05-02-11

Lopen in Apeldoorn

Morgen ochtend stap ik in de bus vol met hardlopers  richting Apeldoorn. Ik ga daar deelnemen aan de Asselronde een afstand van 27 kilometer. Hopenlijk is er dan niet meer zoveel wind als vandaag. Dan kan het nog al eens gaan tegenvallen! Het is wel altijd gezellig om met een hele groep lopers op weg te gaan. Ik reis mee met BABA reizen, een busorganisatie die naar diverse loopevenementen gaat. En vaak loopt de buschauffer ook zelf mee.

Deze week heb ik wel de nodige kilometers kunnen maken. Ondanks het extreme weer. Disdagavond was de weg een ijsbaan. Eerst had ik het niet in de gaten dat het ijzelde en ging ik zo als altijd, lopend naar de baan. Dat is ongeveer 3 kilometer van huis af. Toen ik de duer uitstapte voelde ik dat het zacht regende. Maar het was nog niet echt glad. Na 1 kilometer lopen voelde dat de straat al behoorlijk glad aan het worden was. Ik kon uiteindelijk alleen nog in de berm lopen en heb de atletiekbaan niet meer bereikt! Onderweg kwam ik nog 2 leden van de atletiekvereneging tegen die op de fiets zaten. Zij gingen ook terug naar huis. De training ging door de gladheid niet door.

Donderdagavond kon er gelukkig weer wel op de baan worden getraind. Het was een pittige training. Maar wel weer lekker getraind. En nu morgen lopen in Apeldoorn. Ik ben benieuwd hoe me dat zal vergaan. Het verste wat ik de afgelopen tijd heb gelopen is 21 kilometer. Het moet te doen zijn. En na afloop gaan we met de groep nog gezellig pannenkoeken eten.

19:54 Gepost door C.Slingerland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.