07-02-11

Helicom Asselronde in Apeldoorn

Gisteren heb ik meegedaan aan de Helicom Asselronde in Apeldoorn. Ik had me ook opgegeven om mee te gaan met een bus die ons daar naartoe zou brengen. De buschaffeur is zelf lid van de Atletiekvereneging Tion uit Enschede en loopt zelf ook dus hard. In de bus zaten ook veel lopers van deze vereneging. En omdat ik al met deze bus van BABa reizen eerder mee ben geweest naar diverse loop evenementen, ken ik de meeste lopers wel. Het was weer een gezellige boel.

Een van de lopers werd ook die dag 50. Er werd onderweg voor hem gezongen en hij trakteerde de gehele bus op cake en gevulde koeken. Ik was in Holten opgestapt. Er waren diverse opstap plaatsen. De meeste zaten al vanaf Enschede in de bus. Het was een klein uurtje rijden naar Apeldoorn. We werden daar 1 kilometer voor de start afgezet. Eerst moesten we ons mooie groene t-shirt ophalen en daarna naar de kleedruimten.

Ik sloot mij aan bij een groepje die ook de Asselronde zouden gaan lopen. 3 jaar gelden heb ik met bijna hetzelfde gezelschap deze ronde gelopen en toen was de vorm ook een stuk beter. Er stond nog aardig wat wind. En na 2 kilometer moest ik even stoppen voor een sanitaire stop. Maar ik kon me al weer snel aanhaken bij de rest het groepje. Helaas voelde ik me na ongeveer 5 kilometer niet echt fit genoeg om hun tempo vast te kunnen houden. Ik kreeg last van mijn maag. Bij de eerste klim voelde mijn benen zwaar aan. Ik was niet voldoende uitgerust. Onder de 2:30 zou ik niet lopen! Ik besloot rustig mijn eigen tempo te gaan lopen gelukkig hoefde ik niet te gaan wandelen.

Het laatste stuk ging weer heuvel af en toen kon ik weer wat versnellen. Uiteindelijk ben ik nog in 2:36 gefinist. Ik was blij toen de finish in zicht kwam. Voor mijn gevoel had ik een hele marathon gelopen! Na afloop hebben we met de groep pannenkoeken gegeten. Dat maakte weer een heleboel goed. Toen ik thuis kwam was ik behoorlijk uitgeblust en merkte dat ik een druke week achter de rug heb gehad.

Vandaag kreeg ik het bericht dat die kennis van mij aan kanker is overleden. Het is sneller gegaan dan verwacht. Zo zie je maar je moet genieten van iedere dag, het kan zo over zijn!

14-36-48_01MW11G.jpg

20:15 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.