05-01-12

Nog de beste wensen voor 2012!

Iedereen nog de beste wensen voor 2012 en dat het weer een sportief, maar vooral gezond jaar mag gaan worden!

Voor mij staan er weer een aantal sportieve uitdagingen op het programma. Aankomende zondag loop ik weer mijn eerste wedstrijd van dit jaar; de halve van Egmond. En ik heb me ingeschreven voor de 2e editie van de halve van Renesse. In oktober staat er weer een hardloopreisje in de planning van mijn atletiekvereneging uit Haaksbergen. Ze zijn van plan om dit jaar naar Dresden te gaan. Daar hoop ik dan de marathon te gaan lopen als ik mee ga.

Maar ik kijk vooral weer uit naar de ROPA run! Hoogstwaarschijnlijk zal ik weer mee gaan als loper. Het blijft een mooi evenement. Vooral om dat je dit doet voor de zieke medemens.

een lid van onze atletiekvereneging heeft zelf half december te horen gekregen dat hij acute leukemie heeft. Dze man heeft zelf 2 jaar geleden meegedaan aan d eROPA run. Toen liep hij voor ernstig zieke mensen en nu lijd hij zelf aan deze slopende ziekte. Hopenlijk kan hij dat gevecht winnen. Nu zijn we met ons team zeker gemotiveerd om mee te doen.

Helaas zijn er zoveel mensen die deze ziekte krijgen. En om het voor hun een beetje dragelijk te maken, hopen we met alle deelnemende teams weer een mooi bedrag bij elkaar te lopen. Verleden jaar was dat nog ruim 5 miljoen euro! Dit jaar gaan er nog eens 50 meer tema van start vanuit Hamburg. En misschien, gezien de huidige crisis gaan ze dat bedrag overstijgen.

Dit jaar is er ook nog een extra doel aan toegevoeg; Stichting tegenkracht Dat is een stichting die bieden kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan.

Verleden jaar heeft onze triathlonvereneging Triade in Zwolle ook een wedstrijd georganiseerd om voor die stichting geld binnen te halen. En ook dit jaar zullen ze weer met de triathlon in Zwolle dat doen. En Jantiene Hannesen, een zeer fanatieke sport kennis van mij, zal met haar sportieve prestaties zoveel mogelijk sponsor gelden bij elkaar gaan lopen, fietsen en zwemmen!

En zo wordt er weer actief gesport voor een mooi doel voor de zieke, sportende, medemens!

12:06 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.