31-10-11

Diepe hel Holterbergloop, een pr op de 5 Mijl!

Diepe-Hel-Holterbergloop.jpg

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag was er de 24e editie van de Diepe Hel Holterbergloop. Er deden heel wat lopers mee op de dieverse afstanden, het was dan ook prachtig loopweer! Dit was voor mij de eerste keer dat ik daar de 5 mijl ging lopen. 2 keer heb ik daar de 10 mijl gelopen. Omdat ik nog moest werken had ik gekozen voor de 5 mijl.

En dat bleek een goede keus te zijn geweest. Het lopen ging ook super. Ik stond redelijk vooraan in het startvak waardoor ik weinig hinder ondervond van langzamere lopers. Er stond een dame naast mij in het startvak en die vroeg hoe lang ik er over zou doen. Ik had als doel gesteld om onder de 40 minuten te lopen dat was mij op de singelloop in Enschede ook gelukt. Alleen dit parcours is heuvelachtiger maar daardoor hoopte ik bij de afdalingen tempo te kunnen lopen.

Om 13:00 uur werd het startschot gegeven, eerst een stukje door Holten en daarna de eerste klim naar boven. Gelukkig was het niet zo'n lange klim want daarna hadden we weer een vrij lange afdaling. Maar daarna kwam de langste en hoogste klim naar boven. En aangezien ik net als met fietsen, niet echt een klimmer ben werd ik door heel wat mensen ingehaald. Er was een vrouw die mij daar inhaalde maar ik kon toch redelijk bij haar in de buurt blijven. Op de afdaling haalde ik weer heel wat mensen in, zo ook die dame die mij op de klim had ingehaald. Ik probeerde bij haar weg te lopen en dat lukte. Maar zij bleef wel bij mij in de buurt lopen het was toch niet zo gemakkelijk als ik had gedacht! Ongeveer 200 m voor de finish was er nog een kort klimmetje naar boven en lukte het haar om mij toch weer voorbij te rennen. Ik had helaas niets over om er nog een laatste eindsprint uit te halen. Toch had ik een persoonlijk record op de 5 mijl gelopen. In Enschede liep ik een paar maanden terug 39:40 en nu had ik er 38:37 over gedaan en werd daarme 23 ste dame van de 285 vrouwlijke deelnemers!

 

diepe_hel.jpg

11:00 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.