29-10-17

Diepe hel Holterbergloop, halve marathon

Vandaag stond ik in Holten aan de start van de halve marathon over de Holterberg. Met de Kustmarathon in de benen moest dit zeker gaan lukken! Na de Kustmarathon heb ik het een weekje relatief rustig aan gedaan om weer te kunnen herstellen. Gelukkig doet dat herstel bij mij niet zo heel erg lang. Want de week na de marathon heb ik mijn training weer volledig opgepakt en zelfs de 100 kilometer weten aan te tikken. Maar de afgelopen week was het herfstvakantie, en was mijn dochter ook nog vrij van school. Daarom heb ik het deze week ook redelijk rustig aangedaan. Ook omdat de Diepe helloop op de kalender stond!

DiepeHelHolterbergLoop-RGB.jpg

Week 41, de week na de kustmarathon

Gelukkig had ik na de zware Kustmarathon van dit jaar totaal geen spierpijn of andere ongemakken. Ik voelde me sterk en fit! Op maandag 9 oktober liep ik alweer 10 kilometer. De benen voelde goed en lichamelijk was ik ook gelukkig niet vermoeid.

De dinsdag sloeg ik ook even over om toch te herstellen. Wel liep ik op woensdag 11 oktober in een zeer rustig tempo mee met de woensdag ochtendgroep. 7,5 kilometer in een zeer relaxt tempo van 6:27 min/km

Op donderdag 12 oktober liep ik 11,9 kilometer ook in een zeer rustig tempo en de week sloot ik af op zaterdag 14 oktober met 11,1 kilometer. Zondag laste ik weer even een rustdag in. Want de week daarop wilde ik weer wat extra kilometers gaan maken. Deze week sloot ik af met 41,3 kilometer

Week 42, een topweek van 100 kilometer!

Deze week had ik mezelf als doel gesteld om de 100 kilometer aan te gaan tikken. De week daarop was het Herfstvakantie en zal er van lopen weinig komen. Mijn dochter had de gehele week vakantie en we zouden dan samen leuke dingen gaan ondernemen.

maandag 16 oktober.jpg

Op maandag 16 oktober heb ik een lange duurloop van 25 kilometer gelopen. Het was ook schitterend weer en besloot lekker door het bos te gaan lopen.

Dinsdag 17 oktober werd het een duurloop van 13,4 kilometer.

Woensdag liep ik samen met mijn vaste hardloopgroep mee. Ik ben lopend naar de atletiek gegaan en lopend terug naar huis. Toen kwam ik uit op 13.1 kilometer.

23031380_1746962151980839_2009848819063488264_n.jpg

Donderdag 19 oktober liep ik weer een lange duurloop van 20,5 kilometer.

Vrijdag 20 oktober liep ik 14,5 kilometer en zondag sloot ik deze week af met een training van 13,3 kilometer en zo kwam ik uit op 100 kilometer.

 

Week 43, Herfstvakantie en Diepe Helloop

Deze week zal ik niet zo heel veel gaan lopen. Mijn dochter was vrij van school en kan ik ook niet telkens de deur uit gaan om hard te gaan lopen. Op maandag 23 oktober moest ik 's middags werken en heb ik mijn dochter even mee genomen naar het werk.

Dinsdag zijn we naar Friesland geweest op bezoek bij een vriendin van mij. En op de terugweg gingen we naar mijn zus in Almere. daar bleven we een nachtje slapen. We gingen de woensdag wat leuks met de kinderen gaan doen.

IfgAYQ2eQTXJWeXRRxiM7YR360OQY2FmTW0vSb71Bxc-2048x2048.jpg

Woensdag 25 oktober heb ik 's morgens een rondje met mijn zus in Almere gelopen. Kirsten was met haar neef een hut aan het timmeren en mijn nichtje en dochter van mijn zus ging met ons mee op haar fiets. We hebben toen een ronde van ongeveer 9 kilometer gelopen.

EzQYccPe4V5EGRKbzJcLLTngk5S-v2UH1jlzQ1y2hYI-2048x2048.jpg

Donderdag avond heb ik sinds tijden een training op de baan gedaan. Ik ben er lopend naartoe gegaan. Wat was het al vroeg donker! Terwijl de klok niet eens was terug gezet. Dus de lichtgevende hesjes mag je nu zeker wel weer aantrekken! Op de baan deden we een interval training. 300 meters moesten we lopen met een pauze van 100 meter. Dit 11 keer! Na afloop nog even geklets. Er deden nog wat mensen van de club mee met de Diepe Helloop in Holten. Er was nog iemand die wel wilde lopen, maar zich niet had ingeschreven. Helaas kon je ook niet meer na inschrijven! Toen ik weer thuis kwam had ik toch weer 15,2 kilometer op de teller staan!

Vrijdag en zaterdag heb ik niet gelopen. Ik wilde mijn energie bewaren voor zondag. Want na meerdere deelnames aan de Diepe Helloop wet ik dat deze zwaar is. it jaar is de afstand ook weer verlengt na een halve marathon.

Zondag 29 oktober, race day!

Vandaag was het weer zover! De Diepe hel loop in Holten! De start van de halve marathon was om 14:15. Hij zou eerst eerder van start gaan maar uiteindelijk zijn alle wedstrijden verzet na een later tijdstip. Ik had afgesproken met een aantal hardloopmaatjes van mijn Roparun team. We konden bij vrienden van een teamlid omkleden. En de mensen die niet meeliepen konden daar mooi naar de wedstrijd kijken. Want de wedstrijd liep pal langs hun huis.

Eerst moest ik mijn startnummer ophalen en Kirsten aanmelden voor de kidsrun. Vervolgens liepen we naar het huis in de Dorpsstraat om ons klaar te maken voor de wedstrijd. Iedereen even gedag gezegd en een groepsfoto met alle lopers erop gemaakt. En om 14:15 stonden we dan in het startvak en gingen we van start. Iedreen liep zijn eigen tempo. Ik bleef eerst een tijdje bij Jan lopen. Maar ik weet dat ik hem bij de eerste de beste klim toch wel kwijt zal raken. Want hij is een betere klimmer dan ik ben.

ALh0GaZumKrkQIomChXWL_EuKD0pWJTqN_6yvWk7v-s-2048x1152.jpg

Hij liep in het begin een zeer comfortabel tempo en kon hem tot ongeveer 6 kilometer bij houden, maar toen zaten we op de hoogste klim. En daar raakte ik hem kwijt. Gewoon verder in mijn eigen tempo gelopen en voelde geen echte vermoeidheid. Ik probeerde op de klimmetjes zo regelmatig mogelijk te lopen. Dus niet wandellen! Ik wilde de klimmetjes rennend over. Ik had de tijd van mijn horloge wel ingedrukt maar heb er de gehele weg niet op gekeken. Dus ik had ook geen enkel idee hoe snel ik liep. Ik liep puur op gevoel.

Op de heenweg hadden we de wind ook iets tegen. maar dat was lang niet zo erg als bij de Kustmarathon! Toen stond ik bijna stil. Nu kon ik aardig doorlopen. Op 10,5 kilometer was het keerpunt en liepen we dezelfde weg weer terug. Zo zag ik ook wat er nog allemaal achter mij liep. En dat waren er nog aardig wat! Ook kregen we nog een flinke plensbui over ons heen. Maar ook dat duurde gelukkig maar even! Want toen kwam de zon alweer te voorschijn met een regenboog! Dat maakte het nog mooier! Je loopt wel op een verharde weg, maar ook door een natuurgebied. Er stonden bordjes dat je moest uitkijken voor over stekende reeën!

22851929_1433111680139620_904655711399107876_n.jpg

Nog wat flinke klimmetjes en dan de laatste 3 kilometers lekker naar beneden! Toen ging mijn tempo ook weer aardig omhoog! Zeker op de laatste kilometer! Daar liep ik lang het huis waar mijn Roparun vrienden, man en dochter buiten stonden om mij aan te moedigen! Ook onderweg zag ik natuurlijk weer wat bekenden staan die mij aanmoedigden! Even nog een sprintje om binnen de 1:48 te finishen. En dat lukte nog ruim. Ik was totaal niet kapot maar natuurlijk moet ik na zo'n loop even bijkomen. Wat drinken en was fruit eten. Net toen ik terug wilde lopen naar de Dorpsstraat begon het weer eens te regenen!

Het was maar een klein stukje en toen kon ik me in een warm huis omkleden. 1 van onze groep was nog aan het lopen. De mannen waren allemaal onder de 1:44 binnen gekomen! Een dame van onze groep was nog onderweg. Het was ook nog maar haar 3e halve marathon die zij liep. Toen ik zelf omgekleed was, gingen ik buiten kijken of zij er aankwam. Toen zij er aankwam hebben we haar met z'n allen nog aangemoedigd. Ze trok nog even een sprintje en ook zij was weer binnen!

22853164_1433111613472960_7568721989508223522_n.jpg

 De volgende run staat op 18 november gepland. Dan gaan we de 7 Heuvelenloop doen ook met een aantal van onze Roparun groep. Dit was in ieder geval weer een leuk weerzien. Deze week sloot ik af met 45,4 kilometer.

XIaBx3jqt0TnZ0ZedZSnFhP3Mxrdq0y3LKiiSscY8So-2048x2048.jpg

 

20:28 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.