10-03-18

Week 10, Sallandtrail

Deze week heb ik mijn training voor de marathon weer opgepakt. Zaterdag 10 maar staat er ook weer een wedstrijd op het programma. Tenminste een wedstrijd? De Sallandtrail is een georganiseerde trailrun. En ik zal hem zeker niet als wedstrijd gaan lopen maar als lange duurtraining! Door de hoogte verschillen in Nijverdal en het lopen in het bos is het wel extra zwaar! er zijn wel mensen die er wel een wedstrijd van maken en in een snel tempo door het bos rennen! Maar dat is voor mij niet de bedoeling dat ik in een zo snel mogelijke tijd deze zal gaan lopen! 

Maandag 5 maart, Na de training van gisteren voelde de benen best goed. Zondag had ik het gevoel dat ik nog wat stijf was van het de gehele dag in de auto zitten. Maar nu had ik weer lekker gelopen in een ontspannen tempo. En het was warm! Zeker in vergelijking met verleden week! 

28958784_1891798197497233_7651857116159783382_n.jpg

Dinsdag 6 maart, om toch wat hoogte verschil te pakken ging ik weer richting het nieuwe viaduct boven de N18. Het is best nog wel een lange klim naar boven en er was ook wel wat wind. Ook weer vrij rustig gelopen met af en toe een versnelling tussendoor! vooral het viaduct aflopen ging gemakkelijk!

29026432_1891798107497242_8171165706792052645_n.jpg

Woensdag 7 maart, vandaag heb ik weer met de woensdagloopgroep gelopen. Onze trainer liep zelf niet mee maar ging mee op de fiets. We deden een lange duurloop met tussendoor korte versnellingen. Ook deze dag was het weer vrij warm. Ik moet er echt wel weer erg aan wennen! Binnenkort maar eens de korte hardloopbroek aantrekken.

28951586_1891798047497248_6245915704651728449_n.jpg

Op donderdag en vrijdag heb ik niet gelopen. Even een paar rustdagen inlassen omdat ik zaterdag de Sallandtrail zou gaan lopen. Ook was het niet echt super mooie weer om te gaan rennen. 

Zaterdag 10 maart, sallandtrail Nijverdal

Voor vandaag staat de sallandtrail op het programma. Ik wist dat deze zeer pittig was. 2 jaar geleden deed ik voor het eerst aan deze trailrun mee. Ik was toen van plan om de 50 kilometer te gaan lopen. Maar een griep gooide toen roet in het eten en was ik niet fit genoeg om die afstand te gaan lopen. Toen had ik ook 25 kilometer gelopen en toen al vond ik het erg pittig!

Om 9:30 was de start van de eerste startgroep op de 25 kilometer. Deelnemers die de 50 km en 75 km liepen waren al van start gegaan. Het was erg druk met parkeren daar bij het zwembad Het Ravijn. Gelukkig kon ik nog net een plekje vinden. En had genoeg tijd om mijn startnummer en het bestelde shirt op te halen en mij om te kleden. natuurlijk kwam ik weer bekenden tegen! Even een praatje gemaakt en vervolgens naar boven om mij om te kleden! ze hadden 2 grote ruimtes vrij gemaakt waar je ook je spullen kwijt kon. En waar je na afloop kon douchen. Ook kon je je na afloop laten masseren. Maar dan moet je vaak wachten tot je aan de beurt bent.

5NVM0xY7WpskXraQtt-xXT43_FZrYkwE8fXwvmLTiO0-1535x2047.jpg

 

Ik ging op tijd naar de start. Want je moet direct na de start een smal pad omhoog. En als je achterin staat, dan duurt het even voordat je op gang komt! Ik stond redelijk vooraan toen om exact 9:30 het startschot klonk. En ik kon goed wegkomen zodat ik de eerst klim moeiteloos naar boven liep. Maar boven aangekomen merkte ik wel dat ik veels te hard van start was gegaan! Maar ik liep door. 

De eerste kilometers waren al vrij pittig. Ik moest ook echt in mijn ritme komen. Mijn hartslag was te hoog. Dus dan maar het tempo flink laten zakken! Voor mij was dit ook geen wedstrijd! Vele haalden mij in. Wat mij ook op viel was dat er heel veel geen drinken of Camelbag bij zich hadden. En er was maar 1 drankpost halverwege! Ook was het vrij warm. had ik weer teveel kleding aan. Onder mijn hardloopshirt had ik nog een thermoshirt. Bij de start was het nog aardig fris. Maar als ik bij de drankpost aan zou komen, zou ik ook mijn thermoshirt uittrekken!

Het parcours ging op en af. Op een gegeven moment was er een klim naar boven waar geen einde aan leek te komen! Daar moest ik toch een eindje wandelen. Ook mijn rug speelde op. zeker bij het klimmen! Ik loop al een poosje met een pijnlijke rug bij de fysio. Die zegt ook dat het in de spieren zit waar de pijn vandaan komt. Dus eigenlijk moet ik meer mijn rugspieren gaan trainen! Maar daar neem ik niet altijd de tijd voor.

Conditioneel zit het prima want de afstand is geen probleem. Alleen het klimmen is erg zwaar! Om 12,5 kilometer was dan de drankpost. Er stonden net als 2 jaar gelden naast de thee, sportdrank, fruit en Winegums ook weer vlaaien! Ik nam een beker thee en een stukje vlaai. Deed mijn shirt uit en ging weer snel verder. Als ik te lang stil ga staan kwam ik straks helemaal niet meer in mijn ritme. Daar had ik vandaag toch wel moeite mee! 

Toch ging de tijd best vlot voorbij. Maar ik bleef mijn rug voelen met lopen. Ik moest regelmatig kleine stukjes wandelen. En op de laatste 5 kilometer kregen we nog de diepe kuil! Deze zit ook altijd bij de Strongmenrun in het parcours! Met het in de kuil lopen moest je erg uitkijken voor boomwortels om er niet over te struikelen. Daar moest je voorzichtig lopen. En bijna niemand die op dat moment voor mij liep, ging rennend die kuil uit! Zo steil was hij!

Daarna moesten we nog zo'n 3 kilometer lopen. Het einde was alweer in zicht! Net voor de finish, gingen we nu naar beneden waar we bij het starten van de trailrun naar boven moesten klimmen! Wat was ik blij toen ik bij de finish was aangekomen. We kregen allemaal een mooie medaille omgehangen. Even wat drinken gepakt. En ik zag een stoeltje staan en ben daar even op gaan zitten. daar dronk ik rustig mijn beker leeg. Ik had weinig last van mijn benen, maar mijn rug bleef pijnlijk en stijf! Hopelijk is dat tijdens de marathon in Rotterdam weer een eind over!

8BtQNzOWxeI2lbo8B72AJdUCBRaqjac07O63hLqSaco-2048x2048.jpg

Ik zag mijn eindtijd, 2:38:48. Daarmee was ik toch best tevreden. Het was tenslotte voor mij ook een lange duurtraining! Morgen ga ik niet lopen en neem weer een hersteldag! Dan sluit ik deze week af met totaal 62,9 kilometer.

3qiILEsc0joJTCBdCa8_neaLSvt4w8CHrOja68zYnzE-2048x2048.jpg

c6Ln8PJRBqNhduvZEorjAbM49LdNgCBbQ-aA-ayvH20-2047x1535.jpg

Hier samen met Mirjam Roelofs. Een kennis die ik daar tegen was gekomen!

 

16:29 Gepost door C.Slingerland in hardlopen, wedstrijden 2018 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.