18-10-10

Landgoed Twente marathon Rossum

Parijs 10 oktober 2010 AVH.jpgAl weer goed hersteld na de wedstrijd in Parijs. We hebben zelfs de plaatselijke krant gehaald. Van de week kwam de wekelijkse krant "Rond Haaksbergen"uit. En tot mijn verbazing zag ik een mooie kleurenfoto op de voorpagina staan van de lopersgroep met op de achtergrond de Eijffeltoren.

Verleden week heb ik nogmaals 20 km gelopen bij mij in de buurt. Het ging iets sneller dan in Parijs. Dat kwam ook omdat het vlak is en ook liepen er geen 10 000 mensen mij voor de voeten. Het ging eigenlijk zo lekker dat ik toch nog een marathon wil gaan lopen.

In april zou ik mijn 10e marathon hebben gelopen als ik in Enschede niet heb op moeten geven! toch wil ik dit jaar mijn doel halen om in de 10e maand, in 2010 mijn 10 marathon te gaan lopen. Daarvoor heb ik een hele mooie uitgezocht. Het is weliswaar geen officiele wedstrijd maar wel een hele marathon. Ik heb me ingeschreven voor de Landgoedmarathon in Rossum. Deze recreatieve maraton gaat over over landgoederen en landerijen in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en is grotendeels onverhard, doch goed begaanbaar.

Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenschuur met koeien, doorkruis je een Arboretum en loop je door een schaapskudde, dit alles in het decor van een betoverend Twents Landschap in herfsttinten. Onderweg zijn diverse stops ingericht waar typisch Twentse streekproducten worden aangeboden. Zo nip je aan een glaasje wijn, proef je een stukje ambachtelijke kaas en geniet je van een vers gebakken pannenkoekje. De begeleiders rijden geheel in stijl op solexen.

En wil je niet de gehele marathon lopen, dan kun je ook inschrijven als duo. Twee lopers starten dan samen met één (eigen) fiets en leggen met z’n tweeën afwisselend lopend en fietsend de volledige afstand af. Onderweg kan er naar believen omgewisseld worden; de loper gaat fietsen en vice versa. Zo loop je een halve maar beleef je de hele marathon. De omgeving en entourage bieden een prachtige gelegenheid om partner, kinderen of vrienden mee te nemen.

Ellen Tibbe, mijn hardloopmaatje had al gevraagd of ik mee wilde doen. Eerst zat ik te twijfelen en vroeg of zioj niet als duo mee wilde gaan doen. Zij wilde liever de gehele afstand lopend afleggen. Dus gaan we samen weer voor de hele afstand. Alleen gaan we deze keer niet om een tijd neer te zetten maar genieten van al de lekkernijen die we onderweg aangeboden krijgen en van de prachtige omgeving.

Kijk voor meer informatie op; http://www.landgoedtwentemarathon.nl

Sfeerimpressie voorgaande edities;

phoca_thumb_l_IMG_4878.jpgphoca_thumb_l_2009_1024_114624AA.jpgLTM0814_Koestal1.jpgLTM0818_Lopers1.jpgWijnen, landgoedmrtn.jpgSolex.jpgphoca_thumb_l_IMG_5085.jpgphoca_thumb_l_2009_1024_151010AA.jpg

Ik heb er al zin in!

14:28 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.