06-04-11

De halve marathon van Hengelo

Afgelopen zondag heb ik weer eens een keer de halave marathon in Hengelo (OV) gelopen. Deze halve marathon had ik al 2 keer eerder gelopen. Maar gezien mijn huidige conditie ging ik in ieder geval niet lopen om mijn beste tijd te verbeteren. In 2007 heb ik die wedstrijd nog onder de 1 uur 40 gelopen. Maar dat ging ik afgelopen zondag echt niet halen. 2007 was voor mij een topjaar geweest wat lopen betreft. Na de geboorte van mijn dochter heb ik mijn oude niveau nog niet weten te behalen. Terwijl je wel vaker hoort wanneer een vrouw een kind krijgt, dat zij fysiek ook sterker worden en de prestaties daardoor beter worden. Dat geld voor mij helaas niet.

Ook heb ik gemerk dat je, naarmate je ouder wordt ook op de langere afstanden juist sneller wordt. Ik ben nu al een aantal keren ingehaald door een vrouw die ook lid is van dezelfde atletiekvereneging als ik. Terwijl ik haar een aantal jaren nog voor kon blijven, lukt het mij niet meer om haar bij te kunnen houden. En zo zijn er nog meer dames van de vereneging die juist de laatste tijd veel progressie boeken terwijl zij toch wat jaartjes ouder zijn dan ik. En ook als je bij de regionale toppers kijkt zoals Gea Siekman, Ingrid Prigge en Brigite Landewe. Allen dames die tegen de 50 zijn en nog steeds bij de top behoren! Misschien zit ik nu even in een dip en komt de snelheid vanzelf wel weer terug als ik de 40 jaar passeer!

Toch heb ik zondag lekker kunnen lopen. Het was wel zwaar vond ik. Doordat het best wel drukkend weer was. In het begin liep ik vrij snel omdat je met de meute mee wilt lopen. Daarna heb ik een constant tempo aangenomen. Onderweg heb ik ook expres niet op mijn klok gekeken. Wel was mijn doel om binnen de 2 uur te finishen. Halverwege werd ik dus ingehaald door mijn mede clubgenote. Zij liep ook veel makkelijker dan ik. Wel heb ik nog even een poging gedaan om bij haar in de buurt te blijven. Maar helaas kon ik dat tempo niet bijbenen. Zij liep al snel van mij vandaan.

Uiteindelijk ben ik gefinist in 1:53:16. Dus ik mag eigenlijk niet klachen. Tot ruim onder de 2 uur gefinist. Het doet alleen erg veel pijn dat ik niet sneller heb kunnen lopen. Op 17 april ga ik de halve marathon in Enschede lopen. Hopenlijk wordt het die dag niet zo heet als verleden jaar en kan ik mijn tijd van Hengelo weer verbeteren.

halve van Hengelo 2011.jpg

Het laatste stukje van de halve marathon in Hengelo.

14:02 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad, lang zo slecht niet. Ik ga ook niet meer zo hard en al zal dat ongetwijfeld (ook) met de leeftijd te maken hebben, ik maak mijzelf maar al te graag wijs dat er wat pondjes af moeten... De zomer is nog lang!

Gepost door: Fred | 06-04-11

De commentaren zijn gesloten.