18-09-17

Haaksbergen Runners

 De week voor de Dam tot Damloop had ik al weer de nodige kilometers gemaakt. Ik had als doel om 7 dagen achter elkaar te gaan hardlopen. Dit deed ik omdat er een aantal van mijn atletiek vereniging vanuit Nagykoros, Hongarije terug naar Haaksbergen gingen lopen. Ruim 1500 kilometer! Ze deden dit met 12 hardlopers die elkaar dan afwisselde. Net zoals bij de Roparun. Nu met 3 teams van 4 lopers die elkaar om de 5 uur afloste. Ook dit deden ze weer voor een aantal goede doelen voor Palliatieve zorg. Maar dan voor de hospices in Haaksbergen, Hengelo en Enschede. In eerste instantie had ik ook erg graag meegewild. En ook wel mee had kunnen gaan met deze groep. Maar gezien de thuissituatie met een dochter van 8 en een man met een full time baan, was dat toch niet zo erg handig als ik bijna 10 dagen van huis zal gaan! Dan moest ik oppas regelen om Kirsten naar school te kunnen brengen en halen. Dus ben ik toch maar uiteindelijk niet meegegaan!

Ik heb het team donderdag 7 september wel uitgezwaaid toen ze met de touringcar vanuit Haaksbergen naar Hongarije vertrokken. En ze gedurende hun toch gevolgd en met hun meegelopen! Alleen hun zijn zondag in Hongarije gestart met hun eerste etappe. En zij zouden in het totaal per loper 127 kilometer gaan lopen. Mijn doel was om 7 dagen achter elkaar zoveel mogelijk kilometers te gaan lopen. 

21430582_1137114973056539_215475052785432611_n.jpg

Zaterdag 9 september, week 36

Maar omdat er voor zondag 17 september de Dam tot Damloop op het programma stond, ben ik zaterdag ochtend gestart. Het was toen ook erg slecht weer. Maar ook dat zouden zij ook hebben gedurende de week. Ik liep zaterdag ruim 9 kilometer in de stromende regen! Maar toen ik weer thuis kwam lag ook mijn startnummer voor de Kustmarathon op tafel! Deze was ook binnen gekomen!

Zaterdag 9 september.jpg

Zondag 10 september

Gelukkig was het deze dag beter weer! Vandaag ging om 12 uur de groep Haaksbergen runners starten in Hongarije met hun estafette van ruim 1500 kilometers! Ook ik ging vandaag weer hardlopen. Voor mij was het mijn 2e dag die ik achter elkaar liep. de rest van de week had ik ook al de nodige kilometers al gemaakt. Ook omdat ik in training ben voor de Kustmarathon op 7 oktober. Maar vandaag kon ik niet zo heel ver lopen, Kirsten ging mee op de fiets en had niet echt veel zin om ver met mij mee te gaan. Ik heb net iets meer dan 10 kilometer gelopen. Daarmee sloot ik mijn week af met totaal 6 trainingen en 64,9 kilometer.

Zondag 10 september.jpg

Maandag 11 september 

Precies een jaar geleden liep ik de Marathon van Munster in Duitsland! wat gaat een jaar toch snel voorbij! Maar vandaag ging ik dan maar weer een ronde in de buurt lopen! Ondertussen was de groep lopers uit Haaksbergen de Oostenrijkse grens gepasseerd richting Tsjechië! Ze hadden in Hongarije bij de start schitterend weer gehad, 30 graden! Nu gingen zij het slechtere weer tegemoet, en de bergen! 

Maandag 13 september.jpg

Dinsdag 12 september

Dag 4 voor mij! Ik loop dan niet zoveel kilometers hard als de Haaksbergen runners op een dag doen. Maar met mijn werk en mijn huishouding tussen door maak ik ook wel de nodige kilometers. Vandaag ook weer tijd gemaakt om een ronde te gaan lopen. En het was gelukkig mooi weer! De voorspellingen voor de komende dagen zagen er niet goed uit!

Dinsdag 12 september.jpg

Woensdag 13 september

En alweer nat regenachtig weer! Ook de Haaksbergen Runners gaan nog steeds door! Zij lopen op dit moment nog in Oostenrijk en zullen in de middag in Tsjechië aankomen. Daar hadden ze nog wel redelijk weer! Hier was het nat en stormachtig! Toch maar weer de hardloopkleding aangedaan en lopend naar de atletiekbaan gelopen! De trainer durfde het niet aan om met ons het bos in te gaan. Dus bleven we op de baan! De groep Haaksbergen Runners waren inmiddels ook de Tsjechische grens gepasseerd. Zij waren dan bijna halverwege!

Woensdag 14 september.jpg

Donderdag 14 september

Wat een slecht weer! Overdag moest ik werken en wilde dan maar vanavond met de atletiek vereniging meetrainen. Toen ik naar buiten keek sloeg de twijfel enorm toe! Toen dacht ik aan de Haaksbergen Runners die dag en nacht liepen door weer en wind! Ik ben toch maar weer gegaan! Uiteindelijk werd het weer ook wat beter en werd het even droog!

Donderdag 15 september.jpg

 Vrijdag 15 september

Gelukkig was het weer beter! De zon scheen. Vandaag wilde ik een langere duurloop gaan doen. En omdat ik de volgende dag niet zou gaan hardlopen, in verband met de Dam tot Damloop. Wilde ik nog even zoveel mogelijk kilometers gaan lopen. In het totaal had ik er met deze run totaal 97.1 kilometer hard gelopen! Nu had ik 7 dagen achter elkaar hardgelopen. Maar de Haaksbergen Runners zouden zaterdag ochtend rond 12 uur in Haaksbergen weer arriveren. Helaas kon ik er niet bij zijn om ze te verwelkomen in Haaksbergen.

vrijdag .jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 16 september

De groep lopers, fietsers, chauffeurs en cateraars arriveerden om 12:00 uur in Haaksbergen!  Ze werden dan ook ffeestelijk onthaalt door familie en vrienden. Helaas kon ik er niet bij zijn om ze te begroeten. Maar ik vind dat ze een super prestatie hebben geleverd. En had ook zelf wel graag mee willen doen. Maar goed je kunt ook niet alles. Voor mij staat nog de Dam tot damloop op het programma!

21752874_1144257559008947_4188464054179712077_o.jpg

21544090_1144260215675348_451280152527285451_o.jpg

 

 

14:00 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.