29-05-10

Stadtfestlauf Ahaus

Gisteren zijn we met een Engelse stadsbus met de Atletiekvereneging Haaksbergen naar Ahaus vertrokken. We gingen daar meedoen aan de Stadfestlauf. In de bus was het al een groot feest! Met ruim 30 atleten gingen we vrolijk op weg naar Ahaus in Duitsland!

Verleden jaar hadden 3 atleten meegedaan met deze loop en dit jaar heeft 1 van die atleten dit uitstapje georganiseerd. Met een Engelse stadsbus! In Ahaus werden we opgewacht door een van de organisatoren van dit gezellige loopevenement. Ze loosde de bus naar een plekje net bij de start/finish en bij de feesttent! Wat heel belangrijk was om na afloop een biertje te kunnen drinken! Want daar staan de Duitsers om bekend om het bier! Zelf houd ik daar absoluut niet van.

Iedereen was ingeschreven voor de 10 kilometer. Maar een aantal lopers, die net de afgelopen clinic hadden afgerond, kozen er voor om 5 kilometer te gaan lopen. We moesten 4 ronden van 2,5 kilometer afleggen door het centrum van de stad. De 5 kilometer starte 5 minuten voor ons. De dames die op de 5 km waren gestart werden na afloop gediscwalificeerd omdat ze een startnummer voor de 10 kilometer hadden. Maar zij gaven daar niet om. Ze deden mee voor de gezelligheid en het biertje na afloop.

Diegene die wel de 10 km gingen lopen, waren wel wat serieuzer om een mooie tijd te gaan lopen. Ik zelf liep ook de 10 kilometer. Het was weer lang geleden dat ik een 10 kilometerwedstrijd had gelopen. Ik besloot in ieder geval niet helemaal voorin te gaan starten. Want dan zou ik toch te snel van start gaan. Maar al gauw haalde ik toch nog aardig wat mensen in en kon ik mooi aanhaken in een groepje. Ook bleef ik een tijdje achter een dame aanlopen maar die ging op een gegeven moment zo snel dat ik mijn eigen tempo maar ging lopen. Ik ging immers toch niet voor een snelle tijd.

We liepen door een park en langs een kasteel. Ongeveer 500 meter voor de finish liepen we door een parkeer garage. Ik haalde nog een groepje dames van onze club in die de 5 kilometer liepen. Zij moesten 2 ronden lopen. En deden het rustig aan. In de 2e ronde kwam ik ze weer tegen. Toen waren ze aan de wandel. Ik heb ze nog opgepept maar dat mocht niet baten.

Ik liep eigenlijk een constand tempo. Alleen de 3e ronde heb ik eigenlijk wat rustiger gelopen dan de eerste 2. Ik kreeg lichte steken in mijn zij. Het water wat ze onderweg gaven was water met prik. Het smaakte raar. Anders dat wat we gewend zijn. Daar kreeg ik last van. De eerste helft liep ik in 24:05 en mijn eindtijd 49:28. Ik was wel zeer tevreden. Weer eens onder de 50 minuten. Ik kwam als 5e dame overall over de finish en 2e in mijn categorie. Alleen werden de eerste 3 dames overall gehuldigd. Ze kennen niet net als bij ons prijswinnaars in de leeftijdscategorien. Maar iedereen maakten kans op een prijs omdat er na afloop een verloting was met diverse mooie prijzen. Helaas viel ik niet in de prijzen.

Na afloop troffen we elkaar weer bij de finish. Er was gratis bier voor de liefhebbers. Gelukkig was er ook gewoon frisdrank te krijgen. Toen iedereen weer binnen was gekomen was de loterij met als hoofdprijs een flatscreem tv. Een aantal leden van onze vereneging gingen met prijzen naar huis. Alleen de flatscreem werd gewonnen door een jongen van een jaar of 10.

Ook de terugweg in de bus was weer erg gezellig. Met het nodige bier op gingen we weer naar Haaksbergen.

Stadtfestlauf Ahaus

 

Urkunde Stadtfestlauf Ahaus

 

Top 10 Uitslagen dames;

 1. Auffenberg, Melanie             SC Altenrheine (D)    V35 41:34
 2. Rudolph-Meier, Marietheres  SC Altenrheine(D)     V40 47:16
 3. Schneider, Karin                  LG Coesfeld (D)        V40 47:39
 4. Guth, Anna                         SC Altenrheine(D)     V20 48:15
 5. Slingerland, Carina              AV-Haaksbergen(NL) V35 49:28
 6. Kirschner, Eva-Maria            VfL Ahaus(D)            V30 49:35
 7. Loebker, Anne                    SC Altenrheine(D)     V40 49:49
 8. Robers, Elke                       SuS Stadtlohn (D)     V40 49:58
 9. Räwer, Marietheres                                   (D)     V45 51:11
 10. Bielevelt, Karin                   AV-Haaksbergen(NL)  V40 51:36

Top 5 Uitslagen Heren

 1. Gottheil, Ralf          Sparkasse Westmünsterland(D) M20 34:30
 2. Link, Johannes       VfL Ahaus (D)                            M40 36:36
 3. Winkelhorst, Andre TV Westfalia 07 Epe (D)              M35 36:43
 4. Lentfert, Erik          LAAC Twente (NL)                       M40 37:02
 5. Brüning, Michael     SC Altenrheine (D)                     M40 37:40

10:18 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Carina,

ik dacht al een grote Haaksbergse delegatie te hebben gezien vorige week in Ahaus! Succes met je sportieve activiteiten!

Gr. Erik

Gepost door: Erik Lentfert | 05-06-10

Mooie tijd en leuk om eens in Duitsland te rennen.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 12-06-10

De commentaren zijn gesloten.