24-09-10

De Zorgmarathon op Papendal

Vandaag heb ik deel uitgemaakt van een team die de marathon zijn gaan lopen. Het was een marathon in estaffette vorm. Iedere loper moest 1 of 2 ronden van 4,2 km lopen. Wij hadden een team van 7 lopers waarvan er 3 lopers twee ronden moesten lopen. Er deden zo'n 120 teams mee van diverse zorginstellingen uit Nederland. De Twentse zorgcentra was vertegenwoordigd met 5 teams. Verleden jaar was er een herenteam op de 3e plaats geindigd van de deelnemde herenteams. Ook dit jaar was dat team weer van de party en hoopte weer een goede tijd neer te zetten. Zelf zat ik in een mix team met hele snelle lopers en iets minder snelle lopers. Wij hadden startnummer 83.

P24-09-10_11.35.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team 83

 

We vertrokken vanmorgen vanuit Enschede met de bus naar Sportcentrum Papendal. Onderweg kregen we een bakje koffie of thee. Iedereen had er zin in. Rond 10 uur kwamen we op Papendal aan en kregen we een fraai hardloopshirt zodat we herkenbaar waren voor de Twentse Zorgcentra. Na het omkleden gingen we naar de atletiekbaan waar het allemaal ging gebeuren!

Om 12:00 uur was het dan zover, het startschot werd gegeven voor alle eerste lopers van de deelnemede teams. Ik moest pas als 7e loper starten, dan een ronde rust, en dan weer 1 ronde lopen. Voor de start werd er nog een warming-up gegeven door ex-schaatser Carl verheijen. Maar daar heb ik niet aan meegedaan omdat ik eerst mijn kuiten wilde laten masseren. Die voelde na die Kennedymars nog steeds wat stram aan. Ik hoopte dan ook dat het lopen goed zal gaan.

P24-09-10_12.05[01].JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De start van de eerste lopers.

De eerste lopers kwamen al binnen de 15 minuten binnen. Waaronder ook 1 van het herenteam van de Twentse Zorgcentra. De eerste loper van mijn team liep er een kleine 22 minuten over. Toen onze 5e loper moest starten ben ik die ronde met haar meegelopen om het parcours te verkennen. Zij liep niet zo erg hard zodat het voor mij een prima warming up was. Daarna heb ik even een ronde rust genomen tot ik weer aan de beurt was om mijn deel te gaan lopen. Mijn eerste ronde ging goed. Ik haalde al snel heel wat mensen in. Ook mijn benen voelde op dat moment nog goed aan. Ik kwam net onder de 21 minuten binnen. Ik ben daarna weer even wat gaan drinken en even weer uitrusten voor de volgende ronde. Dat had ik achteraf niet moieten doen want toen ik weer moest lopen kreeg ik last van mijn rechter kuit. Tot 3 km ging het nog redelijk. Maar op de laatste km moest ik helaas gaan wandelen om de kramp kwijt te raken. Ondertussen werd ik door een aantal lopers wer ingehaald die ik had ingehaald. Ik baalde enorm! Ik kwam strompelend over de finish. Toen moest er nog een loper van ons team de laatste ronde gaan lopen. Hij haalde weer vele lopers in en wij finisde ruim onder de 3 uur! Het herenteam van de Twentse Zorgcentra was dit jaar het snelste herenteam en ze waren ook het snelste team van de Twentse zorgcentra. Daarachter kwam ons team. Wij zijn ergens op de 30ste plaats geindigd in het overall klassement. De uitslagen zijn nog niet bekend. Nu hoop ik maar dat mijn kuit weer snel hersteld is. Ik ben bang dat ik die overbelast heb.

Na afloop was er een BBQ en gingen we weer met de bus naar huis. Hopenlijk volgend jaar weer! Maar dan loop ik een week van te voren geen Kennedymars!

22:49 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beste Carina,

Leuke dag gehad? Mooi, want daar doen we het voor.
Hier de link naar de uitslagen.

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2010/sep/24/papendal/index.html

Vr. gr.
Peter van den Berg, SDB Groep.

Gepost door: Peter van den Berg | 25-09-10

Beste Carina,

Leuke dag gehad? Mooi, want daar doen we het voor.
Hier de link naar de uitslagen.

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2010/sep/24/papendal/index.html

Vr. gr.
Peter van den Berg, SDB Groep.

Gepost door: Peter van den Berg | 25-09-10

De commentaren zijn gesloten.