27-02-14

Trailrun By The sea in Renesse, zwaarder dan de Kustmarathon!

Verleden jaar had ik mee ook al eens ingeschreven voor de Trailrun van Renesse. Ik had vele kilometers getraind en ik had er echt naar uitgekeken om deze uitdaging aan te gaan! Maar helaas een flinke griep gooide toen roet in het eten en was ik niet op tijd hersteld om deel te kunnen nemen! Dan maar in 2014. Je moest je al bijtijds in schrijven want het zat zo vol! Dat had ik dus gedaan en ik had een startbewijs!

Dus veel in het bos trainen en lange duurlopen doen. Ik had me al voorbereiding ook weer ingeschreven voor de halve van Egmond. Even zag het er weer naar uit dat ik door een blessure weer moest afzeggen. Want de halve van Egmond liep ook niet echt soepeltjes. Toch gelopen en de maand januari wat rustiger aan gedaan.

Gelukkig was ik op tijd hersteld voor de Trailrun. Deze zou eerst 38 km lang wezen. Maar ze hadden hem dit jaar weer anders gemaakt dan verleden jaar en het werd 40 km lang!

Op zondag 23 februari was het dan zover. Ik had er echt naar uitgekeken. Ik wist dat het zwaar zou worden dus ik ging niet voor een snelle tijd, maar om uit te lopen. Ik had al wel wat last van een stijve onderrug. Maar ik dacht dat het tijdens het lopen wel beter zou gaan!

 

Verzamelplaats Trailrun.jpg

Klaar voor de trailrun.jpg

 

Eerst moesten we ons verzamelen bij Restaurant de "Zeeuwse Kust"Ik zat daar al rond te kijken of ik nog bekende zag. Maar helaas kwam ik er niet veel tegen. De mensen die ik goed kenden hadden helaas af moeten zeggen. Maar goed, je praat toch wel daar met allerlei mensen. de een ging voor een snelle tijd, de ander als training maar de meeste wel voor het uitlopen. En dat was ook mijn doel. We moesten ons buiten verzamelen en vanaf het restaurant liepen we richting het strand waar de start zou zijn.

 

Op het strand.jpg

 

 

Start Trailrun.jpg

 

Iedereen had er zin in. En ik ook. Want ik hoorde al vele mensen zeggen dat deze loop veel zwaarder was dan de Kustmarathon. En dat wilde ik ook best geloven. Want hier liep je op paden en door het bos. En met de Kustmarathon loop je vooral op verharde paden en over de weg. 

We moesten in een lange lijn gaan staan om te starten.En toen het startsein werd gegeven liepen we het eerste gedeelte over het strand. Over de gehele breedte liepen mensen. Een groep langs het water en weer een groep langs de duinen. Ik had het idee dat alles kris kras door elkaar liep. Een lang lint van lopers!  De eerste kilometers gingen goed. En het was ook wel bekend terrein. De Halve van Renesse ging ook daar langs. Tot aan ongeveer 15 km was het nog redelijk vlak. Daarna gingen we het bos in. Nou, toen werd het een stuk zwaarder!

 

Klimmen.jpg

Klim Trailrun.jpg

 

Helaas begon ik door dat klimmen en dalen ook steeds meer mijn rus en boven benen te voelen. Waardoor ik even moest stil staan om te rekken en te strekken. Op sommige klimmetjes kon je ook niet echt hardlopen. Je moest met handen en voeten boven zien te komen! Het leek af en toe wel survivallen! Maar dat maakte de trail juist zo speciaal! Ook de verzorging was super onderweg! Er stond genoeg om weer even op krachten te komen!

 

Carina Trailrun.jpg

 

Ook moesten we door het mulle zand. Naar beneden lopen ging nog wel, maar de duin op komen was een heel ander verhaal! Soms dacht ik dat ik verkeerd liep. Er liep niemand achter of voor mij. Maar dan hoorde ik weer gehijg van een andere loper en dan wist ik dat ik goed zat! Doordat ik meerder keren gestopt was, werd ik door lopers ingehaald. Maar op de laatste 5 km kreeg ik voor mijn gevoel weer vleugels. En toen haalde ik weer andere lopers in. Uiteindelijk finishde ik in 5:13:30. Niet echt een super snelle tijd. Zeker als je nagaat dat de winnaar al in 2:50 over de streep was gekomen! Maar ik had mijn doel bereikt! Na afloop heb ik me lekker laten masseren.

Ik weet nog niet of ik volgend jaar weer mee gaat doen. Hij bleek ook wat langer te zijn, 41,5 km. Ik ben bang dat hij volgend jaar weer langer zou zijn. We zullen zien. Het was een mooie ervaring!

15:35 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.