05-07-17

Week van de zwem 4 daagse

 

Dit was de week van de zwem 4 daagse. In zwembad de Wilder in Haaksbergen werd van 26 juni t/m 30 juni de zwem 4 daagse gehouden. Mijn dochter deed mee voor de 3e keer en ik voor de 14e keer! Ik had al in tijden niet meer gezwommen vanwege een blessure aan mijn schouder. Binnenkort wil ik deelnemen aan een 1/8ste triathlon dit was tevens een test of mijn schouder

Trainingsweek 26

Maandag 26 juni, dag 1 van de zwem 4 daagse

Vandaag was de start van de zwem 4 daagse. Overdag moest ik werken en heb ik dan ook niet hard gelopen. Mijn dochter deed dit jaar voor de 3e keer mee en ik voor de 14e keer. Het was weer een tijdje gelden dat ik weer ging zwemmen. Doordat ik op mijn schouder was gevallen, kon ik ook niet echt goed zwemmen. Gelukkig ging het goed. Eerst rustig aan beginnen. Totaal had ik 700 meter gezwommen en het ging gelukkig goed! Het verbaasd mij dat mijn zwemconditie nog redelijk is. Bij die triatlon hoef ik ook maar 500 meter te zwemmen!  

L8gaXwd5o4wSB-TqkxzwL9jSU12rAiUGYz54s_oYhpk-2048x1152.jpg

Start van de zwem 4 daagse in Haaksbergen!

Dinsdag 27 juni, dag 2 van de zwem 4 daagse

Ook vandaag heb ik niet hardgelopen. Wel weer gezwommen. Het is tijdens de zwem 4 daagse gezellig druk. Echt snel zwemmen zit er dan ook niet in. Zeker omdat ik samen met mijn dochter van 8 mee doe. Die ziet vriendinnen en zwemt ook haar eigen tempo! Ook vandaag ging zij weer samen met mij eerst 500 meter zwemmen. Af en toe mocht ik van haar een baantje sneller zwemmen. Totaal heb ik 800 meter afgelegd.

Woensdag 28 juni, dag 3 van de zwem 4 daagse

Vandaag heb ik wel gelopen. Ik ben naar de atletiekvereniging gelopen en daar heb ik samen met de woensdagloopgroep gelopen. Alleen was onze vaste trainer er niet en hebben we maar een duurloop gedaan. Na afloop buiten op het terras koffie met elkaar gedronken en daarna doorgelopen naar school om mijn dochter daar weer op te halen. Maar die ging met een vriendinnetje mee naar huis. Zo kon ik er weer een extra lus aan vast plakken en kwam ik uit op 17,4 kilometer.

y4p5Ev2ULBlO3yHHItKL-uJa7HonRAQSbKJYU3jWp4k-2048x2048.jpg

En om 18:30 weer naar het zwembad voor de 3e dag van de zwem 4 daagse! Alleen had mijn dochter deze keer geen zin om 20 baantjes te gaan zwemmen, maar liever 10! Zo kon ik even lekker op mijn eigen tempo zwemmen! Het verbaasd mij eigenlijk dat ik het zwemmen niet verleer! Ik zwom zo weer 1000 meter achter elkaar! Ik koos ervoor om in de eerste baan te blijven, daar had ik het minste last van de drukte. Voor het zwemonderdeel voor die triatlon maakte ik mij geen zorgen meer! Dat gaat wel helemaal goed komen! Alleen het fietsen zal misschien nog wel een zwaar onderdeel kunnen gaan worden. Ik had ook al tijden niet meer op mijn racefiets gezeten! Ook dat moest ik nog maar even gaan uittesten.

Donderdag 29 juni 

 

Omdat ik deze avond moest werken, hielden mijn dochter en ik maar een rustdag voor het zwemmen.

Wel ben ik 's morgens gaan lopen. Ik wilde weer eens een lange duurloop gaan doen! Sinds de Roparun heb ik geen afstanden meer gelopen boven de 20 kilometer. En aangezien ik binnenkort een halve marathon wil gaan rennen, wilde ik weer een keer wat meer kilometers gaan maken. Die halve marathon die ik ga lopen is op 8 juli in Apeldoorn. Ook ter voorbereiding voor mij op de Zeeuwse Kustmarathon. Ok wil ik mij gaan verdiepen in mijn voedingen patroon! Ik eet wel redelijk veel maar snoep tussendoor ook veel. Maar toch kom ik geen gram aan en voel ik me soms ook vermoeid. Waarschijnlijk eet ik dan niet voldoende. Maar meer gaat er bij mij ook niet in.

Ik heb wel vaker extra voedings supplementen geprobeerd. En die hadden op zich wel redelijk effect. Maar ik ben eigenlijk zoekende wat goed voor mij is. Dus ik heb nu via een kennis weer een proefpakket gekregen van extra eiwitten om meer energie te krijgen en in gewicht aan te komen. Het is een 6 daagse ontbijtpakket waarbij je 's morgens door de melk of Yoghurt extra eiwitten aan toe voegt. Want ik ontbijt normaal ook wel met Yoghurt en creusly. Maar tegen 10 uur krijg ik dan toch weer trek, vooral in suikers! En ik ben wel van het gemakkelijk ontbijten.

De meningen zijn wel verdeeld over voedingssupplementen en zeker van bepaalde merken. Dat ben ik nu dan ook aan het testen voor mezelf!

 

F3_m-z3BsDfvh9T2mE7Ut99WBEpxfFMJIDHsgYjNZBs-2048x2048.jpg

Vrijdag 30 juni, dag 4 van de zwem 4 daagse

Het gehele weekend kan ik niet werken, maar ik wilde toch nog aan mijn kilometers komen. 's morgens moest ik werken en na het werk heb ik dan nog even een duurloopje gedaan. Ik ging weer een stukje over de nieuwe N18. Het begint daar al aardig op te schieten. Maar ze zijn nog wel volop aan het werk. Daardoor kunnen we dan ook extra genieten van het Twentse landschap! Het was ook prachtig weer om te lopen. Met deze loop sloot ik mijn loopweek af met 51 kilometer!

YYj6p5JMkzY30diOurFR2MgPiiyor70BTuJILlHNU-U-2048x2048.jpg

 

En vanavond was onze laatste avond van de zwem 4 daagse. Na afloop kregen we een medaille en een oorkonde dat we deel hadden genomen aan de zwem 4 daagse! Op mijn medaille staat nummer 13, dat kwam omdat ik verleden jaar dacht dat ik voor de 14e keer deel had genomen aan de zwem 4 daagse. Maar dat bleek voor mij de 13e keer te zijn! Ook mijn dochter kreeg zo'n oorkonde! Deze laatste avond had ik in het totaal 2000 meter gezwommen. Het ging goed het zwemmen geen last gehad van mijn schouder en met de conditie zit het gelukkig wel goed!

oHkiN-tH0W6KhflxGuLzZ5mdJq9EcPGNomnWmzlCyAk-1333x2048.jpg

Zaterdag 1 juli

Eerst moest ik 's morgens werken. En daarna door naar Vlaardingen waar we een feestje hadden. Er werd dus niet getraind deze dag!

Zondag 2 juli

Ook vandaag werd er niet getraind. We waren de vorige dag redelijk laat terug uit Vlaardingen. Daarom hebben we lekker uit kunnen slapen. En ik moest 's middags ook weer aan het werk!

Vandaag ben ik ook gestart met het ontbijtpakket. Ben erg benieuwd of het iets is. Ik heb op internet zitten kijken, maar daar wordt je ook niet veel wijzer van. De een vind het een super product en de ander zegt dat het niets is. De meningen zijn daar nogal over verdeeld. Ik ga het een poosje testen, en als het inderdaad niets voor mij is, dan zoeken we weer naar wat anders. Ik had ook op Facebook op "ik loop hard" gevraagd naar de meningen van andere sporters. Er zijn daaronder ook mensen die ze gebruiken en er wel over te spreken zijn. Maar ook genoeg die er zeer negatief tegenover staan. Ook mensen die het nog nooit hebben geprobeerd. Maar iedereen is daar natuurlijk vrij in. Alleen vind ik dan dat je dan geen oordeel kunt geven. We zullen het gaan zien wat het bij mij doet. In ieder geval heb ik het niet nodig om af te vallen. Want de meeste mensen denken daar direct aan als ze dit product zien of de naam ervan horen! Wordt vervolgt.

19554069_1623839704293085_1775073153119338735_n.jpg

 

 

 

13:19 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.