22-04-13

Jes! I did it!

Gelukkig gaat het weer de goede kant op. Ik heb de afgelopen tijd geen wedstrijden gelopen, maar wel bezig geweest om mijn duurvermogen weer op te bouwen. Met als doel om op 21 april de Halve Marathon in Enschede uit te kunnen lopen. Nou, en dat is ruimschoots gelukt!

 

Gisteren ben ik samen met nog een aantal hardlopers uit Haaksbergen, op de fiets naar Enschede gereden. Mijn doel was om de halve marathon in ieder geval onder de twee uur te gaan lopen. Ik wist al bijna zeker dat ik in ieder geval niet sneller zou lopen als verleden jaar. Toen liep ik 1:47 en een beetje. Toen was ik samen met de Pacer 1:45 gestart. Maar die ging in het begin zo hard dat ik uiteindelijk mijn eigen tempo ben gaan lopen.

Gisteren had ik me voorgenomen om niet met een Pacer te starten. Voor mij stond de Pacer van 1:45 en net achter mij die van 1:50. Dus daar tussen ben ik dus gestart. En was mijn plan om daar in de buurt te blijven, maar niet met hun mee te gaan lopen.

 

 Net voor de start van de Halve Marathon in Enschede.

407071_596899210320478_1753373245_n.jpg

In het begin liep ik nog net boven de 12 km in het uur. Maar dat had ikzelf niet in de gaten. Want je loopt met de menigte mee en probeer in het begin de langzamere lopers in te halen. Vanaf kilometer 4 kon ik lekker mijn eigen ritme blijven lopen. Gemiddeld liep ik 11,5 km per uur. Het was best warm, maar ondanks dat had ik er weinig last van. Bij iedere drankpost drinken, af en toe een spons boven mijn hoofd leegknijpen en lekker door blijven lopen!

Het is ook net alsof het parcours korter wordt. Maar dat is natuurlijk niet zo. Maar omdat ik de weg goed ken en weet wat er gaat komen, lijkt het sneller voorbij te gaan. Alleen bij Glanerbrug krijg ik altijd even een dipje. Maar dat komt ook dat je een recht stuk loopt een klein rondje door Glanerbrug loopt, en vervolgens weer het rechte stuk terug naar de finish. En als ik dan het 20 km punt gepasseerd ben, krijg ik weer even vleugels en versnel dan weer!

De hele weg keek ik ook niet op mijn horloge naar de tijd. Ik heb gewoon op gevoel gelopen en finishte dan in 1:50:00 precies! Ondanks dat de Pacer van 1:50 op het laatste stuk mij voorbij liep! Hebben ze toch weer wat sneller gelopen! Ik heb mezelf niet over de kop gelopen en kwam vrij ontspannen over de streep!

Onderweg zag ik vele bekenden die stonden aan te moedigen! En als ik echt voor een tijd ging lopen, liep ik hun dan ook straal voorbij! Nu had ik de tijd om terug te zwaaien.

14:58 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.