04-06-12

2e editie van de Halve van Renesse!

Afgelopen zaterdag heb ik voor de 2e keer deelgenomen aan de Halve marathon van Renesse. Deze halve marathon werd voor de 2e keer ook georganiseerd. Ook kende deze halve marathon dezelfde winnaar als vorig jaar, Niels Strik uit Baarn won deze 2e editie in een tijd van 1:12:09 Ondanks een zwaar parcours een super snelle tijd! Bij de dames won Anjolie Engels in 1:22.25. Zelf deed ik er iets langer over. Ik liep 1:56:16, wel iets sneller dan verleden jaar. Toen liep ik nog 1:57:09 maar toen was het ook een stuk warmer. En nu had ik ook nog de ROPA run in de benen. Dat kon ik wel merken. Ik was nog niet 100% hersteld. Maar ondanks dat kan ik weer terug kijken op een mooie halve marathon!

 

Foto-0015.jpg

Bij de start kwam ik weer eens een bekende tegen. Ik wist wel dat zij mee zou doen aan deze halve marathon. Sigrid is een oud collega van mij die ook marathons loopt. Zij is samen met haar vriend in voorbereiding op de Kustmarthon. Dan was deze halve marathon een goede training voor hun. Zelf ga ik eind oktober de marathon in Dresden DLD, lopen. Dus ik zag dit ook als training. En omdat ik nog geen week gelden nog de ROPA run had gelopen was ik van plan om het rustig aan te doen. Verleden jaar was ik te snel van start gegaan en was ik op het strand helemaal kapot gegaan. Toen heb ik hele stukken moeten wandelen.

 

Halve van renesse strand.jpg

              Op het strand was het weer zwaar om te lopen.

Ik ben ergens middenin gestart. En rustig gestart. Alleen kreeg ik op het strand steken in de zij die niet meteen weg wilde gaan. Toen heb ik even moeten wandelen totdat ze weer weg waren. Ik ben door heel wat mensen ingehaald! Maar toen we weer het strand afgingen, was er een flinke klim naar boven. Toen heb ik er weer wat ingehaald en in de duinen. Net voor de finish wist ik nog een aantal lopers in te halen en kwam als 27e dame over de streep, van de 136 vrouwlijke deelnemers! En 328e van de 620 deelnemers. Ik was zeer tevreden want ik had ook weer wat sneller gelopen dan vorig jaar!

14:04 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.