02-10-13

Kustmarathon wordt wandelmarathon!

Aankomende zaterdag zou ik meedoen aan de Kustmarathon in Zeeland. Ik zou deelnemen als wedstrijdloopster. Maar helaas een hele vervelende blessure gooit roet in het eten! Ik kan zeggen dat dit jaar niet echt veel hoogte punten kent voor mij. In Januari liep ik mijn eerste wedstrijd van 2013, de Halve van Egmond. Dat ging super, nergens last van! Maar een aantal weken daarna ging het niet meer zo goed en kreeg ik een longontsteking! En ik zou deelnemen aan de Trail by the Sea in Renesse. En Egmond deed ik als extra voorbereiding. Maar door die vervelende longontsteking kan ik Renesse dus ook schrappen!

 

 

 

Halve van Egmond 13-01-2013.jpg

Vervolgens was ik van plan om de marathon van Enschede te gaan lopen, maar door die longontsteking was ik tenminste 6 weken niet in staat om te gaan rennen! Laat staan dat ik lange afstanden kon gaan lopen. Daarom heb ik de halve marathon in Enschede gelopen en dat ging gelukkig wel goed! Ik kon mijn conditie weer verder opbouwen. En in juni de halve van Renesse waar ik weer 2 minuten sneller was dan verleden jaar! Ook die ging verder zonder problemen!

Ik zou ook een aantal triatlons gaan doen dit jaar. Dat is alleen maar Holten geworden. Want door de ROPA run heb ik ook te weinig gericht kunnen trainen. Omdat daar ook weer veel tijd in gaat zitten!

 

Nadat de ROPA run weer voorbij was, heb ik in juli de triatlon van Holten gedaan. Met relatief weinig training. Ja, het lopen ging wel goed omdat ik daar wel veel voor had getraind. En ik had me ingeschreven voor een kwart triatlon in Zwollen en zou meedoen met de eerste divisie triatlon met de verenging. En ondertussen was ik in training voor de Kustmarathon in oktober!

 

2013-08-01 09.38.55.jpg

 

 

Toen we in juli op vakantie waren in Oostenrijk heb ik daar ook een aantal keren getraind. Dat ging goed, een goede krachttraining voor de Kustmarathon door bergop te rennen! En bij terug komst in Nederland kon ik dat goed merken ook, ik ging lekker snel! Alleen begon ik irritatie onder mijn voeten te voelen. En dat werd steeds erger! s' morgens kon ik niet eens meer op mijn voeten staan! Foute boel dacht ik meteen! Even een paar degen niet gelopen totdat de pijn weg zou gaan, maar nee het bleef! En omdat ik altijd al zooltjes in mijn schoenen droeg, maar die al bijna een jaar niet meer had gedragen, heb ik ze maar weer in mijn schoenen gedaan. Ik merkte dat de pijn minder werd maar nog niet helemaal weg ging! Daarom maar weer een afspraak gemaakt bij de Podoloog. Mijn oude zooltjes gaven onvoldoende steun en ik moest anderen aan laten meten. Ook als ik geen klachten meer had, moet ik ze blijven dragen! 

 

Door het vele lopen en het niet dragen van mijn zooltjes heb ik dus de peesplaten in mijn beide voeten overbelast. Wat dus met lopen erg vervelend is! Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op en kan ik kleine stukjes hardlopen! En ik heb de afgelopen weken ook weer de racefiets wat vaker gepakt en ben met de fietsclub mee wezen trainen!

 

Wandelen met goede wandelschoenen gaat wel zonder problemen. Ik heb een aantal weken geleden in Haaksbergen de halve wandelmarathon gelopen. Ook als test om te kijken of dat wel zonder problemen zal gaan! En dat ging goed!

 

Halve marathon wandel.jpg

Nadat ik die halve marathon had uitgelopen, heb ik besloten om de Kustmarathon niet meer te gaan hardlopen. Want door die blessure had ik een enorme trainings achterstand opgelopen! En ik heb via internet toch nog een startbewijs weten te bemachtigen voor de wandel versie van de Kustmarathon op 6 oktober! Volgend seizoen hoop ik toch een beter jaar te hebben dan dit jaar!

 

Want de triatlon in Enschede en Zwolle heb ik door deze blessure ook niet kunnen doen! Daarom zondag maar weer gaan genieten van de Zeeuwse kust als een van de vele wandelaars!

10:06 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.