19-04-11

Haas wint marathon van Enschede!

Afgelopen zondag was er weer de marathon van Enschede. Zelf heb ik de halve marathon gelopen. Na die ervaring van verleden jaar, de warmte en de 2 ronden van 21 kilometer die je nu moet lopen, had ik besloten om niet de hele marathon te gaan lopen in Enschede. Zondag was het weliswaar niet zo warm als verleden jaar. Maar toch lag de temperatuur wel vrij hoog. Zeker als je er voor koos om de hele marathon te gaan lopen. 

Dit jaar kon ik via "Ons huis", een woningbouwstichting uit Enschede gratis meedoen aan de halve marathon. En omdat ik toch al van plan was om daar de halve mee te gaan doen, kon ik via een medewerker daar meedoen. We kregen ons startbewijs en een marathon shirt. We hadden om 12:30 bij "ons huis"in Enschede afgesproken om gezamelijk naar de start van de halve marathon te gaan.

We gingen dan om 13:45 van start. Voor die tijd hebben we nog even naar de finish van de snellere marathon lopers gekeken. De Keniaanen en andere buitenlandse toppers waren al een tijdje binnen, toen de 1e Nederlandse topper binnenkwam. De marathon is gewonnen door Samual Kiprotich uit Urghanda. Hij had het parcours record verbroken. Hij liep in een tijd van 2:07:20. Het oude record stond op 2:09:02. Hij was als tempomaker van start gegaan. Maar de rest kon hem niet behouden en liep hij na 30 km naar de overwinning!

kiprotichtubantiaknipse.jpg

 

Met deze prestatie wint Samuel Kiprotich de bonus van 20.000 euro die de organisatie in het vooruitzicht had gesteld voor een tijd onder 2.08.30. Bij de dames ging de overwinning voor de derde keer op rij naar de Nederlandse Ingrid Prigge, op de Boulevard 1945 klokte zij een tijd van 2.45.10.

Helaas ben ik zelf niet zo'n topper en was ik al blij dat ik een halve marathon onder de 2 uur kan lopen. De hele wedstrijd heb ik lekker gelopen. Ik ben redelijk rustig van start gegaan. Eigenlijk had ik weinig last van de warmte. Het was ook de eerste keer dat ik in korte tight en singlet liep. Dat scheelde wel vond ik. Alleen het laatste stuk bij Glanerbrug over de busbaan vind ik een wat minder stuk in de wedstrijd. In Glanerbrug was het gezellig, veel publiek. Maar het rechte stuk er naartoe en weer terug vind ik minder. Maar daar hoorde ik meer mensen over klagen. Gelukkig stonden er vele bekenden van mij aan de kant om aan te moedigen. Collega's van het werk en andere leden van de atletiekvereniging die zelf niet meeliepen.

Mijn hardloopvriendin, Ellen Tibbe, zag ik de gehele weg net zo'n 200 meter voor mij lopen. Een aantal weken geleden liep zij sneller dan ik op de 10 E.M in Haaksbergen. Toen kwam ik niet bij haar in de buurt. Maar toen op de laatste 2 kilometer kwam ik weer bij haar in de buurt en kon haar uiteindelijk inhalen. Zij had wel last van de warmte zei ze. Ik kon er zelf bij de finish nog een eindsprint uitpersen. Mijn eindtijd was 1:51:12. De vorm begin langzaamaan weer terug te komen. Ik was 2 minuten sneller dan 2 weken terug in Hengelo. En ik was weer snel hersteld na deze wedstrijd. Vooraf had ik Sure 2 endure ingenomen. Ik had hed advies van Michael Severs opgevolgd en het werkte bij mij ook goed! En ik had ruim van te voren goed gedronken. Ook dat helpt mee aan je herstel. Ik kan in ieder geval weer terug kijken op een geslaagde halve marathon!

 

em11-5366.jpg

 

 

16:35 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooie actie foto en het was weer bere gezellig in Enschede, volgend jaar ben ik er weer bij.

Gepost door: Rinus | 22-04-11

De commentaren zijn gesloten.