14-01-18

Week 2, voorbereiding op de marathon!

 

Inmiddels zitten we al weer in week 2 van dit nieuwe jaar! De eerste week van januari ben ik relatief rustig begonnen met lopen! Zelf wilde ik toch een aantal rustdagen inplannen tussen de trainingen door. Vaak loop ik meerdere dagen achter elkaar, maar nu heb ik in de afgelopen week om de dag gelopen. Tussendoor moest er ook nog gewerkt worden. Aan mijn dagelijkse beweging kom ik wel! Zeker als je in de zorg werkt! Ik ben nu weer in voorbereiding op de Rotterdam marathon die ik op 8 april weer hoop te gaan lopen! Maar eerst loop ik op zaterdag 3 februari de Kroondomein Het Loo Marathon in Apeldoorn. Niet als wedstrijd, want het is ook geen wedstrijd, maar puur als training. Eens kijken hoe dat uit gaat pakken in mijn voorbereiding. In Rotterdam hoop ik toch weer voor een tijd te gaan van onder de 4 uur! Dan moet het op die dag niet weer zo warm gaan worden als in 2017!

De schoolvakantie is nu ook weer voorbij. Vanmorgen mocht mijn dochter ook weer op tijd er uit om naar school te gaan! Het was koud en het had gevroren. Het nodigde nog niet echt uit om hard te gaan lopen! Dus ik ben later op de ochtend maar gegaan. De zon scheen vol op, maar toch was het aardig fris! Naarmate ik verder liep, werd mijn lichaam ook warmer! Zeker in de zon en met de wind in de rug was het juist heerlijk om te lopen!

Onderweg zag ik dat er ijs op de sloten lagen, dat zorgde weer voor mooie plaatjes! Het had dan toch wel redelijk hard gevroren! Het plan was om ongeveer een uur te gaan lopen. Maar het werd uiteindelijk toch weer langer. Mede doordat ik verkeerd was gelopen! Ze zijn nog steeds met de N18 bezig. En ik wilde weer terug naar Haaksbergen lopen, totdat ik zag, dat de weg die ik normaal ook loop, niet meer toegankelijk was! Dus ik dacht weer even iets verderop toch de weg te kunnen vervolgen. Maar dan moest ik zo'n end omlopen! Dat ik maar weer ben omgedraaid en via een andere weg weer terug gelopen ben. Ik was ook precies op tijd om bij de school mijn dochter op te kunnen halen! En had zo weer een behoorlijke afstand gelopen! Maar wat was dat heerlijk!

26229904_1824281140915606_1812702733144271824_n.jpg

Op de dinsdagavond, als ik overdag niet heb gelopen en ook niet hoeft te werken, wil ik graag met de lange afstand groep mee van mijn atletiek vereniging. Een lange duurloop, boven de 20 kilometer, loop ik liever met een groepje dan alleen! Vaak ben ik ook de enige vrouw in het gezelschap omdat de meeste vrouwen bij de club niet echt veel lange afstanden lopen of ze vinden dat de mannen te snel lopen! Toen ik zo'n 10 jaar geleden mij bij deze groep aansloot, liepen er meerdere dames mee. Maar dat is de laatste jaren steeds minder geworden.

Maar deze avond sloot er nog een dame zich aan bij deze groep! Zij is nog niet zo heel lang lid bij de Atletiek vereniging Haaksbergen (AVH) Maar ze vertelde dat zij wel al langere tijd op zichzelf wel liep. Ook langere afstanden. En ook zij vond het gezelliger om met een groep te kunnen trainen. Dat zorgde voor haar ook voor meer afwisseling. Toen ik nog niet bij een loopgroep liep, liep ik ook vaak dezelfde afstand en snelheid met weinig variatie. En door gerichte training ben ik steeds verder en sneller gaan lopen! Dat was mij denk ik ook niet gelukt als ik niet bij een club ben gaan trainen. Je krijgt zo meer stimulans om soms net over je grenzen te gaan. Je wilt graag met de rest mee, en niet achterblijven!

Ik vond het ook wel weer leuk dat er nu toch weer een dame bij de groep heeft aangesloten. Met de mannen trainen vind ik absoluut niet erg. Zeker omdat ik al heel wat jaartjes mee loop. Maar ze hebben het wel over andere onderwerpen tijdens het lopen dan als je met dames loopt. Want onderweg worden er altijd hele gesprekken gevoerd! En voordat je er erg in hebt, heb je er zo weer 20 kilometer opzitten! Zeker in het donker is het fijn om met een groep te lopen. Zo gaat te tijd ook vlot voorbij!

26238966_1826398837370503_1702135165842262182_n.jpg

Ook op de woensdagochtend ben ik meestal aanwezig op de training. Zo ook weer vandaag. Dit is weer een totaal andere groep dan de dinsdag. Dat zijn lange afstandloper en de woensdag groep bestaat uit lopers van diverse niveaus! En deze groep bestaat vooral uit pensionarissen en mensen die onregelmatig of part time werken. Ook de trainer is al jaren met pensioen, maar is wel nog altijd actief in het geven van trainingen!

Op de dinsdagavond geeft deze trainer dezelfde training als op de woensdagochtend. Alleen omdat het nu in de avond nog vroeg donker is, wordt de training op de baan gegeven. Maar met de woensdagochtend groep , lopen we veelal in het bos. Maar als het echt te nat is, op de weg bij de voetbalvelden en rond de bergingsvijver. De snellere lopers laat hij vaak een extra lus lopen zodat zij zich weer kunnen aansluiten bij de achterblijvers. Of hij geeft een fluitsignaal zodat de snellere lopers om moeten draaien en zich achteraan bij de laatste lopers weer aan sluiten. Zo blijft de groep dan ook bij elkaar! En het is altijd wel een gevarieerd programma. Vandaag deden we Farlek training. We moesten een bult oprennen en aan de steile kant, rustig naar beneden wandelen. En zodra we weer beneden liepen moesten we weer rennen  Dit deden we 3 keer. Vervolgens een klein eindje rennen en weer korte snelle tempo's lopen. En we deden een estafette na afloop. En na de training uiteraard weer een bak koffie en na kletsen met elkaar. Voor mij is dit altijd een vrij relaxte training. Zeker als ik op de dinsdag de winterronde al heb gelopen. 

26219722_1826398797370507_1081420610154875654_n.jpg

Film over wolven

Vannacht heb ik niet echt goed geslapen. Gister avond hadden mijn man en ik naar de film The grey zitten kijken op RTL 7 Dat ging over een vliegtuig wat in Alaska neerstortte in Alaska. En de overlevende kwamen tussen bloeddorstige wolven terecht.  In eerste instantie deed deze film mij denken aan Alive. Ook over een vliegtuig wat ook in de sneeuw was neergestort. Maar dat was toch een heel ander verhaal. In The Grey waren 7 overlevende maar ze werden omsingeld door wolven. En 1 voor een werden ze dan ook gegrepen. Totdat er 1 man was die het tot het einde volhield alleen was het einde een beetje vreemd. Hij werd omsingeld toen hij in een wolvenhol zat, greep een mes en had gebroken drankflesjes om zijn handen gedaan. En dat was het einde, of hij nu de wolf gedood had of andersom was niet duidelijk.

Maar deze film had zo'n indruk op mij gemaakt dat ik moeilijk in slaap kwam. Ik moest denken aan de wolven die ze hier in Nederland hadden gesignaleerd! Stel je bent aan het hardlopen in het bos en er komt een wolf op je af! Het zal vast niet gebeuren! Maar ik droomde er wel over. Maar dat is gelukkig niet echt! 

26733533_1829479403729113_3163134031807302100_n.jpg

Ook op donderdag ging ik weer de deur uit voor een lange duurloop. Het zonnetje scheen en het was niet koud om naar buiten te gaan. Al gauw liep ik toch weer iets verder dan ik eigenlijk voor ogen had. Maar het ging ook zo lekker. Het plan was om in ieder geval vrijdag een rustdag in te plannen, dus geen training!

Zaterdagochtend ging ik weer met het groepje lopen van de atletiek vereniging. Ik ging wel iets eerder weg van huis zodat ik nog een extra lusje kon pakken. Met de groep wordt er ook niet echt snel gelopen maar op een heel rustig tempo. Eerst heb ik alleen 4 kilometer op een redelijk tempo gelopen Tussen de 5'27 en 4'59 minuut per kilometer. En met de groep lag het tempo op 6"48 en 5'59 min/km. Tussendoor werd er stukjes gewandeld door sommige lopers. En dan keerden de snellere lopers weer om, om de rest weer op te halen. We liepen een uur en vervolgens gingen we bij iemand thuis weer koffie drinken. En daarna ben ik weer via een ommetje naar huis gelopen. Want ik wilde graag de 15 kilometer minimaal weer volbrengen!

26229447_1829479500395770_1649323597614592686_n.jpg

Op zondag ochtend gaat mijn man meestal fietsen, als ik niet mee doe met een hardloop wedstrijd! Zo ook deze ochtend gaat hij met zijn fiets kameraden een toertocht rijden. En ik slaap lekker eens uit! Vandaag staat er geen wedstrijd of training in de planning. Gewoon lekker een dagje relaxen samen met mijn dochter!

Vandaag kreeg ik mail van Asics met de mogelijkheid om mij aan te kunnen melden voor het Asics Frontrunner team. Verleden jaar had ik al een poging gedaan. Maar ze moesten 30 mensen uit ruim 2500 aanmeldingen kiezen. Ik ben bang dat het ook dit jaar weer storm gaat lopen met aanmeldingen! Toch maar weer een aanmeldingsformulier ingevuld en erin gezet dat mijn passie natuurlijk hardlopen is en dat ik dat vooral veel en erg graag doet. Maar dat zullen de meeste mensen wel zeggen die zich daarvoor aanmelden! Ik slijt zeker ook 4 paar Asics Hardloopschoenen in een jaar tijd! En heb een aantal hardloopsetjes van Asics die ik graag draag. We zullen weer afwachten of ik nu wel 1 van de gelukkige ben die in die leuke groep terecht kom! 

Een aantal hardlopers ken ik al, die vorig jaar wel in die groep terecht zijn gekomen. Ook mensen die erg graag hardlopen en die ook regelmatig op Facebook of in een blog te vinden zijn! En die ik ook bij diverse grote hardloopevenementen tegen ben gekomen. Het lijkt mij geweldig om ook daarin deel te mogen maken en mijn favoriete merk te mogen promoten, duimen maar!

asics-frontrunner-565x99.jpg

large.jpg

Deze week heb ik weer de nodige kilometers gemaakt. Totaal 5 keer getraind en 85,8 kilometer. De langste training was 20.5 kilometer en de kortste 14,2 kilometer.  

19:46 Gepost door C.Slingerland in Road to Rotterdam 2018 | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Succes Carina! Ik zal voor je duimen!!

X

Gepost door: Petra Kerkhove | 16-01-18

Succes Carina! Ik zal voor je duimen!!

X

Gepost door: Petra Kerkhove | 16-01-18

De commentaren zijn gesloten.