13-01-12

Halve van Egmond, mijn 1e wedstrijd in 2012!


Het is inmiddels alweer 5 dagen geleden dat ik mijn eerste wedstrijd van 2012 heb gelopen! Afgelopen zondag was ik met een bus vol andere hardlopers uit Twente naar Egmond geweest. De weersomstandigheden waren gunstig. Wind in de rug op het strand en laag water! We hadden er allemaal zin in.

De bus kon niet dichtbij de start komen net als voorgaande jaren. We moesten ongeveer 2 kilometer lopen om bij de start te komen. Eerst zijn we naar de sporthal gelopen waar we ons konden omkleden. Het was al aardig druk daar. De mensen die de kwart marathon hadden gelopen waren al gefinisth. En ik stond in startvak A, vrij vooraan. Maar het was bij de start nog erg druk. Ik moest zigzaggend tussen de langzamer lopers door om in mijn ritme te komen. Ongeveer na 3 kilometer gingen we het strand op. We hadden niet helemaal de wind in de rug. Het duurde dan ook wel even voordat ik echt lekker kon lopen. Ik voelde me ook niet 100% fit omdat ik weer verkouden was.

Toen we het strand afgingen, liep het omhoog de duinen in. Daar moest ik even wandelen om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Ik twijfelde ik wel of ik deze halve marathon wel onder de 2 uur ging lopen want ik had het zwaar in de duinen! De laatste tijd had ik niet veel meer getraind op het klimmen. Mijn tussentijd op het 10,5 km punt zat ik op 54:35, op 15 km; 1:19:34 en mijn finishtijd was; 1:53:58 Ondanks dat ik niet echt lekker had gelopen was ik toch zeer tevreden over mijn finishtijd en kan weer terug kijken op een geslaagde dag in Egmond aan zee! Op naar de volgende gezellige loop.

ehm12-06136.jpgehm12-17741.jpg

 

11:17 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.