22-11-10

7 Heuvelenloop

Gisteren was er in Nijmegen de 27e 7 Heuvelenloop. Ik ben samen met een grote groep Haaksbergenaren met de trein afgereist naar Nijmegen. Volgens de organisatie zouden er 31.000 lopers deelnemen aan dit evenement. Ook werd er weer gehoopt op een nieuw wereld record. De omstandigheden waren zeer gunstig. Relatief weinig wind en een mooie herfstzon. Het was zeker niet te warm om te lopen. Bij de start had ik het eerst nog wel koud.

Ik had wel een lange tight aangetrokken en eerst wilde ik wel alleen met een hardloopshirt gaan lopen dus mijn thermo hemd had ik er nog even over aan gedaan. Ik stond in het oranje startvak, dat was het 3e vak. Omdat ik tussen de 1:15 en 1:20 zou gaan lopen. Mijn personlijk record staat nog op 1:08 maar door al het blessure leed en ongemakken van de laatste maanden zat dat er zeker voor deze dag niet in! Ik wilde eigenlijk wel proberen zo rond die 1:15 te finishen.

Maar doordat ik redelijk vroeg in het startvak ben gaan staan, moest ik op een gegeven moment toch nog een keer naar het toilet. Ik probeerde het op te houden en hopenlijk zou ik er tijdens het lopen niet meer aan denken. Maar toen de groep in beweging kwam wilde ik toch nog snel een dixi induiken. Maar meerdere lopers dachten er zo nog over en stond er toch nog een rij terwijl het startschot al was gegeven. Net na het passeren van de finish, en toen mijn tijd al begon te lopen zag ik verderop ook nog dixi's staan. Die waren gelukkig niet bezet. Snel erin gedoken. Maar toen kreeg ik mijn tight niet naar beneden omdat er een knoop in het touwtje zat! Daar ging mijn snelle tijd van 1:15 minuten! Toen ik weer op het parcours zat hadden ondertussen al weer honderden lopers mij gepasseerd.

 

7heuvelenloop 21-11-2010-.jpg

Gelukkig had ik weer gauw het ritme weer te pakken en kon ik lekker doorlopen. Het eerste 5 kilometerpun passeerde ik in 26:18, dat viel gelukkig nog mee! Tijdens het lopen had ik verder niet naar de tijd gekeken. Ik kreeg via een sm's later al mijn tussentijden door. De 10 km passeerde ik in 52:07 en uiteindelijk finisde ik in 1:17:20. 21 seconden langzamer dan verleden jaar, dus als ik niet naar het toilet was gegaan dan had ik denk ik wel 1:15 gelopen. Ach, volgend jaar weer beter! Ik kan in ieder geval weer terug kijken op een geslaagde dag.

De andere Haaksbergenaren gingen in het laatste startvak van start. Zij gingen bijna 1 uur na mij van start. Dus bij de finish heb ik ze opgewacht. Ondertussen had ik me al omgekleed en een heerlijk bakje erwtensoep gegeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook het wereld record werd weer verbeterd. Door Leonard Komon, hij liep de 7 Heuvelenloop in een tijd van 41:13! Nou, dat red ik nog niet eens als ik 10 km moet lopen. Toen onze groep weer compleet was gingen we weer gezellig met z'n allen terug naar Haaksbergen. Gelukkig hadden we geen oponthoud met de reis terug. Verleden jaar konden we niet via Nijmegen terug naar Zutphen om daar over te stappen naar Goor. We zijn toen via Utrecht en Amersfoort terug gereist en we waren toen pas om 21:00 uur thuis.

winnaar_3275w.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Leonard Komon verbeterd het wereld record op de 15 kilometer!

14:42 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.