12-06-17

De week na de Roparun

Vorige week maandag, 5 juni op 2e Pinksterdag kwamen we met ons team aan op de Coolsingel. We waren vrijdag 2 juni vertrokken naar Parijs om op zaterdag deel te nemen aan een lange estafette loop van ruim 500 kilometer. Een heel jaar lee je daar naartoe! Eerst weer de mensen bij elkaar krijgen om een team te kunnen vormen. Een gedeelte van de mensen die verleden jaar deelnamen met het team bleven. Andere vertrokken vanwege ander verplichtingen of omdat ze het een keer wilde meemaken. Om dan weer voldoende mensen bij elkaar te krijgen, ga je weer op zoek naar nieuwe mensen. En dat is dan weer gelukt! En zo konden we dan met 22 mensen allerlei acties doen om geld bij elkaar te krijgen om deel te kunnen nemen aan de Roparun. En nu zit het er voor 2017 weer op! En of dit team er in 2018 weer bij zal zijn? Waarschijnlijk niet en slaan we een jaar over! Of we moeten voldoende mensen bij elkaar hebben om alsnog een team voor 2018 te kunnen vormen? Onze teamcaptain heeft in ieder geval aangegeven om volgend jaar niet mee te gaan en zal zich ook niet bezighouden met de Roparun.

Groepsfoto Roparun.jpg

Maar ik ga nu lekker door met allerlei andere leuke activiteiten. Want na deze geweldige Roparun stopt het niet! Misschien dat ik volgend jaar ook even een jaartje over zal slaan en gewoon weer met het team in 2019 weer ga deelnemen. Of iemand moet de taak voor teamcaptain kunnen vervullen, zodat we alsnog gaan. Maar dat is een behoorlijke drukke taak! Je moet overal achteraan gaan en goed kunnen organiseren. Voor mij is die taak niet weggelegd. Laat mij maar gewoon lekker lopen!

Week 23

Maandag 5 juni

Om 13:04 finisht ons team op de Kop van Zuid in Rotterdam. Vervolgens lopen zij de Erasmusbrug over om zich weer samen te voegen met de rest van team 326, Run for cancer! We lopen dan als compleet team van 22 personen de Cool Singel op! De Roparun 2017 zit er dan voor ons op! Zelf heb ik in 3 dagen zo'n 65 kilometer in het totaal gelopen. Minder dan verleden jaar, maar dat komt omdat we dit jaar gelukkig geen uitvallers hadden met lopen! Dat is al een hele prestatie om met 8 lopers te starten, en weer met 8 lopers te kunnen finishen! We hadden dit jaar weer een super team bij elkaar met ontzettend leuke mensen! Ik kijk al weer uit naar de volgende editie, die waarschijnlijk in 2019 zal plaatsvinden met team 326! Maar wat was ik moe na dit weekend! gelukkig had ik de dagen erop vrij en kon ik uitslapen en nagenieten van dit mooie weekend!

Team 326 2017.jpg

Dinsdag 6 juni

Geen zin om wat actiefs te doen! Eerst mijn dochter om 8:15 naar school gebracht en daarna weer terug mijn bed in om nog wat uurtjes te slapen! Want dat mis je wel in zo'n weekend. Je bent de hele tijd onderweg. 4,5 uur ben je aan het lopen, daarna ga je met het busje naar het rustpunt wat bijna 1 uurtje rijden is. Dan maar een hazenslaapje in de bus! Dan kom je aan op het rustpunt waar je kan eten, douchen en een massage kan krijgen. Weer een uur voorbij. Dan even een uurtje liggen en vervolgens komt er een bericht van team B die bijna bij het volgend wisselpunt zijn! Daar moeten we ook weer naartoe rijden. Even de ogen dichtdoen terwijl we naar het wisselpunt rijden. Van echt slapen komt niet veel. In het gehele weekend heb ik denk ik hooguit 6 uurtjes geslapen! En bij het 2e rustpunt heb ik helemaal niet geslapen! Dat moest ik de komende dagen maar flink inhalen!

Woensdag 7 juni

Vandaag ben ik op de fiets naar de atletiek vereniging gegaan voor de woensdagochtend training. Normaal loop ik er naartoe. Maar deze keer toch maar niet! Lekker rustig met de groep getraind en na afloop koffie met gebak omdat er een lid 50 jaar getrouwd was, en beschuit met muisjes omdat er een lid oma was geworden! Altijd gezellig! Ook werd er even nagepraat hoe de Roparun was verlopen. Hoe ik het weer had gehad. En toen ik net naar huis wilde fietsen, ging het weer uitgerekend regenen!

Donderdag 8 juni

Vandaag ook niet gelopen, ik moest 's middags ook weer aan het werk. En voor morgen staat er een 10 kilometer wedstrijd op het programma. Daar had ik mij al een tijdje geleden voor ingeschreven, de FBK City run in Hengelo. Dat is de eerste editie. Voorheen kon je alleen de dubbele mijl rennen maar nu hadden ze deze afstand erbij toegevoegd. Zelf heb ik een aantal keren de dubbele mijl gelopen. Je loopt dan vanaf het FBK stadion naar het centrum van Hengelo. Dit jaar werd het veranderd omdat ook die 10 km er nu bijzat. Ging je in het centrum van start en de finish was nu in het stadion. De dubbele mijl liep daar rechtstreeks heen, en de 10 km liep 2 keer door het centrum. Eens kijken hoe ik deze wedstrijd zou gaan lopen na zo'n zwaar weekend!

Vrijdag 9 juni

Vandaag ging ik dan de FBK City run doen. Mijn dochter zou in het stadion de kidsrun gaan lopen. De start van de kidsrun was om 19:00 uur en een uur later ging de 10 km en de dubbele mijl van start in het centrum van Hengelo. De kinderen moesten twee en een halve ronde op de baan lopen. Kirsten liep maar ander halve ronde! Ze had gedacht dat ze 2 rondjes over de baan moest lopen, maar ze was na 600 meter alweer gefinisht! Toch een medaille in ontvangst mogen nemen. daar deed ze het dan ook voor! Nadat Kirsten gelopen had, ging ik op weg naar het centrum. De meeste mensen parkeerden hun auto bij het stadion en gingen te voet naar het centrum.

YfWlk6zGiICezbhyNKfcvG_98Wzm78FDt9fElryXYA4-2047x1535.jpg

Kirsten in actie in het FBK stadion op de kidsrun.

19025107_1568722616479347_1152710793589954305_o.jpg

Evy zorgde voor de warming up in Hengelo.

Zo had ik ook gelijk mijn warming up! Want ik was ruim van te voren in het centrum waar de start was, gearriveerd! Evy, bekend van de app 'hardlopen met Evy" verzorgde de warming up met de deelnemers en ze gaf het startschot van de wedstrijd! Ik was ergens tussen in gaan staan. Het was ook al behoorlijk warm bij de start!

RpmheahBs36Uzj_AQtFyXBC3OExJUXUhCG9AIy_fo3E-2048x2048.jpg

Vlak voor de start van de 10 kilometer.

Om precies 20:00 uur werd het startschot gegeven. 10 minuten later ging de Dubbele mijl van start. Die zullen we onderweg niet tegen gaan komen! De eerste kilometers liepen door het centrum ven Hengelo, vervolgens liepen we door een woonwijk waar we weer terug het centrum in liepen voor de 2e lus. Het ging behoorlijk rap. Toen ik op mijn horloge keek, liep ik boven de 12 km/uur! Het was wel benauwd weer maar toch kon ik goed mijn tempo handhaven. Het was een parcours met veel bochten, geen snel parcours zou je denken! Nou, ik liep wel lekker vlot door. Dat zou denk ik ook komen doordat ik de Roparun nog in de benen had! Ik kwam binnen in 47:41! Zeer tevreden was ik daarmee en ik was ook niet helemaal stuk gegaan!

Bij de finish stond Kirsten en Harrie al weer te wachten. Kirsten gaf mij de medaille aan. En zo gingen we weer gezamenlijk naar huis! Toen we de parkeerplaats afreden zagen we nog steeds mensen binnenkomen. Ik had er weer haal wat achter mij gelaten. Ik was als 107e overall gefinisht van de 276 deelnemers.  En werd ik 11e bij de vrouwen van de 75 deelneemsters!

z3uu_JU-nw-T7FuGd_ewoTJg19ybgH8HAkWoHTbnxN0-2048x2048.jpg

Mijn GPS gaf 9,7 km aan, maar het waren er 10!

Zaterdag 10 juni

Deze dag heb ik ook niet gelopen. Maar lekker uitgeslapen en spullen opgeruimd. Ik moest in de middag weer gaan werken.

Zondag 11 juni

Mijn dochter had deze dag een uitje van de Scouting. Die heb ik eerst weggebracht. Harrie was aan het fietsen en ik ging een eindje lopen. Het was mooi weer. Maar wel weer warm om te lopen. Daarom op een zeer rustig tempo gelopen. Toch de 12 kilometer vol gemaakt en daarmee sloot ik deze week af! Totaal heb ik deze week; 43,3 kilometer.

De volgende loop ga ik doen op zondag 18 juni samen met mijn dochter. We gaan dan samen deelnemen aan de Familie Ultimate Buffalo obstakelrun op vliegbasis Twente.

15492332_1726153214300907_3154856898463796772_n.jpg

En mijn volgende grote uitdaging van 2017 waar ik nu naartoe ga werken is de Kustmarathon op zaterdag 7 oktober in Zeeland.

 

13:21 Gepost door C.Slingerland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.