19-09-10

Kennedymars Haaksbergen.

Vrijdag 17 september om 22:00 uur ging in Haaksbergen voor de 24ste keer de Kennedymars van start. Een wandeltocht over 80 kilometer. Daarnaast was het mogelijk om ook nog op de nachtmarathon van 42,2 km of de halve nachtmarathon van start te gaan. De tocht was verdeeld over 4 ronden van ongeveer 21,1 km. Telkens kwam je weerv terug in het centrum van Haaksbergen om aan de volgende lus te beginnen.

Dit jaar was ik van plan om samen met een vriendin de Kennedymars te gaan lopen. Normaal lopen wij hele marathons hard. Deze keer wilden we eens een lange wandeltocht gaan maken en leek ons dit een mooie uitdaging. Zij had dit jaar voor het eerst ook de Nijmeegse 4 daagse uitgelopen. En ik had eerder al eens de Nijmeegse 4 daagse uitgelopen en 2 keer de nachtwandelmarathon. Met frisse moed stonden we aan de start. Het was een gezellige drukte in het centrum van Haaksbergen. Dit jaar was ook voor het eerst de finish op het marktpijn. Ook stond er nu ook een grote tent waar je je startnummer op moest halen en je kon er eten en drinken. Achter de tent was er douche gelegenheid en toiletten aanwezig. Allemaal weer goed geregeld.

Voorgaande jaren was dat allemaal in de sporthal wat buiten het centrum lag. En als je dan als wandelaar finiste was er weinig publiek. Dit was leuker voor de lopers en het publiek.

Om 22:00 uur precies gingen we van start. Het was een gezellige drukte bij de start. Veel publiek aanwezig om ons uit te zwaaien. Na eerst een ronde door het centrum te hebben gelopen, gingen we het duister tegemoet. We liepen over paden langs boerderijen. In het begin was het een grote drukte met lopers omdat we tegelijk met de Hele en halve marathon liepen. Maar na de eerste puaze werd de drukte al weer minder. Veel mensen bleven even op de rustpost hangen. Wij besloten direct door te lopen. Het lopen ging nog prima. Het tempo zat er nog goed in. Na ongeveer 3:50 lopen kwamen we weer het centum binnen lopen. Daar moesten we weer tent in om een stempel te halen, even op te frissen en dan weer op pad voor de 2e ronde. De tijd ging behoorlijk snel, zeker als je met mensen aan de praat raakt.

Mijn moeder zou meedoen aan de dagwandelmarathon en zij zou om 6:00 uur van start gaan. dan zouden wij weer aan de 3e ronde beginnen. Iets voor 6 uur kwamen wij weer binnen. Maar mijn moeder was er nog niet. Haar wekker bleek niet af te zijn gegaan. Gelukkig was zij snel ter plaatse en kon zij  zich bij ons aansluiten. Alleen mijn vriendin kon niet meer zo soepel lopen. Ze had last van blaren en begon steeds langzamer te lopen. Bij de eerste rustpost heeft zij zich laten behandelen. Zij wilde koste wat het kost toch de Kennedymars uit lopen. Dus ze zei dat wij verder ons eigen tempo moesten gaan lopen. En zo heb ik de laatste ronde een groot gedeelte met mijn moeder afgelegd. Alleen zij moest nog 4 kilometr langer lopen en ik kon er eerder af. Het was een mooie ronde langs boerderijen en pospaden. Ook zagen we mooie paddestoelen die natuurlijk op de foto moesten. Als je hardloop let je niet zo snel op dat soort dingen. Dat is weer een mooie van wandelen.

P18-09-10_09.22.JPGP18-09-10_10.23.JPGP18-09-10_14.45[01].JPGP18-09-10_13.15 - kopie.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste stuk dat ik alleen liep heb ik mijn tempo opgevoerd. Ik haalde nog heel wat lopers in die het moeilijk haden met lopen. Sommige strompelde. Ik had ook last van mijn rechter kuit. Maar hoe laangzaamerder ik liep des te meer last had ik er van. Na 17 uur en 29 minuten lopen kwam ik over de finish. Ik merkte toen pas hoe veel spierpijn ik inmidels had. Maar ik was blij dat ik er was. Mijn moeder was nog niet binnen. Maar bij de finsh werd ik opgewacht door mijn vader, mijn dochter en schoonouders! Ik ben na het onthaal eerst naar de massage gelopen. Mijn kuiten zaten vol afvalstoffen die de masseur probeerde weg te masseren. Daarna ben ik naar de markt terug gelopen om mijn moeder op te wachten. Die kwam een uur na mij binnen. Ook vroeg ik of ze mijn vriendin tegen was gekomen. Die had zij nog ingehaald dus ze liep nog steeds! Zij kwam zo'n 10 minuten na mijn moeder binnen. Ze had het ook gehaald! Dit was eens maar nooit meer! Ik denk dat dit voor mij ook een eenmalige actie was. Het was wel leuk maar erg zwaar! Ik ga liever hardlopen! Maar dan ook niet langer dan een halve marathon!

P18-09-10_16.41[01].JPGP18-09-10_16.50.JPGP18-09-10_16.53.JPG

14:08 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad knap gedaan en lopen is zwaar en pittig, daarom een mooie prestatie.
Groet rinus.

Gepost door: rinus | 23-09-10

De commentaren zijn gesloten.