10-05-10

1e triathlon zit er weer op!

Mijn 1e triathlonwedstrijd zit er weer op! Eigenlijk waren het 2 triathlons. 's morgens een 1/6e afstand ( 175 m zwemmen, 7 km fietsen en 2 km lopen) En 's middags een 1/8ste afstand ( 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen)

Ik had om 8:00 uur op de Universiteit in Enschede afgesproken met mijn teamleden. We zouden met 4 dames starten. Helaas heeft Olga Appelo af moeten zeggen en waren we met z'n 3en. Genoeg om in ieder geval van start te kunnen gaan! Ook de 2 heren teams waren mooi op tijd gearriveerd in Enschede. Iedereen had er, ondanks het niet zo mooie weer, veel zin in.

UT Triathlon Zwemmen 2010 Bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het zwemmen zit er op.

Om 9:30 ging de eerste dame van start. Met telkens 10 seconden tussentijd gingen we 1 voor 1 van start. Ik mocht als eerste van ons team van start om 9:33. Het water was gelukkig goed van temperatuur. Ondanks dat ik de laatste tijd niet meer heb gezwommen had ik de slag toch weer snel te pakken. We moesten maar 7 baantjes zwemmen. In de laatste baan kon ik nog een dame inhalen. Snel het water uit en op naar de fiets.

We moesten 2 ronden fietsen. Maar in de 1e ronde ging het bij mij al mis! Lekke band! Balen. Ik had nog nooit een lekke band gehad tijdens een wedstrijd. En op zo'n korte afstand heb ik er een! Ik moest wel finishen anders konden we 's middags niet meer meedoen aan de teamtriathlon. Snel een bandje verwisselen, bijna 10 minuten later sprong ik weer op de fiets. Ondertussen waren er al weer heel wat dames voorbij gereden. Ook was ik helemaal afgekoeld en moest ik nog een ronde op een halfzachte band fietsen. Gelukkig toch een Parc Ferme bereikt en kon ik gaan lopen. Tijdens het lopen kreeg ik het ook eindelijk weer warm. Ik finside in een tijd van bijna 40 minuten en was tevens de laatste dame en ook de laatste in het overall klassement. Later hoorde ik dat ook een van de heren van onze club ook lek had gereden. Ook hij was vrij onderaan geindigd. Terwijl hij normaal wel redelijk voorin finist. Hij baalde ook behoorlijk.

Onze oudste teamlid (57 jaar) Marry Hooier was 1na laatste geindigd in het klassement. Maar zij had het behoorlijk koud gehad. Toch erg knap dat zij meedoet. 's middags konden we gelukkig wel van start gaan als team. We moesten als 1e team starten omdat we laatste waren geworden ( tja, iemand moet toch laatste worden!) Marry is helaas niet zo'n snelle zwemmen. Dus we lieten haar als 1e zwemmen en Esmeralda en ik er achter aan. Het ging zo langzaam dat ik de 500 m schoolslag heb gezwommen. Normaal ben ik wel binnen 10 minuten over en Esmeralda ook. We deden er ruim 13 minuten over. Maar we werden hard aangemoedigd door de andere teams die nog moesten starten.

Ook het fietsen ging niet super snel. We moesten ons aanpassen aan de langzaamste dus het werd redelijk rustig fietsen. Telkens als we harder gingen waren we Marry kwijt. En we moesten als team finishen. Al gauw werden we door diverse teams ingehaald die na ons waren gestart. Die gingen natuurlijk een stuk sneller dan wij. Over het fietsen deden we bijna 40 minuten.

 

 

Triathlon Enschede mei 2010 fietsen Bewerkt

 

 

Tenslotte moesten we nog 5 kilometer lopen. Ook dat ging in een rustig tempo. Esmeralda en ik konden rustig een gesprek voeren tijdens het lopen. Terwijl Marry een stukje achter ons liep. Natuurlijk kregen we reacties van toeschouwers en inhalende teams. Daar trokken we ons niets van aan en liepen gewoon die 5 kilometer. We hadden ons doel gehaald om met z'n 3e hand in hand over de finish te komen. Ook de 2 herenteams van Triade waren overgekomen. Dus weer 300 punten erbij voor de verenegingscompetitie. Nog 3 wedstrijden te gaan en dan weten we of we weer naar de landelijke finale kunnen gaan. Vorig jaar waren we 1e geworden van de regio OOst en konden we naar Alphen aan de Rijn naar de finale. Het doel is om dat weer te halen.

Uitslagen UT triathlon Enschede;

Ochtend; 175 m zwemmen; 3'43  7,2 km fietsen; 22:29 ( incl band verwisselen) 2 km hardlopen; 9'35 - Finish; 39:09 ( inc wissels)

Snelste dame; Carolin Nordkamp; 24'06 (Team; AVU PV Triathlon Witten Team)

Middag; 500 m zwemmen; 13'37, 20 km fietsen; 39'09, 5 km lopen; 32:23 - Finish; 1:24:36 ( inc. Wissels)

Snelste team; AVU PV Triathlon Witten Team; 50'31

 

UT Teamtriathlon 2010 Bewerkt

 

Ons team van 2010; Carina, Marry en Esmeralda.

11:11 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Eind van de zomer is er weer een triathlon in aalsmeer. Heb de wens die ooit nog eens te gaan doen. Wil er echter eens serieus voor gaan trainen ; dit jaar gaat waarschijnlijk niet lukken.

Gepost door: Bjorn Paree | 10-05-10

knappe prestatie hoor van jullie...proficiat.

Gepost door: natalie | 11-05-10

Gefeliciteerd en balen van de lekker band.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.