19-03-17

Afscheid van de winterronde

Weer eens een goede trainingsweek.

Deze week heb ik weer mijn trainingen voor de marathon weer opgepikt. Met mijn schouder gaat het gelukkig weer een stuk beter. Met hardlopen heb ik er gelukkig nauwelijks last van. Eerst was ik bang dat ik daardoor mijn trainingen niet met goed fatsoen kon doen. Afgelopen weekend had ik weer voor het eerst sinds 2 weken weer gelopen. Ik kon dat best wel merken.

Maandag

Afgelopen maandag heb ik een duurloop gedaan van 11 kilometer. Het was ook heerlijk weer om te lopen. Een rustig tempo van nog geen 10 kilometer per uur. Eigenlijk ha ik me te warm aangekleed want je kon best in korte broek lopen!

nNtyYJ-1lBnmuYleZY_mrPsKCO8wb8UN9kxrUzSt3GI-2048x1536.jpg  Dinsdag

 

In de zomer als het dan langer licht is lopen we geen vaste route, dan lopen we ook door het bos. Afgelopen dinsdag was het dan de laatste keer at we e winterronde gingen lopen. Vanaf volgende week gaat e zomerronde weer gelopen worden.

 

De Laatste keer op de vaste route

Door de aanleg van e nieuwe N18 kunnen we vanaf volgen winter seizoen niet meer op onze oude route gaan lopen. Dan zal er een andere route gemaakt moeten worden. Dus het was speciaal dat we nog op de oude konen lopen. En ik was van het gezelschap de enigste dame!

Ik zit zelf sinds oktober 2005 bij de atletiek vereniging in Haaksbergen. En ben in 2006 gestart om met deze lange afstandsgroep iedere dinsdag mee te gaan lopen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om op dinsdag op e baan te trainen. Maar omdat ik ook halve en hele marathons loop, vond ik het zelf wel leuk om met deze groep mee te gaan. We lopen dan een duurloop van ruim ander half uur! In het begin liepen er nog meer dames mee. Maar in e loop van de jaren werd dat steeds minder. Binnen onze vereniging zijn er maar weinig vrouwen die marathons lopen. De meeste lopen toch recreatief.

Maar deze groep loopt al sinds december 1982 deze route. Dinsdagavond werden er tijdens de loop herinneringen opgehaald door de mannen die al veel langer dan ik, met deze groep meelopen! De route is ongeveer 19 kilometer. In het begin, toen de meeste nog een stuk jonger waren liepen ze dat gewoon nog binnen de anderhalf uur! Tegenwoordig lopen we dat in een uur en drie kwartier! In het begin liepen ze nog zonder reflecterende hesjes en lichtgevende armbanden! Nou, op de route is het soms zo druk met auto's at je echt niet meer zonder zo'n hesje kan!  Na 35 jaar is werd dus wel het een en het ander veranderd! De groepssamenstelling is veranderd. Er zijn mensen bijgekomen, mensen weggegaan. Want toen ik begon liepen we nog z'n 12 kilometer per uur en hadden we een andere trainer ie er na 27 jaar trouwe dienst het stokje doorgaf aan een andere trainer. Die dit nu alweer 8 jaar doet! Voor mijn gevoel nog maar een paar jaar.

Vanaf volgende winter krijgen we dan een andere route! Zelf vin ik dat niet zo erg. Maar deze mannen ie dit al jaren lopen, vinden het wel een beetje jammer! Daarom werd deze winterronde ook goed afgesloten! Want na de training stond er bij de vaste lantaarnpaal, wat al 35 jaar de finish is een dame klaar met bier, coma en koeken om deze ronde af te sluiten!

6DkxQmqyUdWYMifXdtWxON3QKEUt8pjQY2lNAUk8dEM-2048x1536.jpg

                         De Lange aftands loopgroep (LAL) van de AV-Haaksbergen

 

Donderdag

Op woensdag heb ik niet gelopen. Wat ik normaal wel doe. Maar nu sloeg ik over en heb ik donderdag met de "LAL" op de baan getraind. Door mijn onregelmatige werktijden kan ik niet altijd op vaste tijden of dagen trainen. En nu kon ik afgelopen donderdag weer een keer op e baan mee trainen, wat ik eigenlijk weinig doe! We hadden training van een dame die het trainersvak wille leren. Ze was nu bezig met de cursus assistent trainer. Het eerste half uur hadden we loopscholing. Daarna begon de training. 300 meter in een behoorlijk tempo. Daarna 200 meter rustig dribbelen en vervolgens weer 600 meter snel! Omdat ik aankomende zaterdag de Gildehaus Dinkelloop wilde doen. 36 kilometer zou ik dan gaan lopen. Deed ik de training niet voluit. Ik liep met een groepje mee die een rustiger tempo liep dat wat ik normaal zou lopen. We kwamen aan 7 x 300 en 7 x 600 m. Totaal kwam ik tijdens deze training aan 11 kilometer!

Zaterdag

Voor vandaag stond dan eigenlijk die lange duurloop van 36 kilometer op het programma! De avond ervoor had ik op internet gekeken op de site van de Loopgroep de Lutte. Wat bleek, deze trainingsloop was pas volgende week zaterdag! Ik was een week te vroeg! En volgende week zondag staat ook al de Engelse mijlenloop in Haaksbergen op het programma! En de marathon is ook al op 7 april! Dan past deze training er echt niet meer bij in! Dan maar een alternatieve training! Of alleen lopen of ik ga kijken of er niet elders een leuke loop zou zijn! En zo besloot ik om in Wierden mee te doen aan de 10 Engelse mijlen Trailrun!

Lagaveldlopen in Wierden

En zo ging ik dan gisteren naar Wieren! Gelukkig kon ik mij daar nog ter plekke inschrijven. We moesten 3 ronden van ongeveer 5,3 kilometer rennen. Over een zeer afwisselen parcours. Ze noemde het een trailrun, maar ik vond het geen echte trailrun. Ook wel veel stukjes over de weg. Maar het was wel een pittig parcours. Ik besloot niet om voluit te gaan. Gewoon rond de 10 kilometer per uur, het liefst nog wat langzamer! Daarom startte ik achterin de groep. Er deden maar 5 dames mee en zo'n 40 heren. Niet zo'n grote opkomst gezien het weer! Het was ook voor het eerst georganiseerd. De Lageveldlopen is een serie wedstrijden. Normaal is ie 10 E.M 10 kilometer. Maar de laatste loop hebben ze in afstand veranderd.

Ik probeerde constant tempo te blijven lopen. De eerste ronde liep ik samen met nog een dame en een man. De 2e ronde ging ie dame versnellen en liet ik haar gaan. En ie man liep op een gegeven moment langzamer, us liep ik de rest van de wedstrijd alleen. Er liep nog 1 dame een paar honderd meter achter mij. Maar die haalde mij ook niet meer in! En ik wilde ook natuurlijk geen laatste worden! Er liepen denk ik nog zo'n 5 deelnemers achter mij. Dus ik kwam in ieder geval niet als laatste over de streep! Ondanks at ik in een rustig tempo wilde lopen, was ik toch weer zo fanatiek om niet als laatste te eindigen!

Achteraf bleek de afstand niet te kloppen. Mijn Tomtom horloge gaf 14,6 km aan en Strava 13,6 km! Maar voor mijn gevoel waren het er wel 16 kilometer! Zo pittig was het wel! Omdat ik niet aan mijn kilometers kwam, besloot ik ook nog mee te toen op de 5 kilometer!

Ik kon wel merken dat ik daarvoor de lange afstand had gelopen! De benen voelde nu zwaar en ik werd oor vele ingehaald! Op deze afstand deden er wel meer mensen mee. Ook veel meer dames! Maar zelf maakte ik er geen wedstrijd van! De 5 kilometer bleek 5,3 kilometer te zijn. Dus ik had in het totaal 18,9 kilometer gelopen. Volgene week an nog maar een keer een duurloop van 30 kilometer lopen. Dan ben ik wel klaar om de marathon te lopen!

17155967_868941896580894_2197002289785099824_n.png

                                          Het parcours van de Trail run. 

kI4Jv6ZugtsajNZKeBGhxpD1jGwAsOPBc0TnfUc27B0-1524x2048.jpg

                                                     Vlak voor de start van de 5 kilometer.

 

17191184_437024049972151_5272351642461026421_n.png

Haaksbergse Engelse mijlenloop

Deze week kom ik aan 62,4 kilometer. Voor volgende week staat er in ieder geval nog een lange duurloop op het programma. Ik wil nog 1 keer een 30 kilometerloop doen. En voor volgende week zondag staat de 10 Engelse mijlen loop nog op het programma. Met deze loop doe ik al jaren mee. Hij wordt ook georganiseerd door mijn eigen atletiek verening. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor deze loop. Ook kun je nog op de dag zelf inschrijven. Dit jaar is het dan ook nog op een vernieuwd parcours!

11:57 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.