24-06-10

SDB Zorgmarathon

Via mijn werk heb ik me opgegeven om deel te nemen aan de Zorgmarathon op Papendal. De marathon wordt gelopen in estafette vorm. De marathon wordt gelopen door medewerkers uit de sector zorg en welzijn. Vorig jaar heeft de Twentse zorgcentra voor het eerst met teams daaraan deelgenomen. De SDB Zorgmarathon is een groots evenement, waarbij vitaliteit en plezier voorop staan. Dit alles onder het motto 'samen de zorg in beweging brengen’. 

De SDB Zorgmarathon belooft weer een geweldige happening te worden. Bovendien vindt deze plaats in de prachtige omgeving van het Nationaal Sport Centrum Papendal, de thuisbasis van het NOC*NSF. Ook nog eens een hele inspirerende omgeving dus. 

Van de Twentse Zorgcentra hebben zich ruim 50 lopers opgegeven voor de trainingen. De eerste training werd op woensdag 26 mei gegeven door Marti Ten Kate. Een hele bekende Twentse marathonloper. Om de 14 dagen hebben we dan een gezamelijke training. Er doen beginnende lopers mee maar ook ervaren lopers. Afgelopen woensdag hadden we de 3e looptraining. Deze werd gegeven door Running Center eigenaar Huub van Langen. 20 jaar geleden was hijzelf ook nog werkzaam bij de Twentse Zorgcentra als kok. Nu geeft hij trainingen en heeft de Running speciaalzaak in Enschede. Een betere trainer kunnen we niet krijgen!

Inmiddels zijn er 2 groepen gevormd. 1 met ervaren lopers en 1 met beginnende lopers. Het is de bedoeling om in teams van minimaal 6 en maximaal 10 lopers de Marathon op Papendal te gaan lopen. En je kunt per teamlid 4,2 of 8,4 km te gaan lopen. Gisteren hebben we ook een team gevormd. 4 mensen lopen 4,2 km en 3 mensen gaan voor de 8,4 km. Ik ga voor de 8,4 km. We hebben een gemengd team. Er zijn namelijk diverse categorien. mannen teams, vrouwen teams en gemengde teams. Het is ook een loop puur voor de gezelligheid. We gaan er met de bus naartoe. Dat wordt geregeld door de Twentse Zorgcentra.

Voorlopig hebben we nog ruim de tijd om in goede vorm te komen. De Zorgmarathon is pas op vrijdag 24 september.

15:54 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goedendag,

Ik doe voor het eerst mee met de zorgmarathon. Ik ga voor de 4,2km. Mijn vraag is, is dat 1 grote ronde? of 10 rondjes om de baan van Papendal?

Groet,
Jan

Gepost door: Jan | 15-09-10

De commentaren zijn gesloten.