28-03-11

17e Engelse mijlenloop

Doedelzakken.jpg

Gisteren, zondag 27 maart werd er voor de 17e keer de Engelse mijlenloop in Haaksbergen georganiseerd. Ik ging voor de 5e keer deelnemen aan deze hardloopwedstrijd. Je kan kiezen tussen de 5 Engelse mijl of 10. Dat is iets meer dan 8 km of 16,1 kilometer. Verleden jaar en het jaar daarvoor heb ik meegedaan met de 5 E.M. En ter voorbereiding op de ROPA run, waar we straks ook veel kilometers moeten maken, koos ik voor de 10 E.M.

Het ROPA run team zou om 11:00 uur op de markt aanwezig zijn om een groepsfoto te maken. De meesten van het team hadden hun jasjes, die we vrijdag hadden gedrukt nog niet. Deze werden gelijk uitgereikt zodat we allemaal mooi op de foto konden. Het team was bijna compleet, op een paar mensen na die niet aanwezig waren.

ROPA run team 2011.jpg

De meesten van het team gingen wel op beide afstanden lopen. Een jongen ging zelfs verkleed als leeuw. Want je kon kans maken op 100 Euro voor diegene die het orgineelst verkleed was. Er was verder nog een man verkleed als clown en verder durfde de mensen niet om verkleed te gaan. Dus des te meer kans om die 100 Euro voor het ROPA run team binnen te halen.

Eerst ging de korte afstand van 5 Mile van start. Het startschot werd om 11:45 gegeven. En om 12:00 uur waren wij aan de beurt. Het was al lekker druk in het startvak toen ik erin wilde gaan. Ik ging ergens middenin staan. Ik wilde ook rustig van start gaan. het was ook best warm. Bijna iedereen had wel een korte tight aan. Ik koos er ondanks de warme temperatuur, toch voor om in een lange tight te gaan lopen. Sinds ik mijn hamstring verleden jaar heb geblesseerd ben ik toch voorzichtig. Ook heb ik het sinds de 1e proefestafette wat last van mijn rug. Dus eigenlijk voelde ik me niet 100% fit daardoor. Daarom wilde ik rustig van start gaan en in ieder geval zo ontspannen mogelijk te lopen. Het doel was om in ieder geval om onder de 1:30 te finishen.

Jasper, mijn team genoot van de ROPA run liep in een leeuwenpak. Hij liep in het begin ook rustig dus ik heb een heel eind samen met hem gelopen. Ik zei al, deze keer laat ik me hazen door een leeuw! Hij kreeg veelk reacties onderweg over zijn pak. Sommige dachten dat hij een Paashaas was! Maar hij had geen lange oren! Ondanks dat pak liep hij toch nog een vlotte tijd. Op het laatst ging hij er ook als een speer vandoor! Ik kon niet bij hem blijven. Onderweg kreeg ik ook nog even een klein dipje. Ik werd ingehaald door dames van mijn atletiekvereneging die normaal ver achter mij lopen! Een dame kon ik ook echt niet meer inhalen. 2 andere dames, die mij onderweg hadden ingehaald klopte ik nog net bij de eindstreep. Maar ze bleken achteraf toch nog sneller te hebben gelopen. Tja, ik kan niet altijd de snelste dame van de AVH zijn. In ieder geval ben ik nog ruim onder de 1:30 gefinist. 1:21:28, Ik mag niet klagen. Alleen heb ik ooit wel veel sneller gelopen en zelfs het podium gehaald.

E.M Loop met Leeuw.jpg

Samen met Jasper, onze ROPA run Mascotte!

15:33 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Dat ziet er gezellig uit, die 10 EM van Haaksbergen, ik dacht even dat je met vakantie naar Schotland was geweest. :-)
Toch nog een heel keurige tijd hoor, en ach die snelheid komt wel weer.

Gepost door: Fred | 31-03-11

Gefeliciteerd en knap gelopen zo met de groep.

Gepost door: Rinus | 31-03-11

De commentaren zijn gesloten.