09-10-13

De Kustmarathon op een andere manier!

 

In de sporthal klaar voor de marathon.jpg

Eerst was het plan om op zaterdag 5 oktober mee te doen aan de Kustmarathon. Maanden van te voren had ik me al ingeschreven en er voor getraind. Maar door een blessure kon ik helaas niet deelnemen aan de hardloop wedstrijd. Dus nam ik het besluit om deze keer niet hard te gaan lopen, maar te gaan wandelen. Mijn startnummer voor de wedstrijd ben ik helaas niet kwijt geraakt. Maar ik ben wel aan een nummer voor de wandelmarathon gekomen. En zo kon ik alsnog deze marathon gaan lopen!

 

Mijn moeder had zich al vanaf 1 januari ingeschreven, en die ging dus ook lopen. Verder waren er nog andere bekenden die hieraan meededen.

We zijn zaterdag nog wel wezen kijken naar de hardloopwedstrijd. Deze keer werd hij gewonnen door twee ras echte Zeeuwen. Huub van Noorden uit Vlissingen en Anjolie Wisse-Engels uit Middelburg. Ook eens een keer leuk dat er Zeeuwen de Kustmarathon weten te winnen! Vele mensen uit Nederland hebben deze marathon ontdekt en ieder jaar komen er steeds meer mensen aan de start aan de diverse onderdelen.

Zo is er op vrijdag een Ladies run over 5 en 10 km. Zaterdag een ATB tocht, kids runs, en de marathon wedstrijd. En tenslotte op zondag de Wandel marathon. Daar doen ook wel 4000 deelnemers aan mee! Je kunt dan vanaf 8:00 uur starten in Burgh Haamstede en mag er tot 18:30 over doen. Er zijn mensen die echt snel wandelen en binnen de 5:30 al binnen komen. Maar er zijn er ook die er een gezellig dagje uit van maken en het rustig aan doen!

 

start wandel marathon.jpg

 

Zelf ben ik wel een beetje competitief ingesteld en wil dan doorlopen. Zeker omdat ik dit jaar zelf niet aan de wedstrijd heb deel kunnen nemen! Wilde ik toch wel doorlopen en binnen de 7 uur binnen te komen. Ik ging samen met mijn moeder om 8:20 van start. Er stonden dus al vele wandelaars voor ons. We mochten dan telkens in startgroepen starten. In het begin haalde ik veel wandelaars in. Omdat ik alleen liep, kon ik lekker mijn eigen tempo lopen. Ik hoefde op niemand te wachten. En had al gauw mijn eigen ritme te pakken. En liep met verschillende mensen mee die hetzelfde tempo liepen.

 

Strand Kustmarathon.jpg

 

In het begin was het erg druk en was het lastig om in te halen. Maar zodra we op het strand kwamen, was er ruimte genoeg om in te halen. Ook was het schitterend weer! En een goede sfeer! Doordat ik deze keer niet kon hardlopen, genoot ik des te meer van de omgeving en nam de tijd om foto's onderweg te maken. Inmiddels had ik deze marathon al 3 keer rennend afgelegd en telkens waren de omstandigheden anders. Nu was het mooi weer en hadden we de eerste stukken strand laag water! Alleen het laatste stukje strand bij Zoutelande was het hoog water en moesten we door het mulle zand. Maar dan ben je er toch al bijna!

 

Het was weer een mooie ervaring, maar volgende keer hoop ik hem toch weer hard te kunnen lopen. Dan ben ik ook sneller over! Met de nodige stops heb ik er uiteindelijk toch 7 uur over gedaan! En kan ik terug kijken op een geslaagde dag. Ook mijn moeder heeft samen met haar wandel maatje weer de finish voor de 4e keer behaald!

 

 

Neeltje Jans Kust Marathon.jpg

 Over de Pijlerdam, bij Neeltje Jans

 

Kustmarathon Zeeland 2013.jpg

 

Nog 12 km te gaan, bij Domburg

 

37 km punt Domburg.jpg

 

Nog 5 te gaan, Westkapelle

 

Finish Kustmarathon.jpg

Medaille kustmarathon.jpg

 

Na 7 uur wandelen de finish gehaald!

We kregen een mooie medaille en een strandlaken. Ook was de verzorging onderweg weer erg goed geregeld. We kregen meer dan genoeg te eten en te drinken aangereikt door de vele vrijwilligers. En na afloop een bakje met Boerenkool en worst!

 

 

15:08 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.