16-03-11

1e proefestafette, goed verlopen!

Afgelopen weekend kwam het ROPA run team uit Haaksbergen bij elkaar voor de 1e proefestafette. Om 4:00 uur werd geacht om aanwezig te zijn in het clubhuis van de atletiekvereneging. Bijna was het gehele team compleet. In ieder geval alle 8 de lopers waren er en alle fietsers. Ook waren er genoeg mensen aanwezig om voor ons een ontbijtje te verzorgen na de 1e run van 42 kilometer!

1e proefestafette clubhuis.jpg

Het viel niet mee om zo vroeg op te staan. Maar goed straks moeten we 3 dagen met weinig slaap aan de slag! Om 4:00 uur was iedereen die aanwezig kan zijn van het team aanwezig. Eerst nog een beetje wakker worden. Nadat iedereen een kop koffie op had, kregen we eerst een briefing. Team A en team B gingen tegelijk van start. We liepen dus met 2 lopers en 4 fietsers. En er waren 3 auto's mee. Straks rijd er maar 1 auto met 3 lopers erin van 1 team, gaat er 1 loper van start, en zijn er 2 op de fiets. 1 achter de loper en 1 voor de loper die de route bepaald.

Om 5:00 uur gingen we van start. Ik mocht als eerste gaan lopen samen met Martin uit Team A. Met voorop 1 fietser en achter ons 3 fietsers. De sfeer zat er goed in! Iedereen had er zin in. Na ongeveer 1500 meter hadden Martin en ik even rust en mochten wij in de auto. De wissels ging al weer vrij snel. De tijd die de andere lopers liepen gingen al weer vlot voorbij. Zonder dat je er erg in had was je al weer aan de beurt. Onderweg werd er gezellig gepraat, grappen gemaakt en als we buiten de bebouwde kom waren, ging de muziek even wat harder aan in de volgauto en werden de lopers op het wisselpunt met veel kabaal binnengehaald.

1e proefestafette lopen.jpg

Over die 42 kilometer deden we ongeveer 3:30 u. Dus om 8:30 kwamen we weer terug in het clubhuis. Het was er al aardig druk. De plaatselijke fietsclub zat er ook. Er was namelijk ook nog een tourtocht georganiseerd. Voor ons stond er een heerlijk ontbijt klaar. Tosti's, broodjes met vlees en kaas, gekookte eieren. Kortom er was goed voor ons gezorgd. Ik sprong nog eerst even onder de douche voordat ik ging ontbijten. Na het opfrissen en het ontbijt gingen we weer verder naar de 2e ronde van 42 kilometer. Het werd buiten ook al weer een stuk warmer. Ook merkte ik dat ik toch wel wat vermoeide raakte. Maar we gingen weer vrolijk verder. Iedereen had het nog steeds naar zijn zin! En we kwamen weer ongeveer naar 3:30 binnen.  Daarna gingen we gezamelijk nog even wat drinken, evalueren hoe de estafette was verlopen en om 13:00 uur gingen we weer naar huis.

GroteFoto-proefestafette.jpg

De volgende estafette hebben we op 21 mei. Dan wordt er om 18:00 uur gestart en gaan we door tot de volgende morgen 09:00. dan lopen team A en team B wel apart en gaan we eerst 5 uur lopen, vanaf 23:00 tot 04:00 uur rusten en dan vanaf 04:00 uur weer lopen tot 09:00. Zo gaat het straks ook tijdens de ROPA run. En tussendoor blijven we voor ons zelf de conditie op pijl houden. We willen een gemiddelde van 12,4 gaan lopen.

13:35 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.