05-03-11

ROPA run bijeenkomst in Rotterdam

Vandaag ben ik samen met nog een club-en teamgenoot Henry, naar Rotterdam gereisd. Daar was de 2e team bijeenkost voor de ROPA-run in Ahoi. Het was al weer een tijd geleden dat ik in Rotterdam ben geweest. Ik heb daar namelijk vier jaar gewoond. Maar toen we daar naartoe reden, kwam het mij allemaal weer bekend voor. Er was voor mijn gevoel weinig veranderd. We waren al ruim op tijd aanwezig. Dus konden we nog even een bakje kofie drinken en een rondje lopen. Er waren diverse teams die allerlei spullen aanboden om geld in te zamelen voor hun team.

Er was een team die bloemen verkocht, een ander team stond er met petjes waar lampjes in de klep zaten, je kon er allerlei lekkernijen kopen. Wijzelf hadden niets meegenomen om te verkopen. Zeker omdat we al een tijdje onderweg waren. En om daar dan nog de hele dag te gaan staan om wat te verkopen. Daar hadden we geen zin in. Straks op 27 maart hebben we onze eigen stand tijdens de Engelse mijlenloop. Daar hopen we wat te kunnen verdienen. Ik kocht bij een stand een zakje koekjes. Heb ik ook een ander team op die manier gesteund! Henry kocht een stel ROPA run vogels en een lopers shirt van verleden jaar. Want daar stond de organisatie zelf mee.

P05-03-11_09.59.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 10:00 uur begon de presentatie. Er kwamen diverse sprekers aan het woord. Een verpleegkundige die op de afdeling oncologie werkt. Zij vertelde iets over de hoofdhuidkoelers voor mensen die worden bestraald. Die apparaten worden betaald door de inkomsten van de ROPA run. Ziekenhuizen zelf kunnen dat niet betalen omdat ze daar geen geld voor kunnen krijgen. Dus via dit goede doel kunnen ze die apparaten wel aanschaffen. Zo hebben mensen die bestraald worden verminderde kans op haaruitval.

En van de organisatie kregen we informatie over de loop zelf. Van hoe het er onderweg aan toe gaat. Dat je je aan de regels moet houden en niet overal zomaar je bus en kamp op mag slaan. En dat ze in sommige dorpen in Frankrijk niet echt blij zijn met onze komst. Omdat het vooral 's nachts voor overlast kan zorgen. Ze hoopten dus wel dat alle teams zich netjes aan de regels houden want anders kan het gebeuren dat men wordt geweerd in sommige plaatsen. Ook zijn ze van plan om naast de ROPA run vanuit Parijs, ook te starten in Hamburg. Maar dat zal als alles meezit volgend jaar gebeuren.

De presentatie duurde voor ons tot 12:00. Daarna kwam er nog een presentatie voor de andere deelnemende teams. We waren dus langer aan het reizen dan dat we aanwezig waren in Rotterdam. De volgende bijeenkomst in Rotterdam is op 21 mei. Dan ga ik niet mee want ik kom die dag terug van vakantie.

Aankomende donderdag hebben we onze eigen bijeenkomst in Haaksbergen. Zondag 13 maart gaan we onze eerste proefestafette lopen. We starten dan om 5:00 uur in de ochtend en lopen dan tot 13:00 uur. Er staat nog genoeg op het programma. 27 maart gaan we deelnemen aan de Engelse Mijlenloop in Haaksbergen. Deze wedstrijd wordt door de eigen vereneging georganiseerd. En dat is tevens een mooie training voor de ROPA run!

P05-03-11_09.56.JPG 

 

22:22 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.