31-08-10

Een natte triathlon in Almere

Afgelopen zaterdag zijn we een weekend in Almere geweest. Zaterdag was de wedstrijd van de hele triathlon.   Er deed een kennis van mij mee. En we zijn hem gaan aanmoedigen. Zelf zou ik zondag mee doen op de olympische afstand.                                                         

Het waren zeer zware omstandigeheden voor de deelnemers. Het weer zat niet echt mee. Dit keer was het niet de hitte, maar de wind en de regen maakten de wedstrijd erg zwaar!
Ze moesten 3800 meter zwemmen met redelijk hoge golfslag, 180 km fietsen met veel wind en regen.
Tenslotte moest er een hele marathon gelopen worden. De snelste man was binnen de 8:30 binnen!
En de laatste kwam binnen in bijna 15 uur! Die kennis van ons deed er 12:45 over. Het viel hem wel zwaar.
Maar wel erg knap zo'n eerste hele triathlon. Ik heb de laatste 2 kilometer met hem meegelopen, hij zat er ook helemaal doorheen. Toch wil hij volgend jaar weer mee gaan doen!
 
Ik begin er nooit aan! In Didam heb ik bijna een halve triathlon volbracht op 10 km hardlopen na!
Met een longontsteking en ruim 30 graden vond ik het achteraf ook een hele prestatie.
Zondag heb ik in Almere meegedaan met een olympische afstand. Wij moesten pas om 16:00 uur starten.
De weersvoorspellingen waren op dat moment al heel erg slecht. Bij de start was het nog de vraag of we deze triathlon in zijn geheel zouden volbrengen! Het zwem en fietsparcours waren al geweizigd.
Eerst moesten we vanaf het zwemstrand in Almere naar de haven zwemmen, dat was 1500 m aan een stuk.
Maar dat was weer geweizigd naar 3 ronden van 500 m in de haven. En eerst moesten we 4 x 10 km fietsen en dat werden 3 ronden van ongeveer 14 km.
 
Het zwemmen begon al goed. Ik moest weer heel wat klappen incasseren! Vooral die kerels die trappen en slaan om zich heen als ze van start gaan! Uiteindelijk waren had ik een lekker baantje te pakken en kon ik met een klein groepje zwemmen. Alleen in de eerste ronde ging de rits van mijn wetsuit open!
Toen ging het opeens een stuk zwaarder! Het water liep in mijn pak naar binnen en onderweg kon ik de rits niet meer dicht krijgen! Ook zat er telkens een kerel in de weg te zwemmen! Op het einde kreeg ik nog een flinke armstoot in mijn gezicht. Ik weet ook niet of hij dat met opzet deed maar gewoon lomp zwom! Mijn zwemtijd viel achteraf voor mijn doen wel mee.
Ik deed er 30 minuten over. Normaal met een wetsuit zwem ik zo'n 28 minuten over 1500 m.
Maar gezien de omstandigheden.
 
Nou, toen ik moest gaan fietsen brak echt de stortbuien los! Ik had het eerste stuk wind mee en fietste zo'n 38 km in het uur. En toen weer terug naar Almere haven! Het stormde, regende heel hard, ik kon niet meer vooruit kijken, ik moest mijn fiets stevig vasthouden. En ik dacht als ze het nu niet afblazen dan stap ik zelf af! Het was geen doen! Ik kwam niet boven de 12 km/u uiteindelijk! Ik had de eerste ronde er bijna opzitten en toen werd ook de wedstrijd gestaakt. Er waren al wel mensen met de 2e ronde bezig, maar ook zij moesten terug komen.
 
Het Parc Ferme stond ook helemaal onder water. De omkleed tent was ook onder gelopen. Gelukkig stond mijn tas met droge kleren wat hoger. Die waren gelukkig droog gebleven. Nou, dit had ik nooit eerder meegemaakt!
Ik hoopte mijn triathlon seizoen met deze wedstrijd af te sluiten. Maar helaas! Het was toch niet mijn jaar op triathlon gebied.
Hopenlijk volgend jaar beter!
 
Nu ga ik alleen nog maar hardlopen. En af en toe een beetje zwemmen en fietsen. Het weer speelt ook niet mee om wat te doen.

Ik hoop 12 september mee te kunnen doen aan de Singelloop in Enschede, dat is maar 5 mijl.
17/18 september ga ik samen met mijn loopvriendin ook een ultime uitdaging aan, we gaan samen de Kennedy mars in Haaksbergen wandelen. Dat is 80 km!
Een week later op vrijdag ga ik met mijn werk naar Papendal waar we met een team mee gaan doen aan de zorgmarathon. We lopen dan in estaffette vorm een hele marathon afstand. We hebben een team van 8 lopers. Ik ga 8,4 km lopen en nog een loper.
De rest loopt 4,2 km. Er zitten in ons team redelijk snelle lopers maar ook langzame. Maar als team kun je wel een mooie tijd neer zetten en we hebben een leuke dag uit!
 
8 oktober ga ik 4 dagen naar Parijs. Op 10 oktober ga ik daar meedoen aan de 20 km van Parijs. We gaan er met de atletiekvereneging naartoe. Genoeg leuke dingen op sportief gebied. Hopenlijk dat mijn conditie nu ook op pijl blijft voor de rest van het jaar!

22:11 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Las op twitter dat het heftig weer was in Almere. Zo'n triathlon is al zwaar en onder die omstandigheden nog ff erger.

Gepost door: Bjorn Paree | 01-09-10

De commentaren zijn gesloten.