21-08-11

Hulsbeek Triathlon

Gisteren heb ik meegedaan met een 1/8ste triathlon op Het Hulsbeek in Oldenzaal. dit was de laatste wedstrijd van de Twentse triathlontour 2011. Dit jaar heb ik alleen meegedaan aan dit slotonderdeel. In 2007 heb ik de tour bij de dames gewonnen. En in 2009 was ik nog 3e dame. Maar omdat ik dit seizoen niet echt heb getraind voor de triathlon en ook weinig zin had om weer 3 avonden op pad te zijn. Heb ik niet meegedaan met de gehele tour.

De twentse triathlon tour bestaat uit 4 verschillende wedstrijden. Maandag 15 augustus was er een tijdrit over 8 kilometer, dinsdag 16 augustus een Aquathlon. Dat is 500 m zwemmen, 3 km rennen en tenslotte 250 m zwemmen, woensdag  17 augustus een Run, Bike,Run. 5 km rennen, 20 km fietsen en tenslotte weer 2.5 km rennen. Dit jaar was er ook een zeer sterk deelnemersveld bij de vrouwen. Ik had denk ik ver achterin had gezeten als ik toch had meegedaan!

En omdat ik dit seizoen nog geen enkele triathlon had gedaan, en toch weer zin had om er weer een te doen. Had ik me hiervoor opgegeven. Afgelopen donderdag zat ik voor de 2e maal op de racefiets. Meer om even mijn nieuwe zadel en trisuit te testen. En de laatste tijd had ik ook niet echt gezwommen. Dus ik had er geen hoge verwachtingen van dat ik een supertijd neer zou zetten. Ik ging er meer heen voor de gezelligheid en de goede organisatie. En omdat ik op 4 september ook nog 1/8 ste triathlon ga doen voor de finale van de verenegingscompetitie. Dis was even een test of ik dat wel zou aankunnen.

 

Het zwemmen ging wel boven verwachting. ik had wel mijn wetsuit aangetrokken. Dat scheelt voor mij ook al gauw wat tijd. ik zwom over die 500 meter ongeveer 9:30. We moesten met tussenpozen van 30 seconden starten. ik haalde nog een dame in die dus 30 seconden voor mij was gestart. Maar daar had zij al rekening meegehouden dat ze ingehaald zou worden met zwemmen.

Toen ik het water uit kwam moest ik me eerst uit mijn pak wurmen. Al gauw kwam die andere dame ook het water uit. Ik had al wel tegen haar gezegd dat ze me wel met fietsen zou inhalen. En dat deed ze! Zelfs toen ze terug moest om haar helm nog op te zetten. Het fietsen vond plaats op de wielerbaan. We moesten 19 km fietsen, 8 ronden over de wielerbaan. Er zat ook nog een aardige klim in het parcours waar we 8 keer overheen moesten. Ik kon merken dat ik totaal geen fietstraining heb gehad! Ik werd door veel fietsers nog ingehaald. Zelfs door iemand op een mountainbike! Zelf heb ik er nog 3 ingehaald. Over die 19 km deed ik 37:30 min. Een stuk langzamer dan in 2009! Maar goed toen had ik veel meer getraind.

Voor het laatste onderdeel was ik niet bang. We moesten 5 kilometer hardlopen. Het was wel een redelijk zwaar parcours omdat het volledig op bospaden liep. We moesten 4 rondjes lopen. Het was een mooi parcours. Ook daar haalde ik nog wat mensen in. Dus ik was niet bang dat ik als laatste zou eindigen. Mijn eindtijd was 1:15:22 Niet slecht met zo'n voorbereiding. Ik was als 16e dame van de 26 gefinist en ik had nog zeker 8 heren achter mij gelaten. Maar de mensen die ik 2 jaar geleden achter mij had gelaten waren dit jaar veel sneller!

Toch was ik zeer tevreden over mijn eindtijd. Ik zal alleen de komende weken wat meer moeten gaan fietsen. Ik hoop dat het weer een beetje mee werkt! 4 september heb ik de volgende triathlon op het Rutbeek in Enschede.

21:13 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.