29-04-12

2e ROPA run Proefestafette team 226.

De 2e proefestafette van team 226 uit Haaksbergen zit er weer op. Dit jaar ga ik voor de 2e keer deelenem als loper aan de ROPA run. En daarvoor moet natuurlijk getraind worden. We hebben in maart de 1e proefestaftte gelopen. 2 x 40 kilometer met 1 uur rust er tussen. Nu hebben we 60 km gelopen met ons team, vervolgens 5 uur rust en ten slotte weer 60 kilometer gelopen. Dit jaar loop ik in team A. Wij gingen met ons team van 4 lopers en 4 fietsers richting Eibergen. Team B liep liep richting Enschede. Na de rust van 5 uur zouden wij weer hun route gaan lopen en zij onze route.

Maar eerst moesten  we om 16:00 uur aanwezig zijn bij het clubgebouw van de atliekvereneging Haaksbergen. We kregen ook onze teamkleding uitgereikt. Dit jaar liep het gehele team in fel groen. Eerst moest iedereen alleen op de foto en vervolgens als team. Ook de pers van Tubantia was aanwezig om een stukje in de krant te schrijven en foto's te maken. Er komt een artikeltje in het huis aan huis blad "Rond Haaksbergen" en in het regionaal dagblad Tubantia.

En om 18:00 nadat iedereen zijn bedje voor de nacht had klaargemaakt en was omgekleed, gingen we van start van de eerste 60 kilometer. Gelukkig was het droog en niet koud. Het lopen ging dan ook voorspoedig. We kwamen ruim binnen de geplande tijd binnen. Team B was inmiddels al 10 minuten binnen toen wij klaar waren! Zij liepen net iets harder dan wij.

 

P28-04-12_18.40.JPG

              Je ziet ze al van ver aankomen!

Omstreeks 22:40 kwamen we weer bij het clubhuis. Team B was inmiddels al gedoucht en lag al op de massagetafel. Na een wel verdiende massage, een kop soep en nog nagepraat te hebben lagen we rond 12:30 op ons bedje. Voor mijn gevoel heb ik niet echt kunnen slapen. Er was buiten zeer harde wind, een aantal mensen maakten nog wat geluid. Maar om 3:15 was iedereen weer klaar wakker en maakte zich weer op voor de volgende 60 kilometer. Nog even de spieren los laten masseren, een broodje en een kop koffie en gaan!

Er was nog steeds een zeer harde wind. In het begin waren we nog een paar keer verkeerd gelopen zodat we weer wat tijd hadden verloren. Maar gelukkig zaten we weer snel op schema. Ik kon zelf wel merken dat er een harde wind stond en de benen voelden toch wel wat zwaarder aan. Ondanks dat kon ik rond de 12 km per uur blijven lopen.

P28-04-12_18.32[01].JPG

             De wissel.

Iedereen voelde de vermoeidheid toeslaan en de spieren werden strammer. Maar we kwammen rond 9:55 aan bij het clubhuis. Toch nog net onder het schema kunnen lopen. En Team B was net als de eerste keer, weer bijna 10 minuten eerder binnen dan wij! Maar een van onze lopers had last van een verkoudheid waardoor hij minder snel kon lopen dan wat hij gewend is. Het was ook maar een training. Tijdens de ROPA run hopen we toch weer een gemiddelde te halen van 12,2 km/uur. En nu nog genoeg sponsorgelden bij elkaar halen. Je kunt ons ook steunen door deze link aan te klikken;

Doneren Team 226 Haaksbergen runners

 

12:12 Gepost door C.Slingerland in ROPA run 2012 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.