08-05-17

De week van dodenherdenking, bevrijdingsdag en de laatste week van de mei vakantie!

 

Ook deze week is weer ontzettend snel voorbij gevlogen! Het was voor de schoolkinderen nog vakantie, dus ook mijn dochter had nog een week vrij! Maar ik moest gewoon weer aan het werk! Gelukkig kon ze bij vriendinnetjes terecht. Maar die vriendinnetjes kwamen ook nog weer bij ons terug! Dus ook deze week zal qua lopen zeer rustig aan zijn! Toch zal ik als er ergens een beetje tijd overblijft een aantal keren gaan lopen, inplannen dus! 

Trainingsweek 18

Maandag 1 mei

Vandaag moest ik 's middags gaan werken, en Kirsten zal dan die middag naar haar vriendinnetjes gaan. Vandaag zal het voor mij een rustdag zijn wat hardlopen betreft. Soms moet je ook wel een dagje rust nemen! Ik had tenslotte zondag wel kunnen lopen samen met mijn dochter!

Dinsdag 2 mei

Om 8:30 stonden er 2 vriendinnen van Kirsten al voor de deur. Vandaag kwamen ze bij ons omdat hun ouders moesten werken. Ook bleven ze een nachtje bij ons slapen. Altijd gezellig om meerdere kinderen in huis te hebben. Zelf hebben we er maar een! We zouden vandaag met z'n allen gaan zwemmen. Dus op naar het zwembad! Omdat Kirstens vriendinnen er die dag waren, ging ik ook niet de deur uit om te gaan lopen.

Woensdag 3 mei

Kirstens vriendinnen gingen die ochtend naar huis! En wij hadden vandaag zin om een middagje te gaan winkelen. Kirsten had nog het een en het ander aan kleding nodig voor de zomer! Ze groeit ook overal uit! En 's middags zou ze naar de sportschool gaan voor Kids boxing! Dus ik mijn hardloopkleding aan, zij op de fiets naar de sportschool! Dat is een kleine 1,5 kilometer van ons huis. En ik had zo van als zij aan het boksen is, ga ik daar wel een rondje hardlopen! Maar daar aangekomen, ging haar lesje niet door vanwege de schoolvakantie! En daarom gingen wij weer terug naar huis! Kirsten had geen zin om een extra rondje te fietsen. Toen zijn we maar even op een schoolplein gaan klimmen en klauteren, tenminste Kirsten klom overal op! Bij thuiskomst bleek ik nog geen 3 kilometer te hebben gelopen! Dat was voor mij uitzonderlijk kort!  

Donderdag 4 mei

4-MEI.jpg

Vandaag was het dodenherdenking. En stonden we stil bij alle mensen die zijn omgekomen bij oorlogen. Niet alleen in de eerste en tweede wereldoorlog, maar tot vandaag de dag zijn er nog steeds vele slachtoffers van oorlogen in de Wereld! Zelf heb ik 8 jaar gediend bij de Koninklijke Marine, maar gelukkig ben ik nooit uitgezonden geweest naar crisis gebied. Daarom mag ik mij ook geen veteraan noemen! Dat zijn militairen die gevochten hebben in oorlogsgebieden en  daar het een en het ander hebben meegemaakt! Sommige komen zwaar gewond terug of getraumatiseerd omdat ze mensen hebben om zien komen! Tijdens mijn diensttijd heb ik ook meegemaakt dat mensen getraumatiseerd terug komen. Dan mag ik zelf van geluk spreken dat ik het zelf niet mee hoeven maken. Maar je weet als je in militaire dienst gaat dat je wel uitgezonden zou kunnen worden! Daar teken je ook voor! Als ik had gemoeten dan was ik zeker gegaan! En deze dag stonden we daar ook even bij stil.

Overdag moest ik werken en ging mijn dochter de gehele dag naar de BSO, waar ook haar vriendinnen aanwezig waren! Dus zij had ook een leuke dag! Zelf moest ik dan overdag werken, maar na het werk pakte ik een momentje om in de omgeving van Losser te gaan lopen. Het is daar altijd schitterend om te lopen. En zeer afwisselend. Zo liep ik via het bos, langs de snelweg en vervolgens kwam ik in een park uit met allerlei verschillende soorten bomen en er staan leuke beelden.

Het park heet, Het Arboretum Poortbulten, daar loop je ook door tijdens de Landgoedmarathon Twente. Het is dichtbij mij werk en ik vind het leuk om daar zo nu en dan doorheen te lopen.

 

18341863_1556603827683340_5941311953743912446_n.jpg

Dit grappige beeldje zag ik in Het Arboretum 

Wat voor andere mensen inspannend is, als ze gaan hardlopen, geeft mij dat juist weer ontspanning! Ik loop graag telkens op andere plaatsen om weer nieuwe wegen te ontdekken. Zo ontdek ik dat de omgeving Losser/ Oldenzaal vele mooi loop routes heeft. Soms kom je bijna niemand tegen en ook kan het juist weer druk zijn met wandelaars of fietsers. Je kan het bos in of gewoon op de weg lopen. Telkens ontdek ik daar weer een nieuw paadje! Zo had ik donderdag de tijd om weer eens een mooie ronde te lopen. En dan zie ik hoe mooi het landschap daar is! Als je in de auto zit rij je daar dan snel doorheen. Maar als ik de kans heb, dan neem ik mijn hardloopkleren mee en ga dan na het werk nog een eindje lopen!

's avonds hebben we dan naar dodenherdenking gekeken. Toch vind ik dat altijd indrukwekkend. Al die mensen en militairen op de Dam in Amsterdam. Zelf heb ik daar ook nog nooit hoeven staan. Ik was varen of vrij van de baas. Vaak worden militairen die nog niet operationeel zijn, of in opleiding zitten daarvoor aangewezen. Behalve dan de Veteranen, die zijn er altijd wel bij aanwezig. Ik vind het wel mooi om te zien en hoe er nog steeds wordt stil gestaan bij alle oorlogsslachtoffers! Want als burgen besef je vaak niet dat er andere mensen zijn die ons land beveiligen of naar gebieden gaan waar oorlog is. Die hun leven soms in gevaar brengen voor onze vrede en veiligheid!

dodenherdenking-695x463.jpg

Vrijdag 5 mei

Vandaag vieren we onze vrijheid! Alleen wordt het niet meer als een feestdag gezien door sommige bedrijven! Ja, de zorg en de verpleging gaan onder andere wel gewoon door! Dus vandaag gewoon weer aan het werk! Ook mijn man moest gewoon aan het werk! Terwijl er ook genoeg bedrijven wel gewoon dicht zijn! Een aantal jaren geleden werd het nog wel als een nationale feestdag gezien. Toch waren er weer diverse festivals ter ere van Bevrijdingsdag. We moeten ons ook beseffen dat we hier in een vrij land wonen! Ook de vluchtelingen die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht moeten dat beseffen dat ze hier veilig zijn! Er zijn vele mensen hier die hier gekomen zijn omdat hun leven in gevaar is gekomen omdat zij niet in een vrij land wonen! Die mogen we ook niet veroordelen! Alleen de mensen die hier met hele andere bedoelingen komen, en geen vrijheid kennen! Die hebben hier geen recht om ons onze vrijheid af te nemen! Zij moeten zich aanpassen aan ons land en anders gewoon weer terug gaan waar zij vandaan zijn gekomen!

Op 5 mei heb ik niet gelopen.

Zaterdag 6 mei

Ook vandaag weer besloot ik om na mijn werk weer in Losser te gaan lopen. Het was prachtig weer en ik had er weer zin in. Toen ik onderweg was kwam ik allerlei pijlen tegen van Loopgroep de Lutte. Eerst dacht ik dat er misschien dit weekend weer een loop wedstrijd zou zijn. Ik ben een groot gedeelte van die pijlen gaan volgen. En kwam uit op een prachtige route. Ook weer op een gedeelte wat mij bekend voorkwam van onder andere de Huttenkloasloop die overigens zijn naam heeft veranderd in Halve marathon Oldenzaal, en de Twente landgoed marathon.  Twee schitterende evenementen die daar in de omgeving gehouden worden!

18402748_1556603771016679_4183561576184678122_n.jpg

En zo had ik weer een mooie afstand gelopen. Toch nog wat kilometers weten te maken. Lang niet zoveel als wat ik normaal loop. Maar zo'n weekje wat rustiger aan is ook niet verkeerd! Op 20 mei staat er dan weer een mooie loop op de agenda, ook in Losser! Maar volgend weekend ga ik samen met mijn team wat de Roparun gaat lopen, samen trainen!

Zondag 7 mei

In de middag moest ik weer werken, daarom ging ik 's morgens samen met mijn dochter weer een eindje lopen. Omdat mijn man aan het fietsen was, neem ik Kirsten mee als ik toch een eindje wil lopen. Vaak wilt zij dan ook met mij mee op de fiets. We gingen richting het fietscross veld, daar wil Kirsten altijd graag overheen rennen! Bultje op en bultje af! Soms is het er lekker modderig, maar deze keer erg stoffig! Ze wil alvast een beetje trainen voor de Ultimate Buffalo  run op 18 juni op vliegbasis Twente. Rennen over allerlei obstakels! Vorig jaar heb ik samen met haar de Breakoutrun gedaan, dat vond zij helemaal geweldig! Maar de Ultimate Buffalo run is dichtbij huis. En onze buurmeisjes gaan ook samen met hun moeder meedoen! Voor kids zijn die runs nog wel betaalbaar. Maar voor volwassenen zijn ze toch wel vrij prijzig. Maar toch is het ontzettend leuk om zo nu en dan zo'n run te doen! Ik houd er ook wel van om te klimmen en te klauteren. En ik vind het ook totaal niet erg om smerig te worden! Maar om dit samen met mijn dochter te kunnen doen is toch hartstikke leuk!

18274955_1556603697683353_5036309921955252238_n.jpg

18341821_1556603747683348_333373841628582079_n.jpg

Kirsten rennend over de fietscross baan!

En zo was deze week ook weer voorbij! Ik sloot de week af met 40 kilometer! Vandaag is mijn dochter weer naar school en heb ik tussendoor weer meer tijd om te gaan lopen! Iedereen ook weer een fijne loopweek gewenst!

 

09:45 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.