23-02-17

Nieuwe blog.

Inmiddels is het alweer 3 jaar geleden dat ik hier mijn laatste berichtje postte. Nu wil ik er toch weer wat actiever mee gaan worden. Het komt eigenlijk ook dat ik op Facebook, Instangram en berichten op www.hrdlpn.nl post.

Zelf volg ik vele blogs van andere hardlopers en vind ik het altijd mooi om hun ervaringen te lezen. Daardoor wordt ik geïnspireerd om zelf ook eens wat meer verslagjes te maken over mijn trainingen en Wedstrijden. Want ik ben daar nog steeds heel erg actief in. Nu ben ik weer in voorbereiding op mijn alweer 18e marathon die ik op 9 april in Rotterdam ga lopen. En in juni ga ik voor de 6e maal deelnemen aan de ROPArun. Daar gaat natuurlijk ook weer een berg tijd in zitten. Naast het trainen moet er ook nog gewerkt worden en heb ik een gezin.

Het is toch altijd weer inplannen. Veel mensen vragen ook wel eens aan mij, hoe doe je dat toch allemaal? Vooral toen ik in december en januari dagelijks een eindje ging hardlopen. Ik deed in December mee met de Ëlke dag hardlopen"Challence. Dagelijks minimaal 1,6 km hardlopen en dat een maand lang. Vervolgens plakte ik in de maand januari de "Daily Mile"Challence erachter aan. Ook weer iedere dag minimaal een mile hardlopen. Toch is het mij gelukt en ik liep minimaal 5 kilometer! Als ik vrij was van het werk en mijn dochter op school zit, ging ik lopen. Of ik ging 's avonds nog even een rondje! Dat is wel in te plannen. Er zijn mensen die dit al jaren vol houden. Ronhill is er na zo'n 48 jaar mee gestopt. Hij had het zo lang vol gehouden om dagelijks 1 mile te rennen. 

Via Strave is er dan een groep gemaakt, daarop kun je ook andere lopers volgen. En wat mij opviel is dat er een dame wekelijks op nummer 1 staat en dat zij minimaal 15 kilometer per dag rent! Zij is ook op 1 december begonnen en ze houd het tot de dag van vandaag nog steeds vol! Zelf ben ik er na 67 dagen mee opgehouden. Ik had toch wel weer even zin in een "hardloopvrije" dag! 

Zeker nu ik bezig ben om mij voor te bereiden op de marathon! Af en toe een rustdag of meerdere en dan ook wat meer langere duurtrainingen. Die kwam ik verleden jaar toch wel iets te kort. Mijn langste voorbereidings loop was 27 kilometer. Maar toch liep ik de marathon uit binnen de 4 uur! Dit jaar wil ik toch wat meer duurlopen doen van rond de 30 en zelfs erboven. Daarmee merk ik toch persoonlijk dat ik die langere afstanden beter aankan! Ik zit nu op een trainings omvang van ruim 70 kilometer in de week.

Volgende week heb ik dan een rustige week, qua hardlopen betreft. Maar vanaf 5 maart staat het volledig in het teken van trainen naar de Marathon!

 

Vorig jaar tijdens de Rotterdam marathon.12973144_891624227626620_2042897166371130291_o.jpg

15:14 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.