25-04-10

De hele werd een halve marathon!

Vandaag was de marathon van Enschede. Het zou een warme dag gaan worden. En dat werd het ook! Ik had ook nog de pech dat ik afgelopen donderdag door mijn rug ben gegaan! Het zag er al naar uit dat ik daardoor niet kon starten in Enschede.

Maar door wat pijnstillers en het goed warm te houden de afgelopen dagen, werd de pijn gelukkig minder. Gisteren heb ik nog een klein rondje gelopen om te kijken of het goed aanvoelde. Dat ging allemaal zonder problemen. Maar zou de rug het ook op 42 km vol kunnen houden?

Daarom besloot ik als het niet zou gaan, om maar 1 ronden van 21,1 km te gaan lopen. Dit jaar is het parcours namelijk veranderd in Enschede. We moesten nu dus 2 ronden lopen. Het voelde goed bij de start. De benen voelde goed. Ik hoopte zo rond de 3:50 4:00 te gaan lopen. Ik ben rustig aan van start gegaan want ik wist dat het erg warm zou gaan worden. Zeker na 12:00 als ik de 2e ronde in zou gaan.

Om 10:30 was de start van de marathon. Ik kon mooi aansluiten bij een groepje wat het zelfde tempo liep. Eerst viel het nog mee met de temperatuur, er stond ook wel wat wind. Ik liep gemiddeld zo'n 11 km in het uur. Maar na 16 kilometer begon ik toch last te krijgen van mijn rug. En de pijn trok naar mijn linker been. Toen ik door Glanerbrug liep moest ik nog zo'n 3 kilometer. Ik zat toen ook al te twijfelen of ik de 2e ronde zou gaan lopen. Het was ook al behoorlijk warm.

Toch nog even doorgelopen. Ik kon op een gegeven moment rechtdoor lopen zodat ik bij de start weer uit zou komen, of linksaf en dan zou ik de 2e ronde ingaan. Ik was nog niet helemaal zeker van mijn zaak dat ik zou gaan stoppen. Ik ben nog 1 kilometer doorgelopen. Maar ik begon zo'n last van mijn knie en rug te krijgen dat ik besloot om uit te stappen. Ik heb uiteindelijk nog 22,5 kilometer gelopen. En ik denk dat ik een verstandige beslissing heb genomen.

Ik ben terug gegaan naar het centrum, daar heb ik me laten masseren. Ook de vrouw die masseerde zei al dat ik er goed aan had gedaan om te stoppen. Ze voelde aan mijn rug dat het niet goed zat en maar beter naar de fysiotherapeut kon gaan. Dus dat wordt een afspraak met de fysiotherapeut. Het is even balen maar de gezondheid gaat voor!

Ik ben naar de auto gelopen en op mijn telefoon stond een bericht dat ik nog de halve marathon had gelopen in 1:56:58 Toch nog een redelijke tijd met zo'n blessure. Ik heb nog even wat gedronken en ben terug naar de finish gelopen. Er deden namelijk nog meer atleten mee van mijn vereneging. Die heb ik nog aangemoedigd. Ook zag ik weer mensen die de streep over werden gedragen of zelfs met een brancard binnen kwamen. Ik ben daarom erg blij dat ik de beslissing heb genomen zo niet verder te gaan.

Nu maar weer herstellen en hopenlijk valt het mee met mijn rug en kan de fysio alles weer op zijn plaats krijgen!

Enschede marathon 25042010

17:40 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad verstandig gezien je rug en de warmte en je tijd was best goed.
Het was een mooie dag en net even te warm voor top tijden.
Beterschap met de rug.
Groet rinus.

Gepost door: rinus | 26-04-10

De commentaren zijn gesloten.