08-05-10

Teamtriathlon Enschede

Morgen ga ik deelnemen aan de teamtriathlon in Enschede. Verleden jaar heb ik ook meegedaan. 's morgens moet eerst iedereen individueel starten op een mini triathlon 175 m zwemmen, 7 km fietsen en 2 km lopen. Alleen had ik vorig jaar teveel gelopen en was ik in de ochtendserie laatste geworden.

We doen mee in een team van 4 dames. De individuele tijden van de ochtendserie worden bij elkaar opgeteld. En die tijd bepaald dan wanneer je al team mag starten. Omdat we verleden jaar door mijn fout, bijna als laatste team waren geindigd, mochten we 's middags wel als een van de eerste teams starten. Dus hoe sneller je als team bent, des te later start je in de middagserie.

We moeten dan alle 2 de onderdelen met z'n4en afleggen. Eerst 500 m zwemmen, dan 20 km fietsen en tenslotte 5 km lopen. De tijd van het 3e teamlid is epalend voor de eindstand. We moeten minimaal met z'n 3en finishen. Vorig jaar zijn we met een compleet team overgekomen en we waren toen niet eens als allerlaatste gefinist! Het niveau van ons team is wel verschillend. We moeten ons aanpassen aan de langzaamste van het team. Voor mij is dat niet erg want de laatste tijd heb ik bar weinig op de fiets gezeten of gezwommen! Het lopen gaat des te beter.

We hebben bijna weer hetzelfde team als vorig jaar. Alleen Marjolein Salm doet deze keer niet mee. Dit jaar doet Olga Appelo mee. Een hele goede fietsster! Ze   moet wel oppassen dat ze ons niet eraf rijd! We doen niet mee om te winnen want we weten dat er veel sterkere teams meedoen. We doen mee omdat het leuk is en gezellig is en om weer punten te verdienen voor de verenegingscompetitie.

Klik op foto voor groot formaat

 

Het team van vorig jaar; Carina Slingerland, Marry Hooijer, Marjolein Salm en Esmeralda Spek.

16:56 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.