31-03-12

Engelse Mijlenloop, Haaksbergen

De laatste tijd heb ik weer weinig de tijd gehad om een blogje te typen! Maar ik heb ondertussen niet stil gezeten. Weekelijks loop ik tussen de 45 en 55 km en zo nu en dan een wedstrijdje. Maar wel het liefst in de buurt. Ik heb geen zin meer om het gehele land door te reizen om ergens mee te doen aan een wedstrijdje. Gezien de huidige benzine prijzen en inschrijf gelden wordt dat toch een dure hobby. En aangezien ik niet zo'n topper ben die goed wordt gesponsord of geld toe krijg! Zoek ik het toch liever dichtbij huis op! Nu de zomer er weer aankomt worden er genoeg wedstrijdjes georganiseerd

Het is inmiddels een week geleden dat ik mee heb gedaan met mijn 2e wedstrijd van dit jaar! De Engelse mijlenloop in Haaksbergen. Een wedstrijd op loopafstand van huis! Je kunt de 10 Mijl of 5 mijl lopen. Verleden jaar liep ik de 10 mijl. Maar nu wilde ik graag mijn Pr verbeteren op de 5 mijl. In oktober 2011 liep ik in Holten nog 38:37. Mijn doel was om daar in ieder geval onder te komen.

Mijn vorm is de laatste tijd goed. Zeker nu ik niet meer veel aan wedstrijden doe. Ik geloof dat dat toch een aanslag op je lichaam is. En ik neem tussen door voldoende rust. Gelukkig was het afgelopen zondag prima loopweer. Niet te heet of te koud. Precies goed om in de korte tight te gaan rennen.Het was wel erg druk. Het lijkt er op dat steeds meer mensen gaan rennen!

Ik besloot een beetje voorin te gaan starten. Er stonden genoeg mensen voorin die eigenlijk daar niet hoorden te staan! Want die werden al heel snel door de snellere lopers ingehaald! In het begin was het dan ook een inhaalrace.

EM loop 2012.png

Toen ik eindelijk mijn ritme te pakken had, ging de tijd dan ook snel voorbij. Voordat ik het wist had ik het keerpunt alweer gepasserd. En toen zag ik wat er nog allemaal achter me liep! Zeker meer dan de helft liep achter mij. Ik heb de gehele race niet op mijn horloge gekeken maar gewoon gerend! Ik finisde dan ook in een tijd van 38:28! Mijn doel had ik gehaald! Weer een Pr gelopen. Ik kan weer tevreden terug kijken op een geslaagde race. Volgend jaar dan toch weer de 10 mijl? Nu eerst de halve marathon van Enschede op 22 april. Hopenlijk wordt het dan niet zo erg heet.

22:47 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.