21-11-11

7 Heuvelenloop

Gisteren was er weer de 28ste editie van de 7 heuvelenloop. En ik ging voor de 6e keer deelnemen aan deze mooie maar drukke loop!Ieder jaar komen er steeds meer deelnemers mee. Vorig jaar finiste 24450 lopers. Dit jaar waren het er 25964. Natuurlijk waren er mensen die zich wel hadden ingeschreven, maar niet aan de start verschenen en mensen die voortijdig moesten stoppen. Op de eerste 5 kilometer zie je zelfs mensen omkeren omdat ze waarschijnlijk onvoldoende hebben getraind of vanwege een blessure. Gelukkig zat het mijn vorm wel goed! Ik was van plan om rond de 1:15 te finishen. de laatste keer dat ik onder die tijd zat, was in 2007. In 2008 deed ik een keer niet mee. In 2009 en 2010 liep ik rond de 1:17.

Nu was mijn doel om in ieder geval die tijden te verbeteren.

Samen met nog twee leden van de atletiekvereneging, ging ik vanuit Goor met de trein naar Nijmegen. Gelukkig zat de trein niet zo erg vol als vorig jaar. Toen moesten we de gehele reis staan. We waren ruim op tijd in Nijmegen zodat we ons rustig voor konden bereiden op de wedstrijd. Die 2 andere loopsters liepen ongeveer net zo hard als ik loop. En we stonden ook in hetzelfde startvak zodat we na afloop ook niet lang op elkaar hoefden te wachten. we besloten wel om ons eigen tempo te lopen. Je raakt elkaar onderweg toch kwijt in die massa.

Gelukki9g hoefde ik deze keer niet na 200 meter na de start nog naar het toilet en kon ik lekker doorlopen. Verleden jaar had ik daardoor ook tijd verloren omdat ik een sanitaire stop moest maken.De gehele weg was ik langzamere lopers aan het inhalen. Schijnbaar hadden vele mensen een hele andere tijd opgegeven dan wat zij daadwerkelijk zouden lopen. Daardoor zaten ze verder voorin in het startvak. Het was dus weer zig zaggen door de menigte heen. Sommige lopers liepen als groep en versperde zo de weg voor de snellere lopers.

Ook werd ik bijna een keer onderuit gelopen door iemand die mij voorbij snelde. Dat was wel een nadeel van zo'n massale loop. Toch heb ik mijn tempo hoog kunnen houden. Op 5 kilometer zat ik op 24:49 en op het 10 km punt op 49:41. Tijdens het lopen lette ik eigenlijk niet op de tijd. Maar toen ik was gefinsth kreeg ik via een sms mijn eindtijd en tussentijden door.Mijn eidtijd op de 15 km was 1:14:41

 

Bij de finish ging ik op de andere 2 loers van mijn club wachten. Maar ik zag ze niet. Toen ben ik naar de garderobe gelopen, heb me omgekleed. Maar zag ze daar ook niet. Ik heb daar nog zeker 3 kwartier staan wachten en begon me een beetje zorgen te maken. Zij deden er echt niet zo veel langer over dan ik. Ook kwamen de lopers binnen die een half uur na ons waren gestart. Toen ben ik naar de trein gelopen. We zouden de trein van 15:45 weer terug naar huis nemen. Daar aangekomen, reed die trein net weg! Toen heb ik een trein later gepakt. Op een gegeven moment werd ik door een van die lopers gebeld. We waren elkaar gigantisch mis gelopen! Zij zaten in de trein van 15:45 en hadden ook staan zoeken naar mij. En ze waren inderdaad bijna gelijk met mij gefinisth! Maar gelukkig was er niets aan de hand en waren we allemaal in ieder geval over de finsh gekomen. Alleen balen dat we elkaar mis waren gelopen.

 

Mijn trein had ook nog een uur vertraging doordat er bij "Dieren" een ongeluk was gebeurd. Daardoor reed de trein niet verder naar Zutphen waar ik had over moeten stappen. Dus ik belde naar huis om te vragen of mijn vriend mij kon ophalen. Die baalde er natuurlijk ook van, want dat was ook een uur rijden!

Uiteindelijk was ik om 19:00 uur weer thuis. Volgende keer toch maar duidelijker afspreken waar we elkaar weer zouden treffen! Vorig jaar was ik met een hele grote groep en hadden we afgesproken in een parkeer garage.Toen ging het niet mis!

 

7h11-22329.jpg

 

 

10:52 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.