ireen Wust maar Carlijn Achtereekte! Knappe prestatie. Jammer voor Ireen Wust die het ook nog steeds erg goed doet! Maar goed ook zij wordt een jaartje ouder, de jongere komen eraan! Hoewel leeftijd ook niet alles zegt. Die Duitse Claudia  Pechstein doet ook nog steeds mee! Dik over de 40 jaar!

Zelf ben ik ook alweer 46 jaar, als je maar blijft bewegen blijf je je toch jonger voelen en ook lichamelijk blijf je sterk! Ik loop nog steeds marathons waar ik nog steeds trots op ben! En ik ben na die zware trail van afgelopen zaterdag ook weer goed hersteld!

En ook vandaag heb ik nog een ronde gelopen nadat ik uit het werk kwam! Bij ons in het dorp werd Carnaval gevierd. Ik geef helemaal niet op Carnaval. Voor kinderen is het wel leuk, mijn man en mijn dochter waren wel naar de optocht. Maar die waren al weg toen ik thuis kwam. En daarom ging ik even een ronde hardlopen! Het was wel erg grijs weer maar ik had wel even zin om naar buiten te gaan! ik moest van 7:00 uur s' morgens tot 14:00 uur werken en was ook nog niet buiten geweest! 

27973768_1860769723933414_8228724431148930214_n.jpg

27750912_1860769677266752_2180427366195531588_n.jpg

Ook probeerde ik om nog wat enthousiaste selfies te maken. En deze vond ik dan nog het beste gelukt!  

Zondag Ook vandaag moest ik werken. Maar dan pas in de middag. Omdat ik gisteren een ronde gelopen had, wilde ik het vandaag rustig aan doen. Het Olympisch schaatsen was ook nog op de televisie. De mannen moesten de 5 kilometer rijden. Dat was ook nog even spannend. Lekker vanuit bed heb ik er naar gekeken en Sven Kramer was weer de snelste van alle mannen en behaalde het goud! Wat een top atleet! Hopelijk houd hij dit ook nog een tijdje vol!

Vandaag was het ook de laatste dag dat mensen zich konden aanmelden om Asics Frontrunner te worden. Vele zullen wel straks teleurgesteld worden dat ze het toch niet zijn geworden! Er zijn ook maar 10 plekken te vergeven. Voor Nederland en België! Daarmee worden de kansen dat ik erbij zal zitten ook heel minimaal. Tot 21 februari mag ik hopen dat het lukt. Tuurlijk zal ik ook teleurgesteld zijn net als alle anderen. Maar het loopleven gaat ook zo verder zonder AsicsFrontRunner te zijn! 

ST18_Website-300x199.png

Voor dit jaar heb ik weer heel wat mooie doelen op de agenda. De eerstvolgende is de Sallandtrail op 10 maart in Nijverdal. Ik ga dan voor de 25 kilometer. En op 25 maart loop ik samen met mijn jongere zus de Zandvoort Circuit Run.

Runners-World-Zandvoort-Circuit-Run1000.jpg

 

Vorige week heb ik mij ingeschreven voor een trail van 44 kilometer lang, de Bridge to Bridge Freedom trail. Dat zal dan mijn langste afstand gaan worden die ik ooit heb gelopen! 

Trail15-1030x686.jpg

Maar eerst heb ik op zondag 8 april nog een marathon te lopen! Ik zal voor de 5e keer in Rotterdam van start gaan. Hopelijk lukt het mij dit jaar om dan wel onder de 4 uur te finishen! tenminste ik ga daar weer voor! Met een goede voorbereiding zal dat wel moeten gaan lukken. Ik zit in ieder geval goed op schema.

Deze week heb ik totaal 39 kilometer gelopen in 4 trainingen.

13:57 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-18

Waarom ik eigenlijk een AsicsFrontRunner zou willen worden?

Verleden jaar had ik mij ook al eens aangemeld om een AsicsFrontRunner te mogen worden. Maar er waren zoveel aanmeldingen! Maar liefst 2500 mensen hadden zich aangemeld voor 30 plaatsen! De kansen zijn daarom ook zeer klein om erbij te komen. En de mensen die verleden jaar waren gekozen, daarvan kende ik er een aantal van. En het zijn ook echte gepassioneerde hardlopers. Die daarnaast ook liefde voor het merk hebben! Ze bloggen enthousiast over al hun loopjes en wat ze nu allemaal gezamenlijk meemaken in het team. Daarom lijkt het mij natuurlijk ook fantastisch om daar deel uit te mogen maken! 

27750016_1857526304257756_919287752470210577_n.jpg

Omdat ik vorig jaar mij ook had ingeschreven om mee te dingen voor AsicsFrontRunner kreeg ik al automatisch bericht, om mij weer aan te kunnen melden. Dat heb ik dan ook direct gedaan! Gelijk op Facebook en Instagram las ik al dat ik niet de enige ben! Weer vele bekende en onbekende mede hardlopers hebben zich ook weer aangemeld. En er zitten weer hele goede lopers tussen, mensen die er ook heel goed uitzien en een mooie blog hebben. Ik mag er dan niet echt als een topmodel uitzien, ik heb wel liefde voor de sport en voor het merk Asics.

Ook ben ik niet de jongste meer! Maar goed verleden jaar hadden ze ook een man van 82 in de groep aangenomen. Alleen vil mij het wel op dat er niet echt veel dames bij zitten die al boven de 45 jaar zijn! Hopelijk kijken ze dit jaar ook naar de oudere dames! Dit is mijn motivatie waarom ik AsicsFrontRunner zou willen worden;

  • Ten eerste ik houd natuurlijk erg van hardlopen. Dat doe ik inmiddels al jaren . Vanaf 1996 ben ik daarmee begonnen en daarna nooit meer gestopt!
  • Hardlopen geeft mij het gevoel van vrijheid, ik voel mij er goed bij. En ik ben daardoor een zekerder mens geworden! Vroeger was ik altijd erg onzeker over mijn uiterlijk en over mijn figuur. Gelukkig is dat nu voorbij! Ik ben wie ik ben.
  • Ik motiveer graag anderen door over mijn sport te vertellen. De buurt ziet mij regelmatig voorbij rennen en krijg dan leuke reacties.
  • Door het hardlopen heb ik veel leuke mensen leren kennen. Het zei bij de atletiekvereniging. Want ik kwam hier in Haaksbergen wonen en kende toen helemaal niemand hier. En via wedstrijden en evenementen. En toen het social media zijn intrede deed heb ik daar weer vele mensen leren kennen. 
  • Jarenlang loop ik op schoenen van Asics, ooit een keer geadviseerd gekregen doordat mijn andere favoriete schoenen niet meer verkrijgbaar waren. Ben ik overgestapt op de Asics GT 2000 en daarnaast heb ik trailschoenen ook van Asics.
  • Graag ga ik nieuwe uitdagingen aan en sta open voor nieuwe uitdagingen. Naast het hardlopen doe ik aan triathlon, trailrunning en sinds een aantal jaar pak ik een obstakelrun mee. Dat doe ik nu vooral met mijn dochter. Nu zij ook groter is vind zij het ook leuk om met mij naar Family Obstakelruns te gaan.Bewegen en buiten spelen zijn dan ook erg belangrijk voor een kind!
  • Ik ben actief op Social media en houd dus ook bijna wekelijks een blog bij. Zo volg ik ook de activiteiten van de huidige AsicsFrontRunners.
  • En wat ik vooral belangrijk vind, dat is genieten in alles wat ik doe en kan doen. Lukt het mij deze keer ook niet in het team te komen, dan ben ik zeker wel een beetje teleurgesteld. Net als al die andere die een poging wagen! Maar alle mensen die deze mooie sport beoefenen of ze nu net beginnen met hardlopen, aan trailrunning, Obstakelruns, of aan lange afstanden doen, zijn al een team op zich! We komen elkaar vast wel ergens tegen!

Zelf loop ik de meeste wedstrijden in Nederland. Ook omdat je hier prachtig kunt lopen. Maar als je een gezin heb is et ook moeilijker om vele wedstrijden in het buitenland te gaan lopen. Als ik op vakantie ben gaan de loopschoenen wel altijd mee. Maar meestal ben ik wel in Nederland te vinden. Dus wie weet kom ik je vast wel ergens tegen! Nog een aantal dagen en dan weten we wie er de nieuwe AsicsFrontrunners 2018 worden!

i-vsg9KNQ-XL.jpg

13:43 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende