12-10-10

Race Day!

Zondag 10-10 ; Na het onbijt moesten we om 8:15 verzamelen bij de bus en de bus zou uiterlijk om 8:30 vetrekken zodat we ruim op tijd zouden zijn voor de wedstrijd van 20 kilometer! Er zouden ruim 20 000 atleten uit diverse landen mee gaan doen aan deze wedstrijd. Exact om 10:00 uur zal deze wedstrijd plaatsvinden bij Pont d'Lena nabij de Eiffeltoren. De finish is op de Quai Brandy onder de Eiffeltoren.

P10-10-10_08.50.JPGP10-10-10_08.51.JPGNadat iedereen was omgekleed, nog naar het toilet waren geweest en nog even warm hadden gelopen gingen we gezamelijk naar het startvak. Er waren zoveel deelnemers dat je elkaar al snel kwijt raakte. En omdat ik ook niet helemaal achterin wilde starten ben ik ook wat meer naar voren gelopen. Ik stond ongeveer halverwege het startvak met nog twee atleten van onze groep. Huub Hodes en Marc Eijsink. Zowel voorin als achterin zag ik alleen maar mensen. Het leken er wel veel meer dan die 20 duizend die zich hadden ingeschreven!

 

P10-10-10_09.29.JPG

Om 10:00 uur werd het startschot gegeven. De massa kwam langzaam in beweging. Het duurde dan ook wel even voordat ik over de startlijn kwam. Ik kon in het begin bij Marc en Huub blijven lopen. We moesten in het begin heel wat mensen ontwijken. Lopers die eerder waren gestart maar veel langzaamer liepen dan wij, haalde we al snel in. Ook probeerde snellere lopers de langzaamere lopers weg te duwen om zich maar een weg te kunnen banen door de menigte. Ook Marc werd door een loper hard opzij geduwd met als gevolg dat hij bijna viel. Na ongeveer 3 km hadden we wat meer ruimte om ons eigen tempo te kunnen lopen. Marc en Huub was ik daarna al snel uit het ook verloren. De gehele weg bleven liopers elkaar inhalen of werden weer door snellere lopers ingehaald.

 

Ik kwam na 25:36 door op het 5 km punt (netto tijd) Het was warm en het parcours was behoorlijk glooiend. Zo liep je heuvel af en zo moest je weer de heuvel op. Onderweg was de verzorging goed. Om de 5 km kreeg je een fles water en je kon fruit en suikerklontjes krijgen. Omdat het zo warm was gooide ik telkens de helft van het water over mijn hoofd heen om af te koelen. De tijd ging erg snel. Het 10 km punt naderde ik in 52:36. Ik wilde ook niet al te snel lopen want dan was het ook weer snel voorbij! Zeker omdat het een erg mooi parcours was met hier en daar een muziekbandje en veel publiek.

Het 15 km punt naderde ik in 1:19:17. Ik had onderweg de tijd niet bijgehouden maar voor mijn gevoel ging het weer erg snel voorbij. We moesten ook nog een brug over steken en zo kon ik zien dat er nog een behoorlijke massa achter mij liep. Ook zag ik mensen uitstappen of uitgeput langs de kant liggen met hulp van de EHBO over mensen die hun hadden opgevangen. Ik had nergens last van, ik voelde me goed en had het gevoel dat ik nog wel wat sneller had kunnen lopen. Maar door de drukte was dat niet echt mogelijk geweest ook wilde ik vooral genieten. Ik finisde in een tijd van 1:47:10. Bij de finish kwam ik Marc en Huub ook wer tegen. Zij waren ver voor mij gefinist. Ook de meegereiste supporters stonden aan de kant om ons aan te moedigen. Het was een mooie loop alleen de Fransen kunnen nog wel wat leren van de Nederlanders! Zoals het maken van startvakken en het neerzetten van dranghekken biuj de finish. Want mensen gingen op het parcours staan of dwars door de stroom hardlopers oversteken!

P10-10-10_09.57.JPGP10-10-10_12.07[01].JPGP10-10-10_12.20.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P10-10-10_12.13.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat alle lopers van onze club waren gefinist. Zijn we terug naar het hotel gegaan om te gaan douchen en even uit te rusten. En daarna zijn we voor de laatste keer met de bus de stad ingegaan om naar de Sacre Coeur te gaan. Daar ben ik met een aantal mensen naar toe gewandeld. Er was op dat moment daar vanalles te zien en te doen. Er was muziek en een markt waar je typische Franse gerechtjes en wijnen kon kopen. Ik heb nog een t-shirtje voor mijn dochtertje gekocht. En om 18:00 uur moesten we weer terug naar de bus om gezamelijk nog wat te gaan eten. En zo werd de avond afgesloten met heerlijk eten en Kareoke! En om 22:30 vertrok de bus weer richting hotel om te gaan slapen.

P10-10-10_16.29.JPG

 

Maandag 11-10 We konden nog even uitslapen want om 10:00 uur vetrokken we pas weer richting Nederland. Daar kwamen we om 18:30 weer aan bij het clubhuis van de AV-Haaksbergen. Iedreen had een zeer geslaagd weekend gehad. Prachtig weer en een mooie wedstrijd.

 

15:35 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooie !! Lijkt me leuk om nog eens te gaan lopen.

Gepost door: Bjorn Paree | 12-10-10

Mooie loop en altijd mooi daar in Parijs.
Geniet na.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 13-10-10

De commentaren zijn gesloten.