05-06-11

Halve marathon van Renesse.

Gisteren heb ik meegedaan aan de 1e editie van de halve marathon van Renesse. Naast de hardloopwedstrijd van 21,1 kilometer was er een 10 kilometer wedstrijd en je kon ook deelnemen aan de halve marathon als wandelaar. Mijn sportieve moeder en zus deden mee met de wandel editie. Mijn zus had niet echt veel getraind en twijfelde wel of ze mijn moeder wel kon bijhouden en dat ze uberhaubt wel de finish zou halen! Ik zei dat zij het echt wel ging redden en dat ik haar desnoods op ging halen als ik zelf klaar was met lopen.

Om 10:30 ging de 10 kilometer van start en om 12:00 uur de halve marathon wedstrijd en 5 minuten daarna de wandelaars. Omdat ik volgend weekend mee gaatdoen met de ROPA run had ik me voorgenomen om rustig te gaan lopen. Wel had ik als doel om onder de 2 uur te finishen maar om niet onder de 5 min 30 per km te gaan lopen.Het was warm en het parcours was zwaar omdat het ook een groot gedeelte over het starnd en door de duinen ging. Maar dat maakte het wel zeer afwisselend. Bij de start was het al aardig warm. Bij de eerste kilometer dacht ik nog "waar ben ik weer aan begonnen!" Er was haast geen wind daardoor was het ook erg benauwd. Pas toen we het strand op gingen voelde we de wind. Wat heerlijk was dat.

 

H MT renesse.jpg

Het eerste gedeelte was weer erg zwaar omdat het door mul zand ging. En aangezien ik daar weinig op had kunnen trainen behalve dan die paar keer toen ik op Lanzarote was. Daar heb ik nog wel op het strand getraind maar daar was het zand niet zo zacht als in Renesse. Maar gelukkig konden we na ongeveer 500 m ( voor mijn gevoel leek het wel veel langer!) langs de vloedlijn lopen waar het zand ook harder was. In het begin liep ik zo rond de 5'15 en 5'20 per/ km. Maar door het strand ging de snelheid ook snel omlaag. Ook kregen we toen we het strand afgingen nog een flinke klim in de duinen. Het was ook bloedheet omdat er haast geen wind was. Daar heb ik een klein stukje moeten wandelen. Bij de drankposten ging ik ook wandelen omdat ik dan goed kon drinken. Mijn eindtijd vond ik minder belangrijk dan dat ik moest afhaken omdat ik te weinig zou drinken.

Op deze halve marathon deed er ook nog een bekende Nederlander mee. Beau van Erven Dores liep ook deze halve marathon. Hij zou eerst op blote voeten gaan lopen. Maar ik heb hem toch nog op hardloopschoenen zien lopen! toch schijnt hij een aantal wedstrijden op blote voeten te hebben gelopen.

Beau halve mt Renesse.jpg

Zelf liep ik in mijn shirt waar wij aankomend weekend de ROPA run in gaan lopen. Ik kreeg van diverse lopers leuke reacties. Ik heb uiteindelijk ondanks de warmte wel lekker gelopen en mijn doel behaald. Ik finiste in 1 uur en 57 minuten. Dit was dan ook mijn laatste lange duurloop voor de ROPA run.Deze week ben ik van plan om het verder rustig aan te doen. Een kleine training staat er nog op het programma en spullen pakken voor de ROPA run! Aankomende zaterdag mag ons team om 20:10 starten in Parijs!

Ook mijn zus en moeder zijn de finsh over gekomen. Mijn zus die heeft aardig doorgelopen. Zij deed er 3 uur en 15 minuten over. En mijn moeder binnen de 4 uur. Maar zij deden als wandelaars mee.

 

 

22:57 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi verhaal en beau had last van zijn knieen en liep daarom op schoenen.
En de foto`s zijn gemaakt door fotorunner.nl

Groet Arjan Schotanus/fotorunner.nl

Gepost door: Fotorunner.nl | 02-06-13

De commentaren zijn gesloten.