07-07-10

Triathlon Didam

Het is inmiddels alweer een aantal dagen terug dat ik mee deed aan de Midden afstand triathlon in Didam. Voor mij was het de eerste keer dat ik aan die afstand deelnam. Dus weer een enorme uitdaging om deze tot een goed einde weten te brengen.

We moesten ons zaterdagochten om 9:00 uur bij de inschrijving melden. Er werd al omgeroepen dat er de mogelijkheid bestond om te switschen naar een andere afstand vanwege het warme weer. Ik heb daaraan nog even een moment getwijfeld om naar de kwart afstand te switschen, toch niet gedaan en ik ben gestart op de midden lange afstand. Dat betekend dat er 2000 meter gezwommen moest worden, bijna 80 kilometer gefietst moest worden en tenslotte moest er ruim 20 kilometer gelopen te worden. Het lopen zag ik het meeste tegenop. Zeker in die hitte. Ook had ik last van hoesbuien. Die het lopen alleen maar belemmerde.

Het water was zo'n 23 graden. Heerlijk van temperatuur. We mochten daarom ook geen wetsuit aan. Wat ik wel een groot nadeel vond, ze hadden geen matten van de waterkant naar de fietsen neergelegd. Er bestond daardoor een groot risico om verwondingen aan de voeten op te lopen.

Zwemmen didam

 

 

 

Om 10:00 uur gingen we dan van start. Zo'n 140 atleten deden mee aan deze afstand. Ik kon al meteen bij een groepje zwemmers aansluiten die het zelfde tempo zwommen. Het ging super! Lekker ontspannen gezwommen en geen idee dat het 2000 meter was. Het ging snel voorbij. Na 40 min 46 kwam ik het water uit. Er lagen toen nog zo'n 50 atleten in het water. Snel naar mijn fiets gelopen. Alleen liep ik het verkeerde Parc Ferme in. Ik was even de weg kwijt doordat er inmiddels atleten van de kortere afstanden ook hun fietsen in het Parc Ferme hadden geplaatst. Na even zoeken vond ik dan uiteindelijk mijn fiets. De temperatuur was inmiddels al behoorlijk gestegen. Rustig mijn fietsshirt met Powergels aangedaan en mijn schoenen aangedaan. En toen onderweg voor de bijna 80 kilometer. Er stond ook bijna geen wind. Al gauw werd ik al door de achterliggende atleten ingehaald. Het waren voornamelijk mannen die mij op de fiets voorbij kwamen.

 

triathlon didam 03-07-2010

 

 

We moetsen 4 ronden van bijna 20 km fietsen. Tussendoor kreeg ik wat last van een kriebelhoest en moest ik even rustiger an doen. Maar ik kon voor mijn doen het tempo redelijk hoog houden. In de laatste ronde voelde ik wel dat het zwaarder ging. Ik werd toen ook nog door een aantal dames ingehaald. Na 2uur en 36 minuten bereikte ik weer het Parc Ferme. Ik zag eigenlijk al behoorlijk op tegen het lopen. Het was al zo'n 30 graden geworden inmiddels. Ook moest ik ontzettend nodig naar het toilet. Er stonden geen Dixi's langs het parcours. Snel even de sportkantine ingehold om daar een sanitaire stop te gaan maken. Toen kon ik eindelijk beginnen aan die 4 x 5,2 km. In de eerste ronde had ik eigenlijk meteen al last van mijn maag en mijn ribben door het hoesten. Ik besloot tussen de drankposten rustig te lopen en water over me heen te gieten. Ik werd links en rechts ingehaald door atleten die schijnbaar de warmte beter aankonden dan ik. Sommig waren al aan hun 3e ronde bezig toen ik net halverwege mijn 1e ronde aan het lopen was. Ook zag ik vele wandelen en zelfs maar uitstapte. Ik dacht ook in de eerste ronde al ik stap er nu uit! Toch nog aan de tweede ronde begonnen. Maar ik kreeg zoveel pijntjes die niet wegwilde en het was ook zo bloedheet, dat ik toch na 2 ronden besloot om uit te stappen. Het was mijn 1e halve triathlon en hopenlijk kan ik het volgend jaar weer gaan proberen.

Nu zijn we weer een aantal dagen verder. Inmiddels is die vervelende hoest nog niet weg en heb ik geen meter meer gefietst of gelopen. Wel ben ik met mijn kind van 1 1/2 jaar vandaag wezen poedelen. Dat kun je niet echt zwemmen noemen. Zaterdag staat de Olympische afstand in Holten op het programma en wordt het weer zulk tropisch weer. Hopenlijk kan ik wel van start gaan maar als mijn gezondheid het niet toelaat dan is het erg jammer. Dan maar niet!

In Didam waren er zo'n 37 atleten op de midden lange afstand uitgestapt.

Beste clubgenoot van TV Triade, bij de Heren was Peter van Grootheest in een tijd van 4:09:56. Hij werd daarmee 11e in het totaal klassement. Saskia Bekhuis was de snelste Triade dame in een tijd van 4:58:17

Bij de heren waren het Eddy Lamers met kort daarachter Bert Flier die na het zwemonderdeel al een ruime twee minuten voorsprong hadden op de eerste achtervolgers. Nadat Lamers een lekke band kreeg die hij niet meer gerepareerd kreeg, had Flier vrij spel en kon hij het fietsonderdeel met een indrukwekkend gemiddelde van 41 km/u naar zijn hand zetten. Aansluitend wist hij met veruit de snelste looptijd de eerste halve van Didam naar zijn hand te zetten.
Jan-Roelf Heerssema wist met een solide race de derde plek te bereiken, op bijna een kwartier van de winnaar. Tussen hem en Flier nestelde zich nog Menno Oudeman, die dit seizoen, als master, aan een echte triathlon-revival bezig is. Over drie weken start Oudeman in de Ironman van Züricht.

Bij de dames was het Rina Zijgers die na een snel zwemonderdeel (de vijfde zwemtijd overall), een gedegen fietsonderdeel en een snelle looptijd eerste werd. De tweede dame over de meet was Brigit Landewe, die daarmee de snelste master werd. Grada Boschker maakte het damespodium compleet, maar noteerde tijdens de wedstrijd wel de snelste fietstijd.

Uitslagen Triathlon Didam;

 Heren;

1 Bert Flier            3:35:58
2 Menno Oudeman         3:50:16 H40
3 Jan-Roelf Heerssema   3:50:48
4 Jurgen Kremers        3:57:48
5 Dirk Londema          3:59:12
6 Mark de Haan          4:02:36 H40
7 Jason van der Burgt   4:02:56 H40
8 Samme Steenstra       4:03:54 H40
9 Martijn Keijsers      4:04:41
10 Dirk-Jan de Jong      4:04:59 H40

 1 Rina Zijgers          4:13:33
2 Brigit Landewe        4:17:57 D40
3 Grada Boschker        4:19:55
4 May Kerstens          4:20:23
5 Diana Gorter          4:26:00
6 Peggie Wierda         4:49:31
7 Tamara Schijff        4:51:00
8 Carla Gubbels         4:53:17 D40
9 Bernadette Lohmann    4:53:22
10 Andrea Sicking        4:56:06 D40

Bronnen Links; Triathlon Didam

12:35 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.