28-06-10

Triathlon Rijssen onder zeer warme omstandigheden!

Triathlon Rijssen, zwemmen

 

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan de kwart triathlon in Rijssen. Het beloofde al zeer warm te worden die dag. Gelukkig mocht de kwart triathlon al om 10:00 uur starten. Het was voor mij de eerste keer dat ik in Rijssen deze afstand deed. Ik heb wel al 2 keer meegedaan om de 1/8ste afstand dus het parcours was voor mij niet onbekend.

Ik was er mooi op tijd. Ik kwam al snel meerdere leden van Triade tegen die zich hadden ingeschreven op de kwart afstand. Tussendoor hebben we weer even bijgepraat. Zo vaak komen we elkaar ook niet tegen. Alleen als er wedstrijden zijn. Ik train namelijk heel weinig met de vereneging mee.

Ondanks alle blessure leed van de afgelopen tijd voelde ik me fit. Ik ben alleen nog niet in topvorm. Want naast mijn rug/hamstringblessure was ik tussendoor ook nog door een teek gebeten. En die had me besmet met Lymeziekte. Ik had daar een antibiotica kuur voor gehad waarvan ik afgelopen donderdag de laatste van had ingenomen. Dat is ook niet echt bevordelijk voor mijn algehele conditie. Maar ik durfde het wel aan om mee te doen met deze wedstrijd.

Triathlon Rijssen,Parc ferme

De laatste tijd heb ik heel weinig gezwommen. Dus ik verwachtte al geen supertijd met zwemmen. We moesten 1000 meter zwemmen. In mijn baan was ik als laatste het water uit. Ik deed er 20 minuten over. Dat had ik wel verwacht. Dus ik was mooi tevreden. Wel had ik de laatste tijd weer veel op de racefiets gezeten. Het fietsen ging super. 1:12:00 op 40 km. Het was ook heerlijk om te fietsen want het werd steeds warmer en er was haast geen wind.

Met lopen had ik voorgenomen om rustig aan te doen. Normaal loop ik met een triathlon een 10 km rond de 50 minuten. Maar door die recente blessure moet ik toch nog oppassen dat ik mijn hamstring weer overbelast. We moesten 4 ronden van 2.5 km lopen. In de hitte! Ook moesten we 4 keer de Rijsserberg op lopen. Dat was wel pittig. Maar het ging gelukkig zonder problemen en ik kon ook nog een vrouw inhalen die op 4e positie liep. Ook haalde ik nog wat mannen in met lopen. Uiteindelijk werd ik 40 ste van de 50 deelnemers. Helaas deden er maar 5 dames mee en werd ik 4e en in mijn categorie 2e. Mijn doel was om ieder geval weer mee te kunnen doen en de eindstreep te halen. Dit was ook weer een test voor volgende week zaterdag. Dan hoop ik de Midden afstand te gaan doen in Didam. Het zwemmen en het fietsen zijn geen probleem. Maar daar moet ik 20 km gaan lopen. Dus ik kan altijd zien of ik dat ga doen. Anders stop ik na 10 km. Ik ga er vanuit dat ik de finish ga halen.

Triathlon Rijssen,Carina lopen.j2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lachend over de finish! Ik heb het weer gehaald.

Uitslagen dames:
1. Brigit Landewe – Boekelo – 2:03:28
2. Jony Heerink – Enschede – 2:09:34
3. Emelie Papenburg – Leusden – 2:25:26
4. Carina Slingerland - Haaksbergen - 2:26:51                                                    5. Margo Maasman - Apeldoorn - 2:33:01


 

13:14 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

prachtige prestatie hoor Carina... ondanks een mindere form toch heel knap in deze temperaturen.

Gepost door: natalie | 29-06-10

Ondanks de trainings achterstand een prima plaats en mooie tijden.
Veel plezier dit weekend.
Groet rinus.

Gepost door: rinus | 02-07-10

Zeker wanneer je je bedenkt dat je 'Lyme' hebt (gehad) en de warmte meegerekend, een meer dan goed resultaat! En toch maar mooi vierde dame geworden (er waren natuurlijk veel meer dames die meededen maar die zijn allemaal uitgestapt...;-)

Gepost door: Fred | 03-07-10

De commentaren zijn gesloten.