23-04-12

Weer goed gelopen in Enschede!

IMG_3639.JPG

Gisteren was de marathon van Enschede. De marathon ging om 10:30 al van start. Maar ik ging ook dit jaar geen hele marathon lopen maar lekker weer de halve! De halve ging om 13:45 van start. Normaal is dat het heetst van de dag. Maar dit jaar was het een stuk koeler en daardoor ging het lopen ook een stuk makkelijker!

Ik zag weer vele bekende gezichten aan de start. De pacer van de 1:45 kende ik ook, dat was de eigenaar van de run2day winkel in Hengelo. Ik besloot om bij hem aan te sluiten. Als het tempo te hoog lag, kon ik altijd langzamer gaan lopen. Mijn doel was om in ieder geval onder de 1:50 te finishen. Ik wilde mijn tijd van verleden jaar weer gaan verbeteren op dit parcours!

Meerdere mensen hadden het plan om met de pacer van 1:45 mee te gaan lopen. Het werd erg druk en moeilijker om erbij te blijven. Maar ik wilde niet sneller gaan lopen. Bang dat ze me toch weer in zouden halen. Dus ik liet me iets terug zakken. Maar goed ook want hun tempo lag toch wel vrij hoog. Ooit heb ik onder de 1:40 gelopen, maar dat is al weer een aantal jaar geleden. Dat lukt me op dit moment niet.

Ik wilde lekker lopen en dat is me ook gelukt. De tijd vloog weer voorbij. Aan alle kanten werd ik door bekende en onbekende mensen aangemoedigd en op de foto gezet! We kwamen door Lonneker en Glanerbrug. Daar kreeg ik een beetje een ROPA run gevoel! Mensen die muziek maken en met een drankje in de hand de lopers aanmoedigen. Ondanks de regen en hagel stond er genoeg volk langs het parcours.

De kilometers vlogen voorbij. Zelfs het stuk naar Glanerbrug en terug! Als je dan terug loopt zag ik heel veel mensen nog achter mij lopen. Net voor de finish zag ik een man voor mij struikelen en viel op zijn hoofd. Gelijk rende er EHBO ers op hem af. Dat was even een akelig gezicht. Ik kwam gelukkig fit over de finish in 1:47:57, daarmee was ik super gelukkig!

IMG_3731.JPG

Op de terug weg vanuit Glanerbrug, bijna bij de finish!

16:41 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.