04-10-17

Trailrun en Obstakelrun!

De maand oktober is inmiddels al weer begonnen. Met nog maar een kleine week te gaan voordat ik weer aan de start sta van mijn 19e marathon! De Kustmarathon in Zeeland. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook deze weer ga uitlopen! Hopelijk zijn de weersomstandigheden gunstig. Ik heb in ieder geval als doel om binnen de 4:30 te kunnen finishen. Deze marathon loop ik nu voor de 6e keer. Waarvan ik 1 keer de wandeleditie heb gedaan. Toen liep ik in de voorbereiding een blessure op, waardoor ik niet de hardloopwedstrijd mee heb kunnen doen. Maar nu heb ik gelukkig een goede voorbereiding en op dit moment geen blessures! We gaan er gewoon weer voor!

Trainingsweek; 38

Op maandag 18 september, de dag na de Dam tot damloop heb ik niet hardgelopen. Ik was wel weer goed hersteld na de wedstrijd van de dag ervoor. Maar ook deze week stond er weer een aantal duurlopen op het programma met op zaterdag 23 september een trail in Ootmarsum van bijna 24 kilometer. En op zondag 24 september een obstakel run met mijn dochter. Kortom ook deze week kom ik wel weer aan mijn trainingskilometers!

Dinsdag 19 september

Vandaag heb ik wel weer even een ronde gelopen. De benen voelde prima nadat ik afgelopen weekenden de Dam tot Damloop had gelopen. Het zit helemaal prima met de vorm. Alleen zou ik dit keer niet meer dan 30 kilometer gaan lopen als voorbereiding op de marathon. Deze dag kwam ik op 11.2 kilometer. Zelf ben ik van mening dat ik als voorbereiding op een hele marathon echt niet veel langere duurlopen moet doen dan maximaal 30 kilometer! Het zogenaamde sport rusten schema is voor mij ook geen optie, daar maak ik weer te weinig kilometers mee.

Dinsdag 19 sept..jpg

Woensdag 20 september

Op deze ochtend loop ik altijd met een groep lopers van de atletiek vereniging. Alleen de afgelopen woensdagen hadden we telkens flinke regen! Vorige week hadden we daarom ook op de baan gelopen. Maar vandaag konden we gelukkig weer lekker het bos in. Ik was ook ruim van te voren van huis gelopen om extra kilometers te kunnen maken. Na de training kwam ik uit op 18,2 kilometer. Wel met een koffie pauze want we drinken altijd na afloop koffie in het clubhuis!

De rest van de dagen heb ik niet gelopen. Omdat er voor zaterdag een redelijk pittige trail op het programma stond!

Woensdag 20-09.jpg

 

Zaterdag 23 september, Run Forest Run trail

Voor vandaag staat er een trail van 25 kilometer op het programma. Ik vond dit wel mooi passen in het schema van de Kustmarathon! Omdat er hoofdzakelijk op onverharde paden gelopen werd en de verschillende hoogte verschillen! Tijdens de Kustmarathon wordt er ook veel over het strand en op duinpaden gelopen. Met vooral op het einde ontzettend veel hoogte verschillen. Dan was dit een uitstekende training!

Ik had mij hiervoor al weken van te voren ingeschreven. Omdat er maar een beperkt aantal deelnemers hier aan deel kunnen nemen, zit de inschrijving voor een trailrun snel vol! Je kon kiezen tussen 15 km, 25 km en 35 km. Eerst wilde ik de 35 wel lopen. Maar dan zou ik weer bijna de gehele dag weg van huis zijn. Daarom had ik mij voor de 25 kilometer ingeschreven. De start was op een camping, daar konden we bij het restaurant onze startnummers ophalen en vervolgens doorlopen naar de start, die iets verderop de camping was. Daar kon je je ook omkleden in de daarvoor bestemde tenten. Ik was al helemaal klaar, had mijn hardloopkleding al aan, camelback gevuld met drinken en sportreepjes. Bij de start werd het al aardig druk met lopers.

Het was ook geen wedstrijd. De 35 kilometer lopers konden vanaf 10:20 starten, de 25 km lopers vanaf 10:30 en daarna de 15 kilometer. Je kon zelf bepalen hoe laat je weg wilde lopen. Bij de start werd wel je startnummer gescand, zodat ze konden registeren na afloop of alle deelnemers binnen waren gekomen en ze registreerde je tijd. Maar dat was puur voor jezelf. De eerste die binnenkwam won ook geen prijs of werd gehuldigd! Ook was er geen herinnering na afloop. Wat je bij de meeste hardloop evenement krijgt. Er was goede verzorging tijdens de run en na afloop. En het was daar ook geweldig mooi om daar te lopen.

36620991393_4ca5826e3f_o.jpg

We liepen in de omgeving van Ootmarsum. Zelf had ik daar nooit eerder gelopen en zeker geen trail! Voordat ik van start ging sprak ik nog een andere dame aan. Ik herkende haar nog van de Smokkeltrail in Losser. Zij was mij toen ergens gepasseerd. Maar nu was haar conditie niet zo goed als toen zei ze omdat ze de laatste tijd weinig gelopen had. We besloten samen van start te gaan. De eerste 7 kilometer liepen we nog samen. Maar ik merkte wel dat mijn conditie toch beter was dan dat van haar. Dus na de eerste verzorgingspost ben ik mijn eigen tempo gaan lopen en namen afscheid van elkaar. We zullen elkaar bij de finish weer tegen komen.

De route was uitgezet door middel van oranje linten. Die moest je wel goed blijven volgen want als je er eentje miste liep je zo verkeerd. dat gebeurde dan ook regelmatig bij andere lopers. Want ik werd gepasseerd door snellere lopers. En even later liepen ze opeens weer achter mij omdat ze een verkeerde afslag hadden genomen. Gelukkig was ik zelf niet een keer verkeerd gelopen. Ik vond het op zich goed aangegeven, je moest wel blijven opletten!

37433325875_da56e60d23_o.jpg

Ik werd ingehaald daar snellere lopers, maar ik haalde ook weer veel lopers in die bezig waren met de 15 kilometer. Want op de laatste 5 kilometer kwamen alle afstanden weer samen.

Het lopen ging prima. Het was op sommige stukken best pittig door de hoogte verschillen maar de omgeving was prachtig. De tijd ging ook wel snel voorbij. Voordat ik er erg in had kwam de camping waar we waren gestart al weer in zicht! Nog een klein stukje door het bos en daar was de finish! Volgens mijn GPS kwam ik net niet aan de 25 kilometer! Het was in ieder geval een goede training voor de Kustmarathon geweest!

Zaterdag 23-09.jpg

Zondag 24 September, Dirty Monkey run in Gramsbergen.

Kirsten, mijn dochter had hier al weer weken naar uitgekeken. Zij en haar vriendje Justin gingen samen met mij een obstakelrun doen in Gramsbergen. Het was de eerste editie van deze run. Wij gingen gezamenlijk de 2 kilometer lopen. De kinderen hadden er ontzettend veel zin in! Weer lekker door de modder heen lopen en over verschillende obstakels klimmen en klauteren. Voor Justin was dit zijn 2e obstakelrun. Hij was al in augustus met ons mee geweest naar de Boer'n drek run. Maar daar waren niet echte obstakels. Bij deze run wel. 

Eerst hadden we een gezamenlijke warming up, kinderen vanaf 6 tot 12 mochten aan deze run meedoen. Er werden liedjes van Kinderen voor kinderen gedraaid waar de kinderen op konden dansen. Maar Kirsten en Justin vonden dat eigenlijk een beetje kinderachtig. Inmiddels heeft Kirsten diverse runs gedaan en werd er veel "stoerdere" muziek gedraaid. En het duurde ook best lang voordat we konden starten omdat we redelijk achteraan stonden. En er werden telkens een aantal kinderen met ouders doorgelaten om te mogen starten.

Uiteindelijk waren wij dan aan de beurt. Bij de start moesten we eerst onder een podium doorkruipen en vervolgens gingen we het bos in. Daar begonnen ook direct de eerste obstakels. We moesten over balken heen klimmen, onder banden door kruipen. Dat ging wel vlotjes. Totdat we bij een klimnet aankwamen. Daar stonden heel wat mensen te wachten tot zij eroverheen konden. Daarom mochten uiteindelijk alleen de kinderen erover heen klimmen en de ouders konden dan helpen als het nodig was. Kirsten en Justin klommen er zelfstandig vlot overheen toen ze uiteindelijk aan de beurt waren!

Toen konden we weer verder lopen. We moesten banden meeslepen aan een touw, en onder een hek doorkruipen waar ook een modderbad onder zat. Dus waren we lekker vies geworden! Vervolgens moesten we over een grote stapel banden heen klauteren. Toen weer een eindje lopen en vervolgens moesten we over een soort brug lopen waar aan het einde een glijbaan zat. Daar gleden we nog een keer een grote modderpoel in.

Dirty Monkeyrun 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen een klein stukje lopen en waren er nog een aantal obstakels die bij elkaar stonden. Een stellage waar je over een balk moest lopen, de openhang kon doen. En we moesten onder een tunnel waar zogenaamd stroomdraden over heen waren gespannen, onderdoor tijgeren. En op het einde was er nog een schuimbad. Maar het hoogte punt was natuurlijk de enorme glijbaan waar je vanaf gleed en daar was ook het einde van de Kidsrun. En hij bleek geen 2 kilometer te zijn, maar 1 1/2! Kirsten en Justin hadden graag nog wel meer obstakels  en langer gewild. Je kon niet nog een ronde lopen want de volgende startgroepen stonden al weer klaar

We kregen allemaal een mooie medaille omgehangen en er werden nog finishfoto's van ons gemaakt.

37328946116_50430aabd6_o.jpg

We vonden het een erg leuke run en willen deze vaker gaan doen. Ook het inschrijfgeld was tenminste niet al te hoog. Ook als je een langere afstand zou willen lopen. Volgend jaar hopen ze wel dat deze run toch wel iets langer wordt gemaakt dan dit jaar. Voor kinderen van 6 jaar oud was het misschien lang genoeg. Maar kinderen van 8 jaar of ouder kunnen best wel meer lopen. Voor meer informatie over deze run;  Dirty monkey run

22154422_1720847217925666_7616123846382759974_n.jpg

22089678_1720847021259019_6532984546987154105_n.jpg

Dinsdag 26 september 

Vandaag staat er weer een lange duurloop op het programma. Maandag heb ik extra rust genomen om te herstellen van die trailrun. Het plan was om toch zo rond de 30 kilometer te gaan lopen. Ik besloot richting Neede te gaan lopen. Het lopen ging prima, het was mooi weer om te lopen. Maar ik zou uiteindelijk geen 30 kilometer gaan lopen. Anders was ik niet op tijd weer terug als Kirsten uit school zou komen. Uiteindelijk heb ik er toch nog 27.2 kilometer gelopen.

Dinsdag 26-09.jpg

Woensdag 27 december

Vandaag liep ik weer lopend naar de atletiek vereniging. Om samen met de woensdagloopgroep te gaan lopen. Onderweg kwam ik nog een paar "woensdag lopers" tegen. Zij waren ook lopend en samen liepen we dan ook verder naar de training. Het werd een relatief rustige training omdat er een aantal aankomende zondag in Bremen een 10 kilometer of halve marathon gingen lopen. Toen ik weer thuis kwam had ik er zelf weer 16,7 kilometer opzitten.

Woensdag 27-09.jpg

Vrijdag 29 september, en de laatste training van deze maand!

Dit is mijn laatste training voor deze maand! Het weekend zou ik eens een keer niet gaan lopen! Ik moest ook het gehele weekend werken en het was ook ontzettend slecht weer! Normaal gesproken vind ik het niet erg om in de regen te moeten lopen. Mar als het echt giet en je na 10 seconden al helemaal doorweekt ben, heb ik geen zin om dan te gaan lopen. Gelukkig was het vrijdag nog wel redelijk weer. En sloot deze week af met een duurloop van 16,7 kilometer. En deze maand heb ik er totaal 296 kilometer. Gezien deze voorbereiding ben ik ook niet zo bang dat ik de marathon niet gaat uitlopen!

Vrijdag 29-09.jpg

Deze week heb ik mij ook al weer ingeschreven voor de Rotterdam marathon. Het gaat dan mijn 5e keer worden! Na de Kustmarathon heb ik dan weer een mooi doel om weer naartoe te werken! 

15:13 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Trail is altijd leuk, door de bossen!

Gepost door: Patrick | 04-10-17

De commentaren zijn gesloten.