31-10-10

Marathon NR 10! De Landgoed twente marathon uitgelopen!

Het is me dan toch nog gelukt. Ik heb dit jaar mijn 10e marathon uit weten te lopen! Hoewel het geen officiele wedstrijd was maar toch wel 42,2 kilometer. Gisteren op 30 oktober ben ik samen met mijn hardloopmaatje, Ellen Tibbe, van start gegaan om de Landgoed Marathon. Mijn benen voelde goed aan, hoewel ik de laatste tijd niet echt veel op de lange afstanden heb getraind. Maar dit was ook een marathon waar geen wedstrijdstress aan vooraf gaat omdat je lekker rustig kunt lopen en onderweg diverse stops kreeg met versnaperingen. Maar dat maakt deze marathon niet minder zwaar. Want het parcours was echt wel behoorlijk pittig.P30-10-10_10.03[01].JPG

Om 10 uur werd het startschot gegeven. Vooraf werd er nog een gedicht voorgelezen door Marga Bult. En daarna ging de gehele stoet van start. je kon deze loop als duo lopen. Een op de fiets en 1 loper en dan kon je onderweg omwisselen. Ellen en ik deden individueel mee. Er waren ruim 500 deelnemers waarvan er ongeveer 80 individueel meeliepen. Ook was er een loper die de gehele marathon op blote voeten ging lopen. Nou, ik loop toch liever om schoenen. Zeker op sommige bospaden had je uitstekende boomstronken of losse stenen.

We gingen heel rustig van start. Je loopt toch heel anders dan op een stadsmarathon waar je ook echt voor een tijd gaat lopen. Zeker omdat ik de laatste tijd niet echt veel lange afstanden had gelopen was het verstandig om het rustig aan te doen. Ellen was afgelopen week ook ziek geweest dus die deed het helemaal rustig aan. We zijn dan ook uiteindelijk ons eigen tempo gaan lopen. Ik kwam veel bekenden tegen dus ik kon met diverse mensen meelopen.

 

DSC08967.jpg

P30-10-10_11.09.JPGP1010075.JPGP30-10-10_13.21.JPG

 

 

 

 

 

Onderweg kwamen we dus diverse posten tegen met wijn, kaas, pannenkoeken ect. Ik heb alleen de pannenkoeken over geslagen want er stond zo'n lange rij daar te wachten. Verder heb ik wel bij alle posten wat genuttigd. Het parcours was ook prachtig. Af en toe een flinke klim omhoog. In het begin gingen de kilometers snel voorbij. Maar zo rond de 30 km begon het ook meer te klimmen en te dalen en toen ging het minder snel. Ook ben ik in het bos een keer onderuit gegaan. Daar had ik gelukkig tijdens het lopen verder geen last van. Pas na afloop voelde ik mijn knie.

P30-10-10_11.13[01].JPG

 

We liepen ook nog dwars door een koeienstal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We werden bij de finish getracteerd op een glaasje champagne en je kon een bad nemen in een hot tobbe. Ik had het al op de site van verleden jaar gezien, dus ik had mijn badpak ook nog meegenomen. Er waren er ook genoeg die gewoon in ondergoed of hardloopkleding erin gingen.  Nou, het was een geslaagde marathon zeker een aanrader als je het mooie Twentse lansdchap wil bewonderen! Ik finisde in 4:46 maar ik heb bij elkaar denk ik wel ruim 30 minuten gepauzeerd onderweg!

DSC03172.JPG

10:19 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat ! Die M doet me denken aan de Marathon du Medoc in Frankrijk. Lijkt me leuk om eens te gaan lopen.

Gepost door: Bjorn Paree | 31-10-10

Proficiat ! Die M doet me denken aan de Marathon du Medoc in Frankrijk. Lijkt me leuk om eens te gaan lopen.

Gepost door: Bjorn Paree | 31-10-10

Leuke marathon, staat voor de komende jaren op mijn verlanglijstje.

Gepost door: Geert | 02-11-10

Je hebt er blijkbaar van genoten... maar leek me best wel pittig. Prtoficiat.

Gepost door: natalie | 02-11-10

Inderdaad een leuke en bijzondere marathon met een mooie afsluiting de tobbe. Je hebt goed gelopen.

Groet Mo

Gepost door: Mo | 04-11-10

Gaaf en zet deze in de agenda voor volgend jaar!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 11-11-10

De commentaren zijn gesloten.