03-06-13

3e Editie van de Halve van Renesse

Afgelopen zaterdag, 1 juni was er weer de Halve Marathon van Renesse. Deze werd voor de derde keer georganiseerd en tot nu toe heb ik aan alle edities meegedaan. Dus zaterdag stond ik dan voor de derde keer in Renesse aan de start van de Halve Marathon. Ook mijn moeder deed voor de derde keer mee aan de wandel versie van deze Halve Marathon.

Ik had een goede voorbereiding gehad. De halve marathon van Enschede was goed verlopen. Daarna was in het weekend van 18 tot 20 mei de ROPA Run. Alleen ging ik deze keer niet mee als loper maar als fietser. Want als je een ROPA Run heb gelopen moet je daarna toch wel weer enkele weken weer herstellen. Dus daar had ik dit keer geen last van.

Team 226 op Coolsingel.jpg

En ik heb op zondag 26 mei nog meegedaan aan de Eiberrun in Eibergen. Daar liep ik de 5 Engelse Mijlen in 38:40. Dat was een goede snelheidstraining.

De omstandigheden waren voor Renesse goed dit jaar. Het was niet te warm, wel veel wind. Maar op het strand hadden we gelukkig de wind in de rug en laag water. Door de regen was het strand ook hard om op te lopen. Voorgaande jaren was het strand droog en zacht zand. De benen voelde goed omdat ik na de ROPA Run niet hoefte te herstellen van het lopen. Voorig jaar had ik 2 weken voor de Halve van Renesse de ROPA Run gelopen en dat voelde ik toen wel in de benen.

Onderweg heb ik ook niet op mijn horloge gekeken om te kijken hoe snel ik liep. En ik ben ergens in het midden gestart zodat ik ook niet te snel van start zou gaan. Vorig jaar liep ik 1:56:15 en in de eerste editie 1:57:09 en beide keren was het toen erg warm. Dus dit jaar moest ik er wel onder zien te komen gezien de omstandigheden.

Het ging goed. Zelfs bij de hoogste klim in de duinen ben ik naar boven gerend. Voorig jaar weet ik nog dat ik moest wandelen! Maar nu kon ik rennend naar boven! En voordat ik er erg in had zat ik al over de helft! Ik ben door diverse mensen ingehaald en zelf heb ik ook diversen mensen ingehaald tot dat ik op de laatste kilometer zat. Toen kon ik nog versnellen en had geen idee hoe lang ik er toen over had gelopen! Totdat ik op de finishklok zag dat ik zo rond de 1:51 zat!

 

 

 

Halve Marathon Renesse 1 juni 2013.jpg

                                             Finish foto Halve van Renesse

Dit jaar werd er niet met een chip gelopen maar werden de tijden met de hand geklokt. Volgens mijn eigen klok had ik er 1:51:10 over gedaan en volgens de uitslagen liep ik 1:51:31! Toch een dikke PR op dit parcours! Volgend jaar misschien onder de 1:50?

En ook mijn moeder had de halve Marathon dit jaar sneller uitgewandeld dan vorig jaar! De omstandigheden waren dus gewoon weer fantastisch en ook een goede organisatie!

www.sportpromotionzeeland.nl

1 juni 2013 HALVE VAN RENESSE.jpg

 

13:39 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.