04-03-12

De eerste Proefestafette zit er weer op!

Dit jaar ga ik voor de tweede maal meelopen met de ROPA run. Vandaag hadden we met ons team 226 uit Haaksbergen de eerste proefestafette gelopen. Om 4:00 moesten we ons verzamelen bij ons clubhuis van de atletiekvereneging in Haaksbereg. Alleen was ons team vandaag niet helemaal compleet. Wel alle 8 lopers waren aanwezig. Iedereen had er weer veel zin in. Er zaten heel wat debutanten in het team van 2012. En ook veel mensen die al vaker hadden meegedaan. Ik zit weer in bijna hetzelfde team als in 2011. Alleen een loper die verleden jaar op de fiets zat, ging nu als loper mee. Alleen waren we toen team B en dit jaar team A. Wij gaan dan ook als eerste team van start in Parijs.

Om precies 5:00 uur gingen de eerste twee lopers en fietsers van start. Om de 1500 m werd er gewisseld. Ik mocht nog even in de auto blijven zitten want ik ging als 4e loper van start. Het was wel weer even wennen om na 1500m weer te moeten wisselen. In het begin liepen we tegen de 13 km/u. We gingen 2 x 42 km lopen, iedere loper loopt dan ongeveer 10,5 km. Het lopen ging prima. Wel iedere keer vrij snel van start. En het was ook erg mistig vanmorgen.

 

proefestafette Ropa run 4-03-12 ontbijt.jpg

 

Na 3,5 uur kwamen we weer bij het clubhuis aan waar een lekker ontbijt voor ons klaar stond. Na 1 uur pauze gingen we voor de tweede keer van start. We merkten wel dat het toen wat zwaarder werd. Maar konden het tempo boven de 12 km/u wel handhaven. Tijdens de ROPA run willen we een gemiddelde van 12,2 km/u lopen. Maar omdat de afstand nu veel korter was, liepen we gemiddeld 12,5 km/u.

 

4-3-12 Ropa run lopen Estafette.jpg

 

We hadden erg veel geluk gehad met het weer. Op een gegeven moment brak de zon door en werd het redelijk warm. De tweede helft ging ook iets langzamer dan de eerste helf. De laatste 500 m hebben we met alle 8 lopers uitgelopen. 

14 april hebben we de 2e proefestafette en dan gaan we 2 x 60 km lopen met 5 uur rust. En dan lopen de teams apart van elkaar zoals we straks met de ROPA run gaan lopen. Dan wisselen de teams telkens na 60 km. We kijken er al naar uit! 

 

Ropa proefestafette wissel groepsfoto  4-3-12.jpg

 

20:21 Gepost door C.Slingerland in ROPA run 2012 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Knap hoor, en best een heel stevig tempo om de Roparun te lopen! Veel plezier en succes bij de voorbereidingen.

Gepost door: Fred | 29-03-12

De commentaren zijn gesloten.