13-04-18

Week 14, De week voor de Marathon

Deze week zal een redelijk rustige week gaan worden wat trainingen betreft! Natuurlijk zal ik nog wel een aantal korte trainingsloopjes gaan doen. Maar het zullen geen lange duurlopen gaan worden. Over het weer van aankomende zondag hoor ik diverse berichten. We zullen zien hoe warm het zal worden. Ik heb tot nu toe nog niet in een korte tight gelopen en ook heb ik regelmatig met een thermoshirt onder mijn hardloopshirt gelopen. Mocht het zondag warm worden, dan ga ik voor het eerst in een korte tight lopen. Hopelijk valt het mee met de warmte. Ik maak me er in ieder geval nog niet druk over!

Maandag 2 april, 2e Paasdag. Vanmorgen moest ik werken en 's middags ben ik samen met mijn dochter naar de schaapskooi in Haaksbergen gefietst. Ook vandaag was ik niet van plan om hard te gaan lopen. We waren er rond 14:30 bij de schaapskooi en om 16:00 uur zou het daar afgelopen zijn. Maar toen we er aankwamen, gingen er veel mensen al richting huis, maar er kwamen er ook nog vele kijken naar de schaapskooi. Het was hartstikke leuk bij de schaapskooi en genoeg te doen voor kinderen. Ook de Scouting was er waar Kirsten zelf ook bij zit. Daar kon ze een stokbroodje bakken. Ze kon een bakje voer voor 50 Euro cent kopen en de schapen daarmee voeren.

29791591_1917847074892345_2500593121820660838_n.jpg

29791887_1917846991559020_7680551400043781386_n.jpg

Er was een marktje waar je allerlei producten kon kopen. En Kirsten kon bij het kraampje van Staatsbos beheer, uilenballen uitpluizen. Dat had ze laatst op school ook gedaan. Nadat ze een half geraamte van een muis uit de uilenbal gepeuterd had, gingen we nog even bij de roofvogel show kijken. Maar die was bijna afgelopen. We konden nog net de zeearend zien. Na de show gingen we weer richting huis.

29598284_1917847428225643_8313433192884348298_n.jpg

 

Dinsdag 3 april, Op Facebook en Instagram lees ik dagelijks berichten van deelnemers van Rotterdam marathon. Ook berichten van mensen die zich vooral zorgen maken over het weer. Maar ook lees ik berichten van mensen die net als ik gebruik maken van de "Greenroom" Speciaal gereserveerd voor deelnemers van de Rotterdam marathon. Vorig jaar ben ik per ongeluk in de Greenroom terecht gekomen. Ik had mij toen, net als het jaar daarvoor bij de Ik loop hard groep opgegeven om met hun in een gereserveerde ruimte om te kleden. Maar vorig jaar kon ik die plek niet vinden. En omdat ik de dag voor de marathon mijn groene Rotterdammarathon deelnemers shirt in de Greenroom moest ophalen, wist ik de dag van de marathon, die ruimte wel te vinden. Toen mocht ik mij gelukkig daar van de organisatie, mij omkleden!

En dit jaar had ik op tijd mijn groene shirt besteld, zodat deze per post verstuurd kon worden. En omdat ik in de Facebookgroep zit van deze groep, kreeg ik ook bericht om mij aan te kunnen melden voor de Greenroom om voor en na de marathon mij om te kunnen kleden, gezellig met de andere leden in contact te komen, en een hapje en een drankje te nuttigen! We worden telkens op de hoogte gehouden wat er allemaal te doen is die dag. Ik heb er nu al hartstikke veel zin in!

30581615_1926836373993415_6697667374778112911_n.jpg

Vandaag was het ook weer heerlijk weer om te gaan lopen. 16 graden zag ik op de thermometer. Maar ik ging toch in lange hardlooptight,  en onder mijn hardloopshirt nog een lang thermoshirt. Dat doe ik expres want ze geven tot nu toe voor aankomende zondag redelijk warme temperaturen af. En als ik dan in kort shirt en korte tight ga lopen, voelt dat een stuk koeler aan! Maar we zullen het zondag wel gaan zien. Ik had het nu best warm in die lange kleding, maar het is voor een goed doel!

Woensdag 4 april, Voor vandaag hadden ze regen afgegeven. Gelukkig was het 's morgens droog toen ik naar de hardloopgroep liep. Het was zelfs weer warm! Maar toch weer in lange tight en lang onder shirt! terwijl de meeste van de groep in t-shirt en in korte of halflange tight liepen. En we hadden een nieuweling in de groep, deze man was wel in lange tight en had zelfs nog een hardloopjasje aan tijdens het lopen. Hij wist ook niet precies wat hij aan moest trekken. Want in het begin was het best nog een beetje fris. Maar toen we eenmaal aan het lopen waren, kregen we het best wel aardig warm! 

30624234_1926836427326743_4278013267052132944_n.jpg

Vooral omdat we telkens een versnelling moesten doen! De nieuweling was uit de clinic groep gekomen. Deze groep was in oktober gestart met hardlopen om op 25 maart hun eerste wedstrijd te lopen, de 5 Engelse mijl. En meestal blijven er wel een aantal uit die groep hardlopen. Zo ook deze man. Hij vertelde dat hij een gastric bypass had gehad en daardoor maar liefst 45 kg was kwijt geraakt. En hij was door iemand over gehaald om zich aan te melden voor de hardloop clinic. En hij kreeg de smaak te pakken van het hardlopen zodat hij ook besloot om lid te worden van de Atletiek vereniging. 

Donderdag 5 april, Vandaag niet gelopen! Hoewel ik er wel zin in had. Maar het leek mij erg verstandig om een rustdag in te lassen! Gisteren was ik naar de bibliotheek geweest om een boek terug te brengen. Ik had het boek, "De Marathon" (The long walk) van Stephen King geleend. Jaren geleden had ik het boek al eens gelezen. Maar omdat ik zelf weer een marathon ging lopen, wilde ik het boek nogmaals lezen.

9200000075752409.jpg

Het verhaal speelt zich af in Amerika. 100 jonge jongens zijn geselecteerd om deel te nemen aan deze monsterlijke tocht! Er is slechts een winnaar! De marathon is pas afgelopen als er nog maar 1 deelnemer overblijft!

De regels zijn simpel: hou zo lang mogelijk een tempo van 6 kilometer per uur aan. Wie onder de minimumsnelheid zakt of een andere regel overtreedt (bijvoorbeeld een andere deelnemer of het publiek lastigvallen, of van de route afwijken) krijgt een waarschuwing. Als de deelnemer drie waarschuwingen heeft gekregen en opnieuw een overtreding begaat, 'heeft hij het gehad' en zit de marathon er voor hem op. De term 'het gehad hebben' ('buying a ticket') wordt aanvankelijk vaag gehouden, maar uiteindelijk blijkt het te betekenen dat de afvallers worden doodgeschoten door de soldaten die de deelnemers voortdurend begeleiden en in de gaten houden vanaf een halfrupsvoertuig.

Waarschuwingen kunnen ook weer kwijtgeraakt worden, door een uur achter elkaar geen overtreding te begaan. Wie een ernstig vergrijp begaat, zoals proberen te ontsnappen of de soldaten aanvallen, wordt echter zonder pardon doodgeschoten, en dit geldt ook voor eenieder uit het publiek die het politiekordon weet te doorbreken en zich op de looproute begeeft. Zo wordt een hond zonder pardon neergeschoten omdat hij de weg opliep. Kortom een zeer harde race! Je leest het boek in een ruk uit! Alleen het einde lijkt een beetje vaag. En het boek draait om 1 hoofdpersoon Garrety een jongen van 16 jaar. Die tijdens deze tocht vriendschap sluit met een aantal mede marathon lopers. Je moet het maar een keer zelf lezen. Voor een uitgebreide samenvatting kun je kijken op Wikipedia

Vrijdag 6 april, Vandaag nog een kort loopje om de benen wat los te lopen voor zondag. Morgen ga ik met mijn dochter de Kidsrun van 1 kilometer lopen. Dan krijgt Kirsten ook nog een mooie medaille! En ze vind het altijd wel leuk om met mij samen te lopen! Ik mag meelopen als coach! Vandaag ging ik lopen in het groene Rotterdam marathondeelnemers shirt van vorig jaar!

30594609_1926836340660085_2128142149628104215_n.jpg

Ook was ik deze wek naar de kapper geweest en heb er een flink stuk van af laten knippen! Maar ik liep nog steeds in lange tight en droeg een lang thermoshirt onder mijn groene marathonshirt! Want het wordt warm zondag! Maar dan loop ik pas in mijn korte broek en T-shirt!

Zaterdag 7 april, Vandaag gingen we al richting Rotterdam. Eerst haalde we Kirstens startnummer op voor de Kidsrun. Het was aardig druk in de stad en op de Expo. Maar we hadden nog ruim een uur voordat we moesten starten voor de kidsrun. De auto heb ik bij Hofplein geparkeerd en zo konden we eigenlijk direct de Coolsingel oplopen! Nadat we Kirstens startnummer hadden opgehaald gingen we naar het startvak. Daar was het al aardig druk met ouders en kinderen. Wij stonden helemaal achterin het startvak van de kinderen 9-10 jaar. Toen we mochten starten gingen we ook heel traag weg want Kirsten moest heel wat kinders inhalen die niet echt haard rende. Sommige waren nog niet eens 9 jaar oud! Ook waren er ouders die meeliepen, die hun eigen kind niet eens bij konden houden! Gelukkig kon ik dat wel! Alleen waren er kinderen die opeens stil gingen staan waar ik dan bijna overheen viel!

Kirsten kon op het einde nog heel wat ouders en kinderen passeren. Ze had nog ruim voldoende over om er nog een eindsprint uit te persen! Ze was ook niet echt moe toen we de finish waren gepasseerd. Ze heeft inmiddels ook al aan diverse runs meegedaan die veel langer waren dan deze. Maar ze had het toch maar weer gedaan. En zij kreeg ook een mooie medaille om haar nek gehangen. Ze kon ook nog een T-shirt ergens ophalen.

Na de kidsrun gingen we weer naar de Expo om mijn marathon nummer op te halen. Even over de Expo een ronde gelopen en daarna gingen we nog even de stad in om wat te eten en te shoppen. Ik werd door diverse mensen aangesproken die mij herkende uit de Rotterdammarthon deelnemers groep. En ging nog met een paar dames op de foto. Na het shoppen gingen we richting de auto en reden we naar ons logeeradres in Vlaardingen! Daar stond voor ons een heerlijke pasta maaltijd te wachten! Goed om morgen de marathon uit te lopen!

De vriendin waar ik logeer ken ik al vanaf de lagere school. En ik kan ieder jaar bij haar en haar gezin terecht om te blijven overnachten tijdens het marathon weekend. En mijn dochter, Kirsten vind het leuk om mee te gaan zodat ze met hun kinderen kan spelen. En zo zien we elkaar weer eens. Want we wonen helaas niet meer bij elkaar om de hoek!

Zondag 8 april, Marathonday!

Hier heb ik weer maanden naar toe gewerkt! Ik had er ook weer veel zin in! Het uitgebreid verslag over deze marathon kun je op deze Link lezen!

13:48 Gepost door C.Slingerland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar